Slut på studie

I tisdags gjorde jag mina slutliga tester för en studie jag deltagit i dom senaste 16 veckorna. Det har inneburit akupunktur två gånger i veckan, kostråd som typ var lchf plus 13000 steg om dagen och övrig träning. Och nu gjorde jag uppföljande tester för att jämföra med dom jag gjorde i våras. Egentligen skulle det ske en tredje gång efter ytterligare 16 veckor, men då kanske jag är preggo och det skulle fiffla med proverna 🙆🏻‍♀️ 

Det jag gjorde i tisdags var tre biopsier ( i lårmuskeln, i magfettet och från livmoderslemhinnan), lämnade 16 blodprov och drack sockerlösning. Plus svarade på 1000 frågor om PCOS, övervikt, psykisk ohälsa. 

Och nu är jag färdig med studien! Tjoho! Om ett tag kanske jag får ta del av några prover och längre fram blir det artiklar. Men det är så himla skönt att det är över och att jag slipper akupunkturen. Tjoho! Vi firade med pizza och choklad - livets kväll! 

(null)

(null)

Separationen

Jag hittade Separationen som är en roman av Katie Kitamura och ges ut av förlaget etta på biblan förra veckan. Omslaget är ju helt otroligt. Det säger liksom ingenting och så mycket på samma gång. Kan lika gärna vara en treåring som en känd målare som gjort det, fattar ni hur jag menar? 
Om jag fattar rätt är etta ett under-förlag till förlaget Sekwa? Sekwa ger ju ut franska författare, men etta kanske ger ut andra länder? 
 
Hur som helst. Boken handlar om en kvinna som separerat från sin man som ständigt var otrogen mot henne. Bara det att dom inte har sagt det till någon, eller gjort något offentligt statement. Utan de har flyttat ifrån varandra och inte pratat med varandra på en månad när kvinnans svärmor ringer och vill att hon ska hitta sonen. Christopher som han heter har rest till Grekland för att slutföra ett bokmanus och nu är mamman orolig. 
- allt det här står på baksidan plus att det här är en bok om otrohet, och att ha modet våga betrakta sig själv? Att författaren har"visuell fantasi" och "river fasader" - alltså snarki barki vilken tråkig bok. 
 
Det som fick mig att ens fortsätta läsa den här boken var att jag hela tiden tänkte och hoppades att det snart skulle komma en mening som gjorde det hela intressant. Men det fanns liksom inget driv i historien som hade kunnats göra intressant/makaber/vidrig/sorlig. Upplägget är ju följande: ett gift par separerar, den ena personen försvinner och den andra ska leta efter den fastän känslorna mellan dom tagit slut. Men det hade lika gärna kunnat vara 224 sidor om en person som går och handlar filmjölk. Ibland när jag läser böcker likt denna kan jag känna mig dum, att jag "borde fatta", men jag har insett att det sällan är något att fatta, utan att böcker bara är dåliga 
 
Jag kan rekommendera boken till dig som gillar att läsa lugna böcker där det typ inte händer något, där handlingen är lika stormig som en slät kopp kaffe. Kanske är den bättre på originalspråk? Kanske inte alls. Det fanns liksom noll djup i boken och inte ens delar som hade kunnat vara sorgliga var det. Utan bara platta och kalla. Tänk dig ett hem där allt är helt vitt och typ den färg som sticker ut är beige. Så är den här boken. Separationen får typ 1,5 palm. 
 
Författaren Katie Kitamura, som jag förmodligen inte kommer läsa något mer av. 

Akupunktur och PCOS

såhär kan en se ut efter sin trettioandra omgång av akupunktur. det i kombo med minst 13000 steg om dagen och kostråd har varit min vardag i 16 veckor och ska förhoppningsvis förbättra min PCOS. under hela den här tiden har jag funderat över hur det kommer sig att mellan 10-15% av alla fertila personer med livmoder förväntas acceptera läget med läkare som inte vet något, besvär/symptom från hell, psykisk ohälsa och att tvingas leka Sherlock Holmes bland slutna Facebook-grupper. när ska den här gruppen tas på allvar? mina symptom är ganska milda: övervikt, jättemycket ägg och oregelbunden mens. men kanske är min ångest, oro, humörsvängningar, svettningar och depressioner pga PCOS- vem vet? fb säger det iaf. 🕵🏻‍♀️ och jag tänker också - hallå alla bokmänniskor jag känner, när skriver vi en bok om det här? intervjuer med sakkunniga läkare, experter, personer med PCOS själva och gör en grundläggande bok om hur allt hänger ihop från menscykel till mående, hormoner och allt. en riktig bok som tar folk med PCOS på allvar, för det behövs. ❣️📍💉


(null)


Och nu är jag på väg mot Kvinnohälsan för de sista testerna! Tjoho!

Fyra för tre

Det är så himla kul att handla böcker med E! Och då kanske ni har en romantisk bild av att köpa gemensamma böcker, läsa högt för varandra och att vi kastar oss över exakt samma bok direkt. Men dom där drömmarna har jag liksom lagt på hyllan och insett att vi tycker och gillar helt olika. 🙆🏻‍♀️ och det där mes högläsning får bli något med kids framöver istället!
 
Häromdagen slog vi till på fyra för tre på Högdalens bokhandel. Jag fick välja tre och hon fick välja en... 😌🤷🏻‍♀️
(null)
 
(null)
 

Chokladkakor från himlen

Vi väntar besök i helgen, så vi ägnar alla kvällar åt att fixa och styra upp. Bl.a. annat ska det serveras tre veganska efterrätter. Och först ut är veganska triple chocolate cookies!! Alltså wow! Dom innehåller maxat med choklad, är snälla mot djur och natur + smakar himmelskt. Kan knappast bli bättre 💁🏻‍♀️🍪👑

Här hittar ni receptet! Gör dig själv en tjänst och baka snarast 🎉

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)