sexualupplysare och bokälskare

Till ernst

Publicerad 2012-09-29 17:47:38 i njuta,

Jag har inget nät och kan inte mmsa? Har inte folk comviq i Göteborg? Hur som helst, mässans bästa/värsta dag har varit, mina fötter blöder och jag fick tre timmars sömn.

Men Jan hälsar till dig Ernst <3

Nu, disconap innan förlagsmiddag och avslutningsfest på Park!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/298154/images/2012/pic_506717da9606ee51d90b6baa.jpg" class="image">

natur och kultur

Publicerad 2012-09-28 08:38:21 i njuta,

Vi kom över en åtråvärd inträdesbiljett och tillbringade gårdagen inne på parks bankettsal. Författare, branschfolk och fri bar. Bra torsdag.

thörnströms

Publicerad 2012-09-27 20:45:44 i njuta,

Jag älskar mat, och jag älskar Thörnströms. Dom har en stjärna och jag brukar dagdrömma om deras brödkorg. Igår åt vi en trerätters med extra allt och avslutade med flambering vid bordet. Bra start på mässan.

på tåget

Publicerad 2012-09-26 10:37:02 i njuta,

Vi var där i god tid, hann inhandla både lyxfrukost och strumpbyxor. Förutom att tåget stod still strax utanför flemingsberg i 30 min så har allt gått bra.

Naturen har inlett tema brunt med stänk av rött och orange. Tåg är nog det bästa sättet att resa.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/298154/images/2012/pic_5062bcf6e087c3067422459f.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/298154/images/2012/pic_5062bcf6e087c3067422459f.jpg" class="image">

onsdag morgon

Publicerad 2012-09-26 08:07:35 i Sex osv.,

Drömde om böcker inatt - äntligen är dagen D här. Vi dricker kaffe och har Disneymaraton här i hemmet, kommer sakna mitt komboskap. Men åh, jag är så brutalt jävla peppad. Har redan pratat med mor/syster tre gånger denna morgon för att gå igenom klänningar, skor, frukost och middagsplaner. 
 
 
 

för-pepp

Publicerad 2012-09-25 23:24:38 i resor,

Jag är inget fan av högtider, jag brukar främst se det som tillfällen då jag jobbar extra, gör andra kollegor en tjänst för att sen åka runt till olika familjemedlemmar och få lunch/middag lagad till mig. 
- men, bokmässan. Det är bokstavligen min typ av mässa. Det är böcker, författare, mingel och konstant prat om böcker. Fin eller ful-litteratur, det bekommer mig inte - det pratas ständigt om böcker. 
 
Jag får chansen att träffa, krama och säga "hej jag älskar din bok" till mina älsklingsförfattare och det är bland det bästa jag vet. Att få träffa personen bakom de böcker som jag klassar som mästervärk. Det är magiskt. Och om det är någon vecka på året/livet som jag bryr mig om klädesplaggen så är det denna vecka. Har ägnat senaste timmen åt att mumla för mig själv och bestämma dag/kvälls-outfits för hela veckan. 
 
 
pepp. Pepp. PEpp. PEPp. PEPP. PEPP!
 

vårens plugg!

Publicerad 2012-09-25 17:34:10 i plugg,

Åh, jag hinner knappt starta höstens plugg förrän jag redan dreglar efter vårens kurser. Mamma ylade om att hon tyckte det var mycket, och jag som kände mig duktig som lyckades hålla mig till bara åtta kurser. Krim i toppen, det kommer bli så bra.
 

Vårterminen 2013

 
 • 1Kriminologi I
  30 högskolepoäng , Stockholms universitet, Stockholm
   
 • 2Sexualitetens kulturhistoria
  7,5 högskolepoäng , Stockholms universitet, Stockholm
   
 • 3Sex och samlevnad ur ett hälsofrämjande perspektiv
  7,5 högskolepoäng , Högskolan Kristianstad, Ortsoberoende
   
 • 4Genus och arbetsliv
  7,5 högskolepoäng , Högskolan i Halmstad, Halmstad
   
 • 5Genus, socialisering och yngre barns sexualitet
  7,5 högskolepoäng , Uppsala universitet, Uppsala
   
 • 6Estetik och genus
  7,5 högskolepoäng , Södertörns högskola, Stockholm
   
 • 7Mäns våld mot kvinnor, fördjupningskurs
  7,5 högskolepoäng , Uppsala universitet, Uppsala
   
 • 8Historia A, Från bonde- till tjänstesamhälle: Svensk social och ekonomisk historia
  7,5 högskolepoäng , Luleå tekniska universitet, Ortsoberoende

materialism i ett nötskal.

Publicerad 2012-09-25 12:17:00 i åsikter,

Min plan var att ta en spontan sväng förbi Lindex och kika på deras samarbete med Missoni. Det var KÖ ändå ut på ringvägen... Väl inne i butiken var det som den där julbords-scenen i Sunes Jul. Folk rykte plagg ur händerna, provade plagg direkt på golvet, tog hela ställningar och gick till kassan, stod och lurpassade vid provrummen för att snabbt rycka åt sig plagg som andra ratat. 
 
Det var crazy. Helt jävla galet. Och folk hade med sig barn? Jag ville ta barnen i famnen och springa för livet. Människor som är lite för besatta av märken är läskiga. Människor som är materialister är obehagliga. Människor som på riktigt höjer dessa saker till skyarna skrämmer mig. 
 
Och jag hamnade bakom det värsta gänget i butiken. De passade varandras platser i kassakön och fortsätte leta plagg efter plagg. Till sist konstaterade dom att "vilken tur att så mycket tog slut, för annars skulle dom handla på sig ännu mer, som dom inte ens behöver." ... (min nidbild av materialister.)
 

att göra innan bokmässan

Publicerad 2012-09-25 09:44:56 i min vardag,

 • mysfrukost med frukostklubben, exklusiv klubb med endast två medlemmar
 • måla naglarna i någon käck färg som täcker blåbärsfläckarna jag fått under naglarna? är lite för effektiv när jag plockar blåbär
 • hitta alla leopardmönstrade plagg
 • packa en väska innehållandes jobbkläder samt mingelkläder. samt ha kvar utrymme för sisådär 20 böcker.
 • pastahäng med ps-klubben (ja, jag gillar klubbar.)
 • fynda något från Missoni + Lindex. 
 • skicka bokpaket till min älskade systerunge
 • skriva någon form av prioriteringslista på böcker jag får inhandla och inte inhandla
 • spana på en resa
 • plugga? fast ligger redan i fas i alla tre kurser och känner mig uttråkad/samt rädd att jag missat något?
Kan knappt förstå att vi är i sista veckan av september och en av mina absoluta favoriter bland veckor. Bokmässe-veckan. Magisk vecka. 
 

snippgympa!

Publicerad 2012-09-24 14:00:00 i Sex osv.,

Detta kan ha varit det bästa radioinslaget jag hört på länge. Såklart personer med fitta ska öva på att knipa och såklart att det ska pratas om det. Det borde ju inte vara en överraskning för någon att har en bebis pressats ut ur slidöppningen så kan musklerna kring och i slidan bli lite uttöjda, trötta, gå sönder och behöva tränas upp. 
 
Knipövningar är viktiga för alla med fitta, kanske snäppet viktigare efter ett en fött barn - men likväl, med eller utan barn ska det knipas. En övar upp bäckenbottenmusklerna, lär känna sin kropp, sin fitta och kan även utveckla sina orgasmkunskaper på detta sätt. 
- på sikt kan det även hjälpa mot inkontinens, dvs en slipper kissa på sig som gammal. 
 
 
Hur gör jag? Du hittar muskeln enklast genom att knipa när du kissar, det är den muskeln som gör att kisset pausar. Hänger du med? Kan du pausa en kissning kan du knipa. 
 
Hur mycket? Det går att variera hur mycket som helst. Prova att knipa kring ett finger, två fingrar, ett ljus, en dildo, en kuk, prova att knip utåt, som att du ska pressa ut något. Variera mellan korta och långsamma knip, inåt och utåt. Känn efter hur det känns i fittan, i magen, i låren, passa på att spänna olika delar av kroppen och känn hur kroppen synkar. 
 
Överkurs: I radioinslaget tipsade dom även om att knipa med ändtarmen, och den spänner du genom att dra ihop tarmen, inte skinkorna, utan själva ändtarmen som att du måste hålla dig från fisa. Snäppet svårare än fittan kan en tycka, men det är bara att öva. 
 
 
 
ps. dock tycker jag att det borde heta fittgympa då jag anser att snippa lämpar sig bättre till små barn. Men men, det är ett fantastiskt intiativ, så då får namnet funka. 

dagens plugg

Publicerad 2012-09-24 11:38:38 i Sex osv.,

Det går inte att ha tråkigt när en har kurslittertur likt denna. Dessa tre är fantastiska, informativa, kloka och intressanta. Dessutom innehåller både Fittfakta och Kukkunskap vackra bilder på respektiva kön fotade av Elisabeth Ohlson Wallin. Allt går att beställa via RFSU´s hemsida här.

eventuellt påverkas

Publicerad 2012-09-24 10:15:00 i Sex osv.,

 
Intag av andra läkemedel: Effekten av p-piller kan eventuellt påverkas av behandling av Kåvepenin. 
 
Den meningen är skriven med en lätt axelryckning. Som att "tja, kanske blir du på smällen om du knullar medan du äter medicin mot halsfluss, kanske blir du det inte. Inget som vi på läkemedelsföretaget direkt kan ta hänsyn till.
- och nej, dom kan inte gå i god för att ALLA som äter p-piller och denna kur drabbas av exakt samma typ av biverkning. Men lite mer info? Lite mer specifik info? En extra mening om vad en ska tänka på? Vilken typ av effekt är det som drabbas och hur ofta händer det? 
 
Men tyvärr, som när det gäller det mesta kring kvinnors kroppar och kvinnors sexualitet så finns det inte riktigt tid, plats och energi över till att lägga till lite extra. 

synliggöra bisexualitet i populärkultur

Publicerad 2012-09-23 20:10:00 i Sex osv.,

1 - don´t you like girls?
2 - I like girls. And boys. And I like you.
 
Scen tagen ur ett Gossip Girl-avsnitt. 
 
