sexualupplysare och bokälskare

om sorg i Minnet Fullt

Publicerad 2015-04-30 16:39:35 i girls <3,

I det senaste avsnittet av Minnet Fullt pratar jag och Fridah om sorg. Det är ett ämne som vi båda velat prata om ganska länge, men ingen har vågat lyfta ämnet pga tänkt att det är för känsligt eller svårt för den andre att prata om. Och det kan absolut vara känsligt eller svårt att prata om sorg. Jag har ju själv gått i terapi för att kunna hantera alla känslor med sorgen efter Pappa. Och jag gick ännu en omgång efter Marie, för att det väckte både känslor om henne och känslor om Pappa. 
 
Så detta avsnitt är precis som Fridah skriver på sin blogg, vårt allra mest personliga. Tidigare avsnitt så har vi ju pratat om kroppsnojor, stress, ångest, vänner, alkohol, kärlek, plugg, jobb, böcker vi gillar osv. VI har delat med oss av våra liv, våra tankar och känslor. Men att prata om sorg - är att gå steget närmare. 
 
Jag pratar om sorgen och känslorna efter Marie och jag pratar om Pappa, älskade fina Pappa. Och jag delar med mig av några tips som jag fått av min sorgeterapeut som kan vara bra att använda om en saknar någon som dött. Fridah berättar om sin syn på sorg och vad hon varit med om. <3 
 
 
Här kan ni lyssna på avsnittet. <3 Jag har inte orkat lyssna på hela avsnittet, för jag hör på min egen röst att jag är så fylld med sorg. Så det är för jobbigt. Men jag tror att detta är vårt bästa och mest ärliga avsnitt någonsin. 
 

plötsligt händer det

Publicerad 2015-04-29 22:28:45 i party-larty,

En sak jag aldrig trott att jag skulle vara med om - se en actionfilm om superhjältar på bio! Ikväll såg vi Avengers: Age of Ultron. Har en en donna som älskar filmer baserade på gamla seriertidningar - ja vad kan en då göra? <3 

Och den lär ju knappast inte plocka några bechdel-poäng, men jag gillade den ändå. Mina favoriter var Scarlett Johanssons och en rysk tvilling som skapade någon röd kraft? Även om jag inte kan direkt mycket om serie-världen, så skulle det väl knappast skada att det finns lite fler balla donnor? 

Jag som bara sett första filmen (ej sista kvarten), och det var tionde, så fattade jag ändå typ allt? Jag gick ju främst med för att få hänga med finingarna mitt i veckan ❤️ 

denna dagen ett liv

Publicerad 2015-04-28 22:31:01 i min vardag,

 
Vad är ditt förhållande till tid?
Det beror helt och hållet på vad jag gör. Hänger jag med min donna är den magisk och en kväll går på en kvart. Detsamma gäller under middagar eller häng med vänner. Om jag däremot hamnar i en diskussion som leder till krispig stämning så tar tiden aldrig slut. 
 
Vilken tid på dygnet gillar du bäst?
Det är antingen när jag tagit andra koppen kaffe och har lång tid på mig att äta frukost eller brunch, gärna utomlands. Annars gillar jag framåt 22 när jag kan somna in medan E eller vännerna kollar film. Att somna innan läggdags med folk runt omkring mig är ljuvligt. Alternativt 01.15 på ett dansgolv - vilket sker 4 gånger om året. 
 
 
Vilken är det bästa veckodagen?
Jag som alltid jobbat ruckiga scheman har aldrig brytt mig om dagar eller så. Men sen jag började på kontor (läs två veckor, snart), så är nog lördagar allra bäst. Den känns fri på något vis? 
 
När går tiden som snabbast?
Mellan två möten? Hinner knappt skriva klart minnesanteckningarna förrän en ska iväg på nästa grej. Mina dagar på nya jobbet bara svischar förbi <3 på ett väldigt bra sätt!
 
När går tiden som långsammast?
När en ska strecha efter ett pass på friskis? Jag brukar halta ut innan det börjar alternativt somna på golvet. 
 
 
Hur länge tar det för dig att sminka dig?
Fyra min, max? Oavsett vad jag gör med mitt utseende så tar det inte mer än fem min. Inklusive dusch och påklädning. Jag har alltid fått lära mig att vara snabb och effektiv. Samt hur en gör en raggardusch. 
 
Vilken tidsepok skulle du vilja leva i bortsett denna?
Förmodligen 60-70-80-talet? Alternativt 1910-1920 någon gång och slogs för kvinnors rösträtt? När folk brann för politiska frågor och kämpade och fick igenom förändringar. Jag måste ju ha varit med då? Det känns så. 
 
 
Äter du fort eller sakta?
Snabbt. Alldeles för snabbt. Kan göra iordning en frukost i 20 min och sen äta på två? Middag äter jag på några minuter. Och hinner ändå prata på. 
 
Vad gillar du mest att lägga ner tid på?
Hångla, bada badkar, promenera, läsa. 
 
 
Vad gillar du minst att lägga tid på?
Logga in på Nordea. Skjuter upp det alldeles för ofta. Alternativt betalar räkningarna två månader i förskott. 
 
När brukar du går upp och lägga dig på vardagar?
Mellan 22.00-01.00. Allt beror på vad jag gjort på kvällen och om jag är exalterad över kvällsjobb på Testpoint <3
 
Ditt längsta förhållande?
Det jag har nu <3 räknar inte med dravlet som hände på gymnasiet. 
 
Vad är den längsta perioden du varit singel?
Mellan Marie och Emelie - så vad kan det vara? Två år? Känns som minst hundra. 
 
Vad skulle du gärna haft mer tid till?
Baka och hångla med E. Se serier och nöjesläsa? 
 
 
Vad gjorde du för tre timmar sedan?
Då hängde jag med Newcomers i Växjö och deltog i en workshop om anatomi, och pratade engelska! Har pratat engelska hela kvällen och är så jävla stolt över mig själv.
 
Vad gör du om tre timmar?
Då hoppas jag att jag är hemma och sover. Just nu befinner vi oss i Linköping. Och jag längtar hem <3 
 
Var ser du dig själv om tio år?
Då har vi två barn och en hund som heter Frans <3 jag har släppt minst en bok och håller antingen på med andra eller tredje boken. Och jag jobbar med något ännu drömmigare än nu? Vilket typ inte finns. 

ljuvlig tisdag

Publicerad 2015-04-28 11:33:26 i Sex osv.,

Jag fick hoppa in extra på Testpoint i går, och det var lätt att tacka ja! Är det något arbete som jag verkligen älskar och njuter av varje sekund så är det detta. För jag vet att jag gör skillnad och att jag gör något viktigt vid varje tillfälle. För er som inte känner till Testpoint så kan det sammanfattas så här: vi utför hivtester med snabbsvar. En kan få reda på sin hivstatus på femton minuter. Utöver det har vi motiverande samtal och svarar på alla frågor om hiv, säkrare sex och ungefär allt runtomkring dessa stora områden. 
- vi får 20 min eller med varje person som vill testa sig eller bara vill prata. Och en kan välja att få sitt svar direkt eller komma tillbaka en annan dag. 
 

