sexualupplysare och bokälskare

dagens tips!

Publicerad 2012-01-31 19:27:07 i Sex osv.,

Är det någon mer än jag som älskar meningsfulla, inspirerande och häftiga föreläsningar? Som dessutom är gratis. Kan knappast bli bättre kombo - viktig information som inte kostar mer än några timmar av ens liv.


Klicka in på följande länk, botanisera er och så kanske vi ses på folkuniversitetet? Hela våren är det tema queer! Så jävla fint och viktigt tema.

http://www.folkuniversitetet.se/Har-finns-vi/Stockholm/Puffar/Forelasningar/Queer/

dop som dop?

Publicerad 2012-01-31 11:17:50 i åsikter,

Jag älskar att läsa insändare; folks arga formuleringar över samhället, partners som dyrkas, rosor till busschaufförer som stannat för en gravid person och efterlysningar efter helgens ragg.
- i många tidningar tenderar denna spalt vara mer innehållsrik än resten av blaskan...


Förra veckan diskuterades dop vs. omskärelse i Metro, personen som inledde kunde inte förstå varför det fanns lagar som motsatte sig detta i Sverige när det varit tradition i flera tusentals år och går att jämställa med det kristna dopet.

Jag som inte förstår mig på någon religion och således inte vill be till någon gud eller dylikt tycker dock att dessa diskussioner är väldigt intressanta.

Om jag inte misstar mig är båda dessa traditioner det första steget in i religionen? Kristna duttar välsignat vatten över huvudet medan judar och muslimer utför omskärelse på ungar med snopp (insändarskribenten hade valt ordet gossebarn eller dylikt, men jag vill inte jämställa dessa två som en självklarhet.) som en religiös situation. 

Jag ser detta som dels långt gånga traditioner och något som föräldrar gör för sina barn för deras bästa? Om en person tror att dennes religion är det allra bästa och ultimata så förstår jag att de även vill föra över detta på sitt barn, så jag syftar inte på de normativa dopen som äger rum i kyrkan "för att det är ju så trevlig lokal och så blir det kaffe och kaka efteråt!". Utan när föräldern/föräldrarna har en religiös övertygelse och tror på något.   


Men, jag är uppfostrad med den åsikten att det är var persons egen vilja att bestämma sin religion. Mina föräldrar ville inte döpa varken mig eller min syster då de ville att vi skulle bestämma själva om vi tror eller inte. (Och jag fick det valet via att konfirmera mig eller inte, vilket jag gjorde då jag ville diskutera bibelexter som handlade om homosexuella. Men mina ledare svarade aldrig på mina brev, så till sist gick jag dit för mackornas skull...)

Själva omskärelsen av snoppen handlade från början om renlighet - vilket gör att detta argument inte håller på samma sätt idag då standarden ökat och förändrats genom tiderna. Medan det kristna dopet har samma syfte då som nu, antar jag?

Rent konktret är jag emot båda dessa dop, jag tycker inte att det är föräldrarnas uppgift att överlämna sin religion på sitt barn, utan det är något som en får utveckla själv. Men det innebär inte att jag tycker att omskärelse och dop går att jämställa, även om de kan liknas ur ett religiöst syfte. För antingen är det jag som är platt i tankarna - men jag tycker det är en väsentlig skillnad på att stryka vatten över ett huvud och skära bort hud från ett barns kön. Och jag vet, med modern teknik kan det ske snabbt och barnet minns inte att det gjort ont - men det är fortfarande ett kirurgiskt ingrepp på en individ som inte valt det själv. Så oavsett om barnet sen väljer att tro eller inte, har ett religiös ingrepp redan hänt. Det känns på något sätt lättare att bortse från att få vatten på huvudet än att få hud bortskuren - även om de båda är religiösa situationer.


Jag vet inte, nästa allt som har med religion är för mig väldigt stort och svårt att greppa. Men jag anser att varje person har den rättighet att välja själv vad den vill tro på eller inte. ps. om jag måste välja en reigion väljer jag zoroastrism. Den första monoteiska religionen i världen. I Sverige är det Alexander Bard som är öppet anhängare. Vilket team vi två skulle bli.

dagens pärla,

Publicerad 2012-01-31 10:04:21 i njuta,

Solen skiner, jag är ledig, kaffebryggaren är på och jag ska ägna dagen åt att nöjesläsa, lyckas registrera mig på sh efter tredje försöket och ha ett litet bankmöte. Så jävla fin tisdag detta kommer bli.

Denna fick vi in igår och jag har redan slukat halva. Korta texter, fantastiska meningar, rolig och sådär som en bit mörk choklad till kaffet. En vet vad en får redan innan en tagit första tuggan och sen när det är svalt så är det inte så mycket mer med det, men en är nöjd.

mitt sommarlov...

Publicerad 2012-01-30 22:58:39 i njuta,

Det här med sist in först ut - är inte det ganska obehagligt när en själv är nära det? Inget är hugget i sten, men just nu verkar det som att jag kanske får sommarlov från juni till augusti? Som jag kanske kommer tillbringa i en vikariepool.

Ägnade 17 långa minuter att puta med underläppen, älta detta med Henke och försöka peppa mig själv. Kom fram till att detta kan ju bli gjort under denna tid:

- ta det förbannade körkortet.
- hänga med syskonbarnen <3
- sova ut och våga ta det lugnt
- skriva min generationsroman (!!)
- nöta mitt F12-kort som borde komma snart?
- få massa frilansuppdrag och nöta sönder tangenterna på nya datorn medan solen sticker i ögonen
- leva livet!
- laga farmors cykel och cykla mycket
- hänga med alla finingar som är hemma i stan på sommarlov
- resa bort!

 

om hen, igen.

Publicerad 2012-01-30 22:13:03 i Sex osv.,

Jag vet inte hur ni fungerar, men om jag redan innan vet att jag inte är påläst inom ett ämne så drar jag mig för att diskutera med personer som jag redan vet är kunniga inom ämnet. Då lyssnar jag hellre och lär, och käftar om det jag kan. Det blir mer win-win för mig på det sättet. Jag slipper göra bort mig samtidigt som jag respekterar och lär mig.

Som religion, där kan jag ungefär en tusendel av det jag skulle vilja kunna och lyssnar hellre än att käfta. Och tar dom russin ur kakan som jag kan något om.

Hen är ingen ideologi
Hen är inget som går att jämställa med veganer
Hen utesluter inte han och hon
Hen utesluter inte att barn kan ha rosa eller blått på sig
Hen skadar inte barn
Hen inkluderar och öppnar upp för att det är ett barn - inte ett kön
Hen är ett pronomen
Hen är något som en kan välja att kalla sig om en kanske inte trivs med pronomen som han eller hon
Hen innebär inte att personen måste ha fötts som intersexuell, men det kan absolut vara så också
Hen är bra om en vill peka phuck you åt könsnormen
Hen har en engelsk motsvarighet som blir "hir"


ps. och jag kan inte hjälpa det. Men jag blir så förbannat jävla trött och ledsen när jag läser personers kommentarer som sågar detta, som varken är villiga att ta in ny kunskap eller vägrar lyssna. Som hellre kaskadkräks än öppnar ögonen. Men jag vet, ny kunskap som phuckar upp ens världsbild kan göra ont, det kan vara svårt och det kan uppstå motstånd. Men för fan, det är 2012 - öppna ögonen, våga lyssna och lär.

veckans påminnelse,

Publicerad 2012-01-30 21:39:57 i Sex osv.,

Kära älskade Caro, den dag du bestämmer dig för att du tycker att en person är tillräckligt festlig, fantastisk, får dig att skratta högt och bra på att hångla - så att du faktiskt överväger att ha en fast relation.

Då är det strikt åt helvete jävla förbjudet att på årsdagar berätta hela menyn på er lilla firning som statusuppdatering på facebook.
Varför skulle jag vilja veta att ett par som firar ett och halvt år äter halverade coctailtomater som sidesalad?! Varför? Detta var bara en av 10 ingredienser till kvällens firning. Är det jag som är bitter eller visst var den uppdateringen värdelös?"Åh här sitter vi och firar ett år tillsammans med en maträtt bestående av ungsbakad lax, bea, kokt ris, en liten sallad bestående av majs, tomatar, gurka i kuber och till det dricks ekologiskt vin. Sen blir det bullar, chips och öl framför Så ska det låta!". Huvva, kräks lite i munnen. Obs, denna statusuppdatering är påhittad. Men allt för vanligt förekommande...

denna vecka, sju liv.

Publicerad 2012-01-30 21:22:52 i min vardag,

Ser i kalendern att det redan är vecka fem, fortsätter det i denna takt är det snart dags för kall öl i skuggen och skinnjacka. Längtar efter bara ben, solen som sticker i ögonen, halvt bränt halvt rått kött på engångsgrillar, hopp om att finna en varm famn för natten, svettig dans och fumlande hångel.

Fram tills dess roar jag mig denna vecka med:

- jobba fyra pass
- träna
- beställa apdyr bok om Hjärnan som jag ska både läsa och förstå
- ha frukostdejt med owe <3
- ha ett-år-efter-friskförklaring från hepatit C-möte!
- föreläsning med sh
- föreläsning på su om elektro-någonting som har med hjärnan att göra
- fotografering med VeckoRevyn!!
- ha två egodagar!
- fixa företagskort
- läsa Freedom
- taco + drinkar + dans

intelligent tidning,

Publicerad 2012-01-30 09:04:35 i Sex osv.,

En av fördelarna med att jag bor med en läkarstudent:

han plockar med sig intelligenta medicinska tidningar hem som jag får bläddra i.


som detta nummer hade tema hiv. Så jävla bra, viktigt och spännande.

bortamatch,

Publicerad 2012-01-30 09:01:50 i Sex osv.,

Jag är inte direkt beläst inom idrottens värld, men ordet innebär väl att ett lag spelar på ett annat lags plan? För då blir det en bortamatch? Vilket borde innebära att när en plockar hem ragget till sig själv så blir det på hemmaplan?
- tänk att även jag kan få nytta av sporttermer...Mitt bästa minne av ordet bortamatch är dagen efter St Patric´s day i tvåan eller trean på gymnasiet, jag och Ernst hade vaknat upp i Skrapan efter någon timmes sömn och väldigt mycket öl och skumpa. Klockan åtta stod Ernst och skrek bredvid sängen, vi fick inte missa geografilektionen... Så vi åker till skolan, jag hade irländska festdetaljer i form av hatt och scharf, min vita kofta hade jag själv klivit på när vi skulle ut från baren. Så det syntes vad vi hade gjort...
Vi kubbar in i skolan med munnen full av minttabletter för att försöka dölja nattens äventyr och springer in i vår lärare och klassföreståndare som med glad röst ropar - "Men är det inte bortamatch-Caro!"

- för till historien hör att han hängde med oss kvällen innan på puben. Därav kunde han veta att vi bara samma kläder två dagar i rad. Så jävla sjukt minne.

dagen efter,

Publicerad 2012-01-29 11:52:33 i min vardag,

Frasen "det är lite stökigt, bara så du vet!" fick en helt annan innebörd efter detta dygn. När jag säger det så innebär det att en odiskad kaffekopp står framme, en skjorta som använts någon gång hänger över en stol och det ligger lite bokhögar överallt.
 - i denna lägenhet hade en kunnat släppa lös en liten guldhamster och den hade försvunnit. Eller guldhamster, det hade gått med en minigris! Huvva.


Och det där med att vandra hem dagen efter... Klänningen går ju att skylla på sista plagget innan tvätt. Skorna, nja - ingen med vett bär väl klackar en söndag morgon? Men kungsholmen är trots allt riktigt vackert när solen är framme. 


Nu måste jag bara överleva 9h jobb, sen ska jag hem och skeda grodan.

rosa

Publicerad 2012-01-28 17:13:45 i min vardag,


Hemmet är städat, boken är snart utläst, mina cupcakes är klara och härligt rosa, bubblet är på kylning och om några timmar är mina finingar här! Kollar på L Word fram till dess, finns det en bättre serie?

- har lyssnat på progg hela dagen och jag önskar att det gjordes lika meningsfull musik idag. Visst att jag kan njuta av den musik som produceras på tvåtusentalet, men det var för länge sen någon gjorde låtar som betyder saker. Som tog upp viktiga ämnen och fortsatte kämpa.

rosa

Publicerad 2012-01-28 17:13:45 i min vardag,


Hemmet är städat, boken är snart utläst, mina cupcakes är klara och härligt rosa, bubblet är på kylning och om några timmar är mina finingar här! Kollar på L Word fram till dess, finns det en bättre serie?

- har lyssnat på progg hela dagen och jag önskar att det gjordes lika meningsfull musik idag. Visst att jag kan njuta av den musik som produceras på tvåtusentalet, men det var för länge sen någon gjorde låtar som betyder saker. Som tog upp viktiga ämnen och fortsatte kämpa.

hen,

Publicerad 2012-01-28 16:09:36 i Sex osv.,

Detta måste vara ett av de bästa orden i det svenska språket. Ett tredje pronomen som kan användas dels när en inte vill köna någon annan, eller för den som inte känner sig bekväm eller som en hon eller han. Eller när en inte vill köna sig själv. Eller att en anser att en själv är över, bortom eller undet betäckningarna han eller hon.


Varför detta pronomen är viktigt? För att alla varken vill, kan eller känner för att definera sig som hon eller han. Och det är dags att samhället öppnar upp ögonen för detta begrepp, slutar stoppa människor i fack efter utseendet, namnet eller personnumret.


Om jag fick bestämma skulle hen vara standard. Och sen utöver det fanns det pronomen han och hon för de som kände sig bekväma med dessa pronomen.
- jag tänker kring detta ungefär som när personer tar för givet att en "flicka" har en pojkvän och en "pojke" har en flickvän - det är så jävla mycket enklare för alla att bara säga partner.


Och jag vet att jag och min mamma hade en diskussion om detta när begreppet lanserades i media, och min åsikt var då och är även idag att även om jag själv kan benämna mig själv som en hon och inte har något problem med att andra titulerar mig vid det pronomen - så finns det fortfarande så jävla många som inte vill bli benämna som en hon eller han enbart för att utseendet kanske betäcknar det som klassas som det ena eller det andra. Eller de som bara inte känner sig hemma med dessa två pronomen.


Samtidigt som jag älskar detta pronomen, så visar det återigen hur jävla viktigt kön är i vårt samhälle.ps. hur häftigt vore det inte att läsa en hel bok där alla karaktärer betäcknas som hen? Lika ballt som normkritiskt.

jag och catwoman,

Publicerad 2012-01-28 11:02:19 i min vardag,

Progg Hits skiva 1 är på i bakgrunden, jag har en lång checklista för dagen som inleds med att hämta min rosa klänning till kvällens äventyr! Ska hinna lämna kläder på ett härbärge, städa hela lägenheten, baka miljoner rosa cupcakes och läsa ut en halvt sexig/halvt vidrig bok - och iträda min rosa bakelse till klänning. Sen kan gästerna komma!

