Just nu är jag här

Jag har läst en bok som blivit tokhyllad som heter Just nu är jag här av Isabelle Ståhl, den ges ut av Natur & Kultur. Inledningsvis, intressant omslag. Jag har aldrig sett ett halvt omslag där titeln sticker igenom och täcks till hälften av någon gammal tavla. Intressant. (min mamma säger ofta intressant när hon tycker att hon någon är dum i huvudet/inte alls så jäkla intressant.)
 
Hur som helst, boken handlar om Elise som är 28 år, pluggar kultur/litteratur på universitet. Hon jobbar på något bemanningsföretag och hoppar in i lite olika butikar och bokhandlar. Ett tag får hon även jobb på en viss bokhandel på centralen. Och enligt baksidetexten och informationstexten så är hon alltid aktiv på tinder, tycker om äldre män och byter erfarenheter av antidepresseiva med sina vänner. - bara den texten borde fått mig att aldrig ens öppna boken. Ja, hon är på tinder, hon pratar om antidepp typ en gång och går på olika tabletter och droger när hon vill festa eller bara komma bort från allt. Och att hon gillar äldre män för att dom är som hästar? Har hon ens träffat en häst? 
 
Elise blir i alla fall intresserad av en i hennes klass, Victor. Och jag vet inte vem jag ogillade mest av dom två? Victor är arkitekt, bryter ihop ganska ofta. Tror att han är en trygg person men han mest gråter och blir arg när Elise är full eller har ångest. Elise har ångest, känner sig sjuk, vägrar att jobba, skriver på en bok och känner sig duktig när hon lagar mat och får beröm av honom. Hon sover dåligt, han sover alltid jättegott. Och dom är så jävla dåliga för varandra. Han vill ha barn - hon är ett jävla barn. Jag kunde inte relatera till något dom sa eller tänkte - och det gäller för hela boken! 
 
Jag ångrar nästan att jag läste den, för det känns i efterhand som slöseri med tid. Som ni förstår ska det bli superkul att diskutera den här med Jon, eftersom det är vår första bokcirkelbok :)))) 
 
Just nu är jag här får 1 av 5 palmer. Jag rekommenderar den typ inte till någon. Jo, om du är ett pretto som gillar att läsa topplisteböcker. 
Natur och kultur
0 kommentarer