sexualupplysare och bokälskare

tack 2015 - hej 2016

Publicerad 2015-12-31 17:04:13 i Sex osv.,

Några dagar innan 2015 började skrev jag ner en hel lista med mål och förväntningar för det nya året. Högt och lågt. Personligt, ekonomiskt, fysiskt och psykiskt. Som ni vet älskar jag att skriva listor och jag älskar att bocka av saker. Så följande saker tänkte jag skulle ha skett detta år:
 
Ta körkort: tog inget körkort, och jag la egentligen inte tillräckligt med tid eller intresse på det. Kanske i år? Dessutom tog E körkort, och jag är lika stolt och glad över det som om det vore jag som tagit det :)))
 
Skippa godis med gelatin: nja, åt överlag mindre godis pga trasig käft. Men har absolut ätit gelatin. 
 
Yoga två gånger i veckan: ibland fem och ibland två gånger i veckan. 
 
Ta ut min kandidat: haha nepp. Bråkar fortfarande med Linnéuniversitetet om att jag vill komplettera kurser som i sin tur bråkar med SU. Så jag har lagt det på is. 
 
Dejta Emelie ofta <3: Det tycker jag att jag lyckats med. Såväl vardagar som helger har vi dejtat <3 
 
Spara och bygga buffert för hunden Frans: Har lagt det där med Frans på is. Men jag har sparat duktigt hela året. Så detta har jag lyckats med. 
 
Ha två vegetariska dagar i veckan: Njaa. Hade absolut kunnat gjort bättre ifrån mig. 
 
Jogga och springa vårruset: Jag var bortrest när det var vårruset. Men visst har jag joggat. Och slagit rekord i både längd och tid :))) 
 
Läsa fem engelska böcker: Nja. Det hade jag kommit ihåg. Kan på rak arm komma på två engelska titlar jag läst? 
 
Laga 12 nya maträtter/bakverk: Detta har jag lyckats med ihop med donnan! 
 
Åka på roadtrip: Jag tycker att taxi från Barcelona till Sitges räknas! 
 
Utveckla mitt företag osv: Ja! Det har jag garanterat gjort. Och gått med vinst. Heja mig! 
 
Ha en separatistisk bokcirkel: Ja! Men tyvärr höll den bara i två träffar. Men tanken var god. 
 
Ha ett separatistiskt kulturår: Ja! Har bara läst en bok av en icke-kvinna, och det var Mästare, väktare, lögnare, vän av Christoffer Carlsson. <333
 
Bruncha ofta och testa nya ställen: Ja! Jag har bockat av Pocket by Pontus, Clarion Skanstull, Scandic i Karlstad, Fåfängan, Jazzbrunchen på Södra teatern. + haft ljuvliga bruncher hemma <3 
 
Bli starkare och bygga muskler: Ja och ja! 
 
Podda mer: Ja! Vi hann till symboliska avsnitt 52 med Minnet Fullt innan vi beslutade oss för att pausa <3 
 
Resa fler gånger än 2014 och besöka minst ett nytt ställe: Jag har hunnit med New York två gånger, Sitges och Barcelona i Spanien, Köpenhamn under en mellanlandning, en vecka på Mallorca, ett intensivt dygn på Island och en vecka i Budapest. Så ja och ja! 
 
Fortsätta sexualupplysa på flera olika sätt: Ja! Jag har hållt pass på lättare svenska, utbildat via Migrationsverket, åkt land och rike med RFSL Ungdom och RFSU, samt börjat på RFSL förbundet som innebar massa nya uppgifter. 
 
Ge mig själv mer skrivtid: Både jag och nej. Jag åkte iväg på skrivarresa i en vecka. Men utöver det har jag varit dålig med skrivtid. Men det ska bli ändring på det. 
 
Läsa kurser som är utvecklande: Haha, jag läste några kurser i våras som jag redan glömt vad dom handlade om? Så det var nog inte  så utvecklande. 
 
 
Givetvis har jag gjort en lista inför kommande år. Men det vi en annan gång. Och om ni undrar hur det känns att kunna bocka av saker och att misslyckad med att inte kunna bocka av allt - det känns helt ok. Visst, det hade varit kul att ha körkort eller plockat ut min kandidat. Men jag tänker att listan ovan är ganska så orimlig. Vilket jag tar som en nödvändig läxa från år 2015. Sluta vara orimlig och istället sikta in mig på rimliga mål. Det är ok att tacka nej till saker och det är vettigt att fokusera på vissa saker och inte känna press att göra allt på en och samma gång. Tack 2015 för denna insikt. Jag är så redo för 2016. 

