tolv veckor med dig

Jag har läst Johanna Schreibers debut Det bästa som har hänt mig, som jag helt ärligt inte var så impad av. Däremot föll den här mig i smaken ännu mer. Och framför allt älskade jag att hon använde ett upplägg som jag vet att Denise Rudberg använde sig av i sina chiclits - nämligen att karaktärer från andra böcker dyker upp! I den här boken dyker Freddie, Frans, Aurelia och Sigrid! Och det finns något riktigt mysigt över hela det upplägget. Tolv veckor med dig ges ut av Norstedts. 

Linnéa och Jacob möts på ett bröllop. Det är Linnéas kusin som hon egentligen inte är nära och Jacob vill heller inte gå. Men dom möts och tillbringar bröllopsnatten ihop, för att sen inte höras på ett tag. Tills Linnéa upptäcker att hon är gravid. Och i ren gift vid första ögonkastet-anda bestämmer dom sig för att flytta ihop, inte för att nödvändigtvis bli kära och leva lyckliga i alla sina dagar, men utan för att se om dom funkar ihop och skulle kunna funka ihop med ett barn. Och precis som i alla chiclits så är det två personer som är varandras motsatser men som av märkliga anledningar ändå dras till varandra – som det ibland är i verkligheten?! På ena sidan har vi rödhåriga, tatuerade, yrvädret Linnea som bor i en liten hyreslägenhet i Midsommarkransen. Hon har ett slarvigt hem, jobbar med sociala medier på en välgörenhetssida som jobbar med utsatta barn och unga, är ständigt pank, har ett tomt kylskåp och gillar att ligga runt med killar i tjugoårsåldern fastän hon själv snart är 35. Dessutom har hon ett stökigt förflutet och komplicerad relation med familjen. Och på andra sidan har vi Jacob som är troende jude, har familjemiddag varje fredag, är otroligt nära sin kusin och övrig familj, tränar slaviskt varje dag, jobbar 17 timmar per dag för att bli delägare på juristfirman. Han bor på Östermalm, har sitt fasta kompisgäng som han haft i hundra år – men som han alltid känt sig underlägsen gentemot. Självkänsla och självförtroende är inget som står högt hos Jacob. Dessutom döljer han också en hemlighet gällande tidigare relationer…

Och nu ska dom bo ihop, försöka komma överens, samsas och besluta sig om det ska bli ett barn eller inte. Och det blir ju inte lättare av att vänner, familj och kollegor också vill säga sitt. Dessutom så ska dom åka på en gemensam semester och ett bröllop under dessa veckor. Nej men ni hör ju själva. Det är skitspännande, roligt och vettigt. Schreiber har ett språk som bara flyter fram och sida för sida bara försvinner. Ja, det var lite tråkigt med så otroligt olika personer där varje minsta grej som var olik verkligen förstärktes och exotiferades – men det kanske är så en gör? Det kanske är så jag gör? Vad vet jag? Det kändes bara lite mycket ibland? Samtidigt som jag gillade det. Mycket känslor i samband med denna bok helt enkelt. Ämnet är kul och viktigt, karaktärerna är roliga och jag älskar som sagt gästbesöken från tidigare bok. Jag räknar med en tredje bok och att fler karaktärer gästspelar även där. Tolv veckor med dig får fyra av fem palmer.

 
Det bästa som har hänt mig Johanna Schreiber Norstedts Tolv veckor med dig
0 kommentarer