Två systrar - Flykten

 
Jag läste ut första delen av triologin Två systrar för ett tag sen. Det är Hannah Widell och Amanda Schulman som skrivit denna triologi om systrarna Vanessa och Alicia. Andra delen heter Två systrar - Flykten och ges ut av Forum bokförlag
 
Eftersom det här är del två i en serie som en måste läsa kronologiskt förekommer det spoilers av bok ett :)))
Bok nummer ett avslutas med att Alicia blir friad till av Philip och bok nummer två inleds med deras förlovningsfest. De har ett stort pampigt bröllop som Alicia sen lämnar under småtimmarna. Vanessa har börjat dejta sin kollega/chef Jack och är lyckligare än någonsin. 
- det är intressant hur systrarnas liv förändras inom loppet av några timmar och dagar. En går från olycklig till förlovad till gift till sen på flykt som singel. Den andra går från partytjej och singel till sambo och storslagna planer inför livet som två. Det som är häftigast är hur Alicia förändras och växer efter regelbunden terapi. Och att dom lyckas förmedla det genom text, det är bra gjort. 
 
Det är även en stor sak som händer Vanessa, som jag inte kan avslöja. Men det beskrivs på ett sätt som jag inte läst om tidigare, och det var riktigt, riktigt bra. Känslorna som Vansessa känner togs upp på ett helt nytt sätt, och det var hjärtskärande och verklighetstroget. Jag kan tänka mig att många känner så när de går igenom något liknande. Dessa känslor och scener var de bästa, för det kändes så äkta. 
 
 
Något som dock förvånar mig är att dom tighta systrarna stundtals bara försvinner från varandra. Ofta pga att någon snubbe dyker upp och tar den med storm. Och det är ju ganska så uttjatat och tråkigt. Och märkligt?
- eftersom jag själv har en syster som är 2,5 år kan jag ju såklart känna igen mycket om systerskapet som beskrivs. Förutom att varken jag eller syrran är fascinerade av överklass, knark, rockstjärnor och extrema mängder alkohol :)))) men själva systerskapet kan jag ju känna igen. Och självklart jämför jag ju med oss, och jag kan inte för mitt liv föreställa mig att jag inte ringer/smsar när stora grejer händer. Eller att hon skulle dra sig för att berätta stora saker för mig. Det händer flera gånger att dom tassar på tå från varandra? 
 
Dock är jag nöjd med boken som helhet, den är lättläst, underhållande och ger det en behöver. Det är kärlek, lite ångest, lite smärta, karriärer som går bra, omkastande händelser och systerskap. Två systrar - Flykten får tre av fem palmer. 
 
 
ps. Bild ett är snodd här och bild två är snodd här. 
Forum bokförlag chic lit
0 kommentarer