HUVUDSTÅENDE

Publicerad 2015-12-30 09:00:03 i njuta,


Ungefär såhär peppad, glad och stolt var jag efter att jag klarat av HUVUDSTÅENDE för första gången! Jag skrekskrattade rakt ut när jag kom upp, så otroligt häftigt. 

Jag hade först gjort ett yogapass som ska skapa energi. Och sen testade jag att ställa mig på huvudet. Och det gick! Jag hade en stor fatboy bakom som stöd, men lyckades gå upp direkt så att fötterna nuddade vägen. 

Såhär gör jag:
1) sitter på knä, knäpper händerna och har underarmarna pressade mot golvet
2) lutar huvudet mot armarna, som att dom knäppta händerna ska fungera som stöd
3) ställer mig på tå och rör benen sakta framåt
4) kickar ifrån! Och tadaa! Jag står på huvudet!

När jag gjorde själv kunde jag gå upp från golv till att luta mig mot väggen utan problem. Jag kan även gå ner ganska balanserat, jag ramlar inte ihop. När E var med kunde jag stå rakt uppåt, men då fick jag ju hjälp med balansen! 

Men det är så häftigt vad min kropp kan klara av! Jag kan liksom ställa mig i HUVUDSTÅENDE!! Min kropp kan det! Och jag är så stolt över mig själv <33
- jag och Fridah har ju pratat om det här i podden vid flera tillfällen. Om kroppar, träning, inställning och vad en tror att en kan - och vad en faktiskt kan klara av. Och jag klarar tydligen av HUVUDSTÅENDE!! 

Nästa steg är att få bättre balans och kunna stå helt själv. Känns som ett rimligt mål att sträva efter. 

Kärlek

Publicerad 2015-12-29 09:00:00 i böcker, girls <3, hbtqi,

Innan jag stack iväg på Flatkollot på Sitges lånade jag samtliga av Mian Lodalens böcker. Några hade jag läst innan, men inte krönikesamlingarna. Det finns två - Kärlek och Mera kärlek. Boken har getts ut på Atlas förlag.
Krönikorna har tidigare funnits med i tidningar som Arbetaren.
 
 
Jag tycker ju att det är en konst att skriva krönikor. Det är ett visst antal tecken som skribenten har på sig att få fram en åsikt, locka fram känslor, sprida information eller sparka exempelvis patriarkatet i skrevet. Och Lodalen gör det bra, riktigt bra. 
 
Jag kom på mig själv att gång på gång bli riktigt imponerad. Misstolka mig rätt, Lodalen är en av mina största idoler på så många olika plan i mitt liv. Men det som gör mig impad förutom språket och ordvalen - är ämena. Den kom ut för 11 år sen, men känns så extremt i tiden? Visst, Lodalen använder ord som "mäjken" istället för sminket/make up. 
 
Kärlek är en samling texter om hbtq-personers rättigheter, lesbiskhet, att respektera djur, maskulinitet och hur fel det kan skapas, homofobi, vego, politik, mänskliga rättigheter och kärlek. Framförallt hur folk fortfarande kan ha så jävla svårt för att respektera vuxna människor val att älska andra vuxna människor.
 
 
 
Kärlek får fyra av fem palmer.  

SPICE GIRLS

Publicerad 2015-12-28 09:36:44 i girls <3,

Dom ska göra en reunion!! Mel B bekräftade för tolv timmar sen att "det vore oartigt att inte göra något när dom firar tjugo år" - och jag kan bara hålla med! NU SKA JAG ÄNTLIGEN FÅ SE DOM!!!
- jag tror att jag var både för liten och för fattig för att kunna gå på deras konserter i Sverige? Jag vet inte. Men det spelar mindre roll nu, eftersom dom ska uppträda igen. Och bäst av allt, flera vänner är på! Det kommer bli årets bästa dag!!
 
