Fuck boy

Jag fick hem en dejtingbok skriven av Cecilia Salamon från Bookmark förlag som heter Fuck boy - Praktisk handbok i konsten att dejta. Och det är första gången på flera år som jag läser en dejtingbok med målgruppen heterosexuella. Eller lite här och där används pojkvän/flickvän och ibland används hen, men jag tyckte inte det var nödvändigt när det var så uppenbart att det handlade om att en heterosexuell kvinna skrivit en bok för andra heterosexuella kvinnor som dejtar män. Men men. 
 
Om jag hade läst den här boken när jag 19 hade jag gillat den och förmodligen tagit till mig av mycket av det som står i boken. Jag har ju följt författaren sen hon jobbade på EgoBoozt och jag gillade verkligen hennes blogg. Märkligt att säga men det är ju tack vara Blondinbellas gamla tidning som jag hittade flera vettiga personer som jag fortfarande följer på sociala medier. 
 
Åter till boken. Jag dejtade senast för fem år sedan, och då handlade det om tre dejtar och sen blev vi sambos och numera är vi gifta med bebisplaner och katter. Så det kändes lite märkligt att läsa en dejtingbok där hela världen har förändrats sedan jag senast satt på en dejt. På den tiden fanns qx och typ Happy Pancake, men det fanns inga appar förutom typ Badoo som sakta började spridas, men den vågade jag aldrig ladda ner eftersom den visade exakta steg. Med andra ord är mina referensramar snodda från vänner som dejtar och alla historier jag har hört. Så jag kanske inte lärde mig något nytt, men kul läsning ändå. Mycket kände jag ju igen från den bok jag själv skrivit som heter Sexperternas dejtingbok, ihop med Filip och Nicklas som vi släppte i maj förra året. Ibland var det nästan som att jag läste den och inte någon ny bok, då det fanns väldigt många likheter mellan böckerna. Vilket var intressant med tanke på att dom riktar sig åt helt olika målgrupper. När Salamon hade ett kärlekskontrakt hade vi ett sexkontrakt, och vi hade med lite faktiska säkrare sex-tips osv. Men utöver det var det många kapitel som både hette och handlade om samma saker. Så det kändes som mycket upprepning och inte så mycket nytt. 
 
Dom delar jag gillade allra bäst var när Salamon skrev intron till olika kapitel och det var mer som krönikor med lite historia. Dom var riktigt bra. Sammanfattningsvis kan jag rekommendera Fuck boy på samma sätt som jag rekommenderar Sexperternas dejtingbok - vill du bidra till ett schysstare dejtingklimat bör du läsa någon av böckerna oavsett vem eller vilka du ligger med eller blir kär i. Fuck boy får tre av fem palmer. 
 
 
Bookmark förlag Hej hej vardag Louise Winblad dejting
0 kommentarer