Temat är rosa cupcakes och bubbel för att fira att första numret är ute. Sen blir det dans och öl någonstans i denna stad?ps. och idag är en såndär dag då jag är så arg för att han är borta. För jag vet att han hade velat veta vilka som ska komma i kväll. Han hade frågat om Ernst skulle komma, och uttalat det "Ärschnt!!", då han tyckte att det var så himla lustigt att min långa blonda väninnan kallades för ett killnamn... Jävla fina pappa.

redo för gala,

Publicerad 2012-01-27 18:08:07 i party-larty,

 • vi har grundat med bindande fett
 • jag har utslag på benet efter helvetesmaskinen (epilatorn)
 • jag ska vädra Annas Acne <3
 • läste precis att en av mina favoritbloggare ska dit, och jag har fjärilar i magen. Vill komma på något bra att säga, förutom min standard "Hej jag heter Caro och jag älskar dig!"...
 • och jag börjar bli lite nervös, huvudpersonen är ju liksom känd för att läsa tankar. Och sist jag hade äran att sitta mittemot honom på tuben var det inga vita tankar jag tänkte direkt... Hehe.

Då kör vi!

ignorera-reklamen-piller.

Publicerad 2012-01-27 16:57:32 i åsikter,

Hittade denna video hos Popmorsa, och får en liten ångestklump i magen. Har ni inte sett den än så klicka på länken och se den nu. Photoshopvideon.

Ibland önskar jag att det fanns ett litet runt turkost piller, som efter att en svalt det gjorde så att all oro och ångest över sitt utseende försvann. All hets och press rann av en. Alla reklambilder som pryder varenda lyktstolpe i stan gav ingen inverkan och den där magknipen över att en inte känner sig "rätt" eller som "alla andra" försvann.


Fram tills att det där pillret uppfinns så fortsätter kampen. Kampen mot utseendeshetsen, mot den där känslan av att inte vilja eller kunna tycka om sig själv, mot osunda ideal och felaktiga modeller. Mot klädindustrin som skyller på designers som skyller på efterfrågan som skyller på att provkläder bara görs i storlek trettiofyra som skyller på hela industrin som i sin tur skyller på designern igen. Kampen för att kunna titta sig själv i spegeln och istället för att känna hat och förakt kunna le stolt och känna sig nöjd med sig själv och sin kropp.ps. med felaktiga modeller menar jag främst kvinnor som av sina agenturer tvingas banta tills de knappt existerar.

noll fem noll fem,

Publicerad 2012-01-27 05:08:31 i min vardag,

- jobb
- möte med L
- sova
- Galapremiär med syrran!

Visst låter det så otroligt fancy med galapremiär. Jag ser vajande palmer, milslånga röda mattor och fotografer i smoking framför mig. Vi ska till Rival! Jag har nog bara ätit frukost i deras servering, så det blir nog fancy att beträda den riktiga arenan...
Och jag är just nu mest nervös över att jag ska få låna Annas lika snygga som värdefulla klänning. Dessutom måste den ju användas till mer än bara galapremiären, får se vad jag kan lura med mig syrran på efteråt...

min kväll,

Publicerad 2012-01-26 20:42:58 i min vardag,

Det var läkare, läkarstudenter, kth´are, naturare, gamla och visa personer - och jag.

Jag har ägnat två timmar åt att växla mellan dessa ansiktsuttryck:

1)

2)


- men jag fick en kompis! Och jag ser detta som en stor utmaning. Med tanke på att jag hade halva littertarturlistan till mina andra kurser hemma i bokhyllan, så blir ju detta en riktig biff att kirra. Något att hugga tänderna i och sukta umamin lite... (kommer slänga mig med hjärntermer resten av livet!)


Kvällens bästa: Jaha, så du har också precis gått ut gymnasiet?!
C - Ja. Eller asså nej. Eller jo, för fyra år sen...

firning del två,

Publicerad 2012-01-26 17:14:51 i min vardag,

Ska kila iväg min första föreläsning om hjärnan och dom där bekanta nervositetsfjärilarna infinner sig. Vad gör jag om det är jag och en bunt läkare? Det stod ju i annonsen att alla fick söka?! Och dessutom så har jag ju kommit in, det blir nog bra. Bara jag inte känner mig som nedan...


firning del ett,

Publicerad 2012-01-26 16:06:01 i min vardag,

Om jag har firat? Jag dansade bort jobbpasset och min favoritförfattare hade vägarna förbi. Hans språk, det är ingen som kan överträffa det. Magiskt. Så vill ni köpa ett signat ex av Christoffer Carlsson så finns det på centan.

Sen har jag hunnit med detta:

- gamat buffé med världens bästa syster.

- druckit fruktsmoothies. Min smakade skinka och syrran blev allergisk mot sin.

- och fyndat dessa burkar. Jag älskar plåtburkar och vill förvara allt i små färgglada burkar!

alla frågor är bra frågor!

Publicerad 2012-01-26 15:57:33 i Sex osv.,

Mamma hänger med sin kompis när jag stormar in:

C - Haru köpt numret idag?!
M - Neeeej! Jag glömde!! Jag får köpa det imorrn bitti!
C - Det är din dotters debut. Jag är besviken.
M - Men jag köper det imorgon! Lovar! Har inte du numret då?
C - Klart jag har! Läs nu!

En stund senare:
MK - Nej nu måste jag få fråga.
M - Eeh nää...
C -  Vadå? Är det något i texten?
MK - Ja, vad är en strap-on?
C- Jaså det. Det är en som en dildo som en spänner fast på kroppen och ligger med. Enkelt förklarat!
MK - Nähä! Det visste jag inte!
C - Johodå. Man liksom spänner på den ba och sen ligger man. Ungefär så.
MK - Jaha. Det visste jag inte!
C - Då kanske du får ta och läsa min spalt lite oftare! Så kommer du lära dig massor!
MK - Men hur kommer det sig att du vet allt sånt?! ...
C - Jag är lärd. Och jag har gått massor med kurser. Massa massa.- just denna version har med en inbyggd vibrator som en startar, reglerar och stänger av med den blåa dosan. Kan ha en liten strap-on-skola senare!

första numret!!

Publicerad 2012-01-26 05:07:49 i Sex osv.,

Jag uppmanar samtliga att kubba, ta sparken, kräva skjuts, promenera i stilla takt - till närmaste matvarubutik, kiosk, lanthandel. Första numret är nu ute i butik!

OM jag är taggad? Jag har nog aldrig varit såhär taggad förrut? Ni som sett mig taggad förstår. Jag ser det som en födelsedagspresent från universum antingen ett halvår i förskott eller att halvår i efterskott. Jag ska fira detta resten av livet!ps. lämna kritik och kärlek antingen här på bloggen eller på fragacar0@hotmail.com

Köp mig!!

Publicerad 2012-01-25 19:37:31 i Sex osv.,

R - Du jag står och håller i senaste numret av Veckorevyn nu!!
C - Får du med ett rouge? För då är det den!!
R - Jag får med ett rouge och det är Marie Serneholt på omslaget. Är det rätt?!
C - Det är RÄTT!! Köp den!! Köp mig!!
R - Hahaha då köper jag den!! Så läser jag den och så ringer jag tillbaka sen!!

Asså Robin!!ps. det finns fan ingen som kan få mig att skratta som du! och du är den enda jag kan komma på som jag skulle kunna få att dela en 90-säng med mig för att jag tycker att det spökar! <3

sambofetman,

Publicerad 2012-01-25 19:32:37 i Sex osv.,

Vi diskuterade detta fenomen idag - det där med att många går upp i vikt när de inträder sambokskapet. Utekvällarna blir till myskvällar, det är extra mysigt att laga god mat, godis är kul att bli matad med, grädde är sexigt att slicka av från kroppar. Anledningarna är många. Men upp i vikt går en.


Bakgrunden till det är min bild i Veckorevyn, fick lite nackskador för att jag ryggade tillbaka så hårt... Och diskussionen om hur mycket en egentligen går upp i vikt kom upp.

C - Jag säger 10 kg. Minst!
S - Tio! Äh du är inte klok! Det där gör ingen!
E - Men min tax väger ju 9!
S - Där hör du! Ingen går upp en tax i vikt!
C - Jag gjorde nog garanterat det. Absolut 8-10 kg sist jag var sambo. Och jag känner många därtill som gjort det.
E - Så mycket? Nja det tror jag inte.
S - Absolut inte. Det är ju galet!


Hur mycket skulle ni säga att det brukar vara? Jag tror inte jag känner någon som inte gått upp i vikt av att vara sambo? Och sen om förhållandet breakat så börjar en träna som en galning och ska få bort vartenda gram... Lika farligt som dumt.


ps. fast ingen kan ju inte säga att det är lite kul att se sitt gamla ex som har kvar alla kilon... Eller det är nog bara jag som är så pass elak.

nyttiga onyttiga saker,

Publicerad 2012-01-25 08:59:00 i åsikter,

Är det en sak jag hatar och stör mig alldeles för mycket på så är det när kockar och andra matkunniga personer ska göra om onyttiga saker till "nyttigare" alternativ.


Typ: ta endast bort sockret, det vita mjölet och all glädje. Och kvar har vi något som smakar pappersmassa...
'

Nu senast såg jag en reklam för nyttig banana split, och visst det är säkert fantastiskt gott och det såg riktigt urtjusigt ut på bilden. Men keso istället för glass? Bärsås istället för chokladsås? Och sen banan och nötter.


Jag vet inte, men jag är inte riktigt överrens med den inställningen. Så fort det vankas någon högtid är det alltid dussintals recept med chokladtårtor, feta gräddbakelser och sen en liten liten ruta med "nyttigare" alternativ. Som att söndagsbilagan viskar fram: även fast du är en liten tjockis, så visst är du också värd en liten efterrätt. Din version består av havregryn, ljummet vatten och lite 89% mörk choklad...


Visst att folk vill äta nyttigare och tänka på hälsan. Superfint. Men det där med att göra om den klassiska semlan till något nyttigare eller göra en hurtig gräddtårta får mig bara att kräkas i munnen.

phucka aldrig med ödet.

Publicerad 2012-01-25 08:36:26 i Sex osv.,

Ni vet den där klassikern - har en snygga undies så är chansen att en ska få ligga ungefär minimal.

Det är när en tagit på sig de där gamla utslitna snobbentrosorna som liggen kommer. Menstrosor drar på något mirakulöst sätt till sig knull. Och ens allra sista par innan tvätten är ett säkert kort.


Men, igår gick jag runt med tanken i ungefär 2 timmar om att nu jävlar, nu du ödet händer det. Snygga undies och jag ska få ligga. Caro vs Ödet - 1-0. 


Sen dog det och jag kände återigen, det är fan aldrig ens lönt att phucka med ödet.  

pommes frites,

Publicerad 2012-01-24 23:12:32 i Sex osv.,

Såg en bild av pommes frites och likt Proust när han tar en tugga av kakan drogs jag tillbaka till en magisk afton förra våren. Vi minglade med kända författare, drack alldeles för många öl, åt pinsamt många snittar, drack ännu mer öl, jag babblade bort tid med paret Kepler och Louise Boije av Gennäs och livet var sådär härligt som det är efter några kalla öl och ens nära vänner vid sidan som får en skratta högt.
- mitt hjärta var i bitar och jag ville helst skrika högt av smärta, men är det fest så blir det leenden och röda läppar.

 
Tills hon ringer och jag känner sprickorna i hjärtat, hur blodet pumpar mellan såren och hur det återigen går sönder. Och hur jag tilll sist bara skriker rakt ut.


Och hur vännerna tar mig med ut från minglet och älskade Anna säger: Nej Caro, nu går vi till Riche och jag ska köpa dig en stor portion pommes frites och du kommer att skratta och du kommer ha kul och jag hatar henne för att hon får dig att må såhär. Du är så jävla mycket mer värd än henne. Jag hatar henne. Och det var det jag skrek som hon hörde. Nu äter vi pommes, jag bjuder!

(och bara dagen innan hade Anna faxat världens bästa kärlekslista och jag minns en mening "om en månad kommer du knappt minnas hur ont du har idag". Och jag minns hur jag satt där på jobbet och tänkte "åh herre gud, min bästa vän och sambo har blivit galen. Ska jag ringa CH? Hon har blivit galen, helt jävla galen!!"


Men vi kom till Riche, Anna beställde in pommes, vi drack mer öl och tio minuter senare fastnade mina ögon i ett par bruna vackra och en skäggig haka. Ytterligare tre min var mitt läppstift utsmetat över det där vackra skägget.


Och jag har fortfarande kvar det där faxet. Jag älskar Annas vackra handstil och jag älskar henne för att hon trodde på mig, och för att hon inte är galen och för att hon hade rätt. Kärlek kan göra så ont att både livsgnistan och luften sugs ur en, men ibland är det även värt det. För när det är bra, då finns det inget bättre.

lyckan i ett nötskal,

Publicerad 2012-01-24 14:40:32 i njuta,

Att skratta bort timmar med en fin bästis på stammishaket,

att skriva ner det som ska ske under året tvåtusentolv,

och att vandra hand i hand, skrattandes genom stockholm som kvällen till ära förvandlades till ett vinterlandskap. Vi gick där som två små barn med tungorna utsträckta och fångade snöflingor.

don´t you know you are my fire?

Publicerad 2012-01-24 14:18:57 i Sex osv.,

Materialet till deadline nummer tre till Veckorevyn är nu inskickat. Och jag blir så förbaskat trött på att jag är så duktig på att skriva tusentals tecken för mycket. Och så slutar det alltid med att jag får slakta läsarnas frågor och mina svar. Jag vill ha fler tecken!

Samma rutin varje gång, lyssnar på Broder Daniels Underground medan jag skriver och när texten är ivägskickad lyssnar jag på denna och tänker på alla fantastiska sommarnätter med Ellen. Åh, som jag saknar dig varje dag. Ditt skratt, när du täcker för ögonen när jag berättar något pinsamt och dina kärleksfulla sms som antingen får mig att asgarva eller gråta.

självkritikarn,

Publicerad 2012-01-24 09:34:12 i min vardag,

Det spelar ingen roll att frågorna varit nedskrivna och klara sedan länge - det här med att ha svårt att släppa iväg saker... Att vilja vrida och vända på meningarna, leta synonymer, omformulera ordföljden för tredje gången och undra om de går hem hos läsarna.

Ska göra sista finliret nu. Och vänta på brevbäraren. Idag är dagen då Veckorevyn med mitt namn i kommer hem till mig. Funderade på att bokstavligen sätta mig på hallmattan, men det gav bara obehagliga flashbacks...

Men, trevlig tisdag på er!

jävla hat.

Publicerad 2012-01-23 22:16:32 i Sex osv.,

Som alltid innan jag ska skriva en uppsats eller en artikel till VeckoRevyn så bläddrar jag igenom en hög med bloggar för att slappna av i hjärnan och göra mig redo för att prestera. Denna gång blev det Blondinbellas som luslästes.


