Ljuvligt

Vi har det så jävla, jävla bra! Vi minglar runt, äter, dricker bubbel och har det riktigt bra. Äntligen är det snäppet svalare = slipper svettas medan en bara sitter still 😅😌
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Hur man gör succé på ett dårhus

Jag har läst en annan bok av Emmy Abrahamson och tyckte sådär om den. Det var inte riktigt min humor. Men sen var jag och Fridah på en flaschig bokfrukost där Andersson var med och pratade om sin bok Hur man gör succé på ett dårhus, och jag blev intresserad. Det är Albert Bonniers förlag som ger ut boken. 
 
Maja jobbar som stand up-komiker, och redan där är ju jag intresserad eftersom jag inte kan tänka mig något värre yrke. Jag har överlag otroligt svårt för stand up eftersom jag får sån ångest för alla som inte skapar skratt. Alltså den känslan att en jobbat med ett material länge, ställer sig på en scen och ska prestera på 90 sekunder och sedan att ingen skrattar. Tänk er scenen i SATC när det visar sig att Miranda dejtar en gift man så fattar ni min känsla. 
 
Hur som helst, Maja är stand up-komiker och det går väl sådär. Det enda hon vill är att folk ska skratta åt henne, att hon är rolig och uppskattas. Samtidigt så har hon depressionen Sven som ständigt är närvarande och som sabbar ganska mycket. Hon kan hantera det ganska bra, men ibland slår det över och hon blir sängliggandes. Eller manisk. Ofta kan alkohol dämpa Svens närvaro, samtidigt som det kan sabba ännu mer. Och ständigt jakten på att vara rolig i alla sammanhang. Att vara kvinnlig komiker är nog bland det jobbigaste en kan vara. Det blir ju liksom dubbelt så mycket att kämpa mot - dels som kvinna är en ju alltid motarbetad i allt en gör, dels som komiker är det väldigt få som kan slå sig fram. Antingen får en vara med pga utseende, för att "en kvinna behövs som alibi" osv. Jag som ogillar stand up kan samtidigt minnas texten som Annika Lantz skrev om hur hon blivit behandlad av TV4 under alla år som kvinnlig komiker, och på andra sidan sitter Mårten Andersson och menar att kvinnor "kanske bara måste bli roligare"...
 
En dag går ett terapisamtal snett och Maja hamnar på psyket. Och historien börjar med att Maja är inlåst och ju längre en läser desto närmre kommer en händelsen som ledde till att hon hamnade där. Det är riktigt snyggt skrivit och ett väldigt bra upplägg. På samma sätt som jag kände med förra boken förstod jag när det skulle vara roligt även om jag inte skrattade högt, däremot blev jag berörd av allt det andra. Det var ärligt och fint skrivet om psykisk ohälsa och främst depression och jag tänker att kombon av humor är bra. Folk som är ute efter en rolig bok får samtidigt läsa om psykisk ohälsa, och folk som vill läsa om psykisk ohälsa får samtidigt lite roligt under tiden. Ni fattar ju, det är en bra kombo. 
 
Hur man gör succé på ett dårhus får tre av fem palmer. 
Författare Emmy Abrahamson

Födelsedagshelg

Nu är dom äntligen här! I går landade E och Challe i Amsterdam och vi ska hänga här hela helgen! Vi har planerat in långa bruncher, sex-museum, tortyr-museum, lite shopping och goda middagar!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Amsterdam

Hela dagarna är fyllda med seminarier, föreläsningar, mingel och häng med folk från hela världen. Det är så häftigt att ta del av ny forskning, studier, metoder och lyssna på andra målgrupper. Vi har ju fokus på msm och transpersoner, medan andra viktiga målgrupper är bl.a. sexarbetare, folk som injecerar droger, mor till barn, unga kvinnor osv. Så himla spännande!

Och Amsterdam, vad vackert det är! Jag gillar verkligen den här stan 😌🌸💕
(null)

(null)

(null)

(null)

Ensamfrukost

Jag har läst så många studier som handlar om att kvinnor på resa vanligtvis skippar frukost, äter på rummet eller typ tar något stående i baren... medan män kan ta ett bord i mitten av ett rum och knappt bry sig. Det här med att finna sin plats i ett sammanhang drabbar oss alla olika. Så dom gånger jag är på resande fot brukar jag alltid äta ensam. Det är lite krispigt och folk glor på en som att jag var borttappad/morgonpigg partner som paxar plats åt förmodad snubbe/sexarbetare/osv. 

Ibland krävs det inte så mycket för att bryta mot normerna i denna bänga värld 🙆🏻‍♀️
(null)