Äktenskapsförord

Vi har haft många samtal om detta sen E friade, om hur vi gör med äktenskapsförord. Och folk tycker ju olika kring detta. Hur ska en göra med pengar och ekonomin i ett förhållande? Måste det förändras efter en vigsel eller kan allt vara som det alltid varit? Vilka investeringar ska en göra var för sig eller ihop? Och vad händer om det blir skilsmässa? Eller om barn tillkommer? 
 
Nu när vi homos får gifta oss som alla heteros har vi ju även samma rättigheter och skyldigheter när det kommer till äktenskapsförord, arv och namnbyten. Det är så många olika grejejr att hålla koll på. Vi tar oss igenom en grej i taget. Namn är ju redan bestämt, så då stod äktenskapsförord på listan. 
 
Jag kan förstå många olika synvinklar kring detta och jag är främst glad över att vi har kunnat ha en så himla fin och bra dialog kring detta.<333 att vi båda har kunnat diskutera detta och fått säga hur vi tänker kring olika alternativ. För det finns ju många olika alternativ och sätt att agera. När vi fortfarande hade kvar landet såg jag det som en självklarhet att vi skulle ha äktenskapsförord för att det var något som vi syskon hade bestämt. Nu har ju en del förändrats sedan dess och vi har inte längre kvar landet. Däremot ett arv. 
 
Och min ingång är att jag tänker på framtida barn. Om vår relation skiter sig ska pengarna från min pappas gamla hus gå vidare till våra kids. Sen utöver det är det ju en bil som står på E och en hyreslägenhet som står på mig. Det ska också bakas in i äktenskapsförordet på något sätt. Det är ju inte så jäkla sexigt att prata om pengar eller en eventuell skilsmässa innan vi ens har gift oss, men fan så nödvändigt. Och jag är glad över att vi är överens om detta <3 
 
#1 - Moa

Heja heja! /Juristen