Food Pharmacy - kokboken

Jag läste Food Pharmacy i oktober och jag skulle väl ljuga om jag sa att den inte förändrade en drös med saker i mitt liv. Och det här är fortsättningen, Kokboken, skriven av Lina Nertby Aurell och Mia Clase och ges ut av Bonnier fakta. Jag försökte få den som recensionsex men blev nekad, så när jag hittade den på biblan slog jag till. Men jag insåg direkt att jag behöver ha den längre än två veckor :)))
 
Jag gillar ju Clase och Nertby Aurell otroligt mycket. Jag prenumerar på podden, läser bloggen och jag har lagt om mycket av min kost efter att jag läste första boken. Det här var liksom bara glasyren på kakan: ännu mer information, ännu mer fakta, roliga recept och massa pepp. För jag tror ju på det här och min hjärna mår så jäkla bra av att äta efter deras principer: dra ner på socker och rött kött, äta mycket av olika grönsaker och tänka att jag ska lägga till saker istället för att utesluta. Jag fattar att det här inte är för alla. Men för min hjärna och för att slippa tänka på sjukdomar osv funkar det för mig. Och det mesta funkar att göra om till lchf vilket är perfekt för min pcos. Så hjärnan, kroppen och pcos jublar av att äta efter Food Pharmacys tankar. 
 
 
Och såhär, om en inte vill slänga allt med socker, tacka nej till varenda burgare eller köpa hem sju olika grönsaker: börja på ett helt annat sätt som passar! Istället för att bara äta gurka och tomat till middagen - lägg till något slags grönt blad! Kanske byt ut var tredje eller var femte köttburgare till halloumi. Och kanske ta bort det sockret du älskar minst. (typ tråkiga bullar från pressbyrån på jobbfikan eller godis som inte är ditt bästa!)
 
OBS: mina tankar gällande socker handlar inte om vikt eller ett sätt att banta. Det enda som ringer i mina öron är en fras som syrran sa för hundra år sen: "att äta socker är som att välja mellan cancer och alzheimers".  Och då är det bättre för min hjärna att käka socker som jag verkligen älskar och bara stressa mitt humör/blodsocker/förhållande få gånger, än att äta lite då och då av sånt jag inte tok-älskar. För att sluta med allt helt tror jag inte helt på, för kroppen/hjärnan måste även få njuta av sånt som inte är helt hundra :))))
 
Författarna Mia Clase och Lina Nertby Aurell. <3 <3 
Bonnier fakta food pharmacy kokbok tarmflora
1 kommentar