Två meningar, men så jävla enkelt och okomplicerat tillvägagångssätt att synliggöra bisexualitet. Det behöver inte vara krångligare än så. Ni minns avsnittet i SATC när Carrie dejtar en snubbe som är bi, och hur deras präktiga jävla liv vänds upp och ner, när det inte behöver vara svårare än så att en person kan tända på mer än bara ett kön. 
 
Och jag tänker på alla miljoner kids världen över som älskar Gossip Girl med all lyx, överklass, namedroping vad det gäller både kändisar och märken, rivalitet, kärlek och plugg - scener som alla kan känna igen sig i, ja förutom det där med överklassen och lyxen då. Och att de bakar in så viktiga saker som sexualiteter utöver heterosexualitet. Det är så jävla enkelt och det gör skillnad.
 
Det är Serenas lillebror  Eric Van Der Woodsen som är öppet homosexuell, som nu träffat en snubbe som är bi. Så jävla enkelt, genialt och stort på samma gång. 
 
 
 
 
 

hög standard

Publicerad 2012-09-23 10:44:16 i njuta,

Bland det bästa jag vet är att vakna ett tag innan klockan ringer, för det blir ju på något sätt tid som jag "tjänar", tid som jag annars skulle sovit bort. Denna tid nyttjas idag till Erica Jongs självbiografi och en kopp te från Harrods.

Och jag minns tillbaka till vår resa i höstas, när vi lallade omkring med ständigt blodsockerfall, skrattandes, svettandes - och jag tror att en av mina höjdpunkter var te-avdelningen på Harrods. Allt luktade så gott, vi tog tusen bilder och gick därifrån lite fattigare. Så fint minne.

intimt bokprat

Publicerad 2012-09-22 10:31:00 i party-larty,

Det är något särskilt med bokprat, de som sker efter att boken är släppt. För på releasen är det så mycket fest och firning, boken kan då lätt komma i skymundan. Men när det är just bokprat och författaren själv får prata om sitt verk, det är så fint och jag faller pladask för både boken och författaren. 
 
Forma Books bjöd in till bokprat nu i veckan och jag var där med fina Fridah
 
 
1) när fantastiska Simona pratar
2) den fantastiska goodiebagen, frågan är bara hur och när jag ska hinna läsa alla tre böcker? 

phucking hjärnsläpp

Publicerad 2012-09-22 09:26:00 i Sex osv.,

Läser "forskning" som Annica Dahlström står bakom, gällande hur det sitter i hjärnan vilket kön en människa har, och detsamma gäller partnerpreferens - allt sånt sitter nämligen i hjärnan. Johodå. Så för att dra ett stycke ur denna fascinerande forskning: homosexuella mäns hjärnor har en liknelse med heterosexuella kvinnor - för bägge grupperna tänder ju på män. 
 
Jag vacklade mellan dessa tre miner när jag läste "artikeln".
 
 
ps. en liten del av mig tänker "att va skönt för dom som har så lite hjärnkapacitet att de kan förlita sig på vilken jävla idiotisk "forskning" som helst, dom måste ha ett enkelt och bra liv."

säg hej till min lilla vän

Publicerad 2012-09-21 12:39:00 i njuta,

Det var så att säga kärlek vid första ögonkastet och jag har nu gjort min andra investering i en väska från Svenskt Tenn. Blocket när dom är som bäst. Säljaren hade tröttnat på mönstret innan hon ens använt den(?) och ville egentligen ha den med elefanter. Synd för henom, kul för mig. 
- och det jag älskar allra mest med denna dyrgrip är att ingen är den andra lik, alla är unika och fruktansvärt vackra. 
 

Hurra!

Publicerad 2012-09-21 11:32:32 i åsikter,

 
Johan Persson och Martin Shibbye kommer till bokmässan. Torsdagen den 27e kl 15 kommer det vara en manifestation för Dawit Isaak och dom kommer att vara där och prata. Jag får rysningar bara av tanken på att se dessa live. Det kommer bli magiskt. Journalistiken och skriften ska alltid vara fri.

tips på samtalsämnen du kan slå ihjäl fem timmar med en total främling

Publicerad 2012-09-21 11:29:57 i Sex osv.,

 • politik, prostitiuion, typiskt manligt, typiskt kvinnligt, praktika i analsex, missbruk, ligg-historier, hur en får ligga enklast, happy pancake, kondompraktika, känslor, tjejers sätt att skriva sms, analysera sms utifrån ligg eller någonting mer, vad gör en efter sex?, hur en ber någon att gå hem på ett schysst sätt, glamour-modeller, stureplansbrudar, skjorta vs tshirt på krogen och dess olika innebörd för betraktaren, alkohol, one night stands, droger, gubbrock, snyggaste tjejen någonsin, porrfilmstjejer, sexfilmer en spelar in själv, vänskap, känslor, den sårade manligheten, viljan att bli något, viljan att göra skillnad, osv. 
avsluta det hela med en puss på pannan och ni har skapat en vänskap som kommer hålla för evigt. 

jag och samantha

Publicerad 2012-09-20 22:17:16 i Sex osv.,

Sen jag fick jobbet som Veckorevyns sexexpert har många refererat till SATC och att jag då är Carrie. Vi skriver om sex och vi har både lockigt hår, där tar ungefär likheterna slut. Dock hatar jag skor, röker inte och har ingen Mr Big i mitt liv (än!)
 
Dock brukar jag även jämföras främst med Samantha, något som jag tar som en ren komplimang då hon är en fantastisk förebild (förutom att hon är drogliberal!) - och idag kände jag att verkligen hur nära jag och Samantha är. Ni vet när dom är i LA, och Samantha träffar en dildo-modell, men istället för att ligga så vill han läsa poesi... 
- jag kan sammanfatta det som så att jag aldrig känt mig närmare henne än idag.
 

ni hormoner,

Publicerad 2012-09-20 09:48:45 i njuta,

1 - jag är förkyld så det går inte, tyvärr.
2 - jag är också förkyld, så det gör inget. 
1 - njaaa...
2 - och jag har glass hemma!
 
 
Jisses, jag är egentligen för gammal för denna typ av äventyr. Men, vad gör en inte för att täppa igen pajhålet på ens endorfinförråd? Är jag inte tillbaka till gryningen, så ring Hasse Aro.
 

mina tankar kring "förlora oskulden"

Publicerad 2012-09-19 13:55:19 i Sex osv.,

När jag svarar på läsares frågor är jag överlag väldigt noga med mitt språk och jag försöker ta in så mycket viktiga saker som möjligt. Jag använder hen i högsta mån, könar inte i onödan, skriver "alla" kön istället för "motsatta" könet, partner istället för flickvän/pojkvän osv...
 
Och detta gäller även uttrycket "förlora oskulden". Givetvis har jag läsare som formulerar sig så och jag förstår vad de menar, men jag skulle själv aldrig använda det i en frågespalt, diskussion eller informativ text. Det finns inte på kartan. 
 
Varför? Ja främst för att själva begreppet "förlora oskulden" bygger på en heterosexuell konstellation där personen med kuk penetrerar och spräcker hål på mödomshinnan på personen med fittan. När detta är gjort har kukpersonen tagit fittpersonens oskuld. 
- och denna uppbyggnad av ett ligg är fel på så många plan. Den bygger på att den ena är naturligt aktiv och den andra passiv, att fittan har en mödomshinna som ska spräckas och det är något som går förlorat. 
 
Dessutom bär denna fras med sig på en historia av att det ska vara kärlek inblandat, allra helst livslång kärlek, att de ska ske på ett visst sätt där kuken är aktiv och kvinnan är passiv osv. 
 
 
Och det är inte riktigt den bild av sex jag vill bidra till att sprida vidare till unga. Det behöver inte alls vara kärlek med i bilden, det behöver inte vara ett heterosexuellt par som ligger, det finns ingen mödsomhinna utan en slidkrans, kukpersonen behöver inte vara den aktiva och fittpersonen den passiva, det finns inget att spricka hål på och ingen ska lämnas kvar med skulden. 

så jävla lämplig märkning

Publicerad 2012-09-19 13:45:26 i Sex osv.,

Jag vet inte vad ni känner, men jag tycker det är så jävla lämpligt av skaparna till denna vara att verkligen köna produkten och märka ut för vilka det är tänkt att den ska användas. Så att det inte är oklart för någon. Inget knuss och inget fuss. Det är ladies som ska använda dessa strumpbyxor. Sicken tur att det står på paketet, det hade ju annars kunnat bli jävligt krispig stämning om någon som inte var en ladie använde dessa...
 

förlora oskulden

Publicerad 2012-09-19 11:45:44 i Sex osv.,

Tittar på Gossip Girl och himlar ögonen ur mig. Och jag blir åter igen påmind den där lilla negativa biten med att kunna saker och ha ett par genusglasögon ständigt redo... 
 
I detta avsnitt är det lilla lilla blonda, snälla, blyga Jenny som ska förlora oskulden. Det är dags och hon är redo att ge den finaste av gåvor till någon hon verkligen är kär i, Pojkvännen. 
- den kloka blonda Serena försöker hjälpa Jenny i sitt tänkande och att hon bara ska göra det med någon hon verkligen verkligen älskar. Och inte ge bort den till vem som helst. Första gången ska det minsann vara speciellt och med någon som älskar henne.
 
 
Kvällen går mot sitt slut, och precis innan han ska penetrera lilla oskuldsfulla Jenny ber hon honom backa, hon vill prata och förklarar att hon är oskuld, och det hade han redan fattat och för han är det ingen stor grej. Men för HENNE är det en stor grej och hon blir ledsen och vill inte längre ligga. Han blir SUR, tar på sig skjortan och säger i dörröppningen "jag visste att du bara var ett barn". 
 
RIDÅ.
 
1) älskar det faktum att blonda Serena ses som den lössläppta medan mörkhåriga Blair är en fin flicka som håller på sig. Och att blonda Serena ska hjälpa Blonda Jenny att tänka rätt. 
- det handlar alltså inte om blondinskämt, utan det finns högvis med forskning kring just en kvinnas hårfärg och sättet hon beter sig på. I Sverige har denna forskning även riktat in sig på etnicitet + hårfärg. Blonda svenskar = slampor, brunhåriga icke etniskt svenska = håller på sig. 
 