- Geri på denna bild är min målbild för 2016. Det håret och dom ögonen. Typ: Här står jag och bara äger hela världen. 
- vill äga alla kläder på denna bild, förutom Mel C´s tråkiga? Kunde hen inte bära ett par glitterbyxor iaf? Och Mel B´s byxdress är det snyggaste jag sett. 
- spontan känsla: måste börja ta mer gruppbilder. Med samtliga. Gruppbilder 4 ever. 

Very Good Girls

Publicerad 2015-12-27 09:00:00 i girls <3,

Jullov = tid för Netflix. Jag håller på att se om Gossip Girl just nu, och dom pratar om det redan i säsong fyra? I alla fall, jag har sett filmen Very Good Girls med Dakota Fanning och Elizabeth Olsen i huvudrollerna. 
 
Om en googlar på filmen så står det ungefär "Två unga tjejer som bor i New York bestämmer sig för att förlora oskulden innan dom börjar collage. Och dom fallar för samma snubbe." Dnananana. 
 
Men filmen är så mycket mer! Den handlar om två personer som är bästa vänner och som är vana vid att göra allting tillsammans och för varandra. Men nu väntar skolor på varsitt ställe. Och föreställningen om att saker kommer förändras efter att en haft kif-sex första gången. Tills de springer in i en snubbe på en strand. Som de båda båda börjar gilla. Den ena träffar snubben i smyg, och den andra vill träffa honom. 
- men oavsett snubbens existens så är deras vänskap i fokus och det är den relationen som är den viktiga. Jag vet inte varför, men jag gillade filmen jättemycket. Den är ärlig och ganska rå på ett vettigt sätt. Dessutom älskar jag att se filmer där tjejer är i fokus och jag älskar att ta del av historier som gestaltar vänskap. För det är ju bland det finaste och vettigaste som finns <3  
 
 
Very Good girls får 4 av fem palmer. 

julens läsning

Publicerad 2015-12-26 09:00:58 i böcker, girls <3,

Jag var förbi mitt gaml jobb Pocket Shop den 23e. Det var minst sagt kaotiskt! Och som jag saknade det. Jag saknar att kubba mellan kassan och golvet, packa upp flera hundra böcker, få folk att ge bort guldklimpar i present och mingla med bokintresserade. 

Och givetvis fick jag med mig lite böcker hem. 
1) En annan gryning av Camilla Sten: en politisk dystopi som utspelar sig i Sverige. Handlar om vad som händer när ett främlingsfientligt parti får makten.

2) Kvinnan som stal mitt liv av Marian Keyes: vet inte vad den handlar om, men jag älskar allt Keyes skrivit. Keyes är queen av chiclit.

3) Mina hjältinnor av Samantha Ellis: hur olika rollkaraktärer en lärt känna via böcker påverkat en! Jag som har så lätt för att bli kär i karaktärer är riktigt peppad på denna. 

4) Virtuell våldtäkt av Caroline Engvall: vad händer med personer som lägger upp avklädda bilder på sig själv? Och vad kan det finns för motiv bakom en sån handling. Engvall är en av landets viktigaste personer och är en av mina stora idoler. 

Känns som en riktigt bra blandning av böcker. Återkommer med recensioner sen. 

Det är något som inte stämmer

Publicerad 2015-12-25 21:54:03 i böcker, girls <3,

 
Min mamma fick boken i julklapp av Piratförlaget och läste ut den i går. Jag läste ut den nu på dagen under några timmar. Boken handlar om författaren Petra som inser att hon blivit bedragen av sin man Anders som jobbar som programledare på tillsammans med Klara Boman. En behöver ju inte vara siare för att förstå att det handlar om Martina Haag själv + Erik Haag och Lotta Lundgren. 
 
Boken är uppdelad i vissa kapitel där Petra befinner sig i en fjällstuga för att skriva på sin bok, och resterande kapitel för vi följa hur Petra kommer fram till att Anders bedrar henne. Och hur hon förväntas överleva efter detta. Tidsperspektiven växlar på ett smidigt sätt och en får ständigt följa med i Petras känslor och tankar kring det som har hänt. Hur ska en reagera när en kommer fram till att ens make sedan 15 år tillbaka, bedrar en med någon som en hänger med på bästa sändningstid?
- jag säger inte att det gör ondare och är vidrigare för att båda råkar vara offentliga personer - men scenerna när en får följa Petra som går förbi löp om sig själv, blir påhoppad av journalister eller ser dom otrogna på tv under deras sista julafton ihop.  - det är så jävla hjärtskärande. 
 