Och jag blir så förbannat ledsen. Tydligen har hon skaffat någon ny snubbe och hon fullkomligt strålar av lycka på bilden. Hjärtat mitt pumpade till lite extra och jag vill fälla några tårar över att dom ser så förbannat jävla fina och lyckliga ut, sådär som två förälskade bara kan.

- och läser igenom kommentarerna, som jag trodde enbart skulle innehålla lyckönskningar och puttinutt...


Kommentar efter kommentar bara öser ut sitt hat och sina hemska åsikter om hur hon ser ut, att hon ser ut som en hora, ett hennes bröst är fula, att hon inte får klä sig som hon gör, att hon borde ha mer respekt, att hon är äcklig, att hon borde operera sig, att någon som ser ut som hon ska inte klä sig på det sättet, och att hon är fel och gör fel.
- några enstaka innehöll grattisönskningar och glada hejarop. Resten var bara hat.


Och jag försöker förstå - vad är det som gör att en person ser sig själv ha den rätten och tar sig den friheten att öppet ösa ut sitt hat över någon annan människas utseende? Att hon är fel för den klänningen. Att Hon är ful. Att Hennes bröst är fula. Att Hon ska operera sig.Och jag vill inte höra det värdelösa motargumentet "amen hon är ju känd! Då får man faktiskt stå ut med att höra lite!" - för det är det sämsta försvaret någonsin.


För det handlar inte om att hon är en offentlig person och att hon ska tvingas stå ut med det. Detta är inget annat än ännu ett vältrampat spår i patriarkatets tecken. Ge mig ett enda litet jävla ynkligt exempel på ett tillfälle där en man fått utstå denna typ av hat, fått sin stil granskad ut i sömmarna och ta emot hat från totalt okända människor. Ge mig ett exempel.


Att en person som dagligen hjälper unga tjejer och försöker pusha andra till att nå sina mål, tro på sina drömmar och fixa självförtroendet får ta emot så mycket hat över att hon bär en klänning som visar lite bröst. Det är så jävla skamligt. Kan inte säga att jag håller med i allt hon skriver, men respekt och vanligt jävla hyfs förtjänar hon som alla andra.


Och det här med anonyma hatkommentarer - har vi inte kommit längre. Tvåtusentolv, jag tror på detta år.

den där känslan.

Publicerad 2012-01-23 16:01:01 i min vardag,

av att gräva med sina egna händer, få bort snön så fort som möjligt, ruska om blommorna, skrapa bort isen, sopa bort snöflingorna som täcker farmor och farfars namn, leta fram tången som ska ligga där under snötäcket, känna pulsen slå över att inte hitta minnesstenarna. För visst har jag också läst om folk som fått saker stulna vid gravplatser - att folk snor minnesstenar och prydnadsfåglar för att hedra sina egna döda släktingar. Jag hade aldrig förstått allvaret i det förrän jag trodde det hade hänt oss. Paniken spred sig och jag rotade runt i snön tills jag äntligen hittade stenarna. Dom låg där dom skulle. Den ena har visserligen spruckit lite, men dom var på plats.


Känslan av att någon sagt att det är pappa som ligger där, att jag var med när han grävdes ner, att jag stått där vid hans plats som han delar med farmor och farfar. Det är obegripligt.

varning för ras,

Publicerad 2012-01-23 09:58:07 i min vardag,

Ljuset är tänt framför den vackraste bilden jag äger, och den betyder så mycket att jag inte ens orkar vara "arg" över att jag inte har några sådana foton. För det är min fina familj. Ljuset är tänt dygnet runt när jag är hemma, nu när jag har brandvarnare är jag ju i säkerhet.

Mjölken har bara varit ner och vänt upp igen, exakt så som det ska vara. Är det något jag blev drillad med som barn så var det hälla rätt mängd mjölk i kaffet. Det får inte vara för starkt och inte för blaskigt.Igår berättade min kollega att han aldrig fick vissla för sin pappa för att det lät för fult. Jag bet sönder kinden för att inte börja gråta i butiken. För hur många gånger fick jag inte honom att skratta just genom att vissla? Jag kan komma upp i så höga toner att det skär i öronen, och det fick honom alltid att skratta, precis som farmor.Och om ett tag ska jag åka iväg till skogskyrkogården och vara med när inristningen av hans namn sker i stenen. Hur fan i helvetet ska jag överleva något sådant? Jag försöker intala mig att det är en viktig del i sorgeprocessen.


Dessutom ska jag hinna med att registrera mig på sh, hitta en bok till en omtenta, skriva omtentan, hitta böcker till resterande kurser och skriva klart några texter till VeckoRevyn som ska in imorrn.
- kanske klarar jag allt det där under dagen, (texterna till VR är redan klara, ska bara finslipa några meningar! <3 fina fina skrivuppdrag!) kanske åker jag hem och har marathon med valfri serie, kanske går jag ut och dricker öl, kanske klarar jag en del och gör resten någon annan dag.

stjärnlösa nätter,

Publicerad 2012-01-22 20:17:58 i Sex osv.,

Jag avslutar veckan med att plöja klart påbörjade böcker. Synkade mina tre pluggscheman med jobbet ---> nöjesläsningen kommer bli sällsynt i vår. 

Denna pärla är så bra - ett jävligt viktigt ämne skrivet med ett lätt språk som lämnar spår. Om en ung kille som blir bortgift mot sin vilja. Steken är vänd och perspektiv på denna delvis bortglömda fråga är viktig. 

lammkött,

Publicerad 2012-01-22 08:33:52 i Sex osv.,

E - Asså förlåt, men hur små är ni? Eller jag menar hur gamla är ni?
X - Eh va? Vi är 18?!
E - HAHAHAHAHA är ni 18? Åh herre gud!!
X - Vadårå? Asså varför frågar du?!
E - hahahaha Men ni är ju så småå!! hahahaha!
X - Hur gamla är ni då?!
E - Tjugofem. Så det så.
X - Ja men vad gör ni här då?
E - Hon ville gå hit!!
C - Ja, jag gillar dans, nu går vi in.Lammkött, det är en ganska spännande diskussion. En del vill alltid ha det, en del vill inte vara i närheten av yngre. Och en del hatar när en själv blir det.

kondomer på krogen?

Publicerad 2012-01-22 08:28:58 i Sex osv.,

Finns det någon lag som säger att kondomer inte får säljas på uteställen? Det går ju att komma åt på nästan vara tunnelbanestation, så det kan ju inte vara det där med allmäna platser va? Istället har många krogar den osmakliga tillgången till cigarettautomater.
- men inga kondomautomater?

Typ här får ni cancer men ni får inte knulla!


Någonstans i bakhuvudet känns det som att dom som bestämt detta tycker att det kan skapa en press för ungdomarna om att de måste ligga... Typ som den kritik vi på COL kan få. Medan jag mer tänker att det är väl himla bra att kondomer finns tillgängligt om det vankas den typen av sex där kondom kan vara bra.Ska nog undersöka lite mer i detta. Vem bestämmer över detta? Finns det någon lag? Och om det inte finns någon lag - varför är klubbägarna så puckade?

23/1 U
ndersökningen har påbörjats. Har hitills mailat en, och den enda klubbägare jag känner till. Trummar på knäna i väntan på svar.

twitter?

Publicerad 2012-01-21 18:55:47 i min vardag,

Hur funkar det? Är det kul och är det något att ha? Fick höra idag att jag förmodligen skulle göra bra ifrån mig det området, det är den typen av komplimanger som får mig att spinna.

Så kanske, kanske inte? Känns som att det är något som alla har bara för att det finns och för att det är så smidigt att göra det från iphonen. Fast en sådan ska jag ju skaffa, så kanske?( den stora frågan är mer, hur många känner jag som kan symptaifölja mig innan jag fått in flödet?)

värdinnan,

Publicerad 2012-01-21 18:53:01 i min vardag,


Om exakt 12 minuter ska jag möta upp HT och det vankas middagsbjudning hemma hos mig. Så lämpligt att jag låg inbäddad i ziperallen till ungefär 7min sen... Den här förkylningen ska väck. Nog för att feber inte påverkar mig, men vetskapen gör mig trött.

Ser att Juholt har avgått. För att sammanfatta kort: ett bevis på hur stor makt har i media och nu kan det faktiskt bara bli bättre. Jag som är en Mona-lover håller tummarna för en kvinnlig partiledare som shapear upp detta samhälle.


Så frågan är nu, hur mycket påverkas min lilla sjukdom av att jag kanske tar några glas vin för att sörja samt peppa för att Ernst är i Stockholm och för bättre tider?

teorin,

Publicerad 2012-01-21 18:44:05 i Sex osv.,

Jag har en ny teori:

föräldrars/personer som bär på nyfödda spädbarns armmuskler växer i takt med bebisens storlek.Visst verkar det ganska logiskt? Att under den period som en bär barnet som allra mest och samtidigt som det växer allra fortast (?) så hinner armmusklerna med och växer med. Inte direkt bodybuilder-stora muskler, men mer så att en inte får träningsvärk.


Det måste vara så. Kan inte komma på en bättre förklaring till att jag träffade Milton för två-tre veckor sen, och sen i går kväll och nu har grov träningsvärk. Jag måste helt enkelt träffa underverkat mer!!

fint arv.

Publicerad 2012-01-21 06:28:21 i min vardag,

C - Asså mamma, jag har joggat två gånger denna vecka. Och mina benhinnor som verkar vara gjorda av smörpapper, det gör så ont. Jag tror jag dör! Eller måste lägga mig ner.
M - Ja tänk. Din pappa hade också alltid problem med sina benhinnor!
C - Hade han?! Aaaw, fan vad fint och lite smärtsamt att jag ärvt just den egenskapen. Nu känns det ju lite bättre.
M - Ja, fast han sprang ju faktiskt två marathon...


Tydligen ska jag springa i skogen för att inte få ont? Men tyvärr, jag har läst båda Hungerspelen och sett Ronja Rövardotter - så det är uteslutet. Kommer få joina tanterna med svarta baddräkter och badmössor i dussintals färger för att kunna motionera utan att skada mig...

studenten x 3

Publicerad 2012-01-21 06:23:52 i Sex osv.,

 • Hjärnans biokemi 7,5 hp - stockholms uni
 • Samkönat begär i historien 7,5 hp - södertörn
 • Genus och ungdomars sexualitet 7,5 hp - uppsalas uni

Hur jävla intressanta verkar inte dessa kurser vara? Så intressanta att jag klickade i dom för några veckor sen och igår fick jag veta att jag smitit förbi hela reservlistan och kommit in. Då går det faktiskt inte att banga. Jag blir liksom lite pirrig i magen av att läsa litteraturlistan?! ...

Det kommer bli succé! Dessutom är jag i detta läge glad att jag inte har en partner, för det finns liksom inte riktigt tid och rum för det. Så våren 2012 går i skrivandets och kunskapens tecken. Hångla kan jag göra i maj.

tack för att det är helg,

Publicerad 2012-01-20 09:05:43 i min vardag,

Lite av helgens planer: Ernst kommer till Stockholm, jobb - fredag, lördag, söndag, tacomiddag, skräckfilmskväll, hångla, läsa ut två böcker, träffa HT, middag + drinkar, kvarnen, Fashing, ACE, skratta, leva livet och njuta.

Hittade även ett nytt par att inviga. Trevlig helg på er!

fira, fira, fira!

Publicerad 2012-01-19 23:52:22 i Sex osv.,

Om en vecka finns mitt första nummer ute. Jag är så exalterad att mina fingrar darrar när jag skriver detta och mitt blodomlopp är fyllt med sockerdricksbubbligt blod. Mina ord kommer vara tryckta i en av Sveriges största tidningar.

Tänk om min syo hade sagt det istället, att jag skulle ha det som mål. Istället för att fnysa och säga att det är inte mycket till utbildning och finns det inget annat jag vill göra istället? (hur kul vore det inte om jag dumpade en tidning på hennes skrivbord? Och en liten post-itlapp med texten "bläddra fram till sida 66//Caro Sp2a.")


Idag fick vi nya schemat, och jag har tydligen öppning den dagen och stänger dagen efter ---> hur många timmar som helst att fira!! Så jag har några förslag:

- champagne
- färsk saffranssemla
- dansa
- rött läppstift
- köpa tidningen och hoppa inne på olika matvarubutiker, pressbyråer och dylikt
- middag ute
- skagenröra!!
- hångla
- rosa drinkar
- tomtebloss

Så mina fina, vad är ni sugna på? Jag vill ha med så många som möjligt!!


abort,

Publicerad 2012-01-19 23:40:22 i Sex osv.,

En liten snabb tanke om detta gigantiska ämne - gränsen mellan hur "okej" och "inte okej" det är att beröra detta ämne varierar så mycket beroende på vad olika personer har för egna erfarenheter om det.

För att utgå från mig själv, (då jag är den enda jag helt ärligt kan göra det från) så har jag alltid haft en positiv inställning till abort då jag anser att det är personen som kan bli gravid som även har det avgörande beslutet över huruvida barnet ska födas fram eller inte. Det är ens egen rättighet att bestämma över sin egen kropp.
- samtidigt som jag blir så ledsen över att denna metod ofta blir en räddare i nöden för dom som slarvat/struntat/missat preventivmedel.Som när jag gick i en studiecirkel med RFSU, så var det en som sa att hon vågade knappt ta upp detta ämne för hon visste aldrig hur folk skulle reagera. Då hon gått igenom en själv tyckte hon att det var en bra sak, medan andra i hennes omgivning kunde se på det som det värsta en människa kan göra mot ett oskyldigt liv.

Men det är även en viktig fråga - vad kan en prata om utan att skada andra människor i sin närhet? Och hur kan ens egna beslut över sin egen kropp skada andra. Kan inte komma på många andra ämnen där det blir lika tydligt.


ps. ja, jag kollar på SATC och det är avsnittet när Miranda råkat bli gravid med Steve samtidigt som Charlotte får veta att hon har 15% chans att bli gravid med Trey då deras kroppar inte matchar varandra på rätt sätt.

ung kärlek,

Publicerad 2012-01-19 23:32:48 i Sex osv.,

Han har hörlurna på och det strömmar musik ut till resten av passagerarna. Hon håller i mobilen och bestämmer vad han ska lyssna på. Samtidigt som hon mimar och dansar till varje ny låt, nickar han i takt. När hon inte ser tittar han på henne på det där sättet.Den där blicken som säger att hon är det bästa han vet. Den där blicken som skulle kunna krossa sten och smälta glas. Den där blicken som säger att det är hans första kärlek någonsin.

bloggutmaning,

Publicerad 2012-01-19 15:08:54 i Sex osv.,

En av mina absoluta favoritskribenter, Fanny,  har en fantastisk serie på sin blogg, som jag nu tänkte pröva på. Tio ämnen - tio texter. Hen är visserligen redan på ämne fem, men jag hoppar in och skriver ikapp mig. Det handlar om sex, kärlek, relationer och olika samlevnadsformer. 

