Våra bästa fynd

Alla som öppnat en tidning det senaste året vet att jorden blöder och att vi måste göra stora ändringar för att rädda vår planet. Och en kan ju välja att tackla detta på många sätt, jag har tex valt bort att nöjesresa, minskat på kött/mejeri, köper enbart kläder i nödfall osv. Plus att skaffa barn är ju inte det bästa för miljön... Men, istället för att skippa denna livslånga dröm har vi istället valt en annan väg, nämligen att gå loss bland second hand! Och jag har läst så mycket skit om folk som ratar second hand helt, och jag tycker det är galet. Mycket som en bebis använder har den ju i en kvart. Det är ju knappast så att en spädis nöter sönder saker?! 
I alla fall, här är våra absolut bästa fynd! Och vi körde ju upplägget att vi kollade på blocket, tradera, facebooks marketplace och så slog vi till när vi hittade något vi gillade till ett rimligt pris. Mitt enda krav var att det skulle komma från ett rök/djur-fritt hem. E’s krav var väl att det skulle finnas i Stockholm :)))) Och ja, vi började handla tidigt. Tror vi köpte vagnen redan i vecka 16? Men vi hittade exakt den modellen E ville ha och till ett bra pris, så vi slog till :))) och nu när jag har foglossning är vi evigt tacksamma över att vi köpte så mycket stora grejer tidigt! 
Våra bästa fynd: första summan är vad vi betalade och andra summan är vad det skulle kostat om vi köpte det i butik. Och vi har bara gjort snabba googlingar för att få fram butikspriset. Såklart finns det både billigare och dyrare versioner beroende på butik/online/erbjudande osv.
  • Vagnen + liggdel, myggnät, adapter: 7000kr -11985kr
  • Vagnleksak: 50 kr – 379 kr
  • Åkpåse: 300 kr – 1499 kr
  • Bedside crib: 1200kr – 1999 kr
  • Sängkläder x 2, täcke, kudde till sängen: 0 kr – 1305 kr
  • Mobil till sängen: 150 kr – 499 kr
  • Skötbord: 500 kr – 1999 kr
  • Skötbädd: 100 kr – 499 kr
  • Förvaringslådor + korgar till skötbord: 334 kr – 498 kr
  • Pandakudde: 0 kr – 179 kr

Totalt har vi då betalt 9634 kr för allt, vilket såklart är svinmycket pengar! Men vi har också sparat in 11 207 kr genom att köpa det second hand! Och vad vi gjort bra saker för djur och natur. Jag är så sjukt nöjd med alla våra inköp, det är så jäkla bra kap! Så jag vill verkligen uppmuntra alla till att gå loss på på loppisar, gå med i facebookgrupper för bebiskläder (det finns ca en miljon olika! Ofta baserade på märken!), skaffa konton på blocket och tradera. Det är liksom tid för oss alla att göra insatser för miljön. Och om en nu inte vill köpa tex kläder second hand, då kan en istället kolla efter böcker, leksaker eller möbler. Eller tvärtom. Det finns så otroligt mycket saker att fynda och vi vinner alla på att köpa saker av varandra.

Sååå himla fina grejer <3 <3 <3 och när vi använt klart dom kommer dom förhoppningsvis få nytt liv i andras hem :)))) 
Bebislängtan Done by Deer Emby second hand
0 kommentarer