Och såhär peppad var jag över mitt jobb! Det går att besöka oss på Huset, Sveavägen 59 varje måndag och tisdag mellan 18.00-21.00. Det är drop-in och väldigt sällan kö. Så vill du veta din hivstatus eller känner någon som vill det - kom till oss! Vi är på plan tre. 
- och jag höll mitt första samtal på engelska! Och jag kan ju engelska? Vet inte ens varför jag var nervös. Kul när en klarar av något en fruktat i flera veckor. 
 
Och denna morgon hann jag med en pw i solen och en lång frukost med min donna. Så jävla ljuvligt att sitta mittemot henne och babbla över en skål gröt. Min mest älskade, mitt bollplank och min fina donna. <3 
 
Och nu sitter jag på ett tåg mot Växjö! Jag ska vara med på en utbildning som Newcomers ska hålla. Temat för workshopen är anatomi och vi ska jobba med lera. Min uppgift kommer att vara att observera och lägga till någon fakta om det behövs. Mitt första officiella uppdrag utanför Stockholms gränser. Hurra! 

vecka arton

Publicerad 2015-04-27 09:47:13 i min vardag,

Min andra officiella jobbvecka är här! Hurra! Och det här med att vara fast anställd på ett vettigt företag innebär ju saker som ledig på röda dagar - så himla ovanligt i mitt liv. Jag har ju jobbat typ alla röda dagar de senaste fem åren - och nu ska jag vara ledig? Den här veckan kommer att innehålla:
 
måndag: jobba! Och jag ska ha lite introduktionsmöten och andra möten. Efter jobbet ska jag träffa Isabella för en promenad i solen. <3
 
tisdag: då kommer jag ila iväg på mitt första officiella uppdrag för RFSL! Jag ska till Växjö och hänga på en utbildning som några från Newcomers ska hålla. Ska bli så otroligt roligt!
 
onsdag: Jobb på dagen och på kvällen ska HT äta middag och se Avangers på bio. Planen var att jag och E skulle ha sett alla nio filmer innan... Men vi har i alla fall sett en :)))
 
torsdag: min första officiella halv-dag! Och jag ska tillbringa den ute på Ekerö med HT. Vi har ju firat Valborg ihop i ca hundra år <3 
 
fredag: Ljuvliga 1a maj! Givetvis ska jag demonstrera! Upp till kamp! Och på kvällen är det HT-träff igen <3 
 
lördag: Internationella Harry Potter-dagen och givetvis ska det firas. Vi ska ha knytis med olika bakverk och se samtliga filmer. Senare på kvällen ska jag bort på födelsedagsmiddag. 
 
söndag: Ledig! Och tänker inte planera något alls. 
 

skriv på för att bevara aborträtten.

Publicerad 2015-04-26 21:17:21 i feminism, genus osv.,

Kristdemokraterna har fått en ny partiledare, Ebba Busch Thor, och som ung kvinna kommer hen givetvis att granskas mycket hårdare än sina kollegor av annat kön. Hen kommer att beskrivas och betygsättas efter utseende, utstrålning och färgen på läppstiftet. Hen kommer att värderas som mindre värd än andra kollegor pga faktorer som kön och ålder. Allt det är givetvis befängt. 
- fast det förtar inte den ilska och förakt jagkänner för Busch Thor just nu. Eller snarare för den politik som hen representerar och presenterar. 
 
Busch Thors senaste utspel handlar om rätten för vårdpersonal att neka att utföra abort. En så kallad "samvetsfrihet" ska införas och utövas. Vad handlar det om då? Ja ungefär detta: en person som av någon anledning är emot aborter på grund av olika orsaker - får rätten att neka en människa vård. En kanske tillhör en viss religion, eller tycker att varje befruktning är ett liv, eller så tycker en att en person som bär på ett foster inte har rätt att bestämma över sin egen kropp. 
 
Sverige har haft aborträtt i 40 år. Och nu vill några ändra på detta. Mer konkret, vad innebär detta? Jo, att den som bär på ett foster inte får rätten att bestämma över sin egen kropp. Det är varje enkild kvinnas rätt att avgöra om, när eller hur en ska reproducera. Visserligen identifierar sig inte alla som bär på ett barn som kvinna, vilket är viktigt att tillägga. Men denna lag skulle alltså godkänna vårdvägran och skapa situationer där en person som vill göra en abort kan bli nekad vård. 
 
Om en inte är för abort, så är en dels en del av det förflutna, men en ska inte heller arbeta inom vården. En person som för den sortens resonemang har inte rätt att arbeta med människor på det viset. Vad blir nästa steg? En person som är mot nikotin och vägrar utföra vård på en cancerpatient? 
 
Vården finns till för att rädda liv, hjälpa människor och stötta, även när det kommer till att utöva aborter. Rätten till abort är en av de viktigaste frågorna vi har i samhället. Det är varje enskild individs rätt att avgöra om en vill reproducera eller inte. Och ingen ska få neka en rätten att göra en abort. 
 
Det finns nu en namninsamling mot Busch Thors uttalande. Här hittar ni en länk till den. När jag skrev på var det 2009 som hade skrivit på. Jag undrar hur många vi kan bli? Skriv på du också, och stå upp för aborträtten! 
 
På följande bilder hänger Busch Thor med Gudrun Schyman. Dom diskuterade en hel del i Almedalen, främst om familjepolitik. Och det är ju knappast någon hemlighet att jag stöttar de rosas familjepolitik till 100%. 
 

Vaginans dag!

Publicerad 2015-04-26 10:53:20 i fittan <3,

Vecka 15 om fittan är äntligen här, lite försenad dock. Förra veckan glömde jag helt och och hållet bort det, var så insnöad på mitt nya jobb! Så det blir dubbla texter denna vecka. 
 
Denna dag tänkte jag uppmärksamma att det är vaginans dag. Det finns lite olika förslag på datum för när denna dag ska infalla, men jag har firat vaginan den 26 april sedan några år tillbaka. Min bästis fyller år i dag, så det känns fint att fira både fittan och henom på samma dag! 
 
Så hur kan en fira fittan? Sedan några år tillbaka har det funnits fittfestivaler i Stockholm, och kanske i andra delar av landet också? En har kunnat skapa fittor i olika material, gått på anatomikurs, diskuterat klitoris, haft workshops om fittan och kända kvinnor har läst ur Vaginamonologerna. 
- dagen har lite olika syften, dels att prata mer om fittan, prata om kvinnors sexualitet, men också lyfta frågor om sexualiserade våldet som riktas mot tjejer och kvinnor världen över. 
(En liten påminnelse, det finns kvinnor med fittor, och det finns kvinnor som inte har fittor, och det finns män som har fittor och det finns män som inte har fittor, och det finns människor som har olika slags kön.) 
 
