Vad ska vi tänka på gällande förskola?

Jag brukar vara lite tveksam kring att be om råd. Dels för att jag fortfarande känner mig lite skakig i min mammaroll, dels för att jag nog drunknade i "goda råd" under dom tre hundra åren som jag var gravid... Men nu vill jag ha tips och råd - om vad vi ska tänka på gällande förskola.  :))))

Ultimat vore det om Harry fick börja någon gång nästa vinter, alltså efter årsskiftet. Obs: vi får se vad han blir för slags unge. Han kanske klättrar på väggarna redan vid 14 månader eller behöver vara hemma längre än typ 18 månader som vi tänkt. Men oavsett när han börjar så ska han ställas i kö, vilket går från att han är 6 månader. Och det är han snart!!! Så sjukt! Kan knappt hantera hur fort tiden går. Kollar kalendern och ser att vi ska ha sökt om mindre än tre veckor! 

Så ni som har kids i förskolan, vad behöver vi tänka på? Fattar såklart att alla barn är olika och alla förskolor funkar på olika sätt. Men finns det några övergripande grejer vi ska ha koll på, som vi borde fråga personalen om, som en ska akta sig för eller vad är det ultimata. Ge oss tips och råd tack!<3 

Mina spontana tankar är att jag vill att förskolan har en tillåtande miljö där Harrys alla känslor får plats och får synas = får gråta, får vara ledsen, osv. Att dom inte har en dockhörna och en bilhörna, att maten som serveras lagas på plats och att det inte är en miljard vikarier eller tusen barn per grupp. Vad mer ska vi tänka på?!

(null) 

förskola
0 kommentarer