två serier ni måste se

Här kommer en blandning av sött och salt. Eller snarare feminism/dystopi/ångest-kinderägg och dessertävling på en helt bisarr nivå!
 
Zumbo´s Just desserts: tänk er en blandning av Willy Wonka och Leila Lindholm! Det är en australiensisk dessert-serie där de ska göra helt sjuka saker av socker. Det är kladdigt, svettigt, fantasifullt och helt magiskt. Dom som tävlar är dessertmästare som alla är fantastiskt duktiga. Men Zumbo är helt magisk och tänker på ett helt annat sätt. Allt ser helt fantastiskt ut och en vill typ äta allt. Finns på netflix. 
 
The Handmaid´s tale. Baserad på en bok av Margaret Atwood. Behöver jag ens förklara den här serien? Alla har väl redan sett den? Om inte: se den. En feministisk dystopi som typ skulle kunna ske när som helst. Vissa delar av det som sker i serien sker redan runt om i världen. Den handlar om en värld där män har all makt över kvinnor.  Det är en tid när folk inte blir gravida och befolkningen är hotad. Lösningen: Vissa kvinnor har en roll - att föda barn åt andra kvinnor. De är tillfångatagna mot sin vilja, blir regelbundet våldtagna och misshandlade. Och alla kvinnor styrs med järnhand av män, en liten grupp män såklart. Serien är riktigt rå och brutal, men så jävla viktig. Den finns på HBO.
 
Och två bubblare som vi följer slaviskt är: Första dejten på SVT och Bachelor på tv4. Tips tips! 
hbo netflix
0 kommentarer