Om lycka

Jag har inte hunnit med bokklubben på typ hela året pga bröllopet. Men nu är jag åter igång med Lesbisk bokklubb :))) Denna gång läste vi Om lycka av Nina Bouraoui. Den ges ut av Elisabeth Grate Bokförlag
 
Jag hade nog lite för höga förväntningar på denna bok. Baksidan liksom framställde boken som en fantastisk, stormig, lesbisk kärlekshistoria. Och det var det ju också. Men det var så mycket mer också. Så mycket blaha. Boken beskrivs som levande, stark och känsloladdad. Jag blev mest irriterad. Den är skriven i korta stycken där varje kapitel är från en halv sida till max två? Och det känns så jäkla märkligt när varje mening är extremt kort. Så visst går det att tolkas som levande? Eller stressigt och korthugget. Och förvirrande. Det är mycket namn, det växlar i tid, känslor osv. Allt kastas fram och tillbaka och jag förstår inte tjusningen alls med upplägget.
 
Det kan ju lätt bli så för mig när jag läser recensioner om en bok och sen får för mig att den kommer vara fantastisk. Och sen när jag väl läser boken så fattar jag ingenting eller så är språket dåligt eller så fattar jag inte karaktärerna osv.
 
Visst är boken lesbisk, den handlar om Marie som är extremt kär i Diane. Det är en ständig jakt mellan dessa två. Och Marie är på något utbytesår i Zurich med sin familj, det är en moster Carol som är döende i cancer och tydligen är det 80-tal? Jag är inte ens säker på att huvudkaraktären heter Marie? Hon kanske heter Helena? Dessutom vet jag inte om det är en person  som heter Sorg eller om sorgen kring moster Carol är så pass stor att den förkroppsligats? Så många frågor kring en bok jag själv läst. Jag vet inte om jag läst den dåligt, men jag vet knappat vad jag läst. Jag blev mest förvirrad av alla korta meningar.
 
Något som dock är bra med boken är att det är en hel del sexscener och att Bouraoui skrivit in kondomen iaf en scen. För folk ligger till höger och vänster, män med kvinnor och kvinnor med kvinnor och någon man pratar även om sex mellan män. Det härligaste är ändå att sexscenerna mellan kvinnorna, lite smörigt kanske men dom korta formuleringarna passar.
 
Och det är faktiskt det som plussar på en palm på betyget. Om lycka får två av fem palmer.  
 
Författaren Nina Bouraoui
Elisabeth Grate Bokförlag Lesbisk bokklubb flator
0 kommentarer