Avslutande möte och tankar om vikt

TRIGGER: om vikt och viktnedgång. 
 
Vi har varit på vårt sista möte under fertilitetsutredningen – och allt ser bra ut! Mina prover ser bra ut, jag har många starka ägg (tack vara PCOS) och alla blodprover såg bra ut. Och mina gynundersökningar visade också goda resultat. Inom en månad kommer vi få ett brev från fertilitetsavdelningen på Huddinge sjukhus med en bekräftelse om att vi fått en officiell kö-tid. Hipp hurra!! Jag är så jävla pirrig redan nu! Och som det ser ut nu är kö-tiden på 1 år och 5 månader :))))))))

Så om en räknar positivt skulle vi kunna ha en bebis vintern 2020! Det är ju helt galet! Ingen tid alls ju! <3333333

Det som också diskuterades var min vikt. Den här gynekologen tror inte på BMI, men vår barnmorska kan göra det. Och jag ligger över ”normalskalan” för vad jag ska väga kontra min längd. Ja men herre gud, stäm mig. Jag har alldeles för mycket muskler och alldeles för många kafferep i min historia. Vilket såklart påverkar min kropp. Detta i kombination med PCOS gör att jag har svårt för att gå ner i vikt. Jag vet inte hur många mil text jag läst om PCOS där typ alla hurtiga läkare tipsar om dieter hit och dieter dit. Att då få höra att jag behöver gå ner i vikt samtidigt som jag vet att jag har svårt för att gå ner i vikt pga PCOS så krockar det såklart inom mig. Jag har växlat mellan att vara skogstokig, känna skam, vara ledsen och vilja lägga om hela min kost och liv.

 

Nu har jag mest landat i att det är såhär jag ser ut. Jag kommer knappast bli längre, jag har bred röv och jag har mycket muskler. Jag har också många kak-kilon och det spelar liksom ingen roll att jag tränade 10 pass i veckan under hela året inför bröllopet/barn-kö. Jag gick bara upp i muskler och minskade en del i fett. Och det är så jag är. Och jag älskar min kropp <3 herre gud, jag har läkt ut hepatit c, jag kan skratta i flera timmar i sträck och jag kan få typ tio sorters orgasmer. Min kropp är magisk. Att sjukvården har sina mallar kan jag liksom inte rubba på, men jag kan inte heller skapa ännu mer kroppsförakt än det samhället redan serverar mig dagligen. Min taktik är följande: äta LCHF för det är vad forskningen säger är mest lämpat för PCOS. Jag har tagit bort socker och dragit ner på kött och lagt till mer grönsaker för det mår min hjärna och kropp allra bäst av. Typ så. 

Nu ska vi bara vänta tills dom hör av sig från Huddinge om vår köplats! Wiiie <33

PCOS fertilitetsutredning kost
1 kommentar
Moa

Heja dig! Du är bäst!! <3