Jag känner så otroligt jävla mycket med Petra genom hela boken. Genom all ångest, förtvivlan, förnekelse, hat, raseri och bottenlösa sorg. Jag kom på mig själv med att skrika rakt ut - för jag hatar Anders så jävla mycket. För jag kan inte för mitt liv förstå hur en pappa bara kan lämna sin familj rakt av. Packa ihop lite saker och sticka bort i flera månader. 
- för ja, givetvis tänker jag på min egen pappa. Och han var inget unikum. Precis som att karaktären Anders knappast är ensam om att knulla någon annan än sin fru och sen sticka från sin familj. 
 
Helvete vad en blir arg och ledsen när en läser denna bok. Haag har ett sätt att beskriva känslor så det känns i hela ens kropp. En känner med Petra, i alla känslosvängningar. Och jag kommer på mig själv med att hata att jag sett vartenda avsnitt av julkalendern. Fan, ska aldrig mer se något där dom två är delaktiga. 
 
 
Men när jag läst klart boken känner jag samtidigt någon slags styrka? För en kan överleva. Det går att klara sig fastän något krossat ens hjärta på det vidrigaste och mest förödmjukande vis. En kan ta sig vidare. Även fast en tror att en kommer att dö av hjärtesorg. Det går att överleva. Och Haags bok är det bästa jag läst om det. 
- alla som nångsin funderar på att ingå i en relation borde läsa boken. 
 
Det är något som inte stämmer får fem av fem palmer. 

god jul osv

Publicerad 2015-12-24 14:51:25 i njuta,

Klockan 02.37 skickade jag iväg ett utkast på en rapport för jobbet - Efter det fick jag officiellt jullov!! I två veckor! Hurra! Jag ska fylla mitt jullov med sömn, hångel, skriva på boken, kubba, Glee, dans och böcker. 

Jag har nog aldrig varit så glad över ledighet? För sen kickar jag en ny era den 7/1! Puss


botemedel mot ångest

Publicerad 2015-12-23 11:16:33 i min vardag,

Lider du också av ångest inför julen? Då har jag två tips: 

1) gå till gymmet, sätt på en bra lista och spring. Spring, spring, spring. Och mima till varje låt. Att låtsas att en är med i en musikvideo kan underlätta vilken handling som helst. Jag har inte kunnat träna på en månad pga jobb och rövhosta. Men i går kunde jag äntligen kubba igen! Min svettmängd på denna bild skojar en inte bort. 

2) kom ihåg att det är faktiskt bara en eller max två dagar det handlar om. Och det är ok att inte vilja vara med sin "familj". Det är såklart svårare när en är under arton. Men stick till en kompis eller volontära i en kyrka/djurhem/soppkök/föreningslokal. 

Allt blir enklare när en är över arton och får bestämma själv såklart. Det är mycket som blir enklare när en fyllt arton. Men, även om en passerat arton och inte vill fira med sin familj pga olika anledningar, så har en alltid rätten att tacka nej. Bara för att en fötts i en viss familj, behöver en inte dyrka deras existens. I år har jag flera vänner/bekanta som vågar ta steget och istället firar med vänner<3


Magdalena Ribbing svarade följande för två år sen. Och jag tycker det beskriver bra. Det finns andra människor och andra familjer att hänga med <3

måndag

Publicerad 2015-12-21 09:29:33 i min vardag,

Sista rycket innan jullov, fast jag kan fortfarande inte riktigt greppa det där med att vara ledig på julen? För mig har jul varit detsamma som kötta, sälja miljarder böcker, godis till frukost/lunch/middag, bra med OB och sen somna på soffan hos mamma strax efter Kan du vissla Johanna
- nu ska jag istället vara ledig? I flera veckor? Sci-fi. 
 
På jobbet ska jag hinna skriva ett första utkast på en rapport i ett projekt jag varit projektledare för, korra lite texter samt fixa massor med COL´s budget. Och strukturera upp en hel del gällande min kommande överlämning. Sen ska jag förhoppningsvis känna mig "färdig" för att gå på jullov. 
 