2) "ge den till någon du älskar" - oskulden är alltså en gåva som du bara har en chans att ge bort, och app app app, det måste finnas starka kärleksband mellan dig och den du ger den till. Det finns ingen återvändo när den väl är borta. 
 
3) vems är skulden när den väl är borta? och varför ska ens det finnas någon skuld? Är det den som fått oskulden som blir skyldig eller är den som gett bort sin egen oskuld som blir kvar med skuld? OM det är något som inte ska förknippas med sex så är det just skuld.
 
4) Jenny måste lova Serena att hon verkligen är kär, kärleken måste finnas med i bilden för att första gången måste vara speciell. Det går inte annars. Kärlek måste vara anledningen till att folk vill ligga. 
 
5) För han är det såklart ingen stor grej för han har minsann tagit flera oskulder innan Jenny. Så han fattar inte grejen. 
 
6) Hon blir sen lämnad med all skuld och skam för att hon inte var tillräckligt redo att ligga när han ville det. Hon drog sig ur när hon kände ett stopp och är den som blir övergiven. 
 
 
 
Jag vet inte vad skaparna till detta avsnitt vill få fram? Propsa på att tjejen inte ska dra sig ur när han är kåt för då blir hon lämnad ensam? Eller att det var bra att Jenny sa ifrån nu, för då kan nästa gång verkligen bli bra - för då kommer hon ju ligga med någon som VERKLIGEN älskar henne för den hon är. Eller tycker dom att dom gör allt rätt med de få meningar som Nate pressar ur sig gällande hur han minsann var både kär och älskade Serena när han förlorade oskulden till henne? 
- visserligen så bygger hela serien på tvåhetsnormen, men det blir som allra tydligast när dem pratar om just sex och kärlek. Och det är så motsägelsefullt, för efter att ha sett en halv säsong har alla karaktärer bytt liggpartner ett antal gånger med varandra, men ack bedyrar att "denna gång är det ju faktiskt på riktigt"...

fejkarn

Publicerad 2012-09-18 20:09:47 i njuta,

Jag skulle aldrig få för mig att fejka en orgasm, men att ens hals gått sönder och att svetten rinner längs ryggraden vid påklädning tillhör sånt som går att fejka. Det blev en kväll fylld med god mat, författarprat och häng med fina Fridah.

enkät snodd av Denise Rudberg

Publicerad 2012-09-18 15:51:25 i min vardag,

Jag pausar lite i mina videoföreläsningar och snor denna spännande enkät från Denise Rudberg. Lovely person. Har plöjt alla hennes böcker i kronologisk ordning och mer än hälften är nog signerade vid det här laget. Har tom rivit ut ett citat från ena deckaren och har på min kalender. Ni vet ju hur stor plats kalendern har i mitt liv, så det är en ärofylld plats. 
 
Brukar du komma i tid:
Det beror helt och hållet på vart jag ska. Är det något viktigt mööööte så sitter jag gärna 35min innan och väntar, tar ett varv runt huset och försöker minska nervositetssvettningar... Med vännerna och familjen gäller akademiska kvarten. Beror även på om jag avsatt tid till detta, och har just den tiden. Då kan det bli krispigt om någon kommer sent. Eller om jag är hungrig... 
 
Har du bra kondition:
Nja, skulle inte klara av ett marathon men uppskattar att träna ungefär 3-4gr veckan. Gillar dock inte att småsvettas. Antingen ska det vara mycket som efter ett spinningpass, eller inget alls. 
 
När blev du fotad senast:
I helgen, på mamma och mosters fest. Många ville fota brudnäbbarna (jag och syrran) sisådär 15 år senare. 
 
Hur känner du dig nu:
Vätskefylld. Har druckit fruktansvärt mycket te och inbillar mig att det kommer göra mig frisk. Utöver det, relativt harmonisk. Texten är inskickad till Veckorevyn, plugget är i fas och jag har både jobb + roliga saker inplanerade denna vecka.
 
Vanligaste färg på dina kläder:
Tråkigt nog svart. Hittar jag dock en fin topp/tröja/klänning/skor så passar jag på att köpa i fler färger. Enkelt och praktiskt.
 
Kan du laga mat:
Jadå, hade en gång i tiden kock-drömmar. Men de dödade min lärare i fyran och så la jag kockmössan på hyllan. Idag är jag nog mer för efterrätter. Och så älskar jag när andra lagar mat åt mig. 
 
Blir du bra på kort:
Ja, jag vill nog säga det. Sen jag bestämde mig för att aldrig mer negga mitt eget utseende så har jag istället blivit löjligt egenkär. Älskar min Vickan-hacka mer och mer för var dag.
 
När och varför grät du senast:
Det var til Vänner i måndags, när Phoebe bestämmer sig för att bli surrogatmamma åt sin bror. Och sen grät jag lite när jag läste om Jennies mail. Jag gillar att gråta, det är så enkelt och jag mår alltid bättre efteråt. En stunds riktig jävla fulgråt kan kompensera många timmars terapi. 
 
Var det pinsamt att svara på det:
Nej, det är väldigt få saker jag tycker är pinsamt. 
 
Hade du en bra kväll i går:
Ja och lite nej. Jag jobbade på centan och hade en fantastisk fax-konversation med Madde en våning ner. Och jag gillar verkligen att jobba i Balsalen. Dock åt jag upp alla värktabletter och snodde någons halstabletter... Det har jag lite dåligt samvete för.
 
Din favoritdryck på morgonen:
Svart kaffe. Dagen blir aldrig riktigt lika bra utan det. Jag sätter på tok för mycket tillit till denna dryck.
 
Är du nyttig: 
Ja. Fast jag är inte heller den som radar upp nyttigt vs onyttigt. Jag äter i princip allt och lägger ingen värdering i huruvida det är nyttigt eller inte. Men nej, jag äter inte sockerkaka till frukost. Och dricker ingen läsk.

Är du blyg:

Nej. Eller det beror på. När det handlar om "kändisar" och folk jag beundrar så har jag nog hälsat och presenterat min kärlek för de allra flesta. Men som i lördags när två främlingar vid middagsbordet kallar mig både "väldigt intelligent" och "mogen för min ålder", så rodnade jag ner i träskorna... 

Vilken tid gick du upp i dag:

08.38, riktigt sovmorgon. Trodde först att jag hade blivit blind, men hade bara vridit på mig själv ett halvt varv i sparkdräkten...
 
Hur mycket krävs för att du ska bli full?

Beror helt på om jag fått i mig binande fett eller inte. Men oftast tre-fyra öl. Det är inte ofta jag har som "mål" att bli full. Men får jag i mig två tequila på raken dansar jag till stängning och vaknar med minneslucka dagen efter. 
 
Har du spytt offentligt?
Oh ja, vi hade som "grej" när vi var nya på klubbarna att kräkas på vägen hem för att inte vakna bakis. Så jävla fräscht. Detta kunde även ske lite i grupp... Önskar att jag kunde säga att det var ååååår sen sist jag kräktes framför någon men senast var i våras... Huvva. Rodnar bara jag tänker på det och vill knappt titta hen som var med i ögonen.
 
Jag sover:
Överallt och när som helst. Kan sova med vem som helst på vad som helst. Har dock den där ovanan att skeda den jag sover med, ons som upprepande sovpartner. Det bara händer. 
 
Vad sa du senast?
"Hallå, hallå? jag tror att jag hör dig?" och sen bröts samtalet med Sanna. 
 
Var du på någon festival i somras:
 Yes, men i år var jag bara på en. Dock var jag där med Colour of Love och arbetade. Skulle aldrig i hela mitt liv åka dit som besökare. Får rysningar bara jag tänker på det. 
 
Vem ringer du när du är arg/ledsen:
Den jag vet har bäst svar gällande det jag är arg/ledsen över. Oftast handlar det om samhället i stort eller politik, eller långsamma jävlar på centralen - då ringer jag Syrran eller Ernst.
 
Vad skulle du behöva just nu:
Någon som gav mig en oljemassage, skrev klart en seg tenta och matade mig med mjölkchokladmousse, tack. 
 
Har du snygga skor:
Jadå, men jag hatar att handla skor. Det absolut tråkigaste jag vet. Ser ett par, provar knappt, betalar, går ut. Ett effektivt köp sker under fem min.
 
Vad var det första du sa i morse:
"jag är lite sjuk, men det ska gå över", och det inte förrän vid elvarycket när Sanna ringde.
 
Har du sovit i din egen säng i natt:
Ja.
 
Har någon annan sovit i din säng i natt: 
Räknas Copacabana?
 
Har du körkort:
Nej, men det ska tas denna höst. Heja!
 
Är du ensam nu:
 Ja, det är så lugnt och skönt. Hela jag vilar.
 
Vad ser du fram emot mest denna vecka?
Att jag kommer få middag lagad till mig tre gånger (idag är det mingel, tors fyller mamma år, lör har sanna fest) och givetvis ser jag fram emot dessa tre tillfällen utöver det faktum att jag kommer bli gödd... Samt att jag ska vara klar med två skoluppgifter innan söndag. Heja.

min kopp te

Publicerad 2012-09-18 13:44:41 i min vardag,

Är inne på tredje kannan te, det regnar och solen skiner om vartannat, och jag har precis skickat in månadens omgång frågor och svar till Veckorevyn. Åh, mina fina läsare! En skickade ett mail nu i veckan där det stod att jag var "cool". Blir rörd till tårar av deras fina ord, deras funderingar och frågor. Detta är världens bästa jobb. 
 
Vad det gäller denna kanna, är den inte vacker? Tror jag fick den när jag fyllde 20 av honom. Samma märke på de där fantastiska köksvarorna som kostar lika mycket som jag betalar i hyra för min trea... Har för mig att jag lekte med en sådan gryta av gjutjärn i sandlådan på landet när jag var liten...
- sist jag drack ur den var med en kompis, vi kunde ägna timmar åt att diskutera politik, mysa över Pagrotskys skägg och gå igenom hans foton från olika demonstrationer. Det var fina tider det.
 

är det jag eller är det sorgen?

