tack 2015 - hej 2016

Några dagar innan 2015 började skrev jag ner en hel lista med mål och förväntningar för det nya året. Högt och lågt. Personligt, ekonomiskt, fysiskt och psykiskt. Som ni vet älskar jag att skriva listor och jag älskar att bocka av saker. Så följande saker tänkte jag skulle ha skett detta år:
 
Ta körkort: tog inget körkort, och jag la egentligen inte tillräckligt med tid eller intresse på det. Kanske i år? Dessutom tog E körkort, och jag är lika stolt och glad över det som om det vore jag som tagit det :)))
 
Skippa godis med gelatin: nja, åt överlag mindre godis pga trasig käft. Men har absolut ätit gelatin. 
 
Yoga två gånger i veckan: ibland fem och ibland två gånger i veckan. 
 
Ta ut min kandidat: haha nepp. Bråkar fortfarande med Linnéuniversitetet om att jag vill komplettera kurser som i sin tur bråkar med SU. Så jag har lagt det på is. 
 
Dejta Emelie ofta <3: Det tycker jag att jag lyckats med. Såväl vardagar som helger har vi dejtat <3 
 
Spara och bygga buffert för hunden Frans: Har lagt det där med Frans på is. Men jag har sparat duktigt hela året. Så detta har jag lyckats med. 
 
Ha två vegetariska dagar i veckan: Njaa. Hade absolut kunnat gjort bättre ifrån mig. 
 
Jogga och springa vårruset: Jag var bortrest när det var vårruset. Men visst har jag joggat. Och slagit rekord i både längd och tid :))) 
 
Läsa fem engelska böcker: Nja. Det hade jag kommit ihåg. Kan på rak arm komma på två engelska titlar jag läst? 
 
Laga 12 nya maträtter/bakverk: Detta har jag lyckats med ihop med donnan! 
 
Åka på roadtrip: Jag tycker att taxi från Barcelona till Sitges räknas! 
 
Utveckla mitt företag osv: Ja! Det har jag garanterat gjort. Och gått med vinst. Heja mig! 
 
Ha en separatistisk bokcirkel: Ja! Men tyvärr höll den bara i två träffar. Men tanken var god. 
 
Ha ett separatistiskt kulturår: Ja! Har bara läst en bok av en icke-kvinna, och det var Mästare, väktare, lögnare, vän av Christoffer Carlsson. <333
 
Bruncha ofta och testa nya ställen: Ja! Jag har bockat av Pocket by Pontus, Clarion Skanstull, Scandic i Karlstad, Fåfängan, Jazzbrunchen på Södra teatern. + haft ljuvliga bruncher hemma <3 
 
Bli starkare och bygga muskler: Ja och ja! 
 
Podda mer: Ja! Vi hann till symboliska avsnitt 52 med Minnet Fullt innan vi beslutade oss för att pausa <3 
 
Resa fler gånger än 2014 och besöka minst ett nytt ställe: Jag har hunnit med New York två gånger, Sitges och Barcelona i Spanien, Köpenhamn under en mellanlandning, en vecka på Mallorca, ett intensivt dygn på Island och en vecka i Budapest. Så ja och ja! 
 
Fortsätta sexualupplysa på flera olika sätt: Ja! Jag har hållt pass på lättare svenska, utbildat via Migrationsverket, åkt land och rike med RFSL Ungdom och RFSU, samt börjat på RFSL förbundet som innebar massa nya uppgifter. 
 
Ge mig själv mer skrivtid: Både jag och nej. Jag åkte iväg på skrivarresa i en vecka. Men utöver det har jag varit dålig med skrivtid. Men det ska bli ändring på det. 
 
Läsa kurser som är utvecklande: Haha, jag läste några kurser i våras som jag redan glömt vad dom handlade om? Så det var nog inte  så utvecklande. 
 
 
Givetvis har jag gjort en lista inför kommande år. Men det vi en annan gång. Och om ni undrar hur det känns att kunna bocka av saker och att misslyckad med att inte kunna bocka av allt - det känns helt ok. Visst, det hade varit kul att ha körkort eller plockat ut min kandidat. Men jag tänker att listan ovan är ganska så orimlig. Vilket jag tar som en nödvändig läxa från år 2015. Sluta vara orimlig och istället sikta in mig på rimliga mål. Det är ok att tacka nej till saker och det är vettigt att fokusera på vissa saker och inte känna press att göra allt på en och samma gång. Tack 2015 för denna insikt. Jag är så redo för 2016. 
0 kommentarer