I år är det ingen fittfestival vad jag känner till, men det går ju att fira fittan ändå. Här kommer några förslag på vad en kan göra för att fira fittan, en del saker kan en göra oavsett om en har en fitta eller inte. Och en del tips är om en har en fitta. 
 
1) Rita fittor. Sätt dig med penna och papper och rita fitta efter fitta. Öva på att rita olika delar och förstå hur en fitta kan se ut. 
 
2) Lär dig namnen på de olika delarna. Använd bilderna du själv har ritat och skriv dit olika delar. Och varför kan det vara bra att kunna olika delar? Ja, för att det är ganska bra att veta om en exempelvis behöver gå till en läkare ifall en får ont eller liknande. Då kan det vara bra att kunna beskriva mer än "Någonstans under naveln". Och om en har sex med någon kan det vara vettigt att kunna namnge olika delar som en vill få stimulerade eller som personen ska hålla sig borta från. 
 
3) Spegla dig! Om du har en fitta, sätt en spegel framför och gå loss. Se hur du själv ser ut och utforska. 
 
4) Baka fittkakor. Alltså, jag älskar att googla på bakverk som är inspirerade av fittor. Googla på olika bakverk, baka och ät. Anledningen? Det är gott med kakor och bakverk. 
 
5) Onanera! Avsätt en timme eller två av dagen och onanera. Utforska, läs erotiska noveller, fantisera, kolla porr, använd olika sexleksaker, utforska saker du har hemma att stimulera dig med. Ba gör det. 
 
 
Källor: Här och här och här och här

Lycke

Publicerad 2015-04-25 12:55:34 i böcker,

Jag har varit inne i en period där jag inte läser, anledningen till detta: jag har jobbat som ett as över hela stan och somnat direkt om kvällarna/jobbat om kvällar och nätter. Men så fick jag denna bok för några veckor sen, och efter att ha läst intervjun med Bley i svenskan, så var jag tvungen att läsa boken. 
 
Detta är Mikaela Bleys debutbok och den handlar om Ellen Tamm som är kriminalreporter på TV4 som får uppgiften att följa fallet med en försvunnen flicka, Lycke. Vi får följa Tamm, Lyckes familj och fallet under lite mer än en vecka. Tamm har även ett mörkt förflutet vilket gör henom olämplig att jobba med fallet, samtidigt som hen bär på någon slags besatthet för att hitta Lycke. Precis som Rudbergs deckare befinner vi oss i de finare kvarteren och de skilda föräldrarna uppfattas som märkliga och kalla. Jag älskar att läsa om spruckna människor och relationer från den finare delen av samhället. Detta bakas in i historien genomgående. 
 
Dessutom är Tamm fascinerad och på ett sätt besatt av kvinnor som mördar. Jag som läst 90 hp kriminologi tyckte nog att dessa delar av boken var mest intressanta. Vad är det hos oss människor som tar för givet att alla som begår brott är män? Varför vill vi förklara eller bortförklara när det är en kvinna som begår något brott? Varför vill vi se en man som den typiske avvikaren, men gärna vill prata om psykiska diagnoser eller instabilitet när det handlar om en kvinna? Osv. Fruktansvärt intressant och ett av mina bästa områden inom kriminologin. 
 
Språket är enkelt och en fastnar. Det är dels kapitelindelat dag för dag, samt uppdelat i olika personer. Detta gör att boken blir lätt att plöja och snyggt upplagt när en får ta del av samma händelse ur olika personers perspektiv. Jag ser fram emot att läsa fler av Bleys böcker. 
 
Jag ger Lycke 3 av 5 palmer. (och jag passade även på att måla naglarna i ett lack som matcher omslaget. Färgen heter Trophy wife, vilket är ungefär ett av de värsta begreppen jag vet. Men snygg färg.)
 
 
 
Här är intervjun för er som ännu inte läst den. Och en kan ju säga vad en vill om denna sorts intervju. Jag tycker ju själva upplägget är jäkligt märkligt med att namedroppa på beställning, men det finns säkert en målgrupp för det. 

ett så starkt ljus

Publicerad 2015-04-24 20:06:53 i Sex osv.,

Nu var det himla länge sen jag tipsade om någon bok, så här kommer vårens bästa kärleksroman. Ett så starkt ljus är skriven av Lyra Ekström Lindbäck. Lustig kuriosa, jag skötte Ekström Lindbäcks pr under min period på Kult pr. Och alla älskade henom. Mitt peppigaste uppdrag under Kult-tiden. 
 
Detta gjorde att jag läste manuset i data-form och bara matade på. Men sen läste jag om den ännu en gång i pappersform - och det gick långsamt. Och jag älskar det. Anledningen till det långsamma och det älskvärda? Språket. Kvinna gudinna vilket jävla språk. Jag kan inte direkt peka ut olika händelser, utan allt bara sker och en sveps med och bakas in i Saras liv och allt som sker. Huvudkaraktären Sara blir förälskad, funderar över känslor, filosoferar över kön/kroppar/känslor/kärlek och relationer. Hela tiden och allt på samma gång. Det finns en tjej som spelar teater, en annan är en gammal kärlek och en tredje, C, vänder upp och ner på allt. 
 
Om du är på jakt efter en kärleksroman som du bara vill svepas med i, och om du inte är så noga med att det måste finnas en början, en mitt och ett slut, eller tydliga indelningar - läs denna. 
 
Jag ger Ett stå starkt ljus 3,5 palmer av fem. 

en vecka!!

Publicerad 2015-04-23 09:58:58 i Sex osv.,

Hallå! Nu har jag arbetat på RFSL i en hel vecka!! Hur sjukt är inte det? Första veckan har handlat om mycket introduktion, träffa människorna som jobbar här, lära mig hitta osv. Men jag har fått en del uppgifter som jag betar av allt eftersom. Och jag är så sjukt glad och tacksam över detta jobb - JAG JOBBAR PÅ MITT DRÖMJOBB. 
 
Jag arbetar som projektledare på hiv och hälsa. Mitt fokus är hivprevention och säkrare sex - och jag får betalt! I pengar och inte i ostmackor, konserter eller fika. Jag är anställd för att arbeta med mitt absoluta bästa ämne. Så stort tack till mig själv för alla år av plugg, utbildningar, sena nätter, långa nätter, kånkande land och rike, volontäruppdrag och allt annat som jag sysslat med. Nu är jag på plats mitt i drömmen och jag njuter varenda sekund. I går mailade jag min gamla handledare och berättade om min nya tjänst. En av meningarna handlade om att för ett år sen minglade jag runt i lokalerna och intervjuade folk till min kandidatuppsats, och nu är dessa människor mina kollegor. Hur sjukt är inte det? 
 