Juste, glöm inte att söka tjänsten!! <333
 
- här sitter jag med RFSL Ungdoms snygga medlemsmugg. Och lyssnar på dessa låtar konstant. En behöver inte så mycket mer än Glee och acapella. 
 

julfikan

Publicerad 2015-12-20 10:22:14 i girls <3,

Jag vet faktiskt inte hur många år sen det var jag mailade Fridah om någon krönika hon skrivit, och hur hon sen föreslog en fika några mail senare? Många fikor senare, träffades vi i lördags för vår årliga julfika. Det som brukar kicka igång jullovet.
Vi är alltid på Chokladkoppen. Och vi tar samma sak varje gång: Fridah - en chokladbollshög med saft, jag - nötkolapaj och några koppar kaffe som serveras ur äggkoppsstora muggar.

Att hänga med Fridah är så ljuvligt! Vi pratar på konstant och växlar snabbt mellan ämnen som brukar vara: sociala medier, boktips, terapi, barnlängtan, samboskap, vår podd, feminism, att skriva osv osv. 

Och vi pratade om att göra en specialpodd i januari om kanske böcker? Så om du jobbar på ett bokförlag och vill att vi snackar om era böcker: maila oss på minnetfullt(@)gmail.com 
- för jag saknar podden! Men vi tänker ju att den ska återuppstå i annan skepnad längre fram<3 

Nu kan jullovet få börja! 

projektledare för Colour of Love

Publicerad 2015-12-17 14:16:59 i Sex osv.,

Älskade ni - här kommer livets bästa annons: Colour of Love söker ny projektledare! Tjänsten är hos RFSL Förbundet, 100 % och en börjar jobba senast 17/2 men ännu hellre tidigare. 
 
Som projektledare för COL så arbetar en med personer från RFSL Ungdom, RFSU och RFSL - eftersom detta är ett samarbete mellan dessa tre organisationer. Personen från RFSL har mycket administrativa uppgifter, budget och fortlöpande rapportering. En del kanske tycker att detta låter som världens bästa grej? Är en inte lika pepp på siffror, så kan jag meddela att en även har koll på kampanjer, planerar och styr upp sånt, fixar med samordnarutbildning osv. 
 
Det unika med COL är att det är ett projekt som hela tiden utvecklas och går framåt. Det finns en tydlig struktur kring vad som ska göras, men projektledningen har mycket utrymme för komma med egna ideér, utveckla, påverka och tänka utanför boxen. Så jäkla ljuvligt!
 
 
Så om du är en person som brinner för sexualpolitiska frågor för unga, kondomer, strukturera, samordna, siffror och vill jobba med världens bästa projekt och ljuvliga kollegor - sök här!! 
 
Och här kommer ett gäng bilder från olika kampanjer :)))) 
 

Testpoint

Publicerad 2015-12-16 23:02:02 i Sex osv.,

Sen jag slutade att vara projektledare för Testpoint tar jag inte i närheten av lika många pass som jag gjorde under våren och sommaren. Jag hade ju varje Candy-pass hela våren och övriga pass flera gånger i veckan under sommaren. Detta innebär att Testpoint är något jag numera längtar efter - för det är så himla kul och givande!

Det vi erbjuder på Testpoint är hiv-testning med snabbsvar. Om en inte vill testa sig kan en ställa frågor om hiv, överföring av könssjukdomar eller kondomer. Vi finns ju tillgängliga för besökaren. Och är ett alternativ istället för vården :))) 

Ikväll hade vi sista passet för året. Och vi kickar igång igen den 11/1 tror jag. Det var några timmar sen jag klev av passet, men jag är fortfarande peppad och glad över kvällens möten. Jag älskar att jobba med saker jag brinner för. <3

dagens känsla

Publicerad 2015-12-15 12:56:25 i min vardag,

 
Jag älskar att oavsett vad en känner eller är med om, så finns det minst en scen ur Glee som kan beskriva ens känslor <3 

mitt jobb <3

Publicerad 2015-12-15 00:11:54 i min vardag,


Ungefär såhär kul har jag om dagarna! I dag hade jag COL-dag. Jag hann med en lunch med resten av projektledningen samt ägnat många timmar åt 2015's budget. Min mattelärare på gymnasiet skulle nog aldrig kunna föreställa sig att jag sitter med budgets/budgetar? på flera miljoner... 

Och jag är så jävla glad över att jag älskar mitt jobb. Jag är fortfarande glad varje dag när jag är på tuben in mot stan, och jag har varit på RFSL förbundet i snart 9 månader?! Det är en dröm att jobba i en organisation som arbetar för mänskliga rättigheter och hbtq-personers olika frågor. 

