gröööööönt

Alla som sett Från A till Ö och avsnittet om bokstaven D har sett när Helge och Hedvig bråkar om vilken färg de använda till ytterdörren. Och till sist blandar dom ju Hedvigs förslag gult och Helges förslag blått, vilket såklart blir gröööönt. Googla och se klippet. 
 
Men över till något annat. Jag har läst så mycket om grönsaker, tarmflora och sjukdomar denna höst/vinter! Jag pratar om min tarmflora med allt och alla. Och det har såklart påverkat min kost och hur vi äter här hemma. Också hur jag pratar med andra om allt jag vill att andra ska tänka på osv. :)))) Det jag tagit till mig av allt jag läst är typ detta, som jag också försöker tänka på:
 
- ät mycket av olika sorters råa grönsaker
- minst tre olika grönsaker till varje måltid
- drick en grön smoothie då och då 
- laga så mycket mat som möjligt själv 
- skippa rött kött och socker
 
Anledningarna är många: det finns mängder av forskning som visar på att flera livstilssjukdomar ökar pga vad vi äter, cancer mår bra av socker, mijön pallar inte den kött-konsumtion som vi håller på med i dag, genom att äta mer grönt i form a råa grönsaker och gröna blad mår tarmfloran bra och alla bakterier bra vilket innebär att det motverkar och förebygger cancer, hjärt och-kärlsjukdomar, diabetes osv osv. 
 
Och jag tänker att det är som med allt här i världen. En del mår bra av att utesluta allt, många gillar att fasa ut saker, andra mår bra av att gå på känsla och andra hatar förbud men älskar att lägga till saker istället. Jag är väl en blandning av detta. Just nu mår min kropp och hjärna bra av att skippa socker och äta mycket grönt istället :)))) 
 

tarmflora
0 kommentarer