Publicerad 2012-09-18 10:57:35 i kärlek,

Vaknar med överkört huvud, knappt användbar röst och värkande hals. Som så många gånger förut. Sedan 1 april 2011 har jag haft konstant ont, fram och tillbaka. Jag minns datumet exakt för det var då M skulle komma till Stockholm och vi skulle reda ut allt. Det gjorde vi inte och jag fick streptokocker som jag gick med i tre månader innan jag fick rätt vård. Hjärtat var ju ändå krossat, så vem kan bry sig om en förstörd hals?
 
Dessutom hade någon sagt till mig att det kanske var sorgen. "Sorg kan faktiskt göra så att halsen kör ihop sig och det kan ju vara så att du är stressad och orad över honom, vilket gör att din kropp reagerar på detta sätt." Dessutom blev det ju inte direkt bättre av att jag hetsrökte mentholcigg så fort jag fick chansen. Det hjälpte för stunden och halsen var ju ändå sönder. Kanske skulle det finnas någon som tyckte att min röst var lite sexig när den var raspig och trasig? Kanske brydde jag mig inte alls om sånt just då. 
 
Sommaren gick och min hals blev aldrig bättre. Jag vet inte hur många värktabletter jag tagit och hur många timmar jag ägnat i väntrum? Stockholms vård är som den är och vem orkar kräva sin rätt som patient när en har för ont för att höja rösten? Ibland får jag för mig att jag ska räkna på hur många paket jag rökt sen han blev sjuk och sen dog? Men för vem skulle den informationen göra nytta? Min hals gör fortfarande ont och jag hatar att nikotinet hjälper för en kort minut. Alltså, det hjälper ju inte mot värken, men mot ångesten, saknaden och alla jävla känslor kring döden och honom. 
 
Min första tanke imorrse var att jag kanske hade syndat, och därmed fått sönderköttad hals? Jag läser allt jag kommer över av Jonas Gardell, så det är säkert därför jag kopplade min egen smärta till synd. Jag som inte ens är troende. Min andra tanke var att "nej, nu jävlar är sorgen här igen! Räcker det inte med att jag tänker på honom dygnet runt? Och kanske lite extra mycket sen förra tisdagen då jag för första gången pratade om hur han dog, och hur det spelades in och ska spelas upp för en man på P1. Och jag hoppas programmet blir bra för det var för Oves skull jag ställde upp. Jävla jävla sorg, välkommen att slå dig ner i mitt hjärta, åter igen och för alltid.
 
Det är som att jag inte längre vet vad som är jag och vad som är sorgen, eller om det bara är en vanlig jävla förkylning eller saknaden och sorgen efter honom som återigen gör sig påmind. 

världens bästa samtal

Publicerad 2012-09-17 13:53:03 i Sex osv.,

Ringde precis världens bästa samtal och ni vet alla hur svårt det är att prata med hjärtat i halsgropen... Det var främst hen på andra sidan som pratade och att få höra "du är så meriterad, så vi vill flytta dig till utbildningen här istället, för vi tror att du skulle göra ett fantastiskt jobb här. Känns det ok för dig?" - gjorde denna dag, kanske denna vecka? 
 
Ringde mamma och ylade av glädje. Tänk att jag snart klättrar ännu ett steg på min egen pyramid av utbildning till att bli sexolog. Fantastiskt. Vill fira med bubbel!
 
 

vecka trettioåtta

Publicerad 2012-09-17 11:49:00 i min vardag,

 • tre jobbpass på centan
 • deadline elva för Veckorevyn! Om jag räknar rätt blir det min tioende. TIONDE! Kan fortfarande skrika till av lycka när jag bläddrar i tidningen och ser mitt namn eller när läsare skickar fina mail där det står att dom tycker jag är "cool". 
 • Mingel med Fridah, Forma Books bjuder till mingel och det viskas om italiensk mat, författare och mingel. Lovely sällskap och lovely plan
 • Mor fyller 60! (hon fick två fantastiska dikter på rim upplästa för sig i lördags, bildbevis kommer!)
 • tårtfix. Det ryktas om att det finns ett ställe där de säljer andra sorteringsvaror av tårtor och bakverk...
 • älskade Sanna har fest
 • Veckorevyns årliga Blog Awards går av stapeln och jag är bjuden på efterfest
 • två uppgifter ska in till kursen i Umeå. Min snabb-speed-grupp är bäst
 • lingonplockning på landet med systrarna
 • spinn, yoga, simning
Det här med att kunna hushålla sin egen tid? Hur lär en sig det? Dela upp dagarna i timmar? Dela upp i matchtider och plugga en halvan och leka andra halvan? Ba kötta en timme, vila, kötta en timme till och sen vila igen? Är disciplin något som ligger längs ryggraden? Eller går den i ide så fort solen tittar fram? Göra färgglada scheman åt sig själv och ge sig själv en gåva så fort en lyckas hålla sig till det? Ni kan ju dela med er bland kommentarerna, tack.
 

den finaste gåvan

Publicerad 2012-09-17 11:39:57 i åsikter,

Inledde morgonen med att se ett av de bästa avsnitten med Vänner, det när Phoebe bestämmer sig för att bli surrogatmamma åt sin bror och hans fru. Jag vet inte säkert, men jag tror att det kan ha varit just det avsnittet som blev startskottet för min egen uppfattning och inställning till just surrogatmödrarskap. 
- jag har alltid varit inställd på att om någon av mina syskon eller någon av mina närmaste vänner skulle behöva en livmoder för sisådär 9 månader så skulle jag vara redo. 
 
För att sammafatta surrogatmödrarskap kort: du tar en person sperma och en persons ägg, blandar dessa utanför kropparna, tar med hjälp av medicinsk hjälp och befruktar dessa ---> placerar de befruktade äggen i en annan människas livmoder, som sen bär på barnet/barnen, föder och sen överlämnar till personerna vars sperma och ägg det var från början. Personen med livmodern är så att säga ugnen där några andra människors bröd blir färdiga. 
 
 
Förutom att det handlar om människors liv. Och det är inte alltid lika rosenskimrigt och vackert som det beskrivs i Vänner. I verkligheten skulle vi kunna dela upp det i två kategorier:
- surrogamödrarskap som sker mellan människor som känner varandra, som tex att jag skulle bära någon av mina syskons barn. 
- surrogatmödrarskap där barnet blir en köpvara och personen som bär barnet åt några andra får betalt. Vissa kallar det för människohandel. 
 
Den andra delen av surrogatmödrarskap har bara diskuterats i några år och är fortfarande väldigt nytt. Det här är en såndär fråga där en lätt kan få en inställning när det gäller en själv, och en helt annan inställning när det rör andra människor och deras kroppar. All form av surrogatmödrarskap är olaglig i Sverige och med den regering vi har idag kommer det nog dröja innan det blir lagändring. 

pepp på prep

Publicerad 2012-09-16 15:58:11 i njuta,

I väntan på att mitt lunchsällskap ska dyka upp sitter jag och fantiserar om privatskolor. Tänk att bo i ett gigantiskt hus, dela rum, ha skoluniform, kanske spela någon sport i skollaget, ha morgonsamling och gemensamma prov i stora salar...

Tror det främst handlar om att jag även denna termin blir utan en fast klass. Eller jag hamnade i tre klasser: en jag trivs i och träffar två gånger i månaden, en klass där jag pratar med en av 47, och en klass som jag bara har kontakt med online.
- tror jag har sett lite för mycket på Gossip Girl.

kärlek är ett brev som är skickat tusen gånger,

Publicerad 2012-09-16 12:29:28 i kärlek,

En av få fördelar med att en av ens bästa kompisar är utanför landet är att jag får skriva långa långa mail. Jag älskar att få skriva av mig, berätta om vad som händer och få ett lika långt mail tillbaka. Så jävla enkelt sätt att sätta ihop alla ens känslor, saknad och pepp över att den andra har det bra i det andra landet. 
 
Denna bild, tagen uppe i Piteå. Känns som att det var igår - jag och min fina halva.
 

hemmafru från femtiotalet

Publicerad 2012-09-15 13:06:01 i min vardag,

kommer på mig själv med att leta efter en passande bh för klänningen som har en öppning  i ryggen - samtidigt som jag ilade fram och tillbaka till ugnen för att se så att de miljoner småkakor jag bakat inte bränns vid.Och det känns som att jag åkt i en tidsmaskin från femtiotalet och hamnat i nutiden. 
 
Blir som vanligt åter påmind om att jag aldrig kommer att vara någons hemmafru. Nog för att jag är snygg i klänning och kan baka fantastiska småkakor, men det finns gränser. Bara tanken av det fyller mig med skepsis, ja ni ser ju själva på bilden.

ett minne om en eftermiddag

Publicerad 2012-09-15 11:52:30 i min vardag,

Vi skulle handla och det var något vi ofta gjorde tillsammans. Han tyckte om att lära mig nya saker och vi kunde botanisera oss i vilken matbutik som helst. Vi gick igenom rättigheter som vi som konsumenter har, pratat om maträtter och recept, saker vi ville laga och saker vi läst om. Vid kött och fiskdisken kunde vi stå länge och han berättade om de olika sorterna, vart på kon de olika köttbitarna kommer från och berättade vad de olika fiskarna smakar. Hur du ska tänka kring jämförelsepriser lärde jag mig i samma takt jag lärde mig läsa och det är något jag fortfarande spanar efter.
 
Denna dag skulle vi handla folie. Han skulle laga någon maträtt i ugnen där foliet hade en särskilt stor roll, minns ej inte maträtten men jag minns att foliet var en viktig del. 
 
P - Då ska vi se, plastfolie, plastfolie, plastfolie. Men vad är det här? 
C - Vad? Foliet ligger ju precis bredvid plastfoliet. Jag ser ju det. 
P - Ja men. Det är ju tre i plast och bara en i riktigt folie. 
C - Ja men vem bryr sig. Du har ju ditt folie där, ta det och så går vi.
P - Men du ser ju själv. Så här kan det ju inte vara, vänta.
C - Pappa, vad ska du göra nu?
P - Du där, ja du! Få se nu, Kenneth? Ja Kenneth, kan du förklara för mig varför det finns tre sorters plastfolie, men bara en sort vanligt folie?
K - Tja, ja du. Inte vet jag, letar du efter någon speciell sorts folie?
P - Men så här kan det ju inte vara Kenneth. Nej, det här får du se till att ändra.
K - Eeh, okej.
P - Nu tar jag visserligen den här sortens folie. Men till nästa vecka vill jag se ändring på det här. Ok?
K - Ok?
P - Så då går vi, kom nu lilla gumman. 
C - Hej då Kenneth. 
 