 1. Kärlek
 2. Monogami
 3. Äktenskap
 4. Kärnfamiljen
 5. Sexuell exklusivitet
 6. Otrohet
 7. Kärlek eller ideal
 8. Sexuella läggningar
 9. När kärlek bli vänskap
 10. Uppbrott

Funderar även på att lägga till en del saker till listan. Riktigt bra idé!

student

Publicerad 2012-01-19 15:02:19 i Sex osv.,

Numera är jag även student också, ska läsa en liten kurs till våren på SH - Samkönat begär i historien.
- vilket är en av fyra kurser som tillsammans bildar den stora kursen Sexualiteter. Har redan läst en av delarna förut, vilket gör att jag snart kan bocka av hälften.

Förutom denna håller jag tummarna för att jag kommer in på en i Uppsala och en på distans i Kristianstad. Alla kurser har så bra litteraturlistor och jag är taggad på att lära mig massa nytt. Dessutom gillar jag att kombinera samlandet av hp och kunskap.

- så nu måste jag svepa kaffet och hinna förbi biblan innan jobbet börjar. Ska bland annat låna denna. Älskar starten på en ny kurs, allt verkar så himla lockande och bra! Dessutom har jag tappat bort min mobil någonstans?

New York - here we come!!

Publicerad 2012-01-19 10:17:58 i resor,

Förutom att datorn hängde sig precis när jag klickat iväg en gigantisk summa och jag var tvungen att kila på toa medan syrran ringde (hojtade) på kundservicen - så är det äntligen bokat!!


6 - 10 mars kommer vi strosa fram längs New Yorks gator, dricka lattes från Starbucks, shoppa på Victoria Secrets, turista, gå på Museum of Sex (denna gång ska det bli av!!) och bara njuta! Jag längtar obeskrivligt mycket.
Det kanske inte syns så bra, men vi bor bara kvarter från världens bästa museum!! Åh, jag är så jävla taggad!! Världens bästa julklapp/födelsedagspresent eftersom jag själv får vara med och njuta!

kärlek på annan ort.

Publicerad 2012-01-18 22:43:21 i njuta,

Vilken dag, är helt slutpumpad efter allt adrenalin, skratt, kärlek och pepp - två av mina finingar kommer snart lämna landet för att plugga på annan ort. Madde åker i morgon och Isabella på tisdag. Visst är det en bitterljuv känsla? Samtidigt som en aspeppad för deras skull, så vet en ju att saknaden kommer infinna sig i hjärtat så fort planet lyft från Arlanda.
- men jag har redan bokat in resa till dom båda! Frankrike blir en förstagångare och Brighton/London blir ett kärt återbesök.


- vi ägnade timmar på älskade Café 60! Hur många timmar har vi inte fikat bort där i våra dagar? Stammishaket nummer två (näst efter Burger King på plattan...) under våra gymnasieår.


- Karim och älskade Isabella, detta är veckans bästa bild.

- och hon hade reserverat bord på Hermans. Så min fråga är nu -  är tofu kolhydrater?

- och vi klunkade flytande vitalitet.


ps. kvällens bästa? Isabella har några månader nästa höst, så gissa vem som ÄNTLIGEN SKAFFAT SIG EN RESPARTNER!!! JAG SKA TILL SYDAMERIKA!!

åh, tack för att mina gener sitter bra till?!

Publicerad 2012-01-18 18:03:54 i Sex osv.,

tittos  (tittos77@hotmail.com) om ny inspiration,:
hej jag vill träffer dig om dig ok
18 Januari, 09:56  
  Eric om när ska de riktiga modellerna komma?:
du är jättefin..
Två av mina senaste kommentarer, blickar tillbaka till inläggen som blivit kommenterade och inser att jag står i underkläder på bilderna. Eh tack?

Det gäller alla typer av komplimanger som gäller mitt utseende, jag vet inte hur eller varför jag ens ska hantera dom. Jag vill inte bli dömd efter mitt utseende. Jag skiter i om en person tycker att jag har vackra ögon eller ett fint leende. Det är som en ryckning på axlarna för mig.
- det gäller båda här på bloggen och det gäller ute på krogen. En komplimang om mitt utseende ger mig nada. Kul att du tycker att jag är snygg, jag tycker om öl och vi kan hångla utan att du står och klappar mig på håret och säger att jag har stjärnor i ögonen.


Vi lever redan i ett sexistisk, äckligt, kvinnoförnedrande, patriarkiskt (patrikatisk?) och vidrigt samhälle där yta går före hjärna i många fall. Och jag känner inte alls för att delta i den hetsen. Jag vet hur jag ser ut, jag har en kropp som fungerar och jag har överlevt en dödlig sjukdom - det räcker för mig.
Så era "komplimanger" som jag antar att ni menar väl med, ska jag skicka dom vidare till päronen eller? - för det är ju tack vara dom som jag ser ut som jag gör. Så tack mamma, tack pappa, tack mina fina samegener och tack mina fina valongener för att jag ser ut som jag gör.


ps.
komplimanger som jag godtar är för mitt engegemang, mitt språk, mitt sätt att skriva, min hjärna, min intelligens, min kunskapsbank, mitt brinnande intresse för säkrare sex och hivprevention för ungdomar, mitt hjärta och min omtanke för mina vänner. Och för att jag kan stoppa in min knytnäve i munnen!

resten av dagen,

Publicerad 2012-01-18 07:17:09 i min vardag,

- demonstration mot tvångssterilisering av transsexuella (som var så jääävla fin. Fan vad jag älskar människor ibland! Mer om den senare)
- möte med L
- fixa papper med mamma om mitt egna företag
(försöka förstå, samt köpa en pärm för alla papper...)
- träna alternativt ta ett varmt skumbad och läsa ut Revolt. Så jävla svårt val...
- bestämma mig för en, två eller kanske ingen kurs?
- lunch med Madde <3
- middag för fina Isabella <3


- jag klippte mig själv med pappas gamla orange fiskarsax... Och fick tillbaka mina lockar!

- säg hej till min nya lilla vän! Och min nya trend med naglarna. Hitills är det bara jag som följer den...

ropen skalla!

Publicerad 2012-01-18 07:15:58 i Sex osv.,

Detta är nog den enda vettiga anledningen jag kan komma på för att ställa klockan på veckans enda lediga dag - demonstration mot tvångssteriliseringar!

Det börjar klockan 8.00 utanför riksdagen. Klockan 9.00 börjar partiledardebatten, så är vi är så att säga välkomstkommiten. Sen blir det en hel del tal av ett gäng fina människor.

Vi ses väl där?

skrivarn,

Publicerad 2012-01-17 21:54:26 i Sex osv.,

Tror ni inte det kändes ganska bra i skrivarsjälen när jag istället för att googla bara kunde gå ut till min egen bokhylla, plocka bland faktaböckerna och leta reda på en för att hitta den fakta jag behövde för artikeln till Veckorevyn. Så jävla bra.
- artikeln är klar och det liksom värmer till i hjärtklaffarna och i magen när jag tänker på det. Så jävla fint och bra. 

 

saggy balls?

Publicerad 2012-01-17 20:15:24 i Sex osv.,

Är det ett allmänt begrepp? Hittade det precis på en av mina kokobloggar (den typen av blogg jag läser mitt i natten eller precis innan jag ska skriva för att slappna av i hjärnan...)
- och hon beskrev det som när pungkulorna hänger. Och nu var det minsann tjejernas tur att kunna dissa killar för hur deras kulor hänger eftersom killar jämt är så utseendefixerade!! ...

(Jag väljer att bortse från personens egna åsikter då den liksom passar in i min kokomall.)Saken med pungkulorna är ju att de är värmereglerade, så de åker ju upp och ner beroende på hur varm kroppen är och vad en gör med sin kropp. Inuti säcken finns det delarna som tillverkar spermierna, något som innebär att denna del av kroppen ska alltid vara 37grader ---> vilket gör att när en person med pungkulor svettas mycket, börjar kulorna att hänga lite mer för att svalka sig, vid kallare tillfällen drar säcken ihop sig för att hålla värmen. Ganska fantastiskt hur kroppen fungerar egentligen.


Så att det rent utseendemässigt finns personer med mer hängande pungkulor än andra tror jag inte riktigt på. Hon tog även upp att dessa personers kulor även daskar till en under sex - ganska logiskt med tanke på att de flesta blir varma och svettiga när de ligger.ps. för att testa detta hemma kan ni antingen på er själva eller någon annan, kyla med tex isbitar, alternativt värma pungen och se hur den drar ihop sig alternativt blir lite lösare.

egen företagare!

Publicerad 2012-01-17 17:03:14 i Sex osv.,

Första gången jag jublar över ett brev från skatteverkets gigantiska pappersborg - jag är äntligen egen företagare!! Jag kan inte säga att jag förstår allt, men jag förstår det väsentliga som innebär att jag numera har ett eget företag, är min egen, får skicka fakturor och kan beställa mina visitkort!! Detta ska firas!

opponering.

Publicerad 2012-01-17 13:54:18 i Sex osv.,

Finns det något svårare? Speciellt när en ska opponera på en text som skiljer sig så kolossalt från ens egen text. Min text rackade ner på all litteratur vi fått läsa under terminen, de kristna traditionerna som kränker, krossar och förstör den kvinnliga sexualiteten och förminskar den till antingen osynlig, eller helig som Madonna, eller som en hora som inte kan hålla på sig, eller som en som enbart finns till för männens skull - och jag ska läsa en text som behandlar kristna förhållningssätt vad det gäller relationer med synvinkeln ur ett litet kristet förbund.

Jomensåatt jag mest förstår ingenting av det jag läser. Och då blir det ganska svårt att ge kritik när jag knappt förstår ingressen.

Men sexualitet och religion - visst är det två gigantiska ämnen som är otroligt intressanta att blanda ihop och diskutera? Och det är stunder som dessa som jag kommer på att jag faktiskt en gång i tiden dejtade en kd-diggare. Det var en spännande period i mitt liv.

fågelkvitter och sexexpertis,

Publicerad 2012-01-17 13:05:37 i Sex osv.,

Under den gråa himlen kvittrar fåglarna och jag drabbas av vårkänslor. Jag läntar så otroligt tills jag får bära skinnjackan, converse och när nätterna är ljusa. Jag klunkar tahiti-te, Håkan är på hög volym och nu ska jag färdigställa ännu en artikel till VeckoRevyn!


Kan ni fatta att det är min titel, sexexpert! Det är så knytnäveslagshäftigt att jag fortfarande knappt kan tro det. Den 26e januari är första numret där jag medverkar ute i butiken. Då blir det fest.

dansmingel,

Publicerad 2012-01-17 05:06:48 i party-larty,

Jag är efter gårdagen ganska så säker på att jag i något tidigare liv varit en ål. För jag har ingen kontroll på någon av mina lemmar, dom mest hänger på rätt ställe men det är helt omöjligt att kontrollera dom.

Och det här med att prova nya saker för att det är ett nytt år - det kan jag bocka av från listan! I går var jag och syrran på mingel hos House oh Shapes som Skugge&Co ordnade. Och dansade...
- Jennie och Benke från Bounce har startat eget, dans+gym och vi fick prova på. Ja jag tränade mest magmusklerna, men kul var det!- vi peppar/inser att vi ska dansa i grupp...

- superfin lokal och det verkar som varenda har den där fame-genen i sig? Det har inte jag.

skryt.

Publicerad 2012-01-16 15:24:27 i Sex osv.,

Mycket bra skriven analys där du jämför hur genuskonstruktionen manifesteras i de båda verken Tiger och Boys don't cry. Du ger bra och konkreta exempel ur texterna och kopplar ihop dessa bra med kurslitteraturen. - VG.Om jag är nöjd? Jag är så nöjd att jag först kommer på mig själv att vissla Seven Nation Army och sen känna lite lyckotårar i ögonen... Så jävla fint att jag klarat alla kurser jag skulle "läsa lite för skojs skull"! Speciellt med tanke på allt helvete som hände under hösten så fattar jag inte ens hur jag orkade med någonting. Detta ska firas!

skriv på!

Publicerad 2012-01-16 15:13:17 i Sex osv.,

Behövs egentligen ingen introducering, skriv på för en föränding av lagen om tvångsterilisering för transsexuella människor! Det som sker i Sverige 2012 är ett brott mot mänskliga rättigheter och ett ingrepp som staten ser sig ha rätten att göra på enskilda individer. Det är lika oförklarkligt som vidrigt.


Klicka in, skriv under och sprid till alla ni känner.


Här.


dagens tips,

Publicerad 2012-01-16 13:27:06 i min vardag,

Om du också vill öka på självförtroendet vad det gäller träning och kondis, boka in dig på ett baspass mitt på dagen. Det är du mot pensionärerna. Om jag glänste under balansövningarna? Jo jag tackar.


Invigde dessutom mitt nya linne, jag ser ut som en sockerärta! Shortsen jag köpte ligger dock och vilar:
C - Men för i helvete!! Det är ju storlek 36!! Robin!! Vad fan ska jag göra?
R - Men oj, tittade du inte på storleken innan du köpte dom?!
C - Nej... Det var ju så billigt att jag liksom struntade i det...
R - Äsch, linnet var bra iaf.

pojkar och flickor kan inte vara vänner,

Publicerad 2012-01-16 05:08:03 i Sex osv.,

C - Asså folk har reagerat på oss, eller att du är här...
R - Aha. För att du är tjej och jag är kille och för att vi inte knullar eller?!
C - Ganska precis så faktiskt. Att vi liksom inte kan vara vänner?!
R - Så jävla dumt.Jag har lite svårt med detta, att folk liksom tar för givet att enbart för att jag umgås med en snubbe - så måste jag vilja ligga med honom, vara kär eller egentligen innerst inne vilja vara tillsammans med honom. Som att enbart för att våra könskromosomer skiljer sig så kan vi inte vara vänner?
- och jag tänker vidare att jag har alltid haft "pojkar" som vänner. Hade en Oscar på landet som jag dyrkade och hängde med hela veckor under sommarlovet och så fort vi var därute. Hade en annan Oscar inne i stan som jag hängde med.

 Och jag försöker liksom föreställa mig hur vuxna människor gör när deras barn vill leka med annat kön än de själva?! :

X - Eeeh oj oj oj, lilla Ebbapebbasmulan. Ska du verkligen leka med en liten pojke. Amen va försiktig så ska nog allt gå bra. Och akta kjolen! Och ni får inte vara själva, för vi måste kunna se er för annars kan det ju bli barn. Hehe.

X - Amen lilla Nils, nu tar du det försiktigt med Ebba. Du förstår hon är lite mer skör än vad du är. Så lek snälla lekar, okej? Inga dumma lekar, utan lite mer mjukt.


