Crazy rich i Asien

(null)Jag har tittat på den här boken så många gånger på Biblo, i bokhandlar och på Bokus. Och när jag såg att netflix fått in filmen bestämde jag mig för att läsa boken. Dessutom är jag riktigt dålig på att läsa böcker av författare som är icke-vita, så det gjorde mig ännu mer peppad. Och hjälp vilken bra bok! Crazy Rich i Asien är skriven av Kevin Kwan och ges ut av Love Reads.  <3


Om du velar mellan boken på 467 sidor och filmen är mitt tips att läsa boken. Filmen är bra och Netflix enda produktion med bara asiatiska skådisar, vilket är toppen! Men boken är verkligen så mycket mer. Det hela inleds med ett gigantiskt släktträd över totalt tre familjer och hur dessa hänger samman. Ha ett finger där under hela läsningen, för dom återkommer dit hela tiden. Något som också återkommer är fotnoter över begrepp, olika asiatiska ordspråk på olika språk och dialekter, kulturella grejer och mat. Det är lite krångligt i början, men efter ett tag kommer en liksom in i den läsningen och fattar hur det fördjupar hela historien. Och just mat och efterrätter beskrivs genomgående - vilket jag älskar!! Jag älskar att läsa om ingredienser, hur det lagas, hur en äter det osv. Så jäkla mysig läsning <3 

Boken handlar Rachel Chu som träffar Nick Young på New York University där båda jobbar som professorer. Dom blir ett par och lever ett lyckligt liv i New York, när Nick en dag bjuder med Rachel till Singapore för att gå på ett bröllop och träffa hans familj... dock har han glömt säga två saker: bröllopet dom ska på är Asiens största bröllop, liksom årets händelse upphöjt till hundra. Och den lilla detaljen att han och hans familj är vansinnigt rika. Att dom tillhör Singapores allra rikaste familjer och att alla deras släktingar är galet rika. Så rika att dom åker mer privatjet än bil, äger byggnader som andra äger pocketböcker osv. 

Så medan Nicks mamma + typ alla släktingar tror att Rachel bara är ute efter familjens pengar, har hon ingen aning om det. Och ja, jag behöver såklart inte avslöja hur det slutar eftersom det är romance. Men förutom allt det klassiska med elak svärmor, bråk, lögner osv, så är det en helt fantastisk bok om mat, kultur, seder, kläder och miljöer. Jag kan ytterst lite om Singapore och andra länder i Asien som förekommer i boken, så det var otroligt roligt att läsa alla beskrivningar, och såklart extra kul med all mat. 

Det är en otroligt varm, rolig, kaxig och modern bok om ett gammalt upplägg. Och fastän den kändes lite trög i början var det riktigt kul och intressant ju längre in i boken en kom. Crazy Rich i Asien får fem av fem palmer. 

(null)


Crazy rich i Asien Kevin Kwan Love Reads romance
0 kommentarer