Och nu måste jag kila, ska iväg på mitt första hiv-möte. Orkar knappt ta in allt vettigt och viktigt jag gör tillsammans med mina kollegor. Hipp hurra för mitt nya jobb!  

mitt hjärta blöder

Publicerad 2015-04-21 15:55:34 i kärlek,

Jag som sedan några veckor håller på med att självutreda ifall jag är HSP eller inte, hittade detta klipp och KVINNA GUDINNA vilket jäkla klipp. Jag sitter här på kontoret med rysningar, fuktiga ögon, fånflin och ett dunkande hjärta. Tänker inte ens beskriva det. Se det bara. 
 
 

vecka sjutton

Publicerad 2015-04-21 06:43:49 i min vardag,

Min första officiella jobb-vecka! Hipp hurra! Det behövs ingen direkt introduktion förutom att jag är överpeppad och älskar redan mitt jobb, sådär efter tre dagar. Hurra!
 
måndag: Jag var med på mitt första officiella personalmöte och fick hälsa på alla! Kändes fint och stort. Jobbade hela dagen och Testpoint på kvällen. 
 
tisdag: Jobba hela dagen och så är jag även med på Testpoint på kvällen! Kom dit! Vi har öppet mellan 18.00-20.30 och vi finns på Sveavägen 59, våning tre. Mer info finns på porten. 
 
onsdag: mötesdag! Och på kvällen är jag och E bortbjudna på middag. Så lyxigt mitt i veckan <3 
 
torsdag: mötesdag! Ska nog se sista avsnittet av Jordskott på kvällen, och försöka undvika media och spoilers till dess...
 
fredag: jobb på dagen och Testpoint på Candy på kvällen. Då är vi där mellan 23.00-01.00. 
 
lördag: ledig! Ska bara ägna mig åt Stockholms Kulturnatt och ta en sväng förbi Paris? 
 
söndag: ledig! Jennie fyller år och det är även fittans dag! <3 Dvs dubbla anledningar att fira! 
 

att fira del II

Publicerad 2015-04-20 20:24:40 i party-larty,

Är det något jag är bra på så är det att styra upp firanden. Utan överdrift firar jag mina födelsedagar minst fyra gånger, så självklart ska jag även fira mitt nya jobb på RFSL! Och i fredags när klockan slog 17 ilade jag till söder och mötte upp la familia. 

Vi åt charkbricka, pasta och pizza. Samtidigt som jag fick berätta in i minsta detalj om mina två första jobbdagar.
Ibland är ungen så gullig att jag vill bita'na. Och E tog ungefär tusen bilder som bevis.
Mini-E fick testa min tröja, vilket roade alla. Mest den minsta ❤️❤️
Sen gick vi till Sthlm Cupcake och valde ut dom allra finaste och dom med bäst namn. Älskar när bakverk har fyndiga namn. Och vi drack bubbel till!
Sen testade vi alla smaker, betygsatte och sen var det andra firandet slut!

Utbildning i Uppsala

Publicerad 2015-04-19 08:22:05 i Sex osv.,

Lyckades hitta till rätt tåg och fick en plats i en vagn tillsammans med två andra. Vi är mellan 0-5 i varje vagn? Känns lite onödigt, tryck in alla i en minibuss istället? Hellre trångt än spöktåg.

Dagen ska ägnas åt Colour of love-utbildning och tjugo peppade informatörer ska bakas inför Valborg i Uppsala. Jag skötte pilot-omgången för några år sen, och det har ju gjort succé! Så det ska bli fint att utbilda nästa gäng informatörer. 

- fast det är så jobbigt när peppigt jobb krockar med vardagen. Donnan ligger däckad hemma. Och jag är på tåget mot en annan stad. Det är dessa tillfällen en vill klyvas itu och vara på två ställen samtidigt. ❤️

tre nyanser av blått

Publicerad 2015-04-18 21:33:06 i min vardag,

Jag som vanligtvis gärna undviker allt som är blått, tillbringar min lördag med dessa tre. Donnan är i badet och jag lyssnar på sista avsnittet av Karin & Sara. För er som inte lyssnat - det finns 85 ljuvliga avsnitt att ta igen. 

Vi har tillbringat hela dagen ute på landet och vårstädat. Krattat en miljard löv, hängt i solen och umgåtts med syskonen. För några år sen var detta dödens tråkigt, nu är det istället ljuvligt och efterlängtat. Jag kommer nog kunna vänja mig med att ha lediga helger. 

Tre tips denna afton: podden Karin & Sara, jordnötssmörsglass och Ekström Lindbäcks bok. 

mitt nya jobb!

Publicerad 2015-04-17 08:30:19 i Sex osv.,


I porten under regnbågen kommer jag mingla in varje måndag-fredag i mer än åtta månader framöver. Jag har fått en heltidstjänst hos RFSL! Fattar ni den drömmen? Jag + RFSL = sant ❤️ 

Just nu går jag på upplärning och ska bli introduceras för såväl människor, lokaler och projekt. Och nästa vecka kommer jag ha möten och kicka igång min medverkan i olika projekt. Hurra!

första dagen!!

Publicerad 2015-04-16 08:39:00 i Sex osv.,

Ok, det spelar ingen roll hur många bilder jag tar - jag fånflinar exakt lika stort på alla bilder. Om två min ska jag rusa till tuben - DET ÄR DAGS FÖR MIN FÖRSTA DAG PÅ NYA JOBBET!! Mitt hjärta slår dubbla slag och mitt blod har blivit utbytt mot sockerdricka. Kvinna gudinna vad jag är peppad. 
 
I går la jag fram kläderna jag skulle ha i dag. Jag har plockat fram ett nytt skrivblock, test-skrivit med olika pennor? E ville tom packa matlådan åt mig. Jag växlar mellan att vara nervös, peppad och jävligt tacksam över att jag får jobba med det jag brinner allra mest för. Mer om det kommer. Puss!
 

