namnbyte och prickkastning,

C - Så syrran fick namn över sin mamma, och brorsan fick namn efter dig. Men varför fick inte jag heta Ulf?
P - Höhöhöhö! Men lilla gumman!! Det är ju ett pojknamn. Och du är en flicka. Hehe sånt går ju inte.
C- Määäh! Det där är ju förlegat! Så kan du ju inte resonera. Det där kommer vara överflödig info om några år och alla kommer heta exakt vad de vill.
P - Så bra då lilla gumman!
C - Japp. Så jag ska nog byta. Jag ska heta Jack!
P - Jack?
C - Japp.
P - Jaha?
C - Skulle du kalla mig för Jack dårå? OM jag nu byter?
P - Jag måste nog få vänja mig en stund först. Sen så kanske jag gör det.
C - Bra. Då blir det Jack.
P - Ja det förstås, Jack kan man ju heta som både pojke och flicka nu för tiden, så det kan jag kalla dig!


Och sen kastade vi prick med hans medicinkoppar, jag pratade om mina nya kurser medan han nickade instämmande. Jag dukade upp en ny bullängd och smög sen ut efter att han somnat mitt i en mening. På väg ner tryckte jag på femman, kom på att jag glömt en sak och stod sen kvar. Mannen bredvid mig tittade försiktigt på mig när vi kom till bottenplan, men jag förklarade att jag glömt en sak. Varför jag nu ens gjorde det för en främling? Men han såg nöjd ut och klev ur hissen.

papphammar,

Jag vet inte vad jag ska göra - vaknar upp med det jag tror är ögoninflammation Och kan inte hitta mina glasögon?


För att förklara hur bra jag ser känner jag mig ungefär lika kaxig som en liten hare bland ett dussin krokodiler...

Så nu måste jag bara lyckas ta mig till närmaste mottagning, få medicin och lösa det här med glasögonen. Som sagt, living the dream.

det är jag som är döden,

Och den där känslan att passera spärrarna i tuben och veta om att en ska passera igen om mindre än fyra h. Ungefär lika kul som att sova med sminket på för att slippa sminka om sig tre timmar senare. Jag funderade även på att sova i jobbkläderna för att liksom slippa göra om proceduren med påklädnad, men där gick gränsen.

Finns det någon mer som får ont i ögonen när en sovit alldeles för lite? Jag får sprängade ont i både ögon och pannlob om jag böjer mig fram... Känns som att jag har ett gäng dvärgar som hackar sönder mig inifrån.Annars så har jag hunnit låna en miljon böcker till, som jag nu sorterat i kurshögar, läst ut två klassiker, sova en timme och ätit jordnötsringar till middag. Känns som att jag gjort det mesta möjliga av dagen. Nu ska jag kramas med Copacabana och somna framför Sally.
- och frågan är vart min personliga kock är? Jag skulle kunna döda för hemlagad lasagne och lite brösthår att somna mot.

tisdag,

Visst är det något speciellt med sjukhus? Jag får alltid ont i magen när jag passerar dessa byggnader och försöker ignorera att det ligger människor som har ont, är sjuka och kanske lider, försöker istället tänka på alla som får hjälp och blir friska.
Och det där med att hitta? Helst av allt skulle jag vilja att någon snäll kom och möte mig i entren, höll mig i handen och sa att det inte var någon fara alls och följde mig hela vägen till rummet. Som tog ned pulsen och såg till att jag inte gick vilse. Fast allra helst skulle jag önska att det inte fanns någon anledning att gå dit.

Allt är så tyst, fast det där desperata behovet av att vilja vissla som alltid dyker upp när jag är på bibliotek infinner sig inte, detta är en annan form av tystnad. Och jag fokuserar mest på att inte gå vilse.Vi fikar och när dom går igenom händelseförloppet hur han hamnade här slår det lock för mina öron och jag försöker hålla mig från att rinna iväg i en liten hög på golvet. Äter bulle från Gateau och låtsas att jag förstår allting dom säger fastän de lika gärna hade kunnat prata hebreiska. Min hjärna blockerar och vägrar ta in dessa termer och ord som handlar om sjukdom.

tre inkörsportar,

Hamnade i en ganska spännande diskussion igår/idag?, och dom kom fram till att det finns tre anledningar till att ragga:

  • för att en enbart vill ha hångel för kvällen - men det vill nästan ingen ha, så det är är det ingen som är ute efter heller. Det är något som bara sker.
  • för att få ligga - det är ganska vanligt men kan vara svårt.
  • för ett förhållande - men är en ute efter det, ja då gäller det att hålla i byxlinningen och inte ligga första kvällen. För vill en ha ett förhållande med någon gör en inte sånt. Då hör en av sig lite senare och ber om något mer seriöst, typ en fika.

Håller med till viss del, eller en liten del. Finns det fler anledningar till att ragga? Att en vill åt uppmärksamheten? Är uttråkad? Vill känna pirret? Vill ha bekräftelse? Vill ge bekräftelse? Välgörenhet?