Lägret

Här har ni den senaste boken som jag läst ut + min favoriträtt halloumistroganoff. Boken heter Lägret, är skriven av Lena Ollmark och ges ut av B. Wahlströms
 
Jag hittade den här av ren slump när jag var på biblan i Fruängen och drogs till omslaget. Sen påminde den lite om en historia som en i i min skrivgrupp skriver, trodde jag. Tjugo sidor in insåg jag att det var något helt annat, och det var ju toppen! Det finns ju inget mer stressande när en har en idé eller liknande, och så inser en ganska snabbt att en läst/hört/sett den historien typ två dagar tidigare... Men nu var det ju inte så denna gång :))
 
Lägret handlar om Hannah som bestämmer sig för att åka på ett konfirmationsläger, kanske inte för att hon är så himla troende utan mer för att hennes bästis Emil ska åka. Och för att det är ett läger då en även ska få spela musik och hon vill ju så gärna bli bättre på gitarr. Det visar sig ganska snabbt att Emil är mer troende än vad Hannah ens fattat och han vill inte vara hennes vän längre - OBS SPOILER: deras relation blir liksom inte bättre, utan han vänder minnen och känslor mot henne och håller på med gaslightning på ett obehagligt sätt. Och det blir så förvirrande att jag inte ens fattar om det varit Emil som varit jobbig innan han hittade tron eller om det var Hannah som var jobbig? Allt det här gjorde mig bara frustrerad och det känns som att mycket lämnades utanför? Eller så var det jag som inte kunde läsa mellan raderna? 
 
Hannah kämpar genom hela boken med sin så kallade tro. Är hon kristen? Finns gud? Finns jesus? Är hon troende eller är det bara fejkade känslor? Det är mycket känslor och tankar som snurrar runt samtidigt som hon försöker bli vän med Emil, känna sig hemma i gruppen och bli kompis med ledarna och deltagarna. Utöver allt detta kaos så har hon ljugit om hur bra hon är på instrument och det är något läskigt som härjar i skogen - det är så jävla mycket som händer på 200 sidor!! Det är aldrig vila eller någon lugn scen, utan det är alltid något som är jobbigt/läskigt/svårt/sorgligt/klump-framkallande i magen. 
 
Till dom läskiga scenerna - herre gud i min hatt vad jobbigt det var att läsa! Det var flera gånger som jag hade hög puls och typ kisade för att ta mig igenom sidorna. Jag var som barn på nytt!! Jag älskar ju det samtidigt som det är så läskigt. I den här boken har de olika teorier kring vad det kan vara och alla mina var fel... 
 
Jag blev inte riktigt klok på den här boken. Det läskiga var bra, tankarna om religion var intressanta men resten var märkligt. Det var så mycket hela tiden! Och jag blev inte klok på de olika karaktärerna och hur dom reagerade i olika händelser, jag hade nog behövt 200 ord till :))
 
Lägret får två av fem palmer. 
Författaren Lena Ollmark
B Wahlströms Boktips kristen skräckis skräckis
0 kommentarer