Vecka 34

Wowowowow! Ännu en vecka avklarad! Tjoho! Jag kan knappt fatta hur fort det går och hur snabbt saker händer. En sak som känns skönt är att jag fortfarande inte känner mig stressad och vill ha ut ungen, däremot vill jag ju bli hinnsvept helst innan BF. Inte för att jag vill att graviditeten ska ta slut, utan snarare för att jag vill få bort all smärta. Så det är snarare ego-perspektiv än stressa fram ungen-perspektiv :))))))

Bebisen: Immunförsvaret är så pass starkt att bebisen kan hantera mildare infektioner. Nu är den så pass stor att rörelserna är större och långsammare. Både jag och E känner av samma mönster, en buff eller spark typ en gång i timmen/varannan/var tredje timme. Och sen jazzverkstad vid 21.00-22.00 när E smörjer magen och pratar. Lanugohåren är borta och hen har nu vassa små naglar. Enligt apparna ska den nu kunna ha fixerat sig – och det har Emby! Huvudet är på plats men är ruckbart <3 Veckans frukt: Cantaloupemelon! Vet typ inte riktigt vad det är? Men gulligt ändå!
Mående/psykiskt: Efter att jag fick veta att jag hade graviddiabetes mådde jag knappast toppen. Det var länge sedan jag grät så pass länge och mådde så dåligt. Just där och då känns det som att jag kryssat för varenda jävla symptom en kan ha under en graviditet, förutom typ några grejer jag inte vågar säga högt för då kommer dom väl slå in samma kvart. Men nu har det fått sjunka in lite, jag har fått allt material och det känns helt ok. Det handlar ju mest om att gå tillbaka till samma kost som jag åt innan jag blev preggo, så egentliga inga konstigheter. Och som resten av graviditeten blir jag löjligt pirrig varje gång hen rör sig, vår älskade lilla unge är snart här <3
Cravings: Keso? Kom att tänka på det i morse och blev nästan rörd när jag fick äta det? Kan det vara norra Europas tråkigaste craving? Men min kropp kanske är sugen på mjölkprodukter? Kan liksom sitta och tänka på keso och nötter? Mmmm.
Sömn: Sover som en liten blåval. E har fotat mig när jag somnat och jag tar en liten bit över halva sömnen med magen + alla kuddar + Majken, haha. Helt sjukt! Men vi har fått en ny fläkt = svalare och skönare i rummet = jag ligger stilla på samma ställe varje natt och sover ostört. Magiskt. Några mornar vaknar jag av att jag försöker skeda E, haha. Jag kan liksom nudde min panna mot hennes rygg och sen badbollen mellan oss. Dock mysigt eftersom E kan känna Embys små buffar i ryggen <3 :`))))))

 

Kropp: Jag älskar min kropp och kan stå länge framför spegeln och titta på bristningarna som sträcker sig från venusberget och upp över magen likt klättrande vinrankor. Dom här små strecken är hudminnen jag kommer ha i flera år framöver, så häftigt! Och jag är så tacksam över att jag kan bära vår lilla bebis! Men, såklart att det kommer ett men, det är inte en fest att ha så ont. Foglossningen pendlar från dag till dag och händerna mår snäppet bättre nu när jag tänker på hur jag har mina händer. Och ett litet ps. självklart får en klaga på hur en mår under en graviditet utan att kärleken till bebisen minskar. Ser så många som får dåligt samvete och jag känner mest: när går en runt och älskar allt och alla i ens närhet? En måste få klaga på saker utan att det betyder något mer än just det, att en vill klaga av sig.
Övrigt:

Graviddiabetes: Jag gjorde glukosbelastning i tisdags och i onsdags eftermiddag ringde min BM och berättade att jag har graviddiabetes. I Stockholm ska fastevärdet vara under 5.1 och jag hade 5.2… Värde nummer två var också några snäpp för högt men värde nummer tre var perfekt. Så vår BM är knappast orolig och jag försöker att inte vara det heller. Kan skriva en längre text om detta framöver, måste nog komma in i det lite.

Sjukskrivning: Nu är jag sjukskriven på 100 % fram till BF 10/7 och det känns så otroligt skönt. Jag har försökt att jobba hemma, vila, sova osv osv. Men till sist funkade det inte. Och jag kan ju räkna på mina två små händer antal dagar jag varit sjukskriven sen jag började jobba för över tio år sedan. Så visst tog det emot att sjuka mig, men nu kan jag inte bara fokusera på mig – utan fokus är Emby <3 Fram tills att hen är ute är min plan att vila så mycket som möjligt för att kroppen ska vara så smärtfri som det bara går! (nu när jag jobbat hemma så har det iofs inte funkat, men hopp finnes!) Jag ska även läsa gravidböcker, meditera och gå på vattengympa :)))))
Tungt: Det här är nog första gången under hela graviditeten som jag känt mig tung. Det är ju typ den vanligaste frågan efter vad det är för kön, om jag känner mig tung? Och jag har inte känt mig tung eller otymplig. Jag har haft fullt upp med att ha ont eller vara svinpeppad. Men i dag på vattengympan kände jag mig tung och ganska otymplig? Så antingen är det nu den tunga perioden börjar, eller så beror det på att jag missat mina järntabletter två dagar i rad och därmed inte bajsat träsk. Vem vet?
<33333
Bebislängtan Emby Vecka 34 graviddiabetes
0 kommentarer