Harry 6 månader

(null)Längd: 62,5cm

Vikt: 6745g

Huvudomfång: 42,5cm

Harrys utveckling: det går så jäkla fort! Nu kryper han på knäna och ålar sig fram. Han kryper över trösklar och alla slags material. Dessutom så försökte han resa sig mot vår soffa förra veckan och hans  stora hobby är att stå upp när någon håller i honom. Han reser sig mot vagndelar, babysittern osv. Så en måste hålla koll konstant. Tiden är förbi när en kunde lägga honom på ett ställe och att han låg kvar där. Nu kryper han efter en om en går mellan rummen. Han greppar leksaker, tuggar på allt, gillar saker som prasslar och låter. Vi går på öppna förskolan någon gång i veckan, och han älskar att iaktta andra barn, kravla runt bland leksaker och vara med på sångstund. Det är så häftigt att se honom interagera med andra barn. Han vill gärna klappa, känna och ta andras leksaker. :))

(null)

Sömnen: Vi har helt lagt på hyllan att han ska somna tidigt. Vi fick bara 17 uppvak innan vi gick och la oss. Så nu får han röja runt och vi nattar vid 20 istället. Tycker att han sover mycket bättre och tyngre? Dom flesta nätterna minns jag inte ens uppvaken = bra nätter. Ibland vaknar jag runt 03 av att han jollrar och pratar eller vill stå upp och äta. Nu kan han ju ställa sig med oss som stöd, så då vill han gärna stå och amma. Men det är svårt att bli sur på någon som bara ligger och babblar glatt. Oftast är han lätt att söva om.  

Mat: Han får en portion gröt (fyra skopor) varje morgon och kväll + fruktklämmis. Sen får han smaka av min frukost ibland, några tuggor av min lunch + klämmis och detsamma när vi äter middag. Han får vatten vid måltider och tycker det är kul att dricka ur pipmugg och allra helst ur glas :)) utöver det ammar jag fortfarande flera gånger om dagen + om nätterna. Det  funkar bra och jag har inga planer på att sluta. Så länge han äter bra med mat och vill amma är jag nöjd :))

(null)

Bästa: att han skrattar när jag skrattar eller jag och Emelie skrattar ihop. Det är så jäkla gulligt! :’)) och att han kramas, kan somna på mitt bröst och att han skrattar och ler så mycket! Hans små leenden gör så jäkla mycket <3 

Sämsta: att han hatar att byta blöja och klä på sig? Två saker vi gör flera gånger om dagen och som typ 50/50 resulterar i att han snurrar runt, skriker, slår i huvudet i saker på skötbordet eller vill äta upp D-vitaminen som står framme. Om han fick bestämma skulle han slippa både kläder och blöja, och vem vet, kanske blir han blöjfri supertidigt just pga det? Hopp finnes! 

Hur mår jag? Jag mår bra. Vi har bockat av flera större grejer och jag har landat i mycket kring hur jag vill ha det, och det känns så bra. Det är kul att vara med Harry och vi har jäkligt mysigt och roligt ihop <3 det jag efterlyser är egentid med Emelie och kompistid, och det känns så bra att jag har båda sakerna inplanerade inom kort :)))

(null)


6 månader
0 kommentarer