barnnamn

Om det är några saker som jag aldrig tröttnar på att prata om så är det: litteratur, sex, bröllop och barnnamn. Jag tycker att det är så jäkla mysigt att höra om hur andra har tänkt med sina namn, höra historier om gamla släktingar/idoler/påhitt/slumpade namn. Det är så intressant! Och jag har alltid fantiserat om vad mina barn ska heta. Mina första minnen om barnnamn är att jag ville ha tvillingar och att dom skulle heta Andrea och Andreas eller Alexandra och Alexander! Jag tyckte att den kombon var otroligt fin och jag var kanske sju år? :)))))
Efter det ville jag ha många barn och dom skulle heta namn som Victoria, Emma, Melanie och Geri i mellannamn :))))))
 
Sedan några år tillbaka har jag haft några namn på min lista som nu mixats med namn från E´s lista. Och nu när vi står i kö blir det ju mer seriöst och pirrigt att prata om namn. Några av mina favoritnamn är inspirerade av följande personer: 
 
Alva: den fina hushållerskan från Madicken! Men även en känd suffragette och en känd svensk politiker som kämpade för kvinnors rättigheter. 
 
Saga: jag har alltid älskat namnet Saga. Och den kärleken svalnade knappast när denna karaktär trillade in i våra liv. Saga kan vara den bästa karaktären som skapats <3 
 
Alfred: lite för att det var en fin karaktär i Emil. Men också för att smeknamnet Alfie är så gulligt samt att en av de mest kända sexologerna hette Alfred Kinsey. 
 
Andra favoritnamn är: Harry, Lilly, Rut, Märta, Betty, Hedvig, Sally. Ja, jag älskar många y-namn. <3 Och så vore det himla fint att slänga in något släktnamn som mellannamn. E är väldigt fäst vid tex Märta för att det är efter henens mormor, och hon är mer för att välja namn för att hedra släktingar osv. Själv har jag mest plockat från mina idoler :)))) Men det vore intressant att veta mer om mina gamla släktingars namn, får ta det på nästa släktmiddag.  
Bebislängtan barnnamn bebisplaner släktnamn
0 kommentarer