uppdrag granskning

Det har gått iaf en dag sedan programmet sändes och jag har försökt smälta det som sändes, men det går inte. Jag blir bara ännu argare, det som händer just nu är så sjukt och så skevt att jag inte vet var jag ska ta vägen? Hur kan SVT få skapa ett program som går ut på att underminera, håna, hetsa och anklaga offer? Och samtidigt ge utrymme för förövaren på bästa sändningstid? JAG FÖRSTÅR DET INTE!! Det här spred jag på facebook. 
 

dagens tips: innan ni sväljer allt som Fredrik Virtanen får utrymme att säga i Uppdrag Granskning, läs Fridah Jönssons blogginlägg. 

genom hela det utrymme som Fredrik får på bästa sändningstid upprepar han att han "inte visste", "inte minns" och "inte förstår". han skyller på att han varit "full och stökig". och han bölar över att han "fått jobbiga frågor". fast vet du Fredrik, alla som blivit utsatt för sexuella övergrepp, våldtäkt, äckliga raggningsförsök, tjatsex och filmningar som en inte vetat om - det minns en. alla som blivit utsatta för ett sexuellt övergrepp vet det. alla som blivit våldtagna minns det. alla som någonsin blivit utsatta för äckliga raggningsförsök, tjatsex eller blivit filmade mot sin vilja - förstår det. och alla som någonsin valt att anmäla eller berättat för någon har fått svara på miljoner jobbiga frågor! det är handlingar som kan bearbetas, ångest kan dämpas och minnen kan kanske sakta bleka. men det är inte din jävla uppgift att böla ut och komma med dåliga bortförklaringar. ta ditt jävla ansvar och anmäl dig själv.

och det gäller alla som begått handlingar som andra schyssta snubbar täckt upp för i flera år/decennier. vi vet vilka ni är, ni kommer inte komma undan.

grooming sexuella övergrepp uppdrag granskning våldtäkt
0 kommentarer