att fira

Publicerad 2015-04-14 09:40:53 i kärlek,

I lördags tog vi på oss finkläder och vårjacka! Och jag hade på mig min finaste brosch föreställande en slidkrans. E hade bokat bord på Grill Ruby för att vi skulle fira. Kuriosa ur Wikbros arkiv, vägg i vägg ligger Bistro Ruby. Där bjöd mamma pappa på födelsedagsmiddag, och det som dom åt då, finns fortfarande kvar på menyn. Hade jag gillat matjesill osv hade vi nog ätit där. Kanske en annan gång. 
Eftersom vi skulle fira att jag fått nytt jobb beställde jag in champagne. Andra gången i mitt liv som jag beställer in något annat än blå fisken-shots eller öl... Men hur ofta får en dröm-jobb? Då krävs det champagne! 
Sen så gick det ungefär 50 min från att vi hade beställt till att servitrisen upptäckte att vi fortfarande inte fått vår mat... E hade hunnit tagit en magkatarr-tablett och jag hade sippat upp mitt bubbel. Som kompensation fick vi välja vad vi ville att dricka. Jag tog ett glas champagne och min donna tog en cola. Så olika det kan vara! Som ytterligare plåster på såren fick vi gratis förrätt, efterrätt och kaffe. Tusen tack för det! 
Lyxen att få sitta mitt emot denna donna i flera timmar och bara prata, skratta och titta på hennes leende. Helvete vad jag älskar att hänga med henne <3 Bland det bästa med mitt nya jobb är att jag kommer ha typ kontorstider = lediga kvällar och helger! Förstår ni hur mycket jag ska hänga med henne?! Konstant. <3 
Det är något med öppna kök, det känns bra på något sätt att se när maten tillagas? Jag som hängt på restauranger, caféer och nattklubbar som garderobiär/personal har ju hört en och annan kökshistoria... Så jag gillar när en kan se allt som som rör maten och tillagningen. 
Kvällen avslutades med en ljuvlig pekannötpaj med en sötsyrlig vaniljkräm och Créme brulée åt E. Och det var en sådan ljuvlig kväll! Att få hänga med sin kärlek i flera timmar, ostört. Äta fantastisk mat och dessutom få halva notan betald - sån otrolig lyx! Vi är bra på att styra upp grejer hemma, men det är ju knappast vardag att gå på restaurang. Sammanfattat: ljuvligt och lyxigt sätt att fira med sin kärlek <3 

vecka sexton

Publicerad 2015-04-13 08:40:43 i min vardag,

Efter den bästa helgen på länge ska jag kicka igång en magisk vecka. En del jobb, världens bästa händelse + roliga saker nästan varje dag. Jag längtar nog allra mest efter torsdag - för då blir det officiellt! Och jag ska försöka få ihop en peppig och informativ text om vilka kurser en kan läsa och utbildningar en kan gå för att bli sexualupplysare. 
- på onsdag 00.00 är det ju sista dagen för att söka in till höstens kurser. 
 
Måndag: Ska jobba hela dagen och bara avbryta för en myslunch med Moa på GP <3 och sen på kvällen ska jag möta upp Anna efter jobbet. Ska äntligen få se nya lägenheten! <3 
 
Tisdag: Har mina två sista skolpass för RFSU på ett tag. Vi ska till en skola som har tema gråzoner. Sen på kvällen ska jag på en utbildning inom lustanatomi. Vi ska rita kön och äta middag - perfekt upplägg!
 
Onsdag: Har ett lättare svenska-pass och sen på kvällen ska jag och Fridah podda. Nog för att jag alltid är peppad inför podden, men dessa ämnen kommer bli så bra. 
 
Torsdag: Då börjar jag mitt nya jobb!! Och jag kommer släppa då vad det är för något jobb, hurra! Och jag ska även hinna med en vända till min sorgterapeut och avslutar kvällen med att gå på Sofie Sarebrants mingel. 
 
Fredag: Jobba!! Och middag med la familia <3
 
Lördag: Städdag på landet med syskonen + grillning på kvällen. Längtar så himla mycket efter att hänga på landet. 
 
Söndag: 8.11 ska jag ta ett tåg till Uppsala för att hålla en utbildning för COL på 9 timmar. Det var ju under en sådan jag träffade min donna <3 det var ju för snart två år sen, och det var den senaste jag höll. 
 

drömig helg

Publicerad 2015-04-12 16:33:45 i njuta,

I går hängde jag med min donna hela dagen och firade mitt nya jobb!! Och i dag har jag en fantastisk kompis-dag. Vad livet kan vara fint ibland. ❤️ Så fint och behövligt efter kaos.En nära vän skrev häromdagen att en aldrig råkar ut för mer än vad en klarar av. 
- Och jag tror att det verkligen stämmer. Även fast det kan kännas som att en aldrig kommer vidare eller kommer att överleva en händelse - så gör en ju det. En klarar sig alltid och blir nog starkare för varje motgång en möter. 

Testpoint! <3

Publicerad 2015-04-11 11:46:17 i Sex osv.,

 
I går somnade jag runt halv fyra och anledningen till det? Jag var så otroligt efter-pepp efter kvällen/natten på Candy tillsammans med Testpoint. Nog för att Candy är en jättepeppig miljö, och människorna är allmänt peppade på livet som en kan vara under en ute-kväll. Men folk är också jävla glada och peppade över att vi är där!
 
Vi är på Candy varannan fredag och det går att göra hivtest med snabbt provsvar mellan 23.00-01.00. Och det är gratis för alla! I går var vår andra kväll där. Jag kommer att delta på nästan varje tillfälle på Candy terminen ut. <3 
 
Och det är så otroligt fint att möta människor som blir aktivt glada över vår närvaro! Nog för att jag träffat peppade människor när jag jobbat med COL eller hängt i klassrum. Men dessa tillfällen känns lite extra. Och jag är så otroligt glad och peppad över att jag får vara en del av detta superviktiga och vettiga projekt. Om ni vill läsa mer om Testpoint eller ta reda på var ni kan träffa oss nästa gång, så finns alla info här. Puss och ha en fin lördag!

otillåten sorg.

Publicerad 2015-04-09 18:58:39 i kärlek,

"Nu har det gått lite mer än två år sedan du var här sist. Då arbetade du på Veckorevyn. Du arbetade även på Pocket shop och du studerade kriminologi. Du ville arbeta med sexologi och du hade inga kärleksrelationer. Du ville inte komma nära människor och inte öppna dig för någon ny person. Vad har hänt sen sist?"
 
Jag var förbi min gamla sorgeterapeut, hen som fick mig att öppna på locket om Pappa. Cancern. Sorgen. Ångesten. Ilskan. Besvikelsen. Hjärtat. Hen som fick mig att öppna mig om allt som hade med honom att göra. Och tillsammans byggde vi metoder och verktyg för att jag skulle klara mitt liv utan honom vid min sida. Hen fick ilskan att blekna och levererade nycklar till minnen och det som var bra, även fast han blivit tagen av cancern. 
 
Och i dag pratade vi om Marie. Det finns en länk mellan dessa personer, och eftersom Marie kom in i mitt liv när mitt känsloliv var helt upphuckat på grund av pappa, fick hon en gigantisk plats i mitt liv efter en kvart. Nu när hon dött är den sorgen sammanlänkad med sorgen jag kände och känner för pappa, och det har smälts samman. Och eftersom jag fick reda på för några dagar sen att hon är död, är det nu min sorgeprocess börjar. Då spelar det ingen roll att det snart gått tre år. Det är nu det har hänt enligt min kalender, vilket påverkar allt i mitt liv. 
 