Och då känns det lite konstigt att jag som tjugotvå och han som tjugofyra liksom ska förklara vår vänskap och intyga att vi inte knullar, utan kollar film och äter godis. Och dricker massa öl och skrattar bort timmar.

denna dagen, ett liv.

Publicerad 2012-01-16 04:58:19 i min vardag,

Har honung på gröten och känner mig lite som tomten. Visst gjorde folk så förr i tiden? På den tiden tomten var liten, arg och hade ett öga i pannan. Inte nu när han är tjock, röd och cocacolafigur.

Jag hade söndagsdejt med Emily igår, indiskt + feelgoodkomedi på bio - kan knappast bli bättre! Förutom den lilla faktorn att en av rollfigurerna dör i cancer, och i sista sekund kommer hans dotter och är med. Hur jävla ont gjorde inte den scenen? Förutom det slutade filmen lyckligt och alla hånglade med den de ville och allt var bra. Ibland är den typen av filmer bäst, när en vet att allt slutar lyckligt.


Senare i kväll ska jag och syrran på mingel - iförd träningskläder! Några från Bounce har startat en träningslokal som vi ska få vara med och dansa in... Kan inte bli annat än spännande. 

 

ps. testade även att hälla honung i kaffet, och det är inte något jag rekommenderar till någon faktiskt.

avgjort.

Publicerad 2012-01-15 14:28:46 i Sex osv.,

C - Du, om vi någon gång skaffar barn, då har jag ihjäl dig om du också, precis som typ alla andra män i detta jävla land tar pappaledig under vm-fotbollen!
R - Vi? Ha barn? Va? Nä nu förstår jag ingenting?!
C - Nej, men bara Om! Då har vi en deal!
R - Eh, jaha okejdå.
C - Så ingen pappaledighet bara för att det är fotboll på tv. Okej?!
R - Du, den enda perioden på året som jag skulle ta ledigt då är under Melodifestivalen.
C - Bra, då har vi det klart.Ser att det kommit upp ännu en diskussion om pappor och ledighet. Själv kan jag inte förstå vad det jävla problemet är? Det är bådas/fleras unge - se till att ta hand om ungarna lika mycket! Visst, för många är det en ekonomisk fråga, men det kan inte vara den ursäkt som ska vara giltig för att det inte ska kunna ske en förbättring. Så jävla trött på den anses vara själva skyddsnätet kring en förändring? Och att det existerar bonusar och dylikt för att locka pappor ger mig bara magknip.


ps. fatta den magknipen om en skulle råka inse att en person som en fallit för har den inställningen. Usch.

prutten?

Publicerad 2012-01-15 13:30:14 i Sex osv.,

Vi har hunnit med en hel del diskussioner om sex under dessa dagar, och Robin har ett litet ordförslag. Tänkte att jag kan höra med er vad ni tycker om detta?


Han tycker att analen låter lite väl hårt, lite för mycket. Så han föreslår istället prutten. Vad säger ni om det?! Det är ett smeknamn för själva analen. Så istället för att säga att en tar någon i analen så säger en att en tar en någon i prutten.


För egen del har jag skrattat luften ur mig ett antal gånger, och visst att jag älskar att skratta och blanda in humor när jag har sex, men vid prutten går min gräns.

Men för er som också tycker att analen låter för hårt så är ju prutten ett ord att rekommendera!

sörjarn

Publicerad 2012-01-15 13:04:01 i min vardag,


- förutom att det är trädgårdsscenen i Notting Hill så är det fan lite deppig stämning. Min fining har lämnat mig efter fyra dagar. Finns det något sorgligare än att vinka av någon fining vid ett tåg? Tanken var att jag skulle stå där och vifta med en liten vit näsduk, men tågrutorna var ändå så skitiga att han inte hade sett något...

Men nog är det sorligt, så jag var tvungen att gå innan tåget rullade för då hade fan hjärtat brustit. Så jag shufflade fram I miss you av Blink 182 och småbölade på vägen hem.
- så nu sitter jag här och bara saknar honom. Fyra dagar fyllda med skratt, filmer, skedning, öl, dans, ännu mer skratt, lite diskussioner, sexsnack och bara den där avslappnade känslan.

camel tail

Publicerad 2012-01-13 14:08:03 i Sex osv.,

Förutom att det är fantastiskt mysigt att ha Robin här och vi har skrattfest och jag får skeda konstant - så lär han mig även en massa nytt. Vi kör utbyte av information konstant. Så jävla fint att diskutera saker med en person som är båda kunnig och intelligent. Och skrattar lika mycket som jag <3

Senaste tillskottet i min vokabulär: Camel tail!


Ni med lite fantasi kan ju snabbt dra kopplingen till camel toe... Detta är alltså när en ser vilken sida dasen ligger på med den enkla anledning att personen har för tighta byxor på sig.


Nu ska iväg på stan innan mitt jobb börjar och sen vankas utgång. Men vid rätt tidpunkt kommer bildbevis komma upp!

rätt begrepp

Publicerad 2012-01-13 14:02:38 i Sex osv.,

Dessutom, så heter det inte könsbyte - utan det heter könskorrigering.

Könsbyte är något som samhället definerar det som, men jag tolkar ett könsbyte som något som sker i huvudet, rent mentalt. Men det är ju inget som direkt byts ut. Utan om en person känner att den är en "man", men föds med en fitta som defineras som det kvinnliga könet - så sker ju inte direkt ett byte (gäller både vid operation såväl som vid tex yttre attribut som kläder och frisyr) om personen då väljer att klä sig i det som samhället klassar som man. Dessutom är ju inte detta något som sker över en natt, utan det är ofta en process som pågått under en längre tid.
Men det blir väl enklare för dom som bestämmer och samhället att kalla det för ett byte...

Vid operation sker en könskorrigering - könet korrigeras till det som personen anser vara rätt.


ps. så därmed är det både pinsamt och fruktansvärt fel att dom som anser sig ha rätten att bestämma i denna fråga, inte ens är tillräckligt pålästa nog att använda rätt begrepp.

vi ska vara allra bästa bästa vänner,

Publicerad 2012-01-12 19:15:29 i njuta,

Vi peppar som fan, ratar politiker, skrattar, pratar sex, plattar varandras hår, äter godis och Robin är nog den första i historien som gillar min gamla musiksmak. Just nu rullar Eva och Adams partyhitz på hög volym. Nu blir det kebab och kärleksvin, därefter lutar det mot öl på ACE? Så jävla fin kväll.

sverige, 2012.

Publicerad 2012-01-12 17:58:48 i Sex osv.,

Jag har inte hunnit läsa några tidningar, men jag har sett uppdateringar och hört från vänner - och det är med sorg i hjärtat och sinnet som jag inser att lagen står kvar.

Sverige har 2012 fortfarande en lag som ger rätten att tvångssterilisera människor som gör en könskorrigering.


Det finns så mycket kring detta ämne som är viktigt att belysa, diskutera, nöta några varv till, upplysa och informera kring. Den första lagen bygger på en mening som ger mig rysningar över hela kroppen och jag har svårt att förstå hur detta fortfarande kan pågå.

Göran Hägglund säger att det handlar om juridiska komplikationer. Vad är det som är så jävla komplicerat?! Jag vill ha en väl utvecklad förklaring till vad som är så jävla krångligt? För jag kan inte se det?


Det viktigaste i denna diskussion är att komma ihåg att vi, år 2012 har en regering som godkänner och tycker det är rätt av staten att bestämma över andra människors liv så pass mycket att tar sig rätten att tvångssterilisera människor som vill och ska genomgå en könskorrigering. Det är ett vidrigt övergrepp på enskilda individer - men som följer den svenska lagen.

torsdag,

Publicerad 2012-01-12 12:16:19 i njuta,

Mitt kort funkar inte i spärren - bryr mig inte
Rulltrappan står - rycker på axlarna
Jag fastnar i tunnelbanedörrarna - k-bry
Ser att det gått en maska i mina strumpbyxor - Och?

För att inget kan paja denna dag och mitt solskenshumör! Jag har dansat sen klockan 04.15. Kom tillochmed på mig själv med att vara svintrevlig med en känd centerpartist och tipsade honom om att köpa Hungerspelen nästa gång... För nu är Robin här om 5 min och jag ska kubba ner och möta honom!!

C - Stå bara still när du kliver av! Stå still!
R - Jaha men asså va?!
C - Stå still. Jag är kort. Du är lång. Jag hittar dig!

om jag är peppad!!

Publicerad 2012-01-12 05:07:58 i Sex osv.,

jag är så jävla peppad! Dels för att jag drömde att jag var den enda överlevande (läste ut Fatta Eld mitt i natten...) och insåg att så inte var fallet. Och dels för att Robin kommer till stan!! Åh, min älskade fining.

Det finns nog ingen som kan få mig att skratta så mycket som honom. Det går inte att ha tråkigt med honom utan det är bara skrattfest jämt. Exakt det jag behöver. Och förutom att jag kan skratta bort dagar i sträck med honom så var det hans famn jag sprang in i efter att jag träffat M på Siesta i somras, och det var han som följde med mig för att hämta en tidning där pappas dödsannons var med i. Och han går med på att sova en vecka i en 90 säng för att jag var rädd för spöken.
Världens bästa är han.blogghjälp sökes!

Publicerad 2012-01-11 21:19:11 i min vardag,

Det enda jag behöver ha här på bloggen är en liten enkel flik som folk kan trycka på och hitta mer info om mig! ( det är där alla mediapersoner, journalister, Skavlan, Malou von Siwers och Ulf Elving ska gå in...) Där det kan stå lite om alla kurser jag gjort, vad jag skrivit hitills, mina ambitioner, lite skryt och allmäna bra saker. Föreställer mig också en liten flik där jag kan låta flera bra människor ösa lite kärlek och beröm över mig.


Ni fattar va? En liten skrytflik (den kan tom få heta det) Skrytflik och övrig info!


Så, nu behöver jag hjälp! Jag kan betala i bullar, öl, tårta, skratt och underhållande historier tagna ur mitt egna liv. Ring, skriv en kommentar, maila på fragacar@hotmail.com


För jag har försökt själv. Vid flera tillfällen. Och det slutar alltid med att jag ser ut såhär och ger upp:

you think I lay down and die?

Publicerad 2012-01-11 21:05:15 i min vardag,

C - finns det platser till pilates?
X - Jajamän. Plus.
C - Hur sa?
X - Plus.
C - Mhm. Jo tack det blir så bra så.


I omklädsrummet inser jag att mina byxor är trasiga. Försöker intala mig att om jag skulle råka visa någon del av trosor är det preeeeeecis som på stranden. Lugnt. Så räck upp alla ni som också bär röda spetstrosor på stranden...


Utanför salen springer jag in i Mian Lodalen. Och hon gör mig fortfarande så starstruck. Jag hade precis tänkt ut tre olika alternativ till att starta en konversation då jag upptäcker att hon joggat vidare. Nästa gång jag ser henne ska jag ba köra min standard: Hej jag heter Caro och jag älskar dig!


Så fort jag kommit över min träningshets för att inte få hjärtochkärlsjukdomar innan jag fyllt tjugotre och fått upp flåset ska jag bli en såndär som tränar lite mer coolt. Sist jag överlevde ett pass så såg jag en snubbe som sådär slöcyklade lite och läste DN Kultur samtidigt. Sån ska jag också bli.

ett stereotypt inlägg.

Publicerad 2012-01-11 19:11:50 i Sex osv.,

OM en snubbe struntar i att svara på ett sms då är han svår, eftertraktad, någon att ha, någon som är värd att jaga. Någon som andra bara måste ha.Om jag inte svarar, då är jag en fitta, så jävla konstig, leker med folks känslor, inte som jag en gång varit?!, försöker spela ball.
Det har liksom aldrig slagit dom där snubbarna att jag bara inte vill ha någon form av kommunikation?!

det är först i drömmen du är vid liv,

Publicerad 2012-01-11 09:11:16 i Sex osv.,

Bland det bästvärsta jag vet just nu är att drömma om honom. Ibland kan det gå veckor som jag drar mig för att somna för jag vet att risken/chansen finns att jag drömmer om just honom. Ibland finns det inget jag mer längtar till än kanske få se honom, höra hans skratt eller hänga med honom. I drömmarna.


I natt drömde jag att han var död. Vi hade samlats i ett gigantiskt vitt palats där cermonin skulle vara och alla mina vänner var där. Jag kunde inte se kistan, men vi satt alla på rader och blickade åt ett och samma håll. En och en gick fram för att gråta, säga farväl och säga några sista ord. Precis innan det var min tur blev det paus och vi åkte iväg ett tag. Bröt ihop, vågade mig in i salen och gjorde mig redo för att säga hej då för sista gången. Ställer mig framför där kistan är - och vaknar.
- jag får aldrig säga hej då.


Precis som i det riktiga livet är min första tanke och det skär med knivar i hjärtat, magen och hjärnan på mig. Eller så kanske jag aldrig gör det? Jag kanske fortsätter att tankeprata med honom ett tag till? Kanske säger hej då när det känns bra och jag är redo. Eller kanske aldrig. Jävlar vad du är saknad just idag.


- jag låg och tänkte på honom precis innan jag somnade i går, om hur han hade reagerat med mitt nya jobb? Hade han vågat gå in i butiken och köpa VeckoRevyn själv? Eller hade han velat att vi gjorde det tillsammans? Kanske skojat med personen i kassan, bläddrat fram sidan där min bild är och visat för personen i kassan att javisst, det är samma oerson på bilden som min dotter som står här bredvid mig. Kanske hade vi gått till Dagoberts efteråt och ätit lunch prick klockan elva tillsammans med hans byggkompisar Hade han vågat visa tidningen för dom? Förmodligen bara visat bilden men inte låtit dom läsa texterna. Sen hade han kramat mig och sagt att han är stolt över mig, för det vet jag att han är.

tanken är fri...

Publicerad 2012-01-10 23:52:51 i Sex osv.,

Ett av mina favoritavsnitt i SATC är när Samantha träffar en präst som hon börja fantisera om och onanerar till. Och det är ett ganska spännande ämne - vad en får fantisera om och inte...
Jag är för att en utforskar så mycket som möjligt med hjälp av fantasier och saker som kan inspirera till olika områden som en kanske inte vill eller är redo att utforska live ännu. Det är ett bra sätt att ta reda på om en går igång lite extra på något eller peta bort saker som får en att rysa. Och kanske det bästa av allt - en har rätten att blanda in vilka människor en vill i leken...

Sen kan en ju om en vill kanske berätta om sina fantasier för någon en ligger med eller kanske någon partner, eller hålla allt för sig själv och enbart njuta på egen hand. Eller fantisera under tiden en ligger med någon som kanske inte är så himla rolig... (för några år sen hade jag själv det som tema så fort det vankades ligg. Som att jag behövde ligga men inte just med min sambo men ville ändå ha ut njutningen!)

