Gen-panik

Det är mycket tankar och frågor som väcks när en planerar barn. Och jag vet inte om par som har ägg och sperma med i bilden ens tänker på sådant här, men vi som bara har ägg och då behöver tillskott av sperma, kan ju ställas in för vissa frågor. Som tex: får vi välja sperma, kan han ha några sjukdomar, är det inte läskigt med en främling, tänk om ni känner han som donerat, tänk om barnet får donatorns utseende osv. Och jag hörde på en podd om en som funderade över om hon skulle "leta tecken" efter donatorn. I podden Jag vill ha barn pratar dom om gen-panik. 

Och det känns så himla skönt att 100% ärligt kunna säga att jag inte bryr mig. I slutändan blir det en bebis och det är det viktiga. Jag bryr mig inte om hårfästen, ögonfärg eller längd. Smilgropar, muskelmassa eller hårfärg spelar ingen roll! Det blir en bebis ihop med mitt ägg och det kommer bli magiskt <3 Allt utöver det tillhör saker som inte är relevant för mig, för det viktiga är att det blir en bebis.

Kring sjukdomar och sådant är jag inte heller orolig. Det finns mycket regler kring vilka som får bli donatorer och inte. De går igenom donatorns sjukdomshistoria, kollar psyket och hälsan. Och därefter spermans funktion. Så det finns inget sådant som jag oroar mig för.  
(null)

bebis bebislängtan ivf regnbågsfamilj
0 kommentarer