Och vi pratar om mina känslor för Marie, vad det var jag föll för hos henne och vad det är jag känner nu när jag vet att hon är död. Och jag får förklarat att det jag känner är otillåten sorg. Läs dom orden högt och lyssna på vad det egentligen menar. Otillåten sorg. Själva begreppet brukar användas om en person har haft en älskare, och den dör, eller en vän som en kanske inte känt på många år, eller om det är ett ex som dött. 
- det är en person som en egentligen inte "får" sörja, på grund av rådande omständigheter. Men sorgen finns ju där ändå. Och den smälts samman med skam och skuld gentemot ens omgivning. Att en känner att kanske inte har rätt att känna känslorna. Eller att en känner sorg för någon en inte längre känner. Eller att en kanske ska ha gått vidare för länge sen, men nu kommer massa känslor tillbaka. Sorgen krockar med skulden. 
 
 
Och det är så otroligt jävla skönt att få sina känslor bekräftade. Att någon hjälper en att förstå vad det är en känner och kanske viktigaste av allt - jag känner inte fel saker. Jag måste ge utrymme för sorgen och våga känna alla känslor. Minnas allt det som var så viktigt och häftigt med vår historia, samtidigt som jag bearbetar att hon försvunnit från denna jord. Och jag ska boka in en resa till Kristianstad. Platsen där jag träffade henne och föll pladask efter en microsekund, besöka olika platser och på något sätt få ett avslut på vår historia <3 
 

Könsstympning

Publicerad 2015-04-09 16:12:53 i fittan <3,

Denna veckas text om fittan handlar om ett kort tips: Socialstyrelsen har en webbutbildning om kvinnor och flickors könsstympning. 

Den tar ungefär en timme och går igenom ungefär detta:
- vad är könsstympning?
- vilka är orsakerna?
- hur kan en bemöta personer som varit med om en könsstympning?
- vad säger lagen?

Den är riktad mot vårdpersonal, men vem som helst kan gå den. Den är tillräckligt informativ oavsett tidigare kunskap om ämnet.utbildningen finns på Socialstyrelsens hemsida och under "webbutbildning", och titeln är Könsstympning av kvinnor och flickor.

Västerås

Publicerad 2015-04-08 10:50:48 i Sex osv.,

I går hamnade vi i Västerås - jag och A skulle hålla en workshop för RFSL Ungdom Västerås. Det känns som att jag och A är iväg på olika uppdrag varje vecka nu för tiden. Vi har ca hundra upplägg som vi konstant växlar mellan. Kanske kan låta stressigt? Men så länge kommunikationen funkar så är det bara roligt att växla mellan olika uppdrag.
 
I går körde vi ett upplägg om normer, normkritik och hur en kan tänka normkritiskt kring sex, normrutan, sexkartan och vidga begreppet sex på tre olika sätt. Tack Västerås för att vi fick komma förbi!
 
Och jag har fått en del förfrågningar den senaste tiden om alla mina kurser, vad jag gör och vad är det egentligen för utbildningar jag håller? Om jag hinner så kommer en lista upp inom kort. Både gällande kurser och vilka utbildningar jag gått/håller. Det är ju bara en vecka kvar innan kursvalen ska in. Puss. 

kommentarer på distans

Publicerad 2015-04-07 07:47:00 i plugg,

Jag har ju tidigare skrivit om att jag inte tycker att mina nuvarande distanskurser är så himla stimulerande. Jag mest suckar och stönar av uttråk varje gång jag loggar in på sidan. Inte på grund av upplägget, men utan för att det finns ingen annan än jag som är peppad. 
- och för att jag ofta är den enda som aldrig någonsin får kommentarer på mina inlämningar. På de tre första uppgifterna är mina dom enda utan kommentar. På riktigt. 
 
Men, i går fick jag min första kommentar!! Blev nästa pirrig och kastade mig över texten. Och såg senare ut ungefär såhär: 
 
 
När jag skriver kommentarer skriver jag alltid: Tack för en intressant text, bla bla bla. Bra tänkt där, jag fattar inte det där, vi tänker lika i dom här frågorna, där tappade du mig, men heja heja. blabla Hejpåre. 
- artigt, lite kritik och mest pepp. 
 
Min första kommentar någonsin innehöll kommentarer som (TIPS: Läs den här boken) - och den är boken är liksom vår kursbok? Tror människan att jag är dum i huvudet och inte läst det som ska läsas? Varje nytt stycke innehöll (TIPS) och sedan en källhänvisning. 
- och jag brann av! 
 
Vill hen källhänvisa och själv visa att den har läst, absolut. Då kan ett kunskapsutbyte ske. Men att ge "TIPS" på saker jag missat, åh det är något i min själ som brister då. Förstår ni hur jag menar? Hen känns som Hermione i första Harry Potter-filmen. Jag vill bara vika pappersplan av henoms "tips". Alltså jag kan vara en besserwisser, absolut. Men inte mot någon som källhänvisat, skrivit någolunda vettigt osv. Folk alltså. 

vecka femton

Publicerad 2015-04-06 18:29:29 i min vardag,

På något sätt måste ju livet fortsätta ändå, även om jag mest av allt skulle vilja trycka på paus i några dagar. Den här påsken kommer jag minnas som tung, ångestfylld och ett extraknäck som måste göras. Det är ungefär det jag har gjort. Och tänkt på Marie <3 Men kommande vecka kommer att bestå ungefär av det här:
 
 
Måndag: Prata med Sanna  och Ellen<3! och möta upp min donna som äntligen kommer hem efter en evighet i Karlstad.
 
Tisdag: Mööööte! Och sen ska jag en vända till Västerås och hålla en workshop i normkritik och säkrare sex för deras RFSL Ungdomsstyrelse. 
 
Onsdag: Planka in på ett seminarium på högre nivå med tema: "Mot lagen eller mot naturen - reflektioner om ett bortglömt kvinnofängelse". På kvällen är det dags för möte tre med bokcirkeln Hedvig, måste hinna läsa ut boken tills dess. 
 
Torsdag: Ha träff och vidareutbildning med min kollegor som jag har lättare svenska-pass med. 
 
Fredag: Gå på en releasefest för Lesbisk Pocket. Och på natten kommer jag vara på Candy och arbeta med Testpoint
 
Lördag: Fri. Och det ska den förbli.
 
Söndag: Gå på Jazzbrunch på Södra Teatern med Liga 126. Åh, Naddi fick det i present för hundra år sedan, och nu har vi äntligen hittat en helg när alla kan <3 
 
 
 Utöver detta ska jag hinna med att plugga ikapp mina två kurser och transkribera. Och träna. Samt boka resa till Kristianstad <3  Och allra helst bada mycket badkar. Sedan fredags natt har jag frusit konstant. Det är som att sorgen sprider kyla inuti mig. Men här kommer veckans pepp-bilder: 
 

att sno någons tjej

Publicerad 2015-04-06 08:41:18 i Sex osv., kärlek,

Jag har tänkt en hel del på otrohet. Just nu pratar jag med en fantastisk tjej som blivit mitt största stöd för allt det här med Marie - Maries ex. Och det har framkommit nu att Marie ofta hade två tjejer samtidigt, ibland fler. För när vi möttes var hon tillsammans med en annan, som jag var en del av att hon var otrogen mot. 
 
