Utskrivna!

Det som hände i torsdags kan nog klassas som livets härligaste och vackraste dag - vi blev utskrivna från Nya karolinska. Vi hade en tid hos barnhjärtspecialisten/kardiologen på NKS och fick träffa en överläkare + en till läkare. För första gången blev vi insläppta tidigt och kom in typ 15 min innan avsatt tid. 

Planen med detta möte var att utesluta alla allvarliga hjärtfel som hade kunnat innebära ett avbrytande. Det dom ville kolla extra noga var om det fanns en vägg mellan höger och vänster kammare, vilket läkaren på fosterdiagnostik inte kunde se tre dagar innan. Dom tittade på kamrarna, klaffar, höger och vänster förmak, vener, artärer och massa andra extra-grejer vi inte riktigt hängde med på. Under hela undersökningen mumlade dom på latin, men dom hade förklarat innan att upplägget såg ut så. Dom tittade och mumlade; sen fick vi veta resultatet. 

E kunde se hela skärmen, men jag såg kanske 1/3, men det vägdes upp av att vi fick höra olika delar av hjärtat!! Det vackraste ljudet jag hört i mitt liv <333 
Och sen gick dom igenom resultatet: inga avvikelser! Hjärtat är helt och allt ser normalt ut!! Det kan finnas små små hål i olika delar, men det går inte att se nu, och inget att tänka på nu. När hen föds kommer dom kolla på hjärtat igen, vilket gäller alla bebisar, men förutom det är vi färdiga med NKS! Hurra!! 

Jag är så tacksam över alla människor vi träffat på NKS, riktiga jäkla guldklimpar hela bunten. Vi har fått enormt bra stöd, en fantastisk kurator och vi har kunnat ställa alla frågor. Dessutom har dom verkligen undersök vår bebis otroligt noga, så nu kan vi pusta ut! 
(null)

(null)


NKS bebislängtan hjärtundersökning kräftan
0 kommentarer