 
Varför det var så viktigt att det skulle finnas lika många sorters vanligt folie som plastfolie kom vi aldrig riktigt fram till? Och varför detta var en faktor som tydligen störde honom blev jag aldrig riktigt klok över. Tror det mer handlade om att han ville visa sin rätt och ha rätt. Fina pappa.

lördagar ska börja med harmoni

Publicerad 2012-09-15 09:59:26 i min vardag,

Solen skiner, kaffet är fortfarande varmt, jag går igenom veckans struntbloggar och diskuterar det senaste om Googles beslut om att inte ta bort filmen som kränker miljoner muslimer världen över med Anna. Jag börjar komma in i det här med att vara ledig på helgerna, att få sova tills solen skiner utanför och inte behöva hetsa iväg till centan i gryningen. Jag lär mig att ta det lugnt och just denna helg går det bra. 
 
Dagens planer: promenad, baka kakor, plugg, 110-årsfest för mamma och moster med hela släkten. 

på väg

Publicerad 2012-09-14 22:24:41 i njuta,

Ni vet när en utnyttjat lite för många timmar av dygnet, levt som att det varit semester, dansat som att ingen tittat och skrattat bort ett dussin timmar. Det var fantastiskt kul, men det känns som att jag inte varit hemma på dagar.

Bonniers årliga fest var snäppet bättre detta än förra årets. Info + årets bild kommer. Nu måste jag sova ikapp det jag missade inatt.

sol vs plugg

Publicerad 2012-09-13 15:40:36 i njuta,

Skiner solen hos er med? Det gör den här på söder så jag tänkte vara effektiv och plugga medan jag solade... Vaknade en timme senare och några fräknar rikare :)))

brott som brott?

Publicerad 2012-09-13 11:24:59 i åsikter,

Jag antar att ni alla sett klippet från Efterlyst som handlar om småbarnspappan Johnny som blev rånad efter att han trillat ner på tunnelbanespåret och blev lämnad av förövaren när det var åtta minuter kvar...
 
Fruktansvärd historia från början till slut och polisen verkar lägga ner massvis med resurser för att finna den skyldige. Bilder på förövaren skickas runt till alla på facebook och bara på min vägg har fem delat bilden på gärningsmannen/Efterlysts film den senaste timmen.
 
 
Men, någonstans inom mig vaknar den där lilla osäkra känslan - att hade det varit en kvinna detta drabbat hade det inte varit lika mycket kalabalik. Brottet är hemskt och ja, jag hoppas också att de får fast den skyldige. Men, hade det varit småbarnsmamman Karin som supit till med några vänner, somnat på stationen för att sen trilla ner på spåret och bli utsatt för rån  - så tror jag inte att hela svenska folket lagt sig i. 
 
- hon hade fått skylla sig själv
- hon som kvinna ska inte dricka
- hon som mamma ska inte dricka
- hon som kvinna ska inte åka kollektivtrafik själv sent en natt
- hon som kvinna ska helst inte åka kollektivtrafik själv alls
- hon som kvinna skulle med all säkerhet få sin klädsel granskad i sömmarna
- hon som kvinna skulle få sina alkolvanor granskade
- hon som kvinna skulle få sin familjesituation granskad 
- hon som kvinna skulle bli ifrågasatt om hon egentligen är en bra mamma
- hon som kvinna hade förmodligen även blivit utsatt för sexuella trakasserier, våldtäkt, sexuellt våld
 
 
Jag vet inte hur många brottsfall ni läst om där kvinnor druckit och blivit utsatta för brott - men det är alltid deras trovärdighet och deras historia som blir ifrågasatt - inte förövaren om varför den/dem gett sig på en märkbart berusad person. 
- och kanske det konstigaste i klippet är att de gång på gång belyser alla Johnnys goda egenskaper, att han är småbarnsfar och glatt sig att få börja jobba igen efter semestern. Men de utelämnar att han är märkbart berusad? 
 
 
Det är en konstig värld vi lever i. Jag blir som mest peppad på att börja läsa kriminologi av detta. Belysa hur brottsfall skiljer sig mellan könen och hur samhället ser på olika brott. Våren 2013 kommer bli bra. 

badhuset - en frizon

Publicerad 2012-09-13 11:10:07 i njuta,

Med tanke på att jag hellre hänger hos gynekologen än går till tandläkaren, så är det kanske inte så konstigt att jag även älskar att hänga på badhus. Förutom att jag känner mig förbannat duktig efter att ha plaskat runt i 45 min, så gillar jag själva stämningen i omklädesrummen, de gemensamma duscharna och bastun. 
 
ALLA är nakna - och det är ingen som bryr sig. 
 
 
Kroppar i alla former, åldrar och storleker existerar. Om en någon gång känner sig kvävd av alla hemska reklambilder och smal-retuscherade kroppar, ta dig en vända till närmaste badhus, dra på dig en bikini och bara andas in stämnningen av nakna, främmande kroppar. 
 
Det finns inget sexuellt i luften, utan det är bara en grupp okända människor som råkar befinna sig avklädda i samma rum. Det är celluliter, orakade ben, håriga armhålor, ammade bröst, magrutor, fylletatueringar, åderbrock, gravidärr, solfärgade magar, resårmärken efter tighta jeans, hängbröst, små bröst, tighta och hängiga rumpor - det finns ALLT! Det är kroppar i alla dess former och det kan ibland på något konstigt sätt vara lite chockartat att se så mycket olika. Inga översminkade fjortonåringar som ska visa upp kläder för 30+´are, inget hets, inget snack om bantning, inga regler och normer att följa. 
 
 
Badhus är för mig en frizon. Där kroppar får vara kroppar. Ingen granskning, inga normer, inga förhållningsregler (ja förutom att bära badplagg i badhusets gemensamma rum) och inga måsten. En får bara vara. 
 

dravel om helhet och självständiga människor.

Publicerad 2012-09-12 23:53:16 i böcker, kärlek,

Om det är ett begrepp jag har svårt för så är det "en hel människa". När är en hel? Blir en någonsin hel? Och vad är det som gör att en blir och är hel? Jag ser framför mig hur alla tårtbitar i livet ska vara på plats exakt samtidigt - händer det ens?
 
Påminner mig bara om när min läkare sa att jag inte fick börja min behandling förrän jag var "stabil", och jag ifrågasatte vad hen inkludera i begreppet "stabil" - ekonomiskt? själsligt? jobbmässigt? utbildad? familj? 
(- sanningen var att jag var nydumpad, pank, sagt upp mig från fast tjänst via sms, krossat hjärta, och rent allmänt ett vrak... Men jag ljög och fick påbörja behandligen.)
 
Det enda jag kan komma på som är positivt med att vara hel, det är att om och när en påbörjar en relation med en annan människa, så är det aldrig bra att bli hel tillsammans med den personen. Eller bygga upp sin "helhet" för eller tillsammans med någon annan. Jag tror inte på det. För vad fan händer den dag då det tar slut? Konfettiregn med alla ens känslor och hjärtskärvor...
 
Fast den där känslan av att någon annan gör en hel, ibland finns det ju inget bättre än just den känslan. Och på samma sätt som det kan vara det bästa någonsin, känns det som tusen knivar i hjärtat när den personen försvinner ur ens liv. 
 
På något sätt tror jag en måste förstå att allt inte kan vara fläckfritt och rosa moln hela tiden, och förstå att vi alla är olika och olika saker som bygger upp vår helhet. Och livet är en jävla bergochdalbana, ibland kan en inte göra mer än sitt allra bästa och hoppas på att saker blir som en vill till slut. 
 
Kan vi inte bestämma att det är snäppet viktigare att kunna vara självständig och kunna ta hand om sig själv en hela tiden fokusera på att vara hel? Självständig är väl det viktigaste en människa kan vara? Det som jag innefattar i det är nog:
 
- en ekonomisk buffert, behöver knappast vara 10000, men den där tryggheten i att veta om att en har pengar och kan ta hand om sig själv ekonomiskt känns ganska bra i magen. 
- ha åsikter och våga stå för dom, ibland är vi inte mer än vår röst och tankar. 
- någolunda stabil... jag tror inte på att en kan vara fullkomligt stabil på alla plan samtidigt, det är nog något en får gå på känn.
- vänner. Ingen människa är en ö. Och det finns inget bättre än att vara en grupp självständiga individer tillsammans. 

be duktiga flickan att dra åt helvete

Publicerad 2012-09-12 10:14:43 i plugg,

Ni vet den där känslan av att "det här jävla plugghelvetet kommer aldrig ta slut och när jag väl är klar med denna uppgift så är det nästa och så nästa och så nästa och så kanske jag dör innan jag är klar..." 
 
Så levde jag under hela högstadiet samt till och från under hela gymnasiet. Studier, uppgifter och betyg fick ta lite för mycket plats i min hjärna, i min mage och i mitt liv. Jag var så insöad på betyg att jag kunde ha ångest första dagen i tvåan för att jag VISSTE att jag skulle ha nationella prov i engelska b någon gång i maj. Och den där magknipskänslan höll i sig fram till dess...
 
Jag vet faktiskt inte vad det var som fick mig att lugna ner mig? Kanske för att jag inte läser några kurser där det är möjligt att få stipendium? Eller så tröttnade jag bara på mig själv, min ångest, min sömnlöshet och de gråa döda ögonen som mötte min blick varje morgon innan jag lunkade iväg till tuben. 
 
För vet ni, skolan är till för att du ska lära dig saker. Den är uppbyggd för att du ska få in ny kunskap i hjärnan och omvandla den till pepp inför kommande erfarenheter, vidare studier och kanske en samling högskolepoäng. 
- skolan är inte till för att skapa ångest, gråtattacker, betyghets, magsår, andningssvårigheter och panik. 
 
