Om du såg mig nu

Jag började läsa den här boken strax innan allt med 👑 började, men det tog emot att fortsätta läsa när media rapporterade varje sekund om viruset. Men jag tog mig igenom några sidor åt gången, tack vare språket som är lika bra som alla andra böcker jag läst av Sofia Nordin. Om du såg mig nu ges ut av Rabén & Sjögren. Dom andra heter En sekund i taget, Spring så fort du kan och Som om jag vore fantastisk.

Det här är den fjärde delen i en fristående serie som sammanfattningsvis handlar om att världen har drabbats av en feber där folk dör som flugor. Från en dag till en annan dör vuxna i drivor och några få ensamma ungdomar lämnas kvar. Som ni förstår var det ganska läskigt att läsa detta precis när media skrev konstant om Corona… Men jag har ju läst dom tre delarna innan, så var såklart tvungen att läsa denna. I denna del är det Esmael som är huvudrollen, han har precis varit på skolfest när febern slår till och han måste ensam lämna sitt hem, sin döda familj och alla döda vänner för att försöka hitta andra levande ungdomar. Han träffar karaktärer som en känner från tidigare böcker som lever på mat från övergivna butiker samtidigt som de blir mer och mer självförsörjande med hjälp av djur och odling. En dag sticker tjejen som han trodde att han var på g med.

För sånt händer ju också. Ja, världen är öde och dom är ensamma – men dom är samtidigt ungdomar som blir kära, är kåta, vill ha relationer och som samtidigt gör allt för att överleva, utan att tänka för mycket mörka tankar om vad som kommer hända framöver.

Som ni fattar är det såklart jätteläskigt och obehagligt samtidigt som det är realistiskt. Mycket känslor, bra dialoger och fina karaktärer. Och ja, tusen gånger läskigare att läsa nu när vi befinner oss mitt i en corona-kris. Mitt bästa tips är att läsa alla delar i ett svep, och läs dom i rätt ordning. Denna serie går absolut att läsa var och en för sig, men det ger lite mer tyngd till karaktärerna om en läser dom i rätt ordning. Läs och håll tummarna för att hela serien en dag blir tv-serie, det skulle bli så jäkla bra. Om du såg mig nu får fyra av fem palmer.

 Bild lånad härifrån
En sekund i taget Om du såg mig nu Rabén & Sjögren Sofia Nordin Som om jag vore fantastisk Spring så fort du kan dystopi
0 kommentarer