Skamvrån

Årets trettonde bok blev Skamvrån av Sofie Sarenbrant och ges ut av Bookmark förlag. 

Det här är del sju om polisen Emma Sköld, Nyllet och Skölds syster med familj som allt kretsar runt. Och jag behöver börja med en varning - den här boken tar upp ämnen som självmord. Jag vet att det kan vara triggande och jobbigt för många att läsa om det, så en varning är på sin plats. 

En person lägger sig på ett spår och väntar på ett tåg, en annan person lägger sig i en kista och låter sig hissas ner i marken djupt inne i skogen. Ingen anhörig vet om att detta sker, kommer det gå att förhindra innan något allvarligt händer? 

Skölds uppgift blir att ta reda på varför det har hänt, vem eller vilka som ligger bakom det och försöka stoppa det. Och det blir om möjligt ännu svårare när det visar sig att hon har nära anknytning till en av dom. 

Det här var mer än en deckare och tuffa ämnen som psykisk ohälsa och självmord blev en del av polisutredningarna. Och jag tycker det här är så bra och viktigt. I Sverige tar i snitt fyra personer om dagen livet av sig. Förstår ni hur många det är? Och som vi alla vet, syns sällan psykisk ohälsa på utsidan. Och jag tänker att en sådan här bok som har som grundtanke att underhålla och väcka eller upprätthålla läslust, kommer även starta tankar, diskussioner och sätta fokus på frågor som man kanske inte alltid vågar prata om. Jag är impad! 

(null)


Skamvrån Sofie Sarenbrant psykisk ohälsa självmord
0 kommentarer