 
Det tar tid och det är svårt - men det går att be den duktiga flickan inom sig att dra åt helvete, dra ner på tempot i själen och pluggtakten - samtidigt som en förstår att en faktiskt är duktig. Betyg kanske är bra för vissa, för resten är det bara att ångest i bestämd form. 
 
Det handlar om att våga se bortom den där lilla bokstaven på provet och förstå varför du pluggar. För att du ska lära dig, hålla hjärnan i trim och trivas med det. Inget annat. Så ta ett djupt andetag, ta en uppgift i taget, fokusera en stund, pausa en stund, gör klart den, pausa mer, fortsätt med nästa och håll hela tiden koll på andningen. 
- och om du lämnar in den någon dag försent? Vem bryr sig? Det är ju knappast så att läraren kommer be dig på plankan ner till att hajfullt hav. 
 
Och det är aldrig värt att försumma sig själv och sabba sin hälsa för några betyg. Du går alltid först. 

alla förtjänar inte en andra chans

Publicerad 2012-09-12 09:01:44 i åsikter,

Min mamma säger ofta att jag är kall och hård när jag säger sånt, men jag har så förbannat svårt att förstå hur människor kan fortsätta att få utrymme i media, få pengar, få plats och få fortsatt berömmelse - när det gjort så förbannat jävla dumma saker?
 
Människor som misshandlar, köper sex, knarkar, våldtar - hur kan media och samhället fortsätta ge dom utrymme? De borde kastas ut i snön och låsas ute. Söka ett jobb på valfri matvarubutik och stanna där. Ingen mer berömmelse, inga mer pengar, inga fler fans som bölar över dom. Ingenting. 
 
"Men åh, dom slutar ju inte sjunga bra bara för att dom kanske råkat nästan slå ihjäl sin partner" Nej visst, rösten är säkert intakt, men vem bryr sig? Inte jag. Jag mår illa av den delen av branschen som fortsätter ge folk berömmelse. 
 

vi har ryckts ut ur samma livmoder

Publicerad 2012-09-11 22:13:33 i njuta,

Tänkte skriva att vi båda pressats fram ur samma öppning, men vi är ju båda kejsarsnittsungar - därav titeln. Idag hann vi med ett långt varv på stan, planering kring kommande resor och genomgång inför Bokmässan i Göteborg. 
 
Allra käraste syster
 


ps. inser att det är första gången jag skriver något annat ord för fittan, men jag tänker att när det kommer tills en egen moder, då finns det fan gränser. Dessutom är det främst slidan som jobbar vid födseln. Ja, förutom livmodern och hela den vägen ner till slidan. 

skolinformatör för RFSU

Publicerad 2012-09-11 21:44:11 i Sex osv.,

Ni vet när en verkligen vill något, verkligen sådär jättemycket - men så av olika anledningar så går det aldrig? Jag vet hur det känns. Jag har sökt till att få bli skolinformatör för RFSU i fyra år nu, jag tror att detta blir min femte sökning? De två första gångerna jag blev nekad så grät jag, tredje gången blev jag arg, förra året brydde jag mig inte - i år vill jag bara komma med. 
 
Jag är så otroligt jävla peppad och jag vet att jag skulle göra ett fantastiskt jobb. (det är så jobbigt, för jag orkar inte ens låtsas leka blyg eller som att jag inte vet själv hur jävla bra jag skulle vara på jobbet. Jag skulle göra ett fantastiskt jobb, vilket jag även skrev i min ansökan.)
 
Så kan vi alla ta och hålla tummarna för att det är femte gången gillt som gäller för mig. Att detta är året då jag äntligen blir skolinformatör. Ja, jag tycker vi spikar det. Tack i förskott.
 
 
ps. det var förresten till skolinformatörsutbildningen för RFSL som jag ansökte via RFSL Nyköping, sa att jag kom från Norrköping och blev kär i Kristianstad. Men det är en heeelt annan historia. 

kärlek

Publicerad 2012-09-11 09:05:41 i kärlek,

 
skratten som ekar över gatorna där vi går, diskussionerna som aldrig tar slut, planerna som ska ta oss några varv runt jorden, glöden för helt olika saker men som alltid kan bollas och ventileras, exalteringen i ögonen och orden som inte riktigt hänger med takten våra tankar går i, - kärleken.  

grooming

Publicerad 2012-09-11 07:45:13 i Sex osv.,

Grooming för mig är när en vuxen person tar kontakt med ett barn i sexuellt syfte. Det kan handla om månaders chattning, samtal, sms - innan de träffas på riktigt. Personen kan låtsas vara yngre, vara någon annan och brukar ofta se till att bli vän med barnet först och skapa ett förtroende - för att sen leda vidare det till sexuellt utnyttjande. Det handlar om att sänka barnets ribba, komma den nära och bygga upp en nära kontakt. 
- den vuxna vet hela tiden att det är ett barn den pratar med och maktbalansen är från början ojämn. 
 
Alexandramannen är ett typiskt exempel på en man som utsatte flera unga flickor för detta - han låtsades vara en ung tjej, blev deras förebild, byggde upp en relation och de unga tjejerna fick ett förtroende för honom. När relationen var stabil och tjejerna fattat tycke för denna "Alexandra" ledde han in samtalen på sex och det hela slutade med att han utnyttjade flera unga tjejer sexuellt. 
 
 
Om jag satte morgonkaffet i halsen när Cimon skriver om grooming här? Mina kombos som är några snäpp mer berikade inom skönhetsvärlden förklarade att grooming även kan handla om "manlig" hudvård i form av rakning, omvårdad och sånt. 
 
 
Varför har någon valt att ta detta ord är för mig oklart. Det är nu jag skulle ha kvar Fredrik Lindströms mail och skicka iväg lite frågor... Får spana efter henom på bokmässan i år. 

om ett samhälle där det är okej att slåss,

Publicerad 2012-09-10 17:14:21 i åsikter,

Inatt drömde jag att jag mördade en man. Han gick till attack och skulle antingen våldta mig eller ha ihjäl mig, eller kanske våldta mig först och sen ha ihjäl mig. Det slutade med att jag stack en stor kökskniv i hans hals och dödade honom. Min mamma kom in i rummet och snubblade på likets fot, och vi kom överrens om att jag förmodligen skulle åka dit på antingen dråp eller självförsvar. I drömmen ville jag slå tillbaka och skydda mitt eget liv, sen om det innebar att någon annans liv avslutades tänkte jag inte på. 
 
Ibland tänker jag att det måste vara något fel på mig, för när jag själv föreställer mig att jag eller någon i min omgivning skulle råka ut för denna typ av händelse så är alltid min spontana tanke att jag vill slå tillbaka, ge mig en kniv, en stol eller tegelsten - det bränner till i blodet och jag är redo att slåss för någon jag älskar. 
 
Har ni någon gång sagt den där banala meningen "skulle du kunna ta en kula för mig?" och sen inväntat någon du älskars svar, och att du vill att hen ska säga "Ja, jag skulle ta en kula för dig." och att det på något sätt är bland det finaste en människa kan säga. Som att kärleken och viljan att kunna ta en kula för någon annan är det yttersta kärleksbeviset och därefter kan en inte komma längre i sin kärlek till en annan människa. 
- överlag har jag väldigt svårt för all sorts våld, med eller utan vapen, men jag kan ändå minnas den där nöjda känslan i hjärtat när jag som sjutton år gammal fick höra att just den jag älskade då kunde ta en kula för mig. Fast med tanke på de kretsar vi hängde i så var det där med pistoler och kasta sig framför kulor aldrig något aktuellt. 
 
När det handlar om den verkliga världen så kan jag se fördelarna med att lära ut självförsvar till unga. Och nej, jag vill inte att enbart de som definieras som tjejer ska gå på det - utan alla, oavsett kön. MEN, jag tror inte på att en kurs på tre timmar kan göra någon trygg för resten av livet, eller att en timmes fyra-hörnen-övning kan fixa en skola som har problem med våld. 
- för så länge vi enbart lär en viss del av samhället att försvara sig, men aldrig fokuserar på varför just en annan del av samhället slåss och okejar att de slåss - så kommer ingen förändring ske. 
 
För det är alltid det gyllene motargumentet i diskussionerna om självförsvar på schemat: "Men killarna då?! Ska ingen lära dom att försvara sig." Självklart ska dom få det, alla ska ha samma rätt till detta.
 
- men min följdtanke är alltid: varför lever vi fortfarande i ett samhälle där det är okej för unga killar och därefter vuxna män att slåss? Varför lär vi dom från att de kan gå att de ska vara tuffa, kaxiga, våga vara skitiga, knuffas med sina kompisar och att de är okej att slåss så länge en säger förlåt om den andra börjar gråta. 
 
Så länge samhället konstruerar en norm där det ingår att våga slåss, kunna slåss, ignorera sina egna känslor, motarbeta empati, säger att det är okej att slå ner någon som hejar på fel fotbollslag och iklär alla dessa egenskaper för "manligt" - så kommer jag uppmana alla att resonera som jag gjorde i min dröm. 

att göra,

Publicerad 2012-09-10 16:57:00 i min vardag,

Sen Linnea förklarade för mig att folk som har väldigt mycket ångest ofta gör att göra-listor så är det ungefär det enda jag tänker på när jag skriver mina. Allra helst vill jag ha ungefär fem stycken igång samtidigt. Nu har jag lyckats minimera det till häpnadsväckande två - en veckolista och en mållista. 
- men det jag inte fattar är hur folk lyckas hålla allt i huvudet? Jag skriver upp allt i kalendern, i mobilen, på minst en lista och gärna på handen. Och det blir ändå ofta så att jag dubbel/trippelbokar... 
 
Hur gör alla andra människor i sina liv? Det kan ju inte bara vara jag som älskar listor och som gärna använder olika färgpennor som koder... Eller hur? Ta bara min tisdag, hur skulle någon kunna hålla allt detta i huvudet?
 
- vakna, promenera, plugga
- 10.00 fika + radioinspelning med Ove
- 12.00: spinning
- 13.00-15.00ish plugg med Naddi
- 15.00ish fika/lunch/middag/häng med La familia
 
- och här sitter jag och planerar resten av dagen som består av att våga börja skriva rent en uppgift, har för första gången fritt spelläge och är lite för exalterad för att våga börja skriva. Tidigare har det alltid vara helt styrda uppgifter med noll utrymme för egna tankar och åsikter... Men det är det på denna kurs.
- utöver det ska jag äta smulpaj med kombos, gå på bio med Fredrik och läsa klart lite texter till Umeåkursen. Samt skriva en text om att våga misslyckas.

