Harry, 11 mån

(null)Jaja, detta skrevs för typ tre veckor sen och sen glömde jag lägga upp det. Så en vecka innan han blir ett kommer nu hans 11mån-uppdatering! 

🦊Harrys utveckling: 🧡 - 11 mån

Längd: 71cm
Vikt: 9490g
Huvudomfång: 47cm

Harrys utveckling: Han springer, tar sig fram utan hinder och har tyvärr blivit säkrare på att klättra upp för saker. Tidigare har han klarat något trappsteg här och där, men nu kommer han upp för lite högre höjder. Hoppas han lugnar sig lite framöver, men det tror jag knappast. Och han har upptäckt hur han startar tumlaren hos mamma, snurrar på knapparna vid spisen, tvättmaskinen och diskmaskinen. Riktigt tekniskt geni :))) Det roligaste är att han nu kan ta fram saker som han vill ha, han lyckades knyckla fram mammas krycka som hon stoppat ner bakom skohyllan, han rotade fram ett tennisracket på Stadsmissionen genom att flytta på grejer som var i vägen. Och hans bästa hobby är att öppna luckor, dra i lådor, lyfta på golvbrunnen i badrummet osv. Festligt för oss alla!

(null)Sömnen: Sen typ en månad tillbaka sover han i egen säng både om nätterna och dagarna, och det går såååå mycket bättre än förväntan! + att nattamningen försvann i samma svep. Vaknar han innan 23.00 kan han få en slurk, annars ammas han nästa gång när det är morgon. Dvs någon gång mellan 04.30-7.00… Det kommer ett eget inlägg om vår rutin, men det är en sådan grej att han sover själv. Förutom dom första nätterna när Emelie klappade mig i ansiktet för att hon letade efter honom i sömnen, haha. Men jag tror att vi alla sover bättre och jag slipper ha ångest över att han ska krypa ur sängen igen. + att jag får fria timmar om dagarna när han knoppar!

(null)Mat: Det är tänder på g = vissa dagar är det kaos med maten och han blir arg för all varm mat. Ibland går allt på tallriken ner och han äter tre omgångar av allt vi erbjuder och andra dagar får han grönsaker och frukt. Och han har också börjat dela upp hur han äter = vissa måltider äter han bara protein, en annan måltid går bara kolhydraterna ner och en annan dag bara ärtor och bönor. Men i slutet av veckan får ihop allt han behöver och det är det viktigaste. Han får plockmat och får nästan alltid exakt det vi äter. + att vi fortfarande ammar. Främst innan han ska sova och på morgonen + någon gång under dagen beroende på värme, humör, stämning pga tänder och annat.

(null)Bästa: Att han skrattade rakt ut när vi kollade på Kompisbandet häromdagen, han verkligen skrattade och blev otroligt glad av en scen! Och tittade på oss innan han fortsatte att skratta, min unge har humor!! :´)))))) Och att han mitt i allt kaos med tänder osv ändå röjer på, har kul, plockar upp böcker han vill att vi ska läsa och att han gärna gosar. <3333

(null)

Sämsta: Gnället när nya tänder är på g är inte mitt livs bästa gnäll. Det förekommer nätter då det känns som att han vaknar var femte minut i timmar, då brukar Emelie lägga sig i fotändan och liksom ständigt redo för att natta om. Och vårt bästa knep för att hjälpa honom när han har ont om kvällarna i samband med mat är att han får fryst mango i smaknappen. Det är hans bästa frukt samtidigt som den kyler ner munnen. Får han färdiga bitar äter han bara upp dom direkt, haha.

(null)Hur mår jag? Jag mår pepp och sorgsen på samma gång. Ett sommarlov väntar och Emelie ska vara hemma med oss länge :)))))) men sen väntar ju också jobb. Men det tänker vi inte riktigt på ännu. Jag ser fram emot mycket familjehäng <3

(null)

0 kommentarer