en alldeles särskild kärlek

Jag har läst En alldeles särskild kärlek av Johanna Adorján och ges ut av Norstedts. Och jag tror att jag föll för omslaget, att jag kanske tänkte att det skulle kunna handla om krossad kärlek, trasiga hjärtan men med något slags lyckligt slut. 
 
Och på ett sätt var det väl det också, alltså ett lyckligt slut. Boken handlar om Adorján själv, och framförallt hennes farmor och farfar som begår ett gemensamt självmord. Så hon har med hjälp av sina egna minnen och samtal med folk i deras närhet skrivit den här boken. Och jag kan säga ganska direkt att jag trodde att jag skulle gråta mig igenom 173 sidor, men det visade sig att jag bara gillade typ 5 sidor? En anledning till det är nog upplägget av boken. Det var hennes egna minnen av farmor och farfar, deras sista dag i livet, dera egna minnen av olika händelser samt historier från människor runt dom som blandades i en enda röra. Jag hade nog behövt fler sidor eller en annan struktur för att tycka bättre om boken. Nu kändes det mer hattigt och märkligt. 
 
Adorjáns farmor och farfar överlevde förintelsen, vilket som påverkat dom för resten av livet. De föddes och växte upp i Ukraina och rent procentuellt är det ukrainare som begår flest självmord i hela världen. Farmor och farfar berättar för några personer om sitt beslut och får till sist tag på boken The final exit där de hittar metoden som de ska använda sig av för att livet av sig. 
 
Jag vet inte, men det var något som skavde i mig kring hela boken, eller själva syftet med boken. Jag är för dödshjälp och jag kan ha förståelse för självmord i vissa fall. I många fall blir jag kräkfärdig av sorg/ilska när jag läser om alla unga/hbtq-personer som begår självmord som följd av mobbing, trakasserier, våld, hot om våld, depression, utanförskap osv. Men i det här fallet är det förståeligt, de har överlevt förintelsen, är gamla och farfar är väldigt sjuk. Och farmor har sagt att hon inte lever en dag utan honom vid sin sida. I mitt huvud blir det då på något sätt rimligt att de väljer att göra det här. Och det blir inte rimligt i mitt huvud att försöka ta reda på varför. 
 
En annan särskild kärlek får två av fem palmer. 
Författaren Johanna Adorján. 
Norstedts
1 kommentar
THERESA WILLIAMS

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {[email protected]} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {[email protected]}