om sorg i Minnet Fullt

I det senaste avsnittet av Minnet Fullt pratar jag och Fridah om sorg. Det är ett ämne som vi båda velat prata om ganska länge, men ingen har vågat lyfta ämnet pga tänkt att det är för känsligt eller svårt för den andre att prata om. Och det kan absolut vara känsligt eller svårt att prata om sorg. Jag har ju själv gått i terapi för att kunna hantera alla känslor med sorgen efter Pappa. Och jag gick ännu en omgång efter Marie, för att det väckte både känslor om henne och känslor om Pappa. 
 
Så detta avsnitt är precis som Fridah skriver på sin blogg, vårt allra mest personliga. Tidigare avsnitt så har vi ju pratat om kroppsnojor, stress, ångest, vänner, alkohol, kärlek, plugg, jobb, böcker vi gillar osv. VI har delat med oss av våra liv, våra tankar och känslor. Men att prata om sorg - är att gå steget närmare. 
 
Jag pratar om sorgen och känslorna efter Marie och jag pratar om Pappa, älskade fina Pappa. Och jag delar med mig av några tips som jag fått av min sorgeterapeut som kan vara bra att använda om en saknar någon som dött. Fridah berättar om sin syn på sorg och vad hon varit med om. <3 
 
 
Här kan ni lyssna på avsnittet. <3 Jag har inte orkat lyssna på hela avsnittet, för jag hör på min egen röst att jag är så fylld med sorg. Så det är för jobbigt. Men jag tror att detta är vårt bästa och mest ärliga avsnitt någonsin. 
 

plötsligt händer det

En sak jag aldrig trott att jag skulle vara med om - se en actionfilm om superhjältar på bio! Ikväll såg vi Avengers: Age of Ultron. Har en en donna som älskar filmer baserade på gamla seriertidningar - ja vad kan en då göra? <3 

Och den lär ju knappast inte plocka några bechdel-poäng, men jag gillade den ändå. Mina favoriter var Scarlett Johanssons och en rysk tvilling som skapade någon röd kraft? Även om jag inte kan direkt mycket om serie-världen, så skulle det väl knappast skada att det finns lite fler balla donnor? 

Jag som bara sett första filmen (ej sista kvarten), och det var tionde, så fattade jag ändå typ allt? Jag gick ju främst med för att få hänga med finingarna mitt i veckan ❤️ 

denna dagen ett liv

 
Vad är ditt förhållande till tid?
Det beror helt och hållet på vad jag gör. Hänger jag med min donna är den magisk och en kväll går på en kvart. Detsamma gäller under middagar eller häng med vänner. Om jag däremot hamnar i en diskussion som leder till krispig stämning så tar tiden aldrig slut. 
 
Vilken tid på dygnet gillar du bäst?
Det är antingen när jag tagit andra koppen kaffe och har lång tid på mig att äta frukost eller brunch, gärna utomlands. Annars gillar jag framåt 22 när jag kan somna in medan E eller vännerna kollar film. Att somna innan läggdags med folk runt omkring mig är ljuvligt. Alternativt 01.15 på ett dansgolv - vilket sker 4 gånger om året. 
 
 
Vilken är det bästa veckodagen?
Jag som alltid jobbat ruckiga scheman har aldrig brytt mig om dagar eller så. Men sen jag började på kontor (läs två veckor, snart), så är nog lördagar allra bäst. Den känns fri på något vis? 
 
När går tiden som snabbast?
Mellan två möten? Hinner knappt skriva klart minnesanteckningarna förrän en ska iväg på nästa grej. Mina dagar på nya jobbet bara svischar förbi <3 på ett väldigt bra sätt!
 
När går tiden som långsammast?
När en ska strecha efter ett pass på friskis? Jag brukar halta ut innan det börjar alternativt somna på golvet. 
 
 
Hur länge tar det för dig att sminka dig?
Fyra min, max? Oavsett vad jag gör med mitt utseende så tar det inte mer än fem min. Inklusive dusch och påklädning. Jag har alltid fått lära mig att vara snabb och effektiv. Samt hur en gör en raggardusch. 
 
Vilken tidsepok skulle du vilja leva i bortsett denna?
Förmodligen 60-70-80-talet? Alternativt 1910-1920 någon gång och slogs för kvinnors rösträtt? När folk brann för politiska frågor och kämpade och fick igenom förändringar. Jag måste ju ha varit med då? Det känns så. 
 
 
Äter du fort eller sakta?
Snabbt. Alldeles för snabbt. Kan göra iordning en frukost i 20 min och sen äta på två? Middag äter jag på några minuter. Och hinner ändå prata på. 
 
Vad gillar du mest att lägga ner tid på?
Hångla, bada badkar, promenera, läsa. 
 
