Sviten

Jag hörde Sviten direkt när den kom ut! Jag har älskat Denise Rudberg hela mitt liv, uppskattar Mikaela Bleys böcker och jag gillar typ allt från P3 Serie. Så detta är ju en perfekt kombo. Och detta är alltså manuset bakom podd-serien som ges ut av Forum. Allt är skrivet i förhörsformat, vilket är snyggt, men det blir också lite väl enformigt. Det är en helt annan sak i podd-version då alla tillbakablickar, händelser, samtal osv. kommer fram ännu mer. Men det var ändå intressant att läsa. 
 
Sviten handlar om 17 år gamla Cornelia som hittas död, mördad i en svit. Hon jobbar extra på en eventbyrå och kvällen innan har ett gäng överklassmän haft en liten afton med ärtsoppa för att fira att en i gänget fått barn. Till sviten kommer också den som ordnat eventet samt några av hennes vänner. Dom festar, leker och allt spårar ur. Och det är så otroligt intressant att ta del av dom olika karaktärernas liv, historier, syn på vad som hänt/på varandra och olika personers ansvar. Det är klass, pengar, otrohet, sexualitet, utpressning, mycket festande och gamla relationer som en till varje pris vill skydda och hålla om ryggen. Ja men som ni hör är det en härlig röra av allt möjligt. Och det är framförallt riktigt bra. Jag gillade podden otroligt mycket och jag skulle rekommendera alla att lyssna på podden om du är mer inne på poddar, och läsa boken om du är mer inne på böcker. 
 
Förhoppningsvis var detta inte det sista som Denise Rudberg och Mikaela Bley skriver ihop, för det var riktigt bra, fängslande och helt enkelt underhållande. Kan en säga så fastän det handlar om en ung kvinna som hittas mördad? Ja, jag tror det. Så morbid är jag. I detta fall är det ju den unga kvinnans rättvisa som ska skipas, vilket gör att det känns ok att bli underhållen av det. Hänger ni med på hur jag menar? Hon är inte bara en vacker, ung kvinna som hittas i vita spetsunderkläder och som ska filmas i slow motion, utan hon är en person vars mördare ska sättas dit och få sitt straff. Sviten får fyra av fem palmer. 
Bokförlaget Forum P3 Serie
0 kommentarer