Vei

Jag har läst Vei som är skriven av Sara Bergmark Elfgren och ritad av Karl Johansson. Bergmark Elfgren har ju skrivit Engelfors-triologin ihop med Mats Strandberg och det gjordes även serier av det, där Johansson var med och ritade. 
 
Det här handlar inte om Engelfors eller häxor, utan om nordisk mytologi. Och jag vet inte var jag befann mig när dom gick igenom det här i skolan, för jag kan typ ingenting. Jag känner igen olika namn och olika egenskaper, men jag vet inte vilka som bor var eller varför. Det är liksom en stor kunskapslucka jag har. Och den blev tyvärr inte ifylld av den här serien. 
Dessutom hade jag fått för mig att den skulle vara queer, men det tyckte jag inte att den var? Äsch, jag tror att jag hade behövt veta vilka alla var innan jag började läsa, för nu störde jag mig bara på att jag inte höll koll på vem som var släkt med vem och vilka som var fiender eller älskare. Allt kändes bara rörigt. Men men, om en redan är en fena på gudar och gillar serier är denna en given succé :))
 
Vei får två av fem palmer. 
 
Sara Bergmark Elfgren och Karl Johansson. 
Feministiska serier Kartago
0 kommentarer