- och vad som är rätt och fel att fantisera om? Ja det sätter en sina egna gränser för. En del kanske fantiserar loss som fan om att ligga med bästisens pojkvän som en knappt säger hej till live i skolan, en del kanske fantiserar om allt det där som en knappt vågar andas om högt om dagarna, och en del kanske fantiserar om senaste tillskottet på hollywoodscenen. Det är ju ens egna tankar och en själv som bestämmer.ps. känner du att du mår dåligt av dina fantasier, att du kanske dras till olagliga saker eller enbart fantasier som får dig att må dåligt så försök ta reda på vad det är i fantasierna som mår dåligt. Det finns en skillnad på om det kanske beror på skam (som jag hatar att det ens är förknippat med sex) eller om det är rent olagliga saker. Eller traumatiska upplevelser som en återvänder till. Allt detta går det att få hjälp med. 

jag är bäst,

Publicerad 2012-01-10 22:58:44 i Sex osv.,

Ibland blir jag så jävla trött, mycket på andra människor och ibland på mig själv. Varför är vi (läs jag) så himla bra på det där med att käftsmälla och hetsa, men snäppet sämre att hylla sig själv när det verkligen är exakt det en ska göra?Och det är när jag ser hennes leende ögon, alla frågor som bubblar ur hennes mun och när hon säger "men så jävla bra gjort!! Fan vad du är grym!!", som jag återigen inser att Ja, jag är så jävla bäst att det knappt är sant.


Ska vi göra detta till egoåret deluxe tvåtusentolv? Året då vi hyllar varenda lilla jävla framsteg, om det så är att frosta av frysen och inte döda de nya krukväxterna till att våga skicka det där smset eller klara av att skicka in tentan i tid. Döda hetsen, stressen, nojandet, stressuppdragna axlar och magknipen.
- och istället hylla, fira, skratta, heja, peppa och styrka en själv och alla i sin närhet. Mer egokärlek och pepp till omgivningen. Det ska bli min nya stil.- ett av mina bästa peppfoton, tidig morgon och jag befinner mig i Karlstad. Någon timme senare började jag hålla i en utbildning tillsammans med A för 17 pers i nio timmar. Var lyckorusig i timmar och blir lyckorusig bara jag tänker på hur häftig erfarenhet det är.

apropå kontroll av preventivmedel,

Publicerad 2012-01-10 07:23:29 i Sex osv.,

Jag läste för någon vecka sen att Kina ska införa en ny lag som innebär att varje köp av dagen-efter-piller kommer registreras med namn och personnummer. Det stod visserligen inte om alla fick köpa, men artikeln vinklade det som att det enbart var personen som kan bli gravid som får köpa pillret.
- anledningen sägs vara att regeringen vill lära sin befolkning att skydda sig bättre.


Jag vet inte riktigt om jag tror på det upplägget? Det känns lite som att dom tänker att om folket inte har bättre vett för sig än att skydda sig så måste de bli registreras? Och vad ska dom där registrena använda sig till? Eller är det som ett pet i sidan på den som riskterar att bli på smällen för att dom har den där andra lagen som betyder att dom får böta om dom får för många barn?

Hos mig smakar det lite illa i munnen. Jag tycker det räcker med att vi i Stockholm (kanske resten av Sverige med, jag vet inte? Får kolla upp.) numera har denna typ av tabletter bakom kassorna på apoteken, med den enkla anledningen att dom är för stöldbejärliga...
- så behöver du köpa ett sådant piller och inte har tillgång till en ungdomsmottagning eller kanske är för gammal för det stället, så måste du be om ett i kassan. Vilket får många kan vara en hindersprövning i sig.


Lika lite som jag tror på skräckpropganda kring könssjukdomar och hiv, lika lite tror jag att en bokföring över dagen-efter-piller kommer leda till en mer reko och bra inställning till preventivmedel. Information och diskussion i preventivt syfte är mer min melodi.


ps. åh, fatta hur häftigt det vore att åka till olika delar av kina och prata säkrare sex? När jag gick min hivpreventiva kurs på Karolinska fick jag lära mig att dom har en helt annan "profil" än tex den vi har i Sverige över STI´s och hiv.

jag och mörkret,

Publicerad 2012-01-10 07:14:50 i min vardag,

I dag känns som en riktig höstdag, ni vet den där känslan av att en längtar tillbaka till sängen redan innan en klivit ur den! Det är hösten för mig. Dock slapp jag konstigt nog höstdeppen förra året, vilket i sig är ett rent jävla mirakel...

Men, jag tröstar mig med att det är av en fin anledning som jag är uppe långt innan jag ska till jobbet. Jag har bokat in en mysfrukost med två finingar! Det är så det får bli när alla pluggar, jobbar, hänger och har scheman som jämt är fullspikade. Och kan det bli en bättre start på dagen?ps. så lustigt, på bilden ser det ju faktiskt ut som att jag kan hålla ögonen öppna. Jävla bok, var uppe till mitt i natten och läste Fatta Eld. Nästa Harry Potter, jag säger det nu.

mina vänner,

Publicerad 2012-01-09 23:45:25 i Sex osv.,

Vet ni vad jag gillar allra mest med mina vänner? Förutom det faktum att dom är bäst på alla sätt och vis, så älskar jag att det finns så mycket att hämta. Att de är personer jag kan karatefylla mig med och dagen efter skratta bort en bakfylla med, samtidigt som jag kan hålla hand och gråta över att livet är förjävligt. Eller att dom står ut med att spela Cluedo (hur kul är det inte!!) Eller lyssnar på allt mitt ältande. Eller bara ägna fem timmar i sträck åt att titta på någon serie jag har hemma. Eller att dom förstår mig och står ut med mina sura attacker. Eller kan få mig att skratta i timmar åt gamla äventyr och minnen. Eller det faktum att jag vet att dom alltid finns där. Jisses, om ni bara kunde fatta hur mycket jag älskar er.Idag vinkade jag hej då till Ellen (ja, jag bölade lite grann! Men peppar som fan inför vår resa!) och på torsdag kommer Robin och stannar i fyra dagar! OM jag är taggad inför det? Som fan.

jomensåattjagstruntariattsvara.

Publicerad 2012-01-09 23:34:50 i Sex osv.,

Jag har för mig att jag lovat mig själv eller i alla fall skrivit det här på bloggen, att detta är året då jag ska börja dejta. Kasta mig i ut kärleksdjungeln och svinga från träd till träd. Lite också med tanke på att det enligt Mayafolket är kaputenkaze den 21 december är det ju lika bra att köra.

Till saken hör att jag inte dejtar. Alls. Jag hänger och jag ligger. Ofta båda sakerna med samma person tills någon utav oss tröttnar och vandrar vidare i livet. Eller bara hänger. (för visst är det så jävulskt jobbigt det där med att råka vråltända på någon som en samtidigt klickar med och vill hänga med. Jävulistiskt jobbigt till och med.)


Såattjagbaignorerarattjagfåttsms och låtsas som att det regnar. Jag kan ju alltid börja dejta i februari? Dessutom vet jag inte ens om det är dejting på g eller något annat och då blir det ännu mer jobbigt. Jag gillar folk som kör raka rör typ:
- du är kul att hänga med,
- amen tack, du med!
- bra då gör vi det!

eller:
- dig vill jag ligga med!
- fasen vad kul, jag vill ligga med dig!
- bra då gör vi det.

listan

Publicerad 2012-01-09 12:18:25 i min vardag,

Istället för att skriva tenta satt jag och lyssnade på dokumentärerna om Eldkvarn och Thåström till 02.00 i natt. Och gjorde denna. Nu väntar dejt med Ellen som åker hem idag, och jag vill mest gråta.


1. Hur gammal är du om fem år? 27, huvva.

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Det kommer ju att bli Ellen.

3. Hur lång är du? 163,5, men i passet står det 164! Mohaha!!

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Det måste ha varit "Rika barn leka bäst"? Kan inte tröttna på den. Annars kollar jag mest serier.

5. Vem ringde du senast? Jag vet inte? Jag minns bara vems samtal jag inte svarade på.

6. Vem ringde dig senast? En person jag inte har lust att träffa förrän träden är gröna.

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? Det var från Ellen och vi planerade dagen, klänningsjakt och skratt <3

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på vad det handlar om, men främst sms. Det är mer tidseffektivt och går att spara om det är fina ord eller fyndiga meningar.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda.

10. När såg du senast din mamma? I går kväll

11. Vilken ögonfärg har du? Bruna, med tre svarta prickar i ena.

12. När vaknade du i dag? 8, sovmorgon!

13. Vilken är din favoritjulsång? Oh Helga Natt med Ola Salo. Den personen kan sjunga vad som helst och jag får fortfarande rysningar.

14. Vilken är din favoritplats? Beror på med vem jag är med. Landet, i en solstol, utomlands och upptäcka nya saker. Men är det med rätt person funkar en grå bakgata lika bra.

15. Vilken plats föredrar du minst? Sjukhus.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Då är jag 33, så jag har släppt i alla fall en-två böcker, har kanske ett barn? Kanske en fast partner? Körkortet är fixat sedan länge och jag har backpackat i Sydamerika och Indien. Mitt företag går jäkligt bra och har utvecklats så jag kan jobba det jag verkligen vill med på heltid.

17. Vad skrämde dig om natten som barn? Mörkret. Får fortfarande bakslag då och då.

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Sista avsnittet av Klubben, det är riktigt bra. Ellens sms. Och att titta på bilderna från helgen.

19. Hur stor är din säng? 160? Det går att sova tre pers i den i alla fall.

20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar, som jag visserligen aldrig bär på. Ska införskaffa en ny platt sak snart.

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Beror helt på om jag har sällskap eller inte.

22. Hur många kuddar har du i sängen? Jag tror det är 6?
23. Hur många landskap har du bott i? 1.

24. Vilka städer har du bott i? Stockholm. Och Mataró om somrarna med Natti.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Helst barfota, på andra plats kommer strumpor i sängen.

26. Är du social? Ja, det skulle jag kalla mig.

27. Vilken är din favoritglass? Allt som Ben & Jerrys gör. Och alla som innehåller choklad. Egentligen äter jag väl allt förutom ägglikör och rom&russin.
28. Vilken är din favoritefterrätt? En bra lagad creme brulée, chokladmousse och en mjölkchokladpannacotta jag åt för tre år sen ligger på topp tre.
29. Tycker du om kinamat? Ja.

30. Tycker du om kaffe? Lite för myclet. Får dödenshuvudvärk om jag missar en kopp.

31. Vad dricker du till frukost? Kaffe eller juice.

32. Sover du på någon särskild sida? Beror på sällskapet, men jag sover lika bra vart som helst och hur som helst.

33. Kan du spela poker? Ja, fast det var ett tag sen sist. Jag är mer för sällskapsspel.

34. Tycker du om att mysa/kela? Ja, om jag klickar med personerna.

35. Är du en beroendemänniska? Ja, det är vi väl alla av det ena eller det andra? Men jag är hellre beroende av kaffe än av en människa. - ett gammalt ordspråk.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja, en gammal klasskompis.

37. Vill du ha barn? Ja, två tack!

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och spanska.

39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja, en av mina värsta stunder.

40. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet.

41. Vad spenderar du helst pengar på? Resor tror jag? Och min dvdsamling var inte gratis.

42. Äger du dyrbara smycken? Ja, jag har ärvt en del guldklimpar. Det känns så jävla fint att bära något som någon jag älskar har gjort.

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Tittar inte, men på svt play är det Klubben, julkalendern, och olika musikprogram. Senast det om Eldkvarn och Thåström <3

44. Kan du rulla med tungan? Som ett litet rör? Ja. Men bara åt ena hållet.

45. Vem är den roligaste människan du känner? Åh, jag umgås enbart med människor som får mig att skratta. Jag har en handfull människor som jag kan börja skratta av bara jag snuddar vid tanken på allt vi gjort. Att kunna skratta är en av de viktigaste egenskaperna jag letar efter hos folk.

46. Sover du med gosedjur? Copacabana är min ständiga sovpartner såvida jag inte har levande sällskap med mig hem.

47. Vad har du för ringsignal? The Killers - Somebody told me.

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Japp, alla små klänningar som mormor sytt ligger i kartonger på vinden.

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Mitt hjärta och åsikter, hehe.

50. Flirtar du mycket? Om jag är på rätt humör så kan det hända.

51. Kan du byta olja på bilen? Kanske?!

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?  Nej.

53. Vilken var den senaste boken du läste? Fatta eld.
54. Läser du någon dagstidning? Metro. Men gärna Dagens Nyheter.

55. Prenumererar du på någon veckotidning? VeckoRevyn! + Bang, Ottar och Filter.

56. Dansar du i bilen? Med rätt sällskap så.

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Förmodligen Vinyl.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Något upplägg till bloggen, har den typen av lappar lite här och var.

59. När var du i kyrkan senast? Det var i somras, när jag och Isabella var på fancypancy bröllop i Århus. Jag fattade inte ett ord och spanade mest på Idol-Olle!

60. Är du lycklig? Ja. Visst har jag mycket att gråta för och det finns stunder då hjärtat värker av sorg. Men visst är jag lycklig.

måndag,

Publicerad 2012-01-09 11:22:28 i åsikter,

Min tenta är inlämnad och jag är officiellt klar med plugget för höstterminen. Med tanke på att jag fick välja ämne själv så är jag jävligt nöjd: När normer kring sexualitet blir ett hinder bland unga, och jag jämförde älskade Mian Lodalens fantastiska roman Tiger, med den lika viktiga som vidriga filmen Boys Don´t Cry. Mitt främsta syfte var som vanligt att racka ner på heteronormen och den press och ångest den kan skapa hos unga som inte faller innanför ramarna.

Och bara lek med den tanken: samhället anser sig ha rätten att bestämma hur du ska vara, vem du ska vara, vem du ska tycka om, hur du ska se ut och bryter du mot detta så är det du som har fel. Känns knappast logiskt va? Så jävla fel och så mycket att kämpa för.Och folk får fejkskryta med att Sverige är vääääärldens mest jämställda land hur mycket de vill, för de innebär ju inte att vi är bäst, snarare att alla andra länder har mer kvar att kämpa för. Vi har kommit långt, men vi har långt kvar ändå.

månadens mest hatade pryl,

Publicerad 2012-01-08 22:52:00 i Sex osv.,

Min första tanke var, men vem i helvete har denna typ av grytvante? Med blingbling på?! Vad är detta?Vänder på förpackningen och finner denna lilla skylt. Kan detta företag vara i konspiration med Språkrådet? Att detta är typ för "tjejskrapning" av rutorna. Lite sådär halvdant men inte lika bra som om en man hade gjort det?!


ps. till historien hör att det fanns en annan handske också. Med märket "Man", på den var det en vägskylt och någon skojig text om att personen som har handsken på sig kör alldeles för fort... Ibland hatar jag människor som kommer på dessa, och ännu mer dom som köper det.

angående pappan som lämnade sitt barn,

Publicerad 2012-01-08 22:14:42 i åsikter,

Jag kan inte säga att jag har någon personlig erfarenhet av detta fenomen "föräldrar som bryr sig om sina barns idrottsprestationer", för jag är mer uppväxt med inställningen att vi fick göra lite vad vi ville så länge vi inte tröttnade. Så vi testade det mesta i en kvart och höll kvar i scouting tills vi började gymnasiet.    