 
Vad gillar du minst att lägga tid på?
Logga in på Nordea. Skjuter upp det alldeles för ofta. Alternativt betalar räkningarna två månader i förskott. 
 
När brukar du går upp och lägga dig på vardagar?
Mellan 22.00-01.00. Allt beror på vad jag gjort på kvällen och om jag är exalterad över kvällsjobb på Testpoint <3
 
Ditt längsta förhållande?
Det jag har nu <3 räknar inte med dravlet som hände på gymnasiet. 
 
Vad är den längsta perioden du varit singel?
Mellan Marie och Emelie - så vad kan det vara? Två år? Känns som minst hundra. 
 
Vad skulle du gärna haft mer tid till?
Baka och hångla med E. Se serier och nöjesläsa? 
 
 
Vad gjorde du för tre timmar sedan?
Då hängde jag med Newcomers i Växjö och deltog i en workshop om anatomi, och pratade engelska! Har pratat engelska hela kvällen och är så jävla stolt över mig själv.
 
Vad gör du om tre timmar?
Då hoppas jag att jag är hemma och sover. Just nu befinner vi oss i Linköping. Och jag längtar hem <3 
 
Var ser du dig själv om tio år?
Då har vi två barn och en hund som heter Frans <3 jag har släppt minst en bok och håller antingen på med andra eller tredje boken. Och jag jobbar med något ännu drömmigare än nu? Vilket typ inte finns. 

ljuvlig tisdag

Jag fick hoppa in extra på Testpoint i går, och det var lätt att tacka ja! Är det något arbete som jag verkligen älskar och njuter av varje sekund så är det detta. För jag vet att jag gör skillnad och att jag gör något viktigt vid varje tillfälle. För er som inte känner till Testpoint så kan det sammanfattas så här: vi utför hivtester med snabbsvar. En kan få reda på sin hivstatus på femton minuter. Utöver det har vi motiverande samtal och svarar på alla frågor om hiv, säkrare sex och ungefär allt runtomkring dessa stora områden. 
- vi får 20 min eller med varje person som vill testa sig eller bara vill prata. Och en kan välja att få sitt svar direkt eller komma tillbaka en annan dag. 
 

Och såhär peppad var jag över mitt jobb! Det går att besöka oss på Huset, Sveavägen 59 varje måndag och tisdag mellan 18.00-21.00. Det är drop-in och väldigt sällan kö. Så vill du veta din hivstatus eller känner någon som vill det - kom till oss! Vi är på plan tre. 
- och jag höll mitt första samtal på engelska! Och jag kan ju engelska? Vet inte ens varför jag var nervös. Kul när en klarar av något en fruktat i flera veckor. 
 
Och denna morgon hann jag med en pw i solen och en lång frukost med min donna. Så jävla ljuvligt att sitta mittemot henne och babbla över en skål gröt. Min mest älskade, mitt bollplank och min fina donna. <3 
 
Och nu sitter jag på ett tåg mot Växjö! Jag ska vara med på en utbildning som Newcomers ska hålla. Temat för workshopen är anatomi och vi ska jobba med lera. Min uppgift kommer att vara att observera och lägga till någon fakta om det behövs. Mitt första officiella uppdrag utanför Stockholms gränser. Hurra! 

vecka arton

Min andra officiella jobbvecka är här! Hurra! Och det här med att vara fast anställd på ett vettigt företag innebär ju saker som ledig på röda dagar - så himla ovanligt i mitt liv. Jag har ju jobbat typ alla röda dagar de senaste fem åren - och nu ska jag vara ledig? Den här veckan kommer att innehålla:
 
måndag: jobba! Och jag ska ha lite introduktionsmöten och andra möten. Efter jobbet ska jag träffa Isabella för en promenad i solen. <3
 
tisdag: då kommer jag ila iväg på mitt första officiella uppdrag för RFSL! Jag ska till Växjö och hänga på en utbildning som några från Newcomers ska hålla. Ska bli så otroligt roligt!
 
onsdag: Jobb på dagen och på kvällen ska HT äta middag och se Avangers på bio. Planen var att jag och E skulle ha sett alla nio filmer innan... Men vi har i alla fall sett en :)))
 
torsdag: min första officiella halv-dag! Och jag ska tillbringa den ute på Ekerö med HT. Vi har ju firat Valborg ihop i ca hundra år <3 
 
fredag: Ljuvliga 1a maj! Givetvis ska jag demonstrera! Upp till kamp! Och på kvällen är det HT-träff igen <3 
 
lördag: Internationella Harry Potter-dagen och givetvis ska det firas. Vi ska ha knytis med olika bakverk och se samtliga filmer. Senare på kvällen ska jag bort på födelsedagsmiddag. 
 
söndag: Ledig! Och tänker inte planera något alls.