Girl Power!

Publicerad 2012-09-10 12:37:34 i njuta,

Solen skiner och jag ska ta ett varv runt Djurgården med Fridah. Hon är ett fantastiskt typexempel på person jag fallit pladask för - efter fem min och tre skratt var jag fast, mer intelligens och vassare penna är svårt att finna.
- vi borde ta över världen.

första skoldagen!

Publicerad 2012-09-10 09:21:00 i plugg,

Det är måndag och jag vaknar några timmar innan klockan ska ringa - och exalteringen har inga gränser. Det är dag ett på den stora plugghösten. Jag har hållt mig från att plugga både fredag och lördag kväll, Stockholms uteliv är i någon form av stilje nu när hösten snart kickar igång och jag är även inne i en fas där jag inte orkar hålla på som förr - ni vet den där tiden med 3h sömn, ragg, 9h jobb, plugg + familjemiddag på det. Kanske hinner jag ändra mig till nästa helg...
 
De första uppgifterna ska inte in förrän om tre-fyra veckor, men jag är redan klar med två och tänkte fortsätta med de som är efter idag. Jag kan känna hur mina andetag fastnar i halsen för att jag är så exalterad. 
från vänster till höger:
de böcker jag behöver idag för tre olika kurser
kalender, dagbok och färgpennor (varje skola har sin egen färg i min kalender + block...)
tidsfördriv och pausunderhållning

vi är med köksbord!

Publicerad 2012-09-09 09:54:13 i min vardag,

Alla ni som varit hemma hos mig vet att jag inte har något köksbord. Det har en gång i tiden funnits ett, då detta hem är byggt med en specifik plats för köksbord - dvs ett matrum. Men då ett ex tog sitt med sig för att ställa det i sin fars källare har jag inte direkt tagit mig tiden att skaffa ett nytt...
 
Det har istället varit middag på golv, i sängar, ståendes i köket eller lite bohemiskt på kuddar i en ring på golvet i vardagsrummet. 
 
 
Men nu, nu har förändringens vindar minst sagt tagit sig en vända förbi Högdalen och vi har nu ett köksbord. Detta firades med tabletter i trycket Manhattan från Svenskt Tenn. Hurra!
 

hemligheten

Publicerad 2012-09-09 09:49:32 i åsikter,

Har ni hört talas om Hemligheten? Boken som sålt i ungefär lika många exemplar som Bibeln och Paolo Coelhos böcker tillsammans. Boken som beskriver hur Du ska göra för att få det liv Du vill leva. 
- allt med hjälp av tankens kraft. (ni förstår ju själva vilken fantastisk bok detta är!)
 
jag läste den för något år sen och la ner hela min själ i det. Tänkte och drog till mig så mycket positiva tankar jag bara kunde. Jag minns inte allt jag ville uppnå då, men två saker minns jag och det är väl för att de faktiskt slog in:
 
- jag ville skriva för unga. Jag ville skriva om sex, kärlek, relationer och allra helst i någon stor tidning som har en gigantisk läsarkrets, gärna någon av Sveriges största... - Ungefär tio månader senare ringde Linda Öhrn och berättade att Hannah skulle sluta - och resten är så att säga historian jag lever i nu.
 
- jag ville bli förälskad. Sådär riktigt jävla håll-käften-kär! Så kär att jag inte visste vad jag hette och att jag knappt visste mer än att jag älskade den här människan. Några veckor senare satt jag på tåget ner till Kristianstad där mitt liv bokstavligen vändes upp och ner. 
 
 
Idag är jag kvar på Veckorevyn, skriker varje gång jag får en fantastisk fråga, en peppande mening från en läsare och vill dricka bubbel några gånger i månaden för att fira detta jobb. Kärleken, som ni alla vet, tog slut. 
 
 
Kom på igår natt att jag kanske borde läsa om den där boken? Dra till mig lite ny energi, sända ut mina tankar till universum och få som hemlevererat bra saker, kärlek, karma och allt jag nu vill ha. Men denna gång höjer vi ribban, här kommer det jag just nu vill ha och så bockar jag helt enkelt av det som sker. 
 
- en förälskelse. Jag vill vara förälskad, sådär fnissig och bubblig och lycklig med någon som känner samma sak för mig. Jämställt, pirrigt och jävligt bra. 
 
- jag har ett radioprogram. Jag tänker att jag skulle göra det jäkligt bra och jag skulle nog hinna med två program i månaden. Skulle även kunna tänka mig att vara gäst hos någon två/fler gånger i månaden.
 
- jag klarar alla min kurser + bygger upp en bra plan med en fantastisk syo om hur jag ska få min kandidat.
 
- snygga armmuskler. Jag är nog en sån som skulle passa i bra armmuskler. Dessutom är det alltid bra att vara stark utifall en tex skulle behöva nita någon. 
 
- jag har betalt för att skriva. Utöver Veckorevyn får jag ett riktigt bra erbjudande som jag kastar mig över. Ett extrajobb där jag får skriva fritt om sex, kärlek, känslor, tankar och kanske lite åsikter. 
 
+ en hel del hemliga saker. Vi kör en återkoppling om en månad och går igenom allt jag lyckats dra till mig. 
 
ps. själva hemligheten med hemligheten är att en ska tänka vad en vill ha, känna som att en redan har det och sen har en det. Så när jag skriver ner dessa punkter känner jag som att allt redan har hänt för då kommer det att hända. 

otäck dröm X två

Publicerad 2012-09-08 15:05:49 i min vardag,

Hur ofta tänker ni över drömmars betydelse? Jag skulle så gärna vilja vara en sån som skrev ner alla mina drömmar i en liten svart bok, tog med mig den lilla boken och gav den till en liten spåtant som förklarade in i minsta detalj varför jag drömmer som jag gör och vad de betyder. 
 
 
Inatt vaknade jag helt knäckt av en dröm, det hände så mycket och det är lika bra att jag berättar för er - så har vi klart för oss att det ALDRIG kommer ske i verkligheten.
 
Första delen av drömmen: min älskade syster Phia var inne i någon form av kris, så hon började tatuera sig. Hur vår mor reagerade var dock inte med, hade säkerligen varit spektakulärt... Men hon tatuerade sig och tatuerade sig. På insidan av vänster hand hade någon med snirklig vivaldi-stil skrivit "Sofie". Nästan hennes eget namn.
 
C - Men vad i helvete, du heter ju inte ens så. Det är inte rättstavat på något sätt?!
S - Nej men du vet, det är inte så noga. Man förstår ju ändå dess betydelse!
C - Nej. Det gör man inte. FÖR DET BETYDER JU INGET!!
 
Och sen fortsatte vi bråka om hennes solar, månar och diverse tingeltangel hon fått inpräntat i färgglatt bläck på olika delar av kroppen. Och just det där med namnet kunde jag inte släppa. Både i drömmarnas värld och i den riktiga världen är just att tatuera in sitt eget namn det dummaste jag vet. Jag drar alla över en kam och ser dem som mindre intelligenta. Jag blir inte klok på människor som tatuerar in sitt eget förnamn? Så ologiskt. 
 
 
Andra delen av drömmen, Natti hade bestämt sig för att nu var det dags. Hon skulle ligga med en kille, hon ville ha kuk. Och hon valde att gå igenom mitt arkiv och valde ett av mina gamla ligg? Till saken hör att i drömmen var hon tillsammans med Linnea (som hon är i verkligheten) men brydde sig inte riktigt om det. Hon ville ligga med en kukbärare och bläddrade i mitt arkiv. Linnea fattade ingenting och jag var arg dels pga att hon skulle vara medvetet otrogen och dels för att hon skulle ta just en av mina gamla snubbar. I drömmen kände jag inget för snubben och det är en gammal historia som även upprepat sig under det senaste året. Statusen är väl att vi skulle kunna hör av oss en uttråkad lördag när inget bättre händer. Detsamma gäller även i verkligheten...
   Sagt och gjort, hon hörde av sig till snubben som inte bangade på att få ligga och de bestämde träff. Jag och Natti bråkar och hon hävdar att hon är en fri människa, mitt svar är att hon får vara hur jävla fri hon vill - men hon sårar inte Linnea och hon behöver ju inte plocka något av mina ligg?! Ska hon vara otrogen kan hon ju ta någon främling, vi bor ju ändå i Stockholm... Drömmen slutar med att Natti går ut genom min ytterdörr för att träffa snubben.
 
 
 
Så, ni som känner att ni kan spå i drömmar och har någon aning om vad någon av dessa drömmar betyder - lämna en kommentar.

fredag kväll

Publicerad 2012-09-07 23:52:36 i min vardag,

Min hud luktar vanilj, ett halvt dussin ljus är tända och jag åter på hemmaplan. Mina lakan är krispiga och jag luktar inte längre tåg/buss/Robins duschtvål "Nivea Man"/svett. Väskan är uppackad och jag vet faktiskt inte när jag ger mig iväg nästa gång. Det är sånt som löser sig. 
- en sak vet jag, och det är att jag valt helt rätt. Sen om det innebär att jag bor i en resväska resten av hösten eller att jag är på vift några dagar i månaden, det hör till kategorin "löser sig med tiden". 
 
Inser att det är fredag, men den där ångesten över att jag kanske missar något infinner sig inte. Kan det vara något som hör sommaren till? Ungefär samma ångest som när en ser att solen skiner och en måste gå ut bara för att njuta av det vackra vädret, typisk sommarångest.
 