Dessutom har jag ljuvliga kollegor på både RFSL Stockholm och RFSL ungdom. Det är så lyxigt att vi alla sitter i samma hus. Då kan en bara mingla runt bland alla smarta raringar <33

Dock har ju förändringens vindar passerat, så jag kommer lägga upp en annons här imorrn :))) 

Naomi och Ely´s kyssförbudslista

Publicerad 2015-12-11 09:00:00 i Sex osv.,

 
Jag läste boken som är skriven av Rachel Cohn och David Levithan,för ganska många år sen. Och jag minns att jag älskade boken, att den hade ett driv, kaxigt språk, viktiga frågor och var något helt annat än jag tidigare läst. Detsamma gäller även filmen. 
 
 
I filmen får vi följa Naomi och Ely som bor på Manhattan och varit vänner hela livet. Dom bor grannar och är som syskon. Dom förstår varandra som inga andra gör, dom ställer upp för varandra, har roligt hela tiden osv osv. Samhället och omgivningen vill väl tolka dom som "perfect match" - förutom den lilla detaljen att dom både är intresserade av killar. 
- denna detalj är ju på något sätt "nödvändig" för att en tjej ska kunna vara kompis med en kille. Att någon av personerna ska vara icke-hetero för att en tjej och kille ska kunna vara vänner. Vilket är så otroligt tröttsamt och jävligt sorgligt. Att vi fortfarande befäster så otroligt mycket vid kön och vilka som kan vara vänner med vilka kön. 
 
Men, både boken och filmen är fantastiska! Så vi fortsätter recensionen. För att Naomi och Ely ska fortsätta vara bästa vänner så gör dom en kyssförbudslista. Detta innebär att om någon av dom träffar en kille som dom båda tycker är snygg eller är intresserade av - då hamnar den personen på listan och ingen av dom får kyssa den. På så vis kommer deras vänskap aldrig att förstöras. 
- detta fungerar ju toppen. Tills Ely kysser Naomis pojkvän...
 
Allt detta avslöjas i trailern och jag tror att det även står på bokens baksida? Så ja, historien är väldigt förutsägbar. Men samtidigt fin och queer. Både Naomi och Ely spelar så bra och deras kemi är fantastisk. Och jag älskar hur det centrala i filmen är deras vänskap. 
 
Naomi och Elys kyssförbudslista får fyra av fem palmer. 
 
 

48 saker kvinnor får höra under en livstid

Publicerad 2015-12-10 09:00:00 i feminism, genus osv., girls <3,

 
1) Se klippet. Om du tillhör gruppen kvinnor, testa att räkna hur många saker du fått höra. Jag har nog fått höra allt innan giftermål och bebisar. Men jag tänker att det är väl en kommande era i livet. Och jag har väl inte fått höra meningen om fotboll eller tv-spel. Däremot allt som rör mitt utseende, hur jag dricker alkohol, hur pojkar/män behandlar mig, hur jag klär mig, hur jag ska ha sex, om mina känslor och om feminism osv.
- videon är så briljant! För om en aldrig någonsin hört någon av dessa meningar, då har en förmodligen sagt dom meningarna till andra. 
 
Och då kanske en tänker "men det är ju inget fel?" eller "det är ju bara en komplimang!" osv. Fast vad gör det med en person att ständigt få höra komplimanger om sitt utseende? Vad gör det med en individ att från födsel få höra saker om kroppen, håret, kläderna, ansiktet? 
- ett enkelt svar: en reducerar en hel individ till bara dens utseende. Den får lära sig att det bara är ytan som är viktig och betydelsefull. 
 
2) Fundera själv över vilka saker du får höra och vilka saker du själv säger. Varför vill vi kommentera hur andra personer dricker, knullar, blir behandlade eller behandlar andra. Säger en olika saker baserat på det kön en läser en människa som? Och varför gör vi det? 
- ett enkelt svar: normer. Vi har tydliga normer som bestämmer hur vi ska agera, se ut, behandla varandra och som återskapas av oss konstant. 
 