Så det där med att ha mamma och pappa som står och fryser vid hockeyrinken varje lördag och söndag-morgon, ordna övernattningar i gympasalar, pumpa fotbollar och allt sånt har aldrig varit en del av mitt liv (hade jag valt det hade dom med all säkerhet gjort det.) så jag kan inte dra personliga paralleller.Men, vad i helvete är det för fel på en vuxen man som lämnar sitt barn utomhus i minusgrader för att han inte tycker att hans barn har presterat tillräckligt bra? Det är barnmisshandel, mobbing och så jävla idiotiskt att det inte finns ord. Jag hoppas detta leder till en större diskussion, för detta kan knappast vara det enda som händer inom barn och idrottens fantastiska värld.


Jag älskar att det finns en motivation hos båda barn och vuxna till att vilja röra på sig och motionera. Men det är när de vuxna vill blanda in pokaler, medaljer och pallplatser att slåss för som leken försvinner och allvaret, pressen och ångesten kommer. Jag tror inte på att barn sparkar bättre på en boll för att de blir hetsade till att kanske vinna en pokal. Vinnarskalle är ett begrepp som försvarar vuxnas dåliga beteende och hets på sin egna barn.

xning,

Publicerad 2012-01-08 21:55:11 i party-larty,

Spontan kryssning som innehöll hotshots, kycklingsallad, så jävla mycket skratt, dans, svettiga hytter, söta (egentligen inte) pojkar, billigt vin och lite blod.
- förutom att jag har en fläskäpp, skurit upp ena fingertoppen och vaknade med blodfläckar på min kamera så har det varit en fantastisk kryssning.
 lördag,

Publicerad 2012-01-07 17:57:04 i min vardag,

Kombon är på plats (världens sämsta kombo som stressvisar nya hemmet och drar iväg på direkten? Får baka något i veckan åt honom...) och min väska är packad - nu väntar nya äventyr!

Mamma berättade för mormor att jag får en ny kombo idag, och att det råkar vara en kille, varpå Mormor glatt svarar "Men åhå, där kanske du har din nya måg Stina!!"... Gullemormor <3 Mamma var klok nog att säga att det förmodligen inte alls var aktuellt för min del med någon ny och att mormor inte ska hoppas för mycket!

Trevlig kväll hörrni!

lite som att kräkas av tequila,

Publicerad 2012-01-07 14:19:50 i Sex osv.,

En sak lärde jag mig igår, att det där med skånskan fortfarande går hem! Jag hade fått för mig att det skulle bli lite kräkas-i-munnen-känsla av att höra en het person snacka den dialekten med tanke på historien. Men tydligen inte.

Jag drog liknelsen att det är som att kräkas av en viss sorts sprit, har en en gång druckit sig för full på till exempel tequila och kräkts av det så kan det ju vara svårt att dricka det igen.


Men tydligen inte.

nu kan du få mig så lätt,

Publicerad 2012-01-07 14:01:30 i Sex osv.,

Och det är när jag hånglat honom hej då, kramat Sanna hej då och ska följa Emily till tuben som vi klampar ner för trapporna vid Björns Trädgård som jag ser honom. Han som smsat sen jullovet startat att han minsann är tillbaka i Stockholm och vill ses. Han som jag var hej-kom-och-hjälp-mig-förälskad-i för några år sen. Han.


Och vi hälsar inte ens. Han tittar, jag tittar, han tittar bort och låtsas skratta åt något som han sällskap säger, jag smsar, han smsar, jag svarar inte. Det kanske är lika bra? Han har ju i alla fall fått en egen novell skriven om sig i denna bok, det är det inte alla som fått.Så jag lyssnar på älskade Håkan och tänker att nähädu, inte denna gång.

fredagen,

Publicerad 2012-01-07 13:53:47 i party-larty,

Tacomiddag, drinkar, gamla gamla klassikerlåtar som en måste skriksjunga till, tunnelbanecoctails och vi hamnade på Kvarnen? Vet inte riktigt hur det gick till... Men kul var det! Så pass kul att vi var med och klappade igen stället för natten... Fina vänner, skratt som ligger redo i munnen, stor öl, hångel och en röst som påminner om Zlatan - ibland behövs det inte mer.
och compadres ni trodde man kunde svika kärlek,

Publicerad 2012-01-06 18:20:38 i njuta,

Denna är i bakgrunden och det vankas middag, drinkar och kanske dans? Det är tema fåglar i kväll och det känns som sommar i själen. Ni vet den där känslan av att inget är bestämt förutom början och att det kan sluta hur som helst. Eftermiddagen har varit fantastisk, jag och Anna har diskuterat och skrattat bort flera timmar. Åh, det finns få saker som klår en riktigt bra diskussion (för jag kan vara så jävla jobbig att diskutera med) för detta, det är bra grejer som kommer fram och filtreras.

Sen det där med att vi inte rört pluggböckerna på hela dagen, det är sånt som glöms bort medan snön faller och det finns leende ögon.ps. nej jag vet inte heller vad som hänt med designen. Jag har inte lekt med design sedan tiden då Lunarstorm var inne... Så jag vet inte riktigt vad jag gjort, men vi kanske vänjer oss?

men det är ju så det är?!

Publicerad 2012-01-06 12:05:05 i Sex osv.,

När Aleks försökte gå igenom heteronormen och lite av vad den innebär och hur jävla mycket fel det finns med den och hur mycket den styr i samhället så hör jag en av ungdomarna säga till sin kompis; "men varför går dom igenom allt det där, det är ju så det är och det är ju rätt?!"Det är då jag inser hur viktigt mitt jobb är och hur mycket det finns kvar att göra.

anna-dag!

Publicerad 2012-01-06 10:18:40 i njuta,

Äntligen fredag! Jag är så taggad på en ledig helg, det känns fjäderlätt i bröstet och i natt drömde jag om honom. Vi pratade och jag hörde hans skratt, detta kan bara bli en bra dag med andra ord.
Planen: dammsuga, träna - och sen ska jag ha Anna-dag! <3 min fina kombo är i Sthlm och vi ska göra sånt vi alltid gör; dricker kaffe, äter lax, skrattar, pratar om framtiden, plugga lite kanske?, planera sommaren 2012 (!!) och bara hänga. Som jag saknar den människan, jisses! Det där skrattet som ekar och skapar endorfiner, pratat om märken jag aldrig hört talas om och alla olika konstprojekt som hon alltid har igång. Mitt bollplank och puschare nummer ett. Efter tre minuter i hennes närvaro hade jag fallit pladask, så jäkla fint!

happy happy, del 1

Publicerad 2012-01-06 10:10:00 i Sex osv.,

Jag deltog aldrig i diskussionerna när boken kom ut, för jag blev lika trött som arg på allt hat och kritik som Maria Sveland och Katarina Wennstam fick stå ut med. Det mesta handlade om att folk (män) inte trodde på det som dom skrev - att det visst går som kvinna att gå lycklig ur en skilsmässa! Visst, det är inte en fest varje morgon, men visst fan går det att fortsätta leva (till viss del bättre än innan) och det går alldeles utmärkt att få en bra vardag tillsammans med barnen!


Jag har hitills läst 8 av 10 berättelser och jag skrattar och gråter om vartannat. Jag känner igen mig, jag blir arg, jag blir ledsen och jag tackar gudarna och heliga Birgitta att jag blev lämnad den där dagen i augusti för några år sedan. Vi var långt ifrån gifta, men jag kan ändå känna samhörighet med en småbarnsmamma i 40årsåldern? Skrämmande.

Ska läsa ut den nu och så hörs vi lite senare om den. Jag klassar den som 2010 viktigaste bok.ps. lite kuriosa - Maria Sveland var på samma restaurang som mig, Linnea och Aleks i onsdags, och jag blev så starstruck att jag inte vågade säga att jag älskar henne. Men jag skrev ett dyrkarbrev på fb samma kväll och fick svar igår. Som jag också grät till.

vår föreläsning,

Publicerad 2012-01-06 10:01:52 i Sex osv.,

Jag sa mitt namn, sen stod jag i princip fastfrusen med en hand på bordet för att inte falla ihop i fosterställning. Så stod jag i en och en halv timme, medan Aleks gjorde resten. Fönsterrutorna buktade inåt och draperiet vek sig för att dom slog så hårt och jag trodde det skulle spricka vid flera tillfällen. Ett tag brann det någonstans. Hela tiden stod andra och bankade på dörren så att rutorna skallrade.

(Och idag sörjer jag. Jag sörjer att vårt samhälle är uppdelat, jag sörjer könsroller som barn blir matade med av sina föräldrar, jag sörjer fördomar, jag sörjer hatet, jag sörjer trotset, jag sörjer oviljan att lära sig något som skiljer sig från det en lärt sig av föräldrarna, jag sörjer traditioner, jag sörjer ilskan, jag sörjer grupptrycket, jag sörjer att vi har ett blått styre, jag sörjer att välfärden i sverige är död eller på gränsen till död, jag sörjer att i ena sidan av stan finns det för mycket personal på för få barn och på andra sidan stan finns det för många barn på för få personal. Fan vad jag sörjer detta.)
Förutom det så gick det förvånansvärt bra? Vi hann gå igenom lite om normer, fittan, kuken, analen, kondomskola och transpersoner. Vi fick mycket beröm för att det hade gått så bra och fått dom att lyssna. Jag vill ha flera uppföljningsmöten med mer information och mindre grupper (där jag ska prata!). Jag ser en chans att kunna göra skillnad.

- efteråt hamnade vi på ACE där vi svepte två öl var i snabb takt medan vi försökte smälta kvällen. Det kommer nog dröja ett tag. Men en upplevelse rikare är ju alltid bra?!

vilken dag,

Publicerad 2012-01-05 09:16:17 i min vardag,

- jag hittade min gamla hoodie från sjuan? Den ska nötas till sista trådbiten. Finns det ett bättre plagg? 

- och jag hittade hans gamla muggar. Det känns jävligt fint att inleda morgonen med att sitta i hans gamla hem och dricka ur hans gamla muggar. Lite samhörighet och flashbacks i ett.Vilken dag hörrni! Jag vaknade på så jävla bra humör och detta kommer bli en fantastisk dag. Dessutom väntar en helt överjävlig bra helg - jag är ledig i tre hela dagar!! Har inte hänt sedan glass kunde smälta i handen på en... Efter jobbet idag tar vi tuben till Akalla där jag och Aleks kommer hålla en föreläsning om säkrare sex, lite anatomi, kanske lite kondomskola, femidomskola, och svara på tusen frågor. Jag är så peppad!
- dessutom viskade en liten fågel i mitt öra att Hemmafest på ACE numera har öppet även på torsdagar, så jag ska försöka dra dit Aleks efteråt.

lugnet.

Publicerad 2012-01-04 21:01:17 i njuta,

Mina yngel till grannar har fest, och jag festar tillbaka med Nationalteatern på hög volym för att försöka dränka deras moderna hiphop. Målar naglarna i olika vita nyanser och läser senaste numret av QX. Skriver mail och tänder ljus för pappa. Njuter av lugnet, tystnaden och att jag kan bara vara i mitt eget hem. Livet hörrni.


pasta och snusk,

Publicerad 2012-01-04 20:16:20 i Sex osv.,

Efter min och Aleks planering inför morgondagen bjöd jag in mig på middag tillsammans med Aleks och Linnea. Pastakoma deluxe och snuskprat! Perfekt kombination för er som inte prövat.

Imorgon ska jag hålla min första utbildning inom säkrare sex och normkritik som jag gick en utbildning för RFSL ungdom nu i höstas. Ungefär i ett nötskal det jag brinner för. Det är lika stora ämnen som viktiga och det kan inte pratas nog om det, det går alltid att utvecklas och lära sig mer. Så imorrn kväll ska vi hänga på Akalla ungdomsgård och prata om detta.

Dessutom skrattade vi bort några timmar, pratade olika termer inom sexets underbara värld, pratade om chockerande frågor och jag har fått så himla mycket inspiration inför kommande nummer med Veckorevyn, artikelideér och grejer till bloggen!

jävla skitdag.

Publicerad 2012-01-04 04:52:31 i Sex osv.,

Det spelar ingen roll hur många jävla ljus jag tänder eller hur många gånger folk frågar hur jag mår, egentligen. Idag har det gått tre månader, och jag kan fortfarande inte förstå det. Jag rensade hemmet tidigare i veckan och skrek rakt ut när jag hittade hans gamla saker. Lakan som han manglat, hans skor som jag "skulle växa i, hehe", hans orange regnjacka och ett par hörselskydd.


Jag tror inte min kropp skulle klara av all smärta om jag insåg det fullt ut. Fan helvetes jävlar vad du är saknad. <3

powerkavaj

Publicerad 2012-01-03 18:53:23 i min vardag,

Fyndade denna idag och längtar redan tills jag får bära den. Den känns mäktig och bra, som att jag kommer dra till mig massa bra möten nu när jag är redo med en svart kavaj. Vad är det med detta plagg som gör att en känner sig så vuxen och mäktig? För att det varit ett signum för businessmän och skurkar genom tiderna?! Under skymtar en tröja med pippifåglar, som ungefär var tredje brud kommer bära i vår på f12...


ps. detta är förresten ett av de sista plagg jag köper i år. Är så jävla trött på hets och vane-konsumtion. Rensade min garderob igår, det blev minst tre fulla ikeakassar med kläder som ska till olika härbärgen. Inge mer nöjesshopping för min del.

ett bra bokår,

Publicerad 2012-01-03 17:03:15 i böcker,

Ett annat mål för 2012 - att bara läsa bra böcker. Klassiker, viktiga böcker, generationsromaner, bra språk och meningar som drar luften ur en. Samt att helst hinna pressa 100... Förra året hann jag med 86st.

Inleder året med att bland annat läsa dessa:

jag minns alla mina älskare och hur dom brukade ta på mig,

Publicerad 2012-01-03 11:11:11 i Sex osv.,

Jag och Ellen gick igenom hela 2011 över en kopp te, gjorde en liten lista över vad som ska ske 2012 - och gick igenom årets erövringar. Och den där känslan av att sitta och räkna på fingrarna, minnas, tänka tillbaka, berätta om hur allt gick till, storlek och beteende. Det är en underhållande och kittlande känsla...

   Såg nu när jag kikade tillbaka på de två senaste åren att jag skrivit ut exakta siffror, haha! Det har enbart gjorts för att reta min ex... Typ är dom så dumma att dom fortfarande läser så får dom skylla sig själva. I år blir det ingen siffra för allmänheten, men jag kan säga att den var högre än förra årets.


Jag vill också göra en Thorvall och skriva en roman om alla mina älskare. Eller älskare och älskare, ligg låter mer lämpligt. Den skulle vara lika het som underhållande.

fantasikalander 2012

Publicerad 2012-01-03 11:07:26 i njuta,

Enbart för att jag hade lyckats med så mycket 2011, så gör jag en för 2012 också. Så vad kan tänkas ske under 2012?

läsa hela klassiker-serien på 30 böcker, få fast tjänst på Pocket Shop, att jag blir moster, anordna mer spelkvällar, ta körkort, använda och lära mig flytande spanska, bli fast krönikör för en tidning/hemsida, ha mitt egna företag med så jävla snygga visitkort (har en tydlig bild i huvudet!), trivas i mitt hem och få ordning på torpet, besöka Brighton och London igen, hälsa på Isabella i Frankrike, gå på två bröllop, resa utomlands och vara borta ett tag, tatuera mig igen, bli omtyckt för mitt jobb i Veckorevyn, få fler föreläsningsuppdrag och utbildningar, bli håll käften-kär igen!, våga sörja, f12-kortet är garanterat, att jag och Ellen lyckas med vårt projekt(hehe), mer mingel för mig och systrarna, åka till New York med syster, jag tror att en till i gänget kommer bli på smällen... (inte jag!), jag kanske lånar en liten Mops?<3, hinner med åtminstone en festival i sommar, åker på Piteå Dansar och Ler med Ellen! Bli klar med minst en bok och börja skriva på dom andra...Det där ser väl inte så svårt ut? Skönt, då är 2012 utstakad!

tisdagslistan,

Publicerad 2012-01-03 10:35:57 i min vardag,

Dagens humör: mittimellan
Dagens mående: utvilad och peppad på januari
Dagens borde: inget, tentan är inlämnad flera timmar i förväg! jag är i fas.
Dagens frisyr: lilla my-tofs
Dagens smink: inget förutom lite carmex på läpparna
Dagens klädsel: strumpbyxor, vit farfarströja, svart kjol och min älskade svarta hoodie
Dagens planer: läsa ut Hungerspelen, träffa T, träffa syster, träna, träffa Moa
Dagens materiella vill ha: Den Unge Werthers Lidande av Goethe,
Dagens fundering: om det kanske är för tidigt att börja med skinnjackan ännu?
Dagens beroende: kaffe och skratt
Dagens tråkigaste: att Ellen är i Idre och Ernst har flyttat från Stockholm (askul för dom såklart, men jag saknar dom <3)
Dagens längtan: Nästa torsdag för då kommer Robin till mig!! Fyra dagar med skratt, skedning, bacon, öl och mysigt häng. Jag är så taggad!!
Dagens superlängtan: Sommaren och värmen, varma sommarnätter med fina vänner, kall öl och bra musik - det är inte mycket som klår det. Hångla på ett svettigt dansgolv med någon som en spanat in ett tag, det är fan magiskt. Eller kanske inte magiskt, men bra.
Dagens tidning: DN´s boklördag några dagar försent.
Dagens låt: Kan inte få nog av denna,
Dagens bästa: att jag lämnat en ikeakasse fylld med kläder till ett av Stadsmissionens härbärgen,

fantasikalender 2011,

Publicerad 2012-01-03 00:11:34 i min vardag,

Jag hittade min gamla fantasikalender från förra året här på bloggen. Låt oss kryssa det som faktiskt slog in, ignorera det som inte hände och förflytta det som jag vill ska hända 2012:

Resa utomlands minst 3 gr, -sverige, england, danmark, estland, thailand
bli skolinformatör, - det blev jag!
åka till Bangladesh med RFSU och Mama, - äsch, det hade jag ändå inte tid med...
bli löjligt förälskad, - nja, jag hann med att bli löjligt kär i en och lite småförälskad i en annan. Båda har gått över tackar som frågor.
läsa hela klassiker-serien på 30 böcker, - njaa, jag har läst två. + flera andra klassiker också.
få fast tjänst på Pocket Shop, - nja, men jag är kvar!
att ingen nära dör, - jävla helvetes skit analslickaras att det stämmer.
att jag blir samordnare för Colour of Love, - wohoo!! Det blev jag!
 hinner med några festivaler i sommar, - japp, både Siesta och Peace and Love!
en weekend i London och/eller Paris, - det blev en weekend i London!
tatuera mig, - ja, min lilla bebis! <3
 att jag blir moster, - inte ännu, men kanske nästa? <3
 bli fast krönikör för någon tidning/hemsida, - OH YES!! :D Veckorevyn here I come!
 få egen spalt utöver denna blogg, - YES YES YES!
 se många soluppgångar och solnedgångar, om jag har!
anordna mer spelkvällar, - har jag gjort det? Fler 2012!
 skaffa mig lite mer killkompisar (som vill hänga och inte ligga/tro att jag är kär i dom!), - japp, har en handfull som jag verkligen gillar att umgås med och som har det där intelligenta!
 få lite fler utmaningar när det kommer till skrivandet och sexologins fantastiska värld!, - jag höll min egen föreläsning, fler riktlinjer kommer detta år.
 ta körkort, - det tar jag i vår.
 använda och lära mig flytande spanska, - jag har bränt över Shakiras skiva på spanska till ipoden...
 bli helt frisk från Hepatit C, - JAAA!!
 skriva så mycket jag kan på mina tre bokidéer (helst skriva klart någon/alla!) - njaa, får mer tid till det i år.

Det tycker jag var ganska snyggt gjort. Nästa års lista kommer bli snäppet bättre!

godissex,

Publicerad 2012-01-02 22:01:13 i Sex osv.,

Jag kan inte sluta skratta åt att i L Word säsong fyra så översätts frasen "Vanilla sex" till "godissex"! HAHA, det är kvällens bästa. Jag skrattar så mycket att jag missar alla fantastiska sexscener.


Godissex, vad säger ni? Ska det bli det nya ordet 2012? Jag kan nästan se det framför mig, tänk er vilken fredag eller lördag som helst på vilken bar som helst, och denna fras: "Hörru, svep ölen så drar vi hem till mig och har godissex!" Fantastiskt!

årsenkät

Publicerad 2012-01-02 15:26:59 i min vardag,

Fem händelser som varit bra det här året?
1. att jag fick ett mail av Linda Öhrn Lernström som frågade om jag ville ta över Hannah Arnhögs plats på Veckorevyn som sexexpert! OM jag ville!!
2. att jag blev friskförklarad i mitten av februari förra året från Hepatit C
3. alla resor med finingarna
4. att jag var förbannat kär ett tag, den känslan är fantastisk
5. alla fina, ni vet att jag aldrig skulle klara livet utan er <3

Fem händelser som varit sämst det här året?
1. att min pappa är död,
2.
3.
4.
5.

Vad har du lärt dig i år?
Att hela livet kan vändas upp och ner på några minuter, både positivt och negativt. En människa kan dö framför ens ögon, ett mail som en väntat på i 7år kan trilla in. Att hela mitt liv är uppbyggt av kontraster. Att tro på mig själv och fatta att jag kan klara av det mesta - från att gå med ångest och magknip inför varje 2min redovisning för klassen till att hålla i timlånga föreläsningar själv och dagslånga utbildningar tillsammans med en till. Och att jag är jävligt ball. Och att mina nära är dom bästa. (fast det där sista visste jag sen innan.)


Blev året som du har tänkt dig?
Absolut inte. Började med slentrian, blev friskförklarad, gick en utbildning och blev dökär, blev dumpad via fb, överlevde, gick en utbildning som samordnare och höll i utbildningar, så var sommaren här, min pappa dog, jag fick jobbförfrågan från Veckorevyn, och det avslutas i kärlekens tecken när alla äntligen fått jullov.

Vilka kläder har du använt mest?
Svart. På sin höjd har jag dragit på mig röda undies. Men annars är allt till 94% svart.

Ångrar du något?
Nej. Jag har gjort en hel del, men i slutet har det alltid känts rätt och då är det rätt. Bara att köra.

Vad har du mest lyssnat på för musik?
Det gamla vanliga, men jag har återupptäckt Håkan och lyssnar minst två timmar om dagen på honom. Har hunnit med några veckor NRJ. Utöver det har jag fallit pladask för Bob Dylan, Depeche Mode, David Bowie och Bruce Springsteen. Så nu saknas väl bara Lundell och Plura?

Årets tre roligaste fester?
Nätterna på Park med syster under bokmässan, alla blöta sommarnätter på F12 - det känns som att jag glömt någon jättesjälvklar? Natten på Berns var också fantastisk, hade träningsvärk i tre dagar...Vad har du tittat på? (film, tv, serier..)
Film: Rika barn leka bäst, Ps. I Love you, Moulin Rouge och The Breakfast Club.
Tv: tittar inte på tv, men om jag måste välja blir det Halv åtta hos mig och Äntligen hemma.
Serier: L Word, Gossip Girl, The Big Bang Theory, SATC, Vänner, Pistvakt, julkalendrar, Arkiv X, Mia och Klara, Californication, Klubben, Elsas värld.

Vilka människor har du hängt mest med år?
åh, dom bästa såklart!+ massa fler.

Vilka nya personer har du lärt känna i år?
Så jävla många fina i och med alla utbildningar och kurser jag gått. Men Robin, Fredrik och Adam - dom tre paxade en plats i hjärtat efter en kvart. Och jag minns för några år sen hur jag kunde böla för att jag inte hade några killkompisar för antingen ville jag ligga eller så ville han ligga, men nu jävlar. Hehe. Sen alla dom där som en har i sin krets, men inte riktigt hängt med. Det är fint när en börjar med sånt.

- den här bilden, alltså vi är så slitna! Jag och Robin delade underslafen och Fredrik sov ovanför i ett åttabäddsrum och det var en av de bästa veckorna i mitt liv.

Vad är det vackraste du fått i år?
tygkassen jag fick av Ellen när jag fyllde 22. Och en Starbucksmugg som mamma köpt i England. Och mina muggar från Rörstrands Pergola-serie som pappa slagit in med flera meter tejp, det var ju gratis förklarade han. <3


Årets bästa sms?
åh, så många. All kärlek och pepp i form av ord jag fick dels under hela tiden han var sjuk och sen efter att han dött. Och alla hurrarop och pepp jag fick inför och efter mina intervjuer med Veckorevyn.

Hur många har du varit kär i?
Totalt under hela min livstid: två.
Detta år: en.

Utöver det har jag varit i förälskad i max 7 personer till. Jag har lätt att bli förälskad i någons personlighet, någons skratt, någons intelligens eller någons närvaro. Men i hela paketet händer tyvärr väldigt sällan. Jag är nog för bra på att bara ignorera hjärtat och köra på. Ska vi köra en ändring 2012?

Vad är det bästa du har läst?
Bitterfittan av Maria Sveland
Tiger av Mian Lodalen
Sagas bok av Katerina Janouch
- dessa tre var de första som poppade upp. Ska gå igenom hela årets boklista och se om det finns några fler guldkorn.

du kan inte golva mig längre.

Publicerad 2012-01-02 10:02:39 i Sex osv.,

Ni vet den där känslan när ett spöke från det förflutna hör av sig? Det kan vara ett fyllesms, ett samtal mitt i natten eller för att den andra personen haft tråkigt en tisdagsförmiddag.

Namnet dyker upp på displayen, eller bara det där numret som en aldrig kommer kunna radera bort från hornhinnan fastän namnet tagits bort från simkortet för länge sedan. Handen darrar till, svetten börjar komma, salivet försvinner och munnen förvandlas till en öken. Hjärtas slag överröstar nästan tankarna som leker orkan i hjärnan.


Jag hoppas att jag inte har den påverkan på någon längre, jag är den som gillar att göra upp och gå vidare. Antingen finns vi kvar i varandras liv eller så klipper vi banden - inget fågel, fisk eller mittimellan.En tanke slår mig medan jag hör dig prata på om att du tänker på mig, att vi hade fina stunder och att du ber om ursäkt för det du gjort. Tänk, tänk om jag hade hållt kvar vid tanken på att vi skulle kunna vara vänner. Då hade jag nog varit knäckt nu. Men istället låter jag dig prata på där du svävar högt uppe bland molnen och dina tankar, medan jag är kvar här nere och släppt taget.

tenta,

Publicerad 2012-01-02 07:47:49 i min vardag,

Dagen D, då min tenta ska påbörjas och avslutas i ett svep. Jag har gett mig själv bloggförbud tills den är klar, samt utlovat skagenröra när den är ivägskickad. Samt lagliga rökpauser då jag visserligen inte kommer röka utan typ koka mer kaffe, skrika på världen och snabbläsa någon dålig blogg. Regnet droppar utanför, solen har ännu inte gått upp och jag känner mig redo för krig. Eller iaf för att slakta en bok.ps. en årssummering i text och en i bild kommer att komma, jag och Ellen gick igenom massa igår. Åh, och nu är hon i Idre. Jag som precis vant mig vid att ha henne hemma.

15.27 och tentan är klar och uppladdad. Nu ska jag ut på äventyr!

jävla kräk,

Publicerad 2012-01-01 15:33:12 i Sex osv.,

Det finns stunder då jag önskar att jag kunde slåss, visserligen så är väl medveten om att våld inte löser några problem. Men ni vet dom där ögonblicken då det vore så jävla skönt att bara få ur sig lite ilska och knocka till någon rejält. Jag hade precis ett sådant ögonblick.


Jag är inne i Hungerspelen del ett, läser medan jag åker rulltrappen upp till CT när jag hör det där ljudet, ni vet som när en kallar på sitt husdjur. Jag har visserligen aldrig haft något, men jag tror det är vanligt att använda på tex. katter.

Ignorerar och tänker att ingen är så vidrig.

Hör ljudet igen, samt någon form av puss/smaskljud. Tittar upp och möter en mans blick som ler glatt/förmodat flörtigt innan han blinkar till mig.


- I det ögonblicket önskar jag att vi hade stått i samma rulltrappa så att jag hade nått att knocka honom. Nu åkte jag istället upp och han ner. Resultatet blev att jag gav honom min argaste blick som jag hoppas spred en kylig känsla inom honom.


VAD GER HONOM DEN RÄTTEN ATT KALLA PÅ MIG SOM ATT JAG VORE ETT DJUR?! VAD GER HONOM DEN RÄTTEN ATT GRANSKA MIN KROPP? BEDÖMA MIG?


Och det värsta är nog att inom mig vaknar den där känslan av att jag inte ens gjort mig "snygg" idag, jag är klädd i svart från topp till tå, osminkad, håret hänger och jag ser ut som vem som helst.
- inte för att det på något sätt är mer berättigat att bli behandlad så om jag hade varit klädd på ett annat sätt, men den är den tanken som kommer och jag hatar den.

Och jag hatar personer som anser sig ha rätten att granska, bedöma, tycka till om min kropp och mitt utseende.

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela