två filmtips!

SKÖNHETEN OCH ODJURET: om jag ska vara helt ärlig har jag inte direkt älskat den tecknade versionen. Jag tror att jag tyckte att den var för läskig som barn? Musiken har jag alltid älskat, men minns att jag tyckte att den var läskig. Så jag har inte sett den tecknade versionen på många år. Men när jag fick se att Emma Watson skulle spela huvudrollen har jag peppat sedan dess. 
 
Några dagar innan läste jag dessutom att Watson gjort en feministisk tolkning av Belle. <333 Filmen var helt fantastisk! Jag satt med öppen mun och växlade mellan fånflin och förvåning. Watson är helt magisk!! Och för första gången i mitt liv började jag gråta när jag fick se en person i klänning (förutom när jag sett mig själv i mina bröllopsklänningar<3!) När hon kliver in i den gula klänningen fick jag rysningar och började böla. Jag grät så mycket under filmen att mina 3d-glasögon blev immiga. Det kallar jag för ett bra betyg. Jag räknar med att Watson kommer att få en Oscar för denna roll. Skönheten och odjuret får fem av fem palmer. 
 
 
MURIELS BRÖLLOP: i lördags på våffelmiddagen såg vi en av mina bästa filmer någonsin. E hade fortfarande inte sett den, så nu var det dags. Om ni missat denna ljuvliga pärla måste ni se den genast! Handlingen är ungefär såhär: Muriel är tönten i ett snyggt gäng. Hennes pappa är någon lokalpolitiker och mamman har som uppgift att passa upp på pappan och de andra syskonen som är arbetslösa. Muriel ägnar dagarna åt att lyssna på ABBA och drömmer om sitt bröllop. Filmen utspelar sig i Australien under 90-talet, så alla har fantastiska kläder. 
 
En dag flyr Muriel först till Hibiscus Island för att försöka hänga med sina ex-vänner som precis dumpat henne, och där träffar hon Rhonda.Hon ljuger om att hon flyr från sin ex-pojkvän och flyttar strax efter in hos Rhonda i Sydney. Där byter hon namn, klipper håret, skaffar ett jobb och börjar snart att ägna sig åt att prova bröllopsklänningar. En dag hittar hon en annons om en man som letar efter en fru...
 
Den här filmen är bland det bästa jag sett! Det är bröllopsklänningar, ABBA, vänskap, fina kläder och så jävla originella karaktärer. Det är roligt, sorgligt, ångestfyllt och helt fantastiskt. 
 
Caro tipsar bröllop feminism
0 kommentarer