Gällande otrohet har jag alltid resonerat på detta vis: personen som vet om att det finns en annan partner, är alltid 50 % av otroheten. Allt ligger inte på personen som har en relation. Utan går en annan person in i den relationen och ligger eller skapar kärlek - då har den 50 % av skulden. Så det är 50/50 gällande ansvaret. 
- andra kan tycka att det bara är personen som har en relation som har ansvar, och så kan en ju också resonera. Fast så tänker inte jag. 
 
 
I alla fall, så har jag tänkt jättemycket på hur det kommer sig att jag klev in i den relationen? Jag var väl medveten om att det fanns en annan tjej. Dom kom ju till utbildningen som ett par! Jag visste om det från första sekunden. Och vi löste det helt enkelt genom att kyssas i ett rum som hon inte var i. Vi rökte var tionde minut för att vi då kunde hålla hand när ingen såg. När tjejen gick hem så hamnade vi närmare varandra. Och jag tog hem Marie hem med förklaringen att "Marie ska bara visa mig vart mitt hotell ligger, jag gick ju vilse som ni kanske minns, hehe." Och så gick vi. 
 
Dagen efter när vi vaknade på hotellet kom vi in i en frukostmatsal där alla andra deltagarna satt - alla dom som inte kom från Skåne. Marie kom från Skåne. 1+1 osv. Att det blev krispig stämning är en underdrift. Och det blir värre, för under dagen skulle vi ha par-övning, och jag hamnade med tjejen. Under lunchen hamnade jag bredvid henne igen. Och jag minns skammen över att sitta nära någon vars tjej jag precis snott. 
 
 
Och det blir värre igen, för tjejen skickade en vänförfrågan till mig på fb. Och blev strax efter det dumpad av Marie som berättade om helgen. Och tjejen skickade ett meddelande om att jag gärna fick ta bort vänförfrågan, eftersom hon inte längre menade det... Det här var på den tiden när en inte kunde pausa eller ångra en vänförfrågan själv. Utan den blivande vännen var den som kunde tacka ja/nej/ignorera. 
 
 
Allt det här är ju bara fruktansvärt och vidrigt gjort mot den där tjejen, och jag bär ju 50 % av ansvaret. Inget snack om saken. Jag visste om att tjejen fanns och jag kunde inte brytt mig mindre. Den enda förklaringen är att jag blev så fruktansvärt förälskad att jag i mitt huvud inte kunde förstå varför Marie skulle vara med någon annan än mig. Det är alltså ett beslut baserat på hjärtdunk och lust. Inget annat hade någon annan betydelse. Jag hade trillat dit och ville maxa till gränsen. Hade Marie sagt att vi skulle boka en biljett till Grekland och sticka från landet, hade jag utan tvekan langat upp kreditkortet och letat fram passet. För det var sådana känslor hon skapade i mig.
 
Men jag är så sjukt fascinerad över detta! Vad är det som händer i min hjärna som gör att jag känner att jag har rätten att ta en annan människas partner? Varför var min lust och mitt hjärta mer värt än någon annan? Varför skulle mitt hjärta dunka på rätt sätt? Vad är det för signaler som skickas fram och tillbaka och godkänner denna sorts handlingar? 
 
När jag tänker tillbaka på det här kan jag komma ihåg hur jag själv bekräftade för mig själv att det var ok. Nu några år senare kan jag fortfarande minnas den där gigantiska känslan i den där lilla kroppen - även om jag inte direkt förstår det. I dag är otrohet så avlägset i min nuvarande relation att jag blir illamående av bara tanken på att kyssa någon annan. Men det baseras ju på den relation jag har i dag och det hjärtdunk jag har för E <3. 
 
Och jag minns hur jag lyssnade på denna låt och tänkte "OMG Lars har varit med om EXAKT samma sak!" Och jag tror att skickade låten till henne för att hon skulle fatta. Jag ville så gärna vara en LW-sång.
 

saker jag minns

Publicerad 2015-04-05 07:23:00 i kärlek,

 • vilken slags tandkräm hon föredrog
 • att hon fick panik av någon skulle komma nära hennes hår och förstöra frisyren
 • hur hon lät när hon kom
 • att hon rökte snabbt och hetsigt
 • hon kunde skriva a4-långa meddelanden bara för att berätta om sin dag, vad hon gjorde eller vad hon kände just i den stunden
 • hennes tatueringar
 • att hon inte tyckte om att prata inför folk och när vi körde sista rundan för utbildningen svarade hon "Toppen". 
 • hennes skratt 
 • att hon lyssnade på klassisk musik om nätterna när hon inte kunde somna
 • känslorna hon fick mig att känna
 • att hon gick och köpte en vit skjorta och svart slips för att jag sa att hon skulle passa i det, och jag hade rätt
 • att hon älskade fotboll
 • hur hon uttalade mitt namn med trippla R istället för ett
 • att hon alltid satte frimärken snett på brev
 • hon hade lena kinder 
 • att hon hade klippt hål på sina fingervantar för att kunna smsa på mobilen. (detta måste ha varit innan det fanns vantar för iphones)
 • nästan hennes doft, fast ändå inte helt
 • att hennes bästa gråt-film var PS. I love you, och att vi såg den på varsitt håll efter att hon dumpat mig medan vi pratade i telefon
 • saker om hennes barndom och tidigare ungdom som hon skrev och berättade om
 • att hon åkte till Mysteriet på Grevholm-slottet och fotade för att sedan mmsa bilden
 • att hon kunde prata med en som att en var den viktigaste personen på hela jorden
 • att hon tatuerade in 08 på sin handled en vecka efter att vi träffats <3 
 
Och vad säger det här egentligen? Egentligen ingenting. Detta är bara några få pusselbitar av vad som var en hel människa. Det här är grejer som skulle kunna ha framkommit under en kvart, men det är också allt jag har kvar av henne. Och jag famlar efter pusselbitarna, jag vill så otroligt gärna förstå vem hon var och varför det slutade såhär.
 
Hon har varit död i snart tre år, men hon känns mer levande än på länge. Jag har läst breven hon skickade, mailen vi skrev och alla tusen meddelanden på facebook. Och jag tänker på alla gånger jag tänkte på att jag skulle höra av mig, men aldrig gjorde. Jag tänkte senast för en vecka sen att det vore sjukt ifall vi skulle springa in i varandra på "tjej-festen" som är i mitten av maj, och föreställde mig hur hon skulle hälsa på E och sånt. Och var liksom bekväm med den känslan? Så sjukt. För även om det gått många år sen vi hängde, så var hon inte bara någon jag kände. Det är som att vi gick från 0 till 1000 på en sekund och sen klipptes det. Fast jag släppte aldrig tanken på att vi en dag skulle ta en öl och skratta åt hur sjuk vår relation var. I mina tankar har hon alltid funnits kvar, som ett slags vurmande. 
 

no happy ending.

