Naturlig skönhet

Jag har läst Nanna Johanssons senaste album Naturlig Skönhet som ges ut av Galago
 
Och jag fick samma känlsa som när jag läst dom andra albumen, vissa serier är fantastiska och andra serier får mig bara att känna mig dum. För jag vet inte om citaten är tagna från riktiga personer, om det är påhittade karaktärer eller om det är kända personer eller samtal en borde känna till? Och det sänker ju såklart betyget några snäpp. Men här är några sidor som fick mig att fnissa: 
 
 
 
 
Naturlig skönhet får två av fem palmer. 
 Nanna Johansson. 

att svettas

 
Nu har jag varit på SATS i typ två månader? Och det är så himla kul! Det finns massa olika pass, det är stort och jag slipper trängas. Såklart hänger det ihop med att jag tränar på helt andra tider än innan, eftersom vi numera har 6timmarsdagar. Men jag är positivt överraskad. Ja, det är mycket hetsigare än på friskis. Folk går liksom på dubbla och trippla pass? Och är lite mer seriösa än på friskis? Det är ju ingen som glider runt i träningsshorts från 80-talet, utan folk är lite mer piffade på SATS. Men jag bortser från allt det där och kör på det jag gillar :))) 
 
Det jag testat hittills är:
- Absolution: fokus på styrka och core
- Core: fokus på core såklart
- ashtangayoga <3 
- pilates: styrka, core,  
- hot mojo: dynamisk träning i 38 graders värme
 
Men det finns massa andra pass som jag är så peppad på att testa! Jag har kört på grejer jag redan kan och gillar som yoga och core. Men jag ska testa lite mer styrkepass, armar och sånt efter årsskiftet. Under en vecka brukar jag försöka få ihop följande träningspass:
- tre pw´s eller crosstrainer á 30 min (för hjärnan!)
- ett yoga-pass
- ett core-pass
- något på gymmet
 
Ett av mina mål för 2018 är att bygga en stark mamma-kropp och jag är sjukt laddad :)))) 
 

De sju som såg

Jag fick hem Denise Rudbergs senaste bok i genren elegant crime om Marianne Jidhoff som heter De sju som såg. Och dom är ju döpta med den siffran som den är i serien. Det är Forum som ger ut hela serien som heter: Ett litet snedsprång, Två gånger är en vana, Bara tre kan leka så, Mellan fyra ögon, När klockan slår fem och På sex meters djup
 
Jag älskar ju den äldre åklagarsekreteraren Marianne Jidhoff som nu blivit chef för sin egna utredningsgrupp där Torsten och Madrid är med sedan tidigare + två nya tillskott. Först och främst, det här var den absolut roligaste boken jag läst av Denise Rudberg. Och den roligaste boken jag läst på länge! Det är ett otroligt tungt tema som är i fokus, så det behövdes lite lättare och roligare scener - och dom var hysteriskt roliga. Jag skrattade så jag skrek flera gånger. Och jag visade vissa scener för mamma och syrran som skrattade lika högt. Jidhoff har fått motion utskrivet på recept och det beskrivs oerhört underhållande. <3 
 
Tillbaka till det tunga ämnet, fokus för De sju som såg är kvinnomisshandel. Och jag vill väl börja med att varna, det är grova scener som beskrivs. Men såhär runt juletid är det ju många människors vardag. Runt julen är det flest anmälningar som sker och kvinnor flyr med sina barn från partners, ex och gifta män. I den här boken får vi följa en väldigt rik och mäktig ex-idrottsman som misshandlar sin fru psykiskt och fysiskt regelbundet. Det beskrivs hur hans misshandel går i cykler och hur hon bara går runt och väntar på nästa attack. 
- dom här scenerna är så otäckt skrivna, men det är så mycket jag känner igen från andra böcker om liknande fall. Och det var flera gånger som jag drabbades av samma gamla tanke "skulle det här hända någon jag känner vet jag inte vad jag skulle göra, varken med personen eller med mig själv." För det är ju så det är. Vi lever i ett samhälle som godkänner mäns våld mot kvinnor. Vi lever i ett samhälle som godkänner att kvinnor, barn och djur aktivt flyr för sina liv från pojkvänner, äkta män, sambos och ex. Vi lever i ett samhälle där kvinnojourer ständigt är hotade verksamheter av samma nämnda män och vi lever i ett samhälle där kvinnojourer ständigt är fulla. Vi lever inte i ett samhälle där samma instanser behövs för män. Och vi lever i ett samhälle som aktivt skyddar dessa män som misshandlar kvinnor och barn. - det här är fakta som vi aldrig kan komma från. Vi vet att den farligaste platsen för en kvinna är i sitt egna hem med sin pojkvän/man/sambo/ex. 
 
Förutom det roliga och förutom det viktiga och tunga ämnet - så växer karaktären Torsten! Att han är intresserad av Jidhoff har varit klart i några böcker, men nu blir det mer och mer tydligt. Och jag gillar deras samtal, deras respekt för varandra och hur de kommer varandra närmre via träning. Förutom att Torsten höjer sin ribba så dök två andra upp, Veronica och Luka. Veronica verkar lite aspig och Luka hänger mest på. Jag hoppas att dom får mer plats i kommande böcker. 
 
Alla som gillar bra historier med viktigt tema - läs denna! Eller om du gillar chic lit men också spänning, gå loss! De sju som såg får fyra av fem palmer. 
 
 Queen Denise Rudberg <3 

min körning

Här sitter hon, Queen Challe <3 Det är vi som hängt typ varje helg sen slutet av oktober och kör minst en kväll i veckan. När den här bilden togs hade vi kört backa runt hörn, öva parkera och köra vilse i villaområdet bredvid oss. Och det går så bra! Jag kör med Challe så ofta vi hinner och numera är jag även på körskola också! Och det går snabbt framåt. Såklart minns jag massa sen jag körde intensivkursen, men nu har jag också en helt annan inställning till körandet. Jag är inte rädd för att vara ute på vägarna, jag är inte rädd för andra bilar och jag fattar reglerna på ett sätt jag inte gjorde förut. Alltså på alla andra körskolor har jag fejkat mig igenom allt. Ljugit att jag fattat regler fastän jag inte gjort, sagt att jag hört hur bilen låter osv. Allt för att framstå som bra, fastän jag egentligen inte hunnit lära mig... 
 
Men nu med Challe så kan jag ställa alla dumma frågor jag inte kan, och jag kör samma stuk med körskolan. Och det lönar ju sig. Jag fattar ju varför skyltarna sitter där dom sitter, jag fattar hur jag ska köra i många situationer och jag gillar att köra. Så för första gången någonsin känns det liksom rimligt att jag en dag kommer kunna ha körkort och dessutom vara bra på att köra :)))) 

jullov <3

Jag har haft jullov i några dagar och inledde det hela med årets vidrigaste förkylning. Har typ fått magrutor av att hosta så mycket? Och jag har aldrig längtat efter att hångla så mycket i hela mitt liv! Men förutom att bli frisk har jag följande planer för detta jullov:
 
- läsa, gärna flera timmar i sträck
- skriva! 
- yoga, i alla fall en liten stund om dagen <3 
- kolla julkalendrar :)))) 
- plugga körteori
- hälsa på en liten bebis samma sekund som jag blir frisk!
- bara mysa runt