3) Om du läser kommentarer som den som finns nedanför, kom ihåg att detta är härskartekniker. Rakt igenom. 
You know, this is total crap. I could just as easily name 50 things that only men will hear in their lifetime. But that seems to be perfectly acceptable. Why can't some people just accept that men and women are inherently different, that the two genders were never intended by nature to be the same and they have different roles to fill culturally and socially? That doesn't mean that women are "less" than men or "unequal" to men, just different. Different doesn't have to mean less. Different doesn't have to be a bad thing. It doesn't have to mean "oppression". Why isn't equality enough? Why does a man flirting with a woman by complimenting her appearance have to be something sinister? I don't flipping get it.

hemlig beundrare?

Publicerad 2015-12-08 20:01:23 i njuta,

Kom hem efter jobbet och möttes av detta? En bullängd, en glasvas och en bukett rosor. Vem vill ge detta till mig eller donnan? Har vi en hemlig beundrare? 

Eller är det någon som fått feeling och peppar över Bachelor? Ikväll är det ju finalen!! Pär ska välja mellan två donnor - och jag är så spänd. Eller jag är mest peppad inför morgondagens avsnitt när alla tjejer ska träffas i studion tillsammans med Pär och den utvalda donnan. 

Planen var ju att vi skulle vara ett gäng här och äta tacos, dricka bubbel och alla skulle få varsin ros. Men pga halsen blev det inställt :((( Dock peppar jag redan inför nästa säsong, och då ska jag se varje avsnitt ihop med andra. 
Tack för rosorna och Bullen! Du har gjort bra val gällande färgen på rosorna och smaken på bullängden. 

aldrig lägligt

Publicerad 2015-12-08 10:04:03 i min vardag,

Jag har fått pesten. Några andra från Flatkollot har också fått hosta, vilket känns logiskt med tanke på hur nära och mycket vi hängde. Det vore snarare märkligt ifall några inte blev sjuka efter att ha hängt ihop i en vecka? För dom som tror att en blir sjuk av att bära lite kläder, så är det väl därför jag är sjuk. Detta eftersom jag bar så lite kläder som möjligt under hela veckan :)))
 
Dagens låt: 
 
Och dagens frisyr? Något har hänt med mitt hår sen jag färgade det lila, färgade tillbaka, tillbringade en vecka i solen: det står åt alla håll? I går hade jag även mössa halva dagen, och det står ändå åt alla håll? Fattar nada. 
 
Nu ska jag äta glass till frukost. 

ASK & TELL

Publicerad 2015-12-07 16:43:47 i Sex osv.,

här kommer en peppig pressrelease:
 

Idag lanserar RFSL Stockholm och Sexperterna kampanjen ASK & TELL!

Testa om du och dina vänner, partners eller kk:s tänker lika om relationer!

Gör vårt test på 

ASK & TELL

 
Ok, jag har nog aldrig haft en större länk-fest än ovan. Men det hänger nog samman med att det var länge sen jag var så peppad över en kampanj. Så vad är tanken med kampanjen? Jo, att få folk att snacka mer om sex, säkrare sex, relationer, moraliska dilemman, kärlek osv med sina partners, vänner, kk:s och folk på bussen. Vi behöver snacka mer om sex, knulla utanför boxen, kondomer, säkrare sex och olika scenarier. 
 
Varför då?, kanske ni tänker? Jo, för att vi har mängder av relationer. Vi har mängder av sex (nåja). Vi har vänner/bekanta/kollegor/släktingar som knullar till höger och vänster - men pratar vi om det? Förmodligen inte i lika stor utsträckning som vi knullar. Men det borde vi. 
 
Det finns lite olika frågor att svara på, som en kanske borde ställa sig själv? Sina partners? Ta upp på nästa AW med jobbarkompisarna? Släktfesten? En del frågor kanske är mer aktuella än andra, men jag skulle ändå rekommendera att tänka er in i dom frågorna som ni kanske känner ligger utanför er box. Och dom ni känner igen er i - ställ dom till dina ligg, din kärlek eller dina vänner. 
 
puss. 