Publicerad 2015-04-03 17:40:00 i kärlek,

Jag gjorde en runda bland X-files i går, ni vet när en googlar på gamla ex, ligg osv. För att kolla lite statusar, uppdatera sig och kanske kolla på nya partners. Det händer att jag gör sånt ibland. Inte av saknad, utan snarare för att internet är nyckeln till information en inte längre har tillgång till. Så jag började med att skriva in ett namn - och får upp en länk till en "familjesida". Min första tanke är att hen har blivit förälder. 
 
Men det var en dödsannons. 
 
Marie som jag lärde känna under en utbildningshelg och var tillsammans med ett tag har varit död i snart tre år. 
 
Jag minns hur jävla nervös jag var över att åka till Kristianstad. Pappa gissade på Norge, mamma gissade på Danmark och min chef printade en karta över staden och tillsammans ritade vi ut var mitt hotell låg och var undervisninglokalen låg. Allt för att jag inte skulle gå vilse. Fast det gjorde jag, och sen ägnade jag natten åt att prata om normer, trans och sexualitet. 
 
Dagen efter hade jag fått några timmars sömn och inget kaffe. Jag var sur och förvirrad, men peppad på äntligen få gå utbildningen som jag fejkat mig in på. Och in kliver hon, och jag minns min exakta tanke: jag vet inte om det är en han, hon, hen, det eller vad i helvete den definierar sig som. Jag vet bara att jag vill vara med personen.
- crash boom bang och jag visste att jag var förlorad.

Därefter har vi presentationsrunda och jag presenterar mig som Caro från Norrköping, någon tittar på sina papper och säger att jag är registrerad som Caro från Nyköping, och jag minns att jag frågade om det var två olika städer? Resten av dagen är en dimma och jag minns att jag inte kunde prata när hon var nära. 
 
På kvällen skulle vi äta middag och vi hamnde mitt emot varandra. Hon lutar sig fram och kombinationen av skånska plus mitt hjärta som höll på att sprängas blev något liknande:
 
M - Bla bla bla
C - Förlåt?
M - Bla bla bla
C - Förlåt? Jag fattar inte vad du säger?
M - Bla bla bla bla
C - Alltså på riktigt, jag förstår inte vad du säger. En gång till?
M - DRICKER DU ÖL?
C - Eh ja?
M - Gillar du det? Vill du ha en till?
 
Och sen drack vi en öl och jag ringde Natti inne på toan och sa att jag blivit kär. Jag minns hur vi satte oss i en soffa och hon sa: Bara så du vet är jag beroende av cola. Och jag röker. Och jag kunde inte fatta varför hon sa sånt till mig eftersom hon hade en tjej, som dessutom var med på utbildningen. Efter det tittade hon mig i ögonen och sa: Jag ser att du tänker på något, något jobbigt. Och om du vill kan du berätta det för mig. 
- och hon öppnade dörren till pappa, cancern, rädslan för att han skulle dö. Allt jag burit på kom fram och hon lyssnade och förstod mig. 
 
Någon timme senare kysste hon mig och jag tog med henne till hotellrummet. Att promenera hem med hennes hand i min genom ett stjärnklart Kristianstad är ett av mina vackraste minnen. Jag var hög av kärlek och fattade ingenting. Jag sket i att jag delade rum/säng med en annan, att hon hade tjej osv - jag var kär. 
 
Dagen efter dumpade hon sin tjej och vi blev ett officiellt par på facebook dagen efter det. Vi pratade för flera tusen kronor i månaden och vi delade med oss av allt. Hon var mitt stöd gällande pappa och jag fick veta saker om hennes förflutna. Några veckor senare när vi skulle ses igen förstod jag att det förflutna inte var glömt. På vägen hem efter en helg här förklarade hon via mess att hon fortfarande missbrukade och var aktiv säljare. Och att jag skulle kräva att hon valde mellan mig och drogerna. Och hon hade redan valt drogerna. 
 
Mitt hjärta var i bitar och jag minns hur jag fick fysiskt ont i kroppen. Alla timmar vi pratat i telefon och alla meter text vi skrivit till varandra kändes som ett jävla hån. Jag föraktade mitt lättfotade hjärta och svor att aldrig bli kär igen. (Det blev jag ju<3)
 
 
Vi sågs en gång till efter att det tagit slut. Hon kom till Hässleholm när jag var där på ett COL-uppdrag. Vi satt i en park, hon fixade med sina droger och jag försökte att inte falla i bitar. Efter det hördes vi nästa gång när pappa dött. Det sista hon skrev var att hon köpt mitt första nummer av Veckorevyn, att hon var stolt över mig och att hon lärt sig något nytt. 
- sedan dess har jag tänkt på henne ganska ofta. Jag har drömt att hon dött av en överdos, och jag har någonstans alltid brytt mig om henne. Fastän hon krossade mitt hjärta till smulor, så har jag alltid behållt henne i hjärtat på något vis. Jag har alltid varit redo att ses för en kaffe ifall hon hade velat. 
 
 
Marie, även om vi inte hade särskilt lång tid tillsammans så ändrade du något inom mig. Knappast att du gjorde mig drogliberal, men du damp ner i mitt liv när jag behövde någon som mest. Du fick mig att skratta högt, drömma gigantiskt och tack vare dig kom jag ut för min pappa innan det var försent. Jag blev blixtförälskad i dig på ett onaturligt vis och jag har aldrig älskat en människa så snabbt som jag älskade dig. 
Bilden togs när vi var inne på en tredje/fjärde/sjunde öl? Och vi satt på höga stolar, så nära att knäna möttes. Jag minns att hon hade mindre händer än mig, kallade mig vacker och ett speciellt skratt. 
När du dumpade mig via mess skickade du en låt, som hjärtskärande nog passar in numera. Fast vi slösade inte någon tid tillsammans. Däremot kommer jag alltid sakna alla telefonsamtal som inte blir av, kaffekoppar vi inte kommer att dricka och minnen vi aldrig kommer att skapa. Du var den första tjej jag blev kär i och någonstans i kroppen gör det ont av att veta om att du inte längre finns <3
 
Marie, du är en stjärna utan svindel

övernattning!

Publicerad 2015-04-02 07:35:19 i kärlek,

I dag ska det minsta trollet sova över hos mig - för första gången!! Vi ska ha påskmiddag här hemma och sen sticker syrran till jobbet, och då stannar trollet kvar hos mig! <3 <3 Är så otroligt peppad på att hänga med ungen. Så här mysigt hade vi sist vi hade sovit ihop och sen vaknat långt innan alla världens tuppar och solar:
 

Homofobi i ett klassrum

Publicerad 2015-04-01 15:33:06 i Sex osv.,

I dag har jag för första gången varit med om öppen homofobi i ett klassrum. Och diskuterat och bemött den. Så otroligt viktig situation, men helvete vad det tar energi. Måste smälta detta.

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela