romantiska listan

Jag och donnan har dejt-helg, så vad passar då bättre än att snickra ihop en liten romantisk lista. Jag har sett den på lite olika platser, och kände att jag behövde göra samma. 
 
 
Vad är romantik för dig? 
Romantik för mig är att hon kommer ihåg saker jag gillar, lagar mat jag älskar eller fixar saker som hon vet att jag kommer uppskatta. Behöver inte vara stora saker alls, utan små detaljer som hon lagt på minnet och sedan anstränger sig för att genomföra. Det är romantik <3 
 
Den ultimata dejten?
Varmt och soligt ute, sovmorgon och vakna utvilad, lång frukost med massa färsk frukt, croissanter, gott kaffe osv. Mycket hångel, kanske en promenad, kanske en biltur ut till landet eller någon annan vacker plats. Äta god middag och prata gamla minnen + framtiden. Kan inte bli bättre! 
 
 
Mardrömsdejt?
Typ IKEA? Jag kan inte för mitt liv förstå folk som gillar att mingla i butiker. Jag vill in och ut och allra helst gå ensam. Eller gå i byggvaruhus. Eller gå på stand up ihop, eller improvisationsteater. Huvva. 
 
Hur vill du bli uppvaktad?
Hellre smått och ofta än stort och sällan :))) Blir glad för en färsk kopp kaffe, en post it med ett hjärta eller att hon dukar inför morgondagens frukost. <3 
 
Romantiska grejer som får dig att känna cringe?
Inte särskilt mycket? Jag gillar ju när folk skriver saker om varandra på sociala medier, lägger ut kärleksförklaringar osv. Det är ju vår tids kärleksbrev med brevduva. Och jag gillar att det finns så många sätt att vara romantisk på, något för alla osv. 
- kom på en sak. All jäkla hets kring alla hjärtans dag med nallar och kort och skit. Lugna ner er och fira med alla ni älskar istället. :)))))
 
 
Romantisk grej en kan göra i ett förhållande?
Skriva fina sms, fixa frukost/middag till varandra, eller bara något så enkelt som att låta den andra vila medan en själv tar middagsfix och disk. Inser att allt som jag tycker är romantiskt är kopplat till ätbara ting :) 
 
Blommor eller choklad?
Marabou Salta mandlar och lite liljor tack :)
 
Bra film att kolla på under dejt?
Förr i tiden kollade jag alltid skräck eftersom det alltid resulterade i ligga. Nu för tiden kollar vi svensk krim och fightas om vem som löser mordgåtan först :) 
 
 
Kan man vara romantisk mot flera samtidigt?
Ja, jag gillar att hålla koll på vad folk gillar och sen fixa sånt för den. Romantik behöver ju inte bara handla om den en är kär i (om en nu lever mono). 
 
Hur gör en om man befinner sig i ett förhållande där man anstränger sig för att bidra med romantik, men ens partner gör väldigt lite?
 
Jag hade fått spunk och gjort slut. Kalla mig galen och kalla mig hård, men jag kan inte förstå att en fortsätter kämpa i motvind när det finns folk som inte är lata/ointresserade/oinspirerade/osv. Jag hade väl ställt ultimatum och sen tackat för mig? OBS: enkelt för mig att säga som lever med en person som är mer romantisk än vad jag är :)))) 
 
 
Vardagsromantik?
Ja tack gärna! Lagad middag, tända ljus när jag ska yoga, att hon tappar upp ett bad eller brygger kaffe åt mig. <3 Jag tror att vi båda är så insnöade på detta och värdesätter detta otroligt mycket i vår relation. Vilket gör att vi gärna fixar saker för varandra, går på dejter, går ut och käkar osv. Så lyxigt <3 
 
Behövs romantik?
Ja, jag tror verkligen det. I alla fall i någon slags form. Oavsett hur länge en varit tillsammans eller varit kära eller legat så behöver en känna sig sedd, hörd och bekräftad. Och romantiska ting är ett sätt som underlättar allt detta :)))) 
jag älskar dig min bästa människa, tack för att du väljer mig varje dag <3 
0 kommentarer