vecka femtio

Publicerad 2015-12-07 09:00:00 i min vardag,

Det känns lite konstigt att komma tillbaka till någon slags rutin efter förra veckan. Jag har nog inte vant mig vid att vara tillbaka och försöka komma tillbaka till rutinerna igen? Så märkligt att mingla topless med ett gäng flator ena dagen och bara snacka skrivande/fitta/livet - och nästa dag sitta på kontoret och gå igenom hundratals mail. Tur att jag har världens bästa kollegor som gör att en längtar till jobbet <333 
 
måndag: jobb och Testpoint på Huset, Sveavägen 59. Gratis hiv-test med snabbsvar. Vi har öppet mellan 18.00-20.30 och testet tar en kvart. Välkomna <3 
 
tisdag: kanske höstens viktigaste dag, förutom att bästa Moa fyller år och att jag och donnan firar 22 månader som förlovade - Bachelor-final!! Vi ska äta vegotacos, dricka bubbel och dela ut rosor. Eller alla får varsin ros :))) 
 
onsdag: handledning med Testpoint, mötes-maraton och sen är det Vinterfest hos RFSL Stockholm på kvällen. <3 
 
torsdag: jobb som vanligt. Och jag funderar på att gå loss bland julblommor och skit? Känner mig sugen på köpa massa strålade julstjärnor och sånt jox. 
 
fredag: tårt-möte med COL <3 och Testpoint på kvällen. Denna gång är vi på nattklubben Candy. Vi är där mellan 23.30-01.30. Erbjuder samma slags tester som på Huset, dvs hiv-test med snabbsvar. Välkomna! 
 
lördag: julhäng i dubbla omgångar. Först med Aspudden-gänget och sen med familjen. Fördelar med att julen är nära <3 
 
söndag: tror det blir HT-häng <3 längtar så efter guldklimpen!! Och resten av gänget också såklart <3 
 

denna donna

Publicerad 2015-12-05 15:51:53 i kärlek,

Den största fördelen med att vara tillbaka i landet - att jag äntligen får hänga med min donna! Vi har en hel helg tillsammans, vilket knappast är vanligt. Och det känns lite som i början av vår relation? Antingen beror det på att vi gick om varandra med semesterresor. Eller så har vi bara kommit in i en ljuvlig fas. Vi har sovit länge, pratat i flera timmar, hånglat, kollat Bron och bara varit nära<333

Ni vet när en känner i hela kroppen att det är rätt! Jag har suttit vid hennes sida hela dagen och fånflinat av pepp. Min ljuvliga donna! Vi pratade mycket om relationer, heterogegga, kassa dejter, krossade hjärtan, ex och döda kärlekar. Sammanfattningsvis: Jag är så tacksam över att just hon är min tjej. PUSS!<3

just landed

Publicerad 2015-12-03 08:12:07 i kärlek,

Det var väl när donnan gick till jobbet som jag insåg hur jävla tomt det är. Ingen som gapflabbar åt någons skämt, inga som snackar fitta, ingen som vill ha en text läst eller ett gäng som ska ta en promenad ner till byn. Det är jag och min kaffekopp. Kul. 
- fast det är ju alltid såhär när en kommer hem från en resa. En vill berätta varenda detalj och dela med sig. Samtidigt som en känner sig tom och lite ledsen? Jag blir alltid nerstämd när jag kommer hem från en resa. 
 
Och vårt häng var så unikt. Det gemensamma intresset var väl att vi alla ville eller hade skrivit saker och ville utvecklas inom det. Men sen fick vi chansen att klicka på många andra nivåer. Vilket vi gjorde. Det var länge sen jag fick chansen att hänga över generationsgränserna - vilket jag älskar <333 Och jag minns inte senast jag skrattade så länge och så gott ihop med ett gäng fantastiska flator. 
 
Detta måste ju också tilläggas - det har varit otroligt härligt och befriande att hänga med ett gäng där mer än 90% är flator. Det var väldigt få begrepp och ord som behövdes förklaras, och det var en jävligt skön stämning. Om jag ska försöka förklara känslan för någon som inte är flata: om du är hetero så är det så du känner exakt hela tiden, bara det att du aldrig ens behöver reflektera över det. Du bara känner dig hemma och behöver aldrig ens reflektera över ditt sätt att knulla eller bli kär. Du bara är och får vara. Och ingen kommer någonsin ifrågasätta dina val eller ditt sätt att leva. 
 
Exakt så var hela hänget i en veckas tid. Jag vet att jag skriver och pratar i klyschor när jag beskriver denna resa, men det var så. Inget är överdrivet eller stretchat i kanterna, allt var överdrivet ljuvligt på många plan. Och det bästa av allt - vi har redan spikat vår reunion! Mitt älskade flatkollo, tack för allt! 

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela