2019

(null)
Gjorde du något 2019 som du aldrig gjort förut?
Var gravid, fick en bebis fram-snittad och ammade. + tyckte att få min sömn upphackad i 17 delar per natt inte var särskilt jobbigt vissa dagar. Och vissa dagar är det så tröttsamt att jag vill sälja honom på blocket :))) Jag planerade, fixade, köpte och joxade en massa också inför hans ankomst! + skrev klart ett manus! Det är bananas att det gick :)))
 
Vad var din största framgång 2019?
Att jag överlevde en överjävlig graviditet och förlossning och sjukt nog kan tänka mig att göra om det för att Harpan ska få ett syskon <3 Och att jag skickat ut manuset till flera förlag! 
(null)

Och på ett personligt plan?
Att jag lyssnade på min kropp och mitt psyke och såg till att bli sjukskriven i två omgångar. Tack och bock till mig själv som till slut lyssnade på mig själv, Emelie, syrran och min fysioterapeut. 
 
Vilka platser besökte du?
Trosa och Karlstad. Och Bullandö en massa gånger <3 
(null)
Bästa köpet?
Jag köpte en hög med kläder till Harry och Wilma second hand från Mini Rodini till pangpris. Sånt gör mig glad! Ekologiska och fina kläder till ungarna samtidigt som en är snäll mot moder jord. 
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att se när folk jag älskar håller i och träffar Harry. Är det sjukt? Och att se kusinerna hänga! Det blir liksom extra mycket kärlek på en och samma gång <3 Och att skriva! Både på gammalt och nytt. 
(null)

Och ledsen?
När Harry är ledsen. Det är bananas hur mycket känslor en kan känna för den lilla köttlimpan. Och jag blir ledsen när min kropp strular. Att jag har haft så ont och fortfarande har ont i leder, fogarna, händer och armar. Att jag är så stel, klumpig och svag. Det är mycket med kroppen som måste komma ikapp och skapas på nytt. 
 
Något oväntat som hände?
Att jag började på vattengympa och ÄLSKADE det. På riktigt bland det bästa som hänt mig och min kropp? Och att jag faktiskt kände mig färdig med manuset, det gick att få ihop det. Och en sak till som var oväntad, hur mycket jag älskade att amma. Sååå jäkla mysigt när det väl kom igång. 
(null)

Årets låtar?
 Alla från soundtracket till Mamma Mia here we go again. Det enda som höll mig från att kräkas på tuben i 14 veckor? 
 
Favoritserie?
Vera, Rupaul’s drag race, How to get away with murder, Maria Wern, Bäst i test, The Good Place, Riverdale. Bachelorette Australia! Svenska bachelor och Första dejten!   
(null)

Bästa filmen?
Mamma Mia Here we go again? A simple favor? Jag kollar så sällan på film, men det är iaf två filmer jag sett och som jag tyckte mycket om. 
 
Bästa boken du läste i år?
Vargen av Katarina Wennstam. Det är mitt spontana svar, så jag håller mig till det. Pakten, Om allt vore annorlunda, Det kommer aldriga vara över för mig är tre andra svinbra böcker. 
(null)

Bästa matupplevelsen?
 Emelie lagade stuvade makaroner med hemmagjorda köttbullar, brunsås och ketchup en dag när jag hade cravings efter barnmat. Det var så gott att jag grät :’))) kan ju sakna den biten av graviditeten, hur otroligt gott saker en har cravings efter smakar! 

Vad gjorde du på din födelsedag?
 Jag födde barn! Eller försökte iaf. Klockan 21.00 den 25/7 fick jag första dosen cytotec och värkarna startade innan lunch den 26e. Så hela dagen hade jag värkar, duschade, skrek och mådde piss eftersom jag var öppen 6cm i massa timmar, hade värkar pga mediciner men en unge som låg snett i bäckenet. Jag jobbade så att säga i motvind. Fy fan, vilken upplevelse det var ändå. Tur att det var världens gulligaste och tjockaste potatisfarbror som kom ut <3 
(null)

Är det något du saknar år 2019 som du vill ha år 2020?
Kompishäng. Graviditeten och tiden efter snittet har ätit upp typ allt socialt umgänge och jag saknar mina vänner otroligt mycket. Och jag saknar mina kollegor. Och min manusgrupp! Det har varit en social chock att gå från att hänga med folk hela dagarna + flera kvällar i veckan till att typ träffa min sköterska på BVC och min 94 år gamla granne... Så det ska förändras och förbättras!

Nyårslöfte?
Sjukt nog står träning överst på listan. Denna kropp behöver hitta tillbaka till sina muskler och jag behöver få tillbaka någon slags grundkondition. Så jag ska göra mer tid för att bygga muskler, yoga, meditera och längre fram i vår, jogga. Får nästan rysningar av tanken. Så mycket saknar jag att träna! Har även som löfte att skriva mer, laga nya pasta-rätter, göra egen glass, utveckla kompishäng och gå på dejter med Emelie <3 
(null)

Högsta önskan just nu?
Att mitt bokmanus blir antaget och att jag får ge ut historien om Olivia och Bella. Vill så gärna att den får möta en publik. Det gör nästan ont i kroppen, så gärna vill jag det. På andraplats kommer att Harpans nattningar tar kortare tid framöver. 
(null)

0 kommentarer