Mitt liv som gift

Jag har ju alltid älskat Mia Skäringer, Mia & Klara var och är mina och Jennies stora favoriter. Det finns nog en miljon scener vi spelar upp, refererar till och skrattar åt. Så jag blev givetvis galen av glädje när Skäringer startade en podd med Anna Mannheimer. 
 
Och självklart blev jag peppad på Anna Mannheimers bok Mitt liv som gift som ges ut av Brombergs förlag. Lustigt nog läste jag den under första dagen som gift, i en vaggande säng på hotellets spa. E låg och glodde på 9gag medan vi åt vår egen vikt i färsk frukt. Perfekt sätt att landa efter bröllopet. <3333
 
Åter till boken. Det är en sammanfattning av tio år som gift med sin man Peter. Det handlar om sex, kärlek, årsdagar, vanliga bråk, vardagliga händelser, barn och planering inför deras gemensamma show som handlar om livet som gift. En del av grejerna som tas upp i boken hade jag redan hört om i podden. Så det var en del upprepningar. Och jag känner nog mer för Mannheimer i ljudformat än i skrift. Det var flera tillfällen som jag kände att jag skulle skrattat högt om jag hade hört det, men i skrift blev det inte lika kul? Det kan iofs ha att göra med att jag hört Mannheimer mer än jag läst? 
 
Den var fyndig och rolig, men jag hade haft roligare om jag hört allt som ljudbok eller i podden. Och kanske om jag varit gift med en man? Jag kunde ju relatera ca 7 % eftersom jag inte tillhör samma generation, varit gift i tio år, har barn eller är hetero. Men det jag fattade och kunde relatera till var roligt! All ångest inför deras show var underhållande, och jag hade nog velat se den showen. :)))) Mitt liv som gift får tre av fem palmer. 
 
Brombergs förlag Skäringer & Mannheimer
1 kommentar
Fridah

Jaa ljudboken hade fått fem palmer om du hört den istället för läst! SÅ bra!