 
Jag börjar sakta ta in att hösten snart är här, luften börjar bli krispig och kalendern är fulltecknad med inlämningstider och seminarier. Här om dagen kom jag på mig själv att börja planera julens bakverk - men det är något med hösten som är svår att ta in. Oktober månad kommer jag som vanligt mest ignorera. Eller fylla med mysiga pluggkvällar, krispiga promenader och spelkvällar. 
 
 
pepp-lista inför hösten:
- bokmässan i göteborg: park, böcker, författare, mingel och signeringar
- basker: jag har en i svart och ska införskaffa en i rött/plommonlila
- te och scones: två saker som ska skrivas in i kalendern minst en gång i veckan
- skolan har kickat igång: jag är så pepp. Jag kommer på mig själv med att längta efter hemtentan?
- tända ljus: tiden på året som ikea säljer som mest hundra-pack? 
- det är ok att mysa. Utekvällar, minglande, barhoppande och sänghoppande får låg prio och allt kretsar om filmkvällar, hångel, stickade tröjor och mys mys mys.
 

i Selmas fotspår

Publicerad 2012-09-07 07:53:29 i plugg,

Nu leder denna resa i Nils Holgerssons fotspår mot sitt slut, om en halvtimme går bussen hem till stockholm. Kalmar är fantastiskt vackert och jag tog en långsam promenad bland vackra hus och fotade träd i motljus...

Vad det gäller min andra klass: jag älskar den! Läraren är så klok och fin, min klass är intressant och alla har olika bakgrund samt mål med kursen. Jag tycker mer om när det är spridning pga det breddar kunskapsfältet och alla får lära sig mer.
- dessutom blev jag de ungas expert då jag nämnde Veckorevyn och läraren vände sig till mig vid flera tillfällen :)))

finn ett fel

Publicerad 2012-09-06 17:00:17 i min vardag,

Med gråten i halsen vandrade jag mig igenom Kalmars kärna efter att en idiotisk taxichaffis pekat åt fel håll. Tror hen att hen vinner mig som kund efter att jag gått vilse en timme eller?
- hamnade på ett konditori där påtår ingick och personalen noggrant pekade ut hur jag skulle gå.

Om det är något som ger mig dåligt självförtroende så är det att försöka hitta på ny ort/ställe/stad/by/gata. Jag känner mig så skör och jag tänker att jag måste se så himla dum ut...

Men, jag kom fram och jag har förmodligen funnit en pendlarvän. Hurra!

Alvesta i två timmar

Publicerad 2012-09-06 10:07:30 i min vardag,

Nu när jag pendlar får jag väldigt mycket tid över - till mig själv. Internet är svagt och knappt någon mottagning på mobilen. Utanför susar ängar och gröna skogar förbi. Och jag kommer, som det ser ut nu i alla fall, alltid resa ensam.
- jag kommer få väldigt mycket egentid. Tid för bara mig där tankarna får sväva fritt.

Kanske fattas beslut, kanske spikas planer, kanske ägnas tre timmar åt drömmar, kanske klipper jag band. Kanske bara låter jag hjärnan vila och spanar efter får och kor.

Hur som, det är helt nytt för mig. Jag är van vid överspäckat schema, minst tre projekt på g samt ofta mer än heltid vad det gäller jobb. Robin frågade i tisdags vilken värld jag lever i, för att i den riktiga världen funkar det inte att göra så mycket saker som jag gör.

Och nu har jag ytterligare två timmar av denna dag till väntan, som resulterar i tankar om mig själv, mina val, mitt liv, min vardag och vem jag är. Personlig utvärdering.

Och vi kan ju faktiskt bara hoppas på att de val vi gör i livet, blir till det bästa.

spår åtta

Publicerad 2012-09-06 06:48:47 i plugg,

Försöker tänka på att jag redan saknar Robin, så skriver istället om gårdagens fynd.


1) Hittade en liten underbutik till Svenskt Tenn och minglade omkring där lite för länge. Kom ut med ett paket till vårt köksbord.

2) smsade mamma och frågade om ett par gråa kostymbyxor i ull var ett kap för 500. Hon ringde upp direkt och sa att jag skulle köpa dom. Det är så fantastiskt att både mamma och Phia kan sånt, för mig går det på något sätt förbi.

3) Starbucks finns här och jag drack en vansinnigt dyr men likväl god latte. Samt fick två nya vänner till min samling. Undrar om Alvesta har en egen kopp? Skoja.

sommarprat

Publicerad 2012-09-05 22:13:49 i min vardag,

Jag har upptäckt sommarpratarna och inser att jag missat så mycket. Har hitills lyssnat igenom Amanda Svensson, Jenny Jägerfeld, Klara Zimmergren (3 gr!), Mia Skäringer, Mikael Dahlén, Jonas Gardell och nu lyssnar jag på Anja Persson. 
 
Ni som upptäckt denna skatt av livshistorier tidigare - vilket prat är det jag inte får missa? Vem är spektakulär? Vem är rolig? Vilket prat får en att böla och vilka är inte värda tiden? Tipsa mig gärna. 
 
 
Ett mål i livet blev idag att få vara sommarvärd någon dag. Är det en timme en får på sig? Det känns så himla kort. Hur ska en hinna sammanfatta allt på bara en timme? Och vilka låtar ska jag välja? Abba och Grymlings är redan självklara val. 

jag och robin

Publicerad 2012-09-05 22:00:20 i kärlek,

Ni vet den där känslan av att en inte kan minnas när vänskapen skapades - men att en inte vet hur livet såg innan den personen klev in i ens liv. Igår när jag gav honom ett halsband som efter-present för ett annat halsband jag tagit sönder så började vi räkna på hur länge vi känt varandra. 
 
C - Du bar ju det halsbandet tillsammans med din Pippi-tröja, det måste varit i Hässleholm. 
R - Aha, var det tredje gången vi sågs?
C - Va? Sov vi tillsammans redan tredje gången? Jisses.
R - Ja. Men vi är nog lika slampiga båda två. 
 
Hehe till historien hör att vi bodde på ett gammalt regemente och jag var övertygad om att det spökade, vilket resulterade i att jag och Robin delade på en liten 90-säng medan Fredrik sov i våningen över. Och det var väl i den där våningssängen som vår vänskap skapades.
 
Första gången vi sågs hade jag precis träffat M och hela den helgen var jag i ett jävla lyckorus, flamsade med Aleks och Charlie och hade som uppgift att berätta om DET FÖRSTA LESBISKA SEXET!! och vi ägnade timmar åt att fnissa, skrika och hetsa om denna relation som vid den tiden ägt rum i en vecka. Det var på fredagen som M mmsade en bild på sin tatuering hen gjort i min ära... Så inte förrän på söndagen pratade jag med Robin för första gången och han drog ett skämt om jag förmodligen gillade stora kukar... 
 
Andra samordnarträffen fick jag hjälpa honom välja mat på någon restaurang där vi båda var lost och efter några öl samma kväll visste jag att han skulle in i mitt liv. 
 
 
Är det inte fantastiskt hur det kan bli? Hur en kan träffa en människa några gånger och verkligen känna i kroppen hur bra och rätt det känns. Och bokstavligen vara med att skapa den där vänskapen som ska hålla resten av livet. <3
 
 
ps. den här bilden är så otroligt jävla kul. Jag har sminkat mig för att se snäppet piggare ut. Pojkarna däremot kunde inte göra något för att dölja bristen på sömn. Den är tagen på regementet och jag blir lika pepp och glad av den. Mina fina <3

sveriges framsida

Publicerad 2012-09-05 21:42:00 i min vardag,

Jag har fortfarande inte smält gårdagen och inser ännu en dålig egenskap hos mig själv: jag blir så lätt arg och irriterad när jag märker hur kunskapsmängden skiljer sig mellan mig och andra. Jag har näst intill obefintligt tålamod med människor som aldrig läst genus och jag himlar så lätt med ögonen när jag tycker folk är korkade...
 
 
Håller tummarna för att morgondagen och Kalmar tar mig med storm. 
 
 
Efter att jag vinkat av Robin till hans jobb så minglade jag mig igenom Göteborgs stadskärna. Lyssnade konstant på Håkan, sippade på en stor latte och bara njöt av att inte ha något mål med dagen. Robin hade pekat ut vart de närmaste bokhandlarna låg, dit jag kunde gå så att jag kände mig hemma... Älskade Robin! 
- insåg efter någon timme bland butikerna att jag är så glad att jag inte längre tycker detta med shopping och butiker är kul. Jag ser inget nöje i att handla saker. Jag är inte längre av det där behovet av att äga nya saker, bära märken eller måstet att hela tiden vara uppdaterad. Att jag hamnade bland butiker har nog främst med att göra att det är av ren vana, något jag gör så fort jag rör mig utanför Stockholm. Jag vill bli en såndär som bara köper hållbara plagg.
(införskaffade dock ett par kostymbyxor i ull, gåvor från Starbucks och presenter till vårt nya köksbord.)
 
 
Insåg efter någon timme att detta hade varit exakt en sådan dag som jag hade ringt honom. Han hade svarat om klockan inte varit för nära lunch eller fika och han hade skrattat när jag berättade om gårdagen, mina nya klasskompisar eller hur det fortfarande är kul att jag inte visste vart varken Trollhättan eller Kalmar låg när jag sökte. Och han hade sagt att jag inte får vara så arg för att andra inte kan det som jag kan. 
- och jag vandrade förbi stora saluhallen, och jag minns hur arg L blev den där soliga dagen helgen efter skolavslutningen 2007, för att jag fotade en byggställning, där det råkade gå omkring byggarbetare utan tröjor. L blev arg för att jag fotade dom, medan jag höll hårt vid att jag fotade ställningen för att visa honom när vi kom hem. Idag när jag gick förbi var huset helt klart, och jag minns att jag aldrig visade bilderna för honom. 
   Och visst händer det fortfarande att jag fotar tak, stuprännor och fina hus. Exakt sådana bilder jag kan hitta hemma i lägenheten som jag vet att han fotat. Då brukar jag känna samhörighet.
 
Om några timmar är Robin hemma igen och klockan 07.07 går mitt tåg till Kalmar.

göteborg

Publicerad 2012-09-04 22:59:04 i plugg,

Introduktionsdagen beskrivs främst som fyra timmar slöseri av mitt liv. Klassen består av främst syrror och socialarbetare. Min lärare verkar lite "tomtig" och de flesta har nog aldrig ens snuddat vid genus...

Men jag har fått en kompis och vi pratade om sexualpolitiska frågor hela vägen till Göteborg.
- Robin mötte mig på stationen och kvällens tema är "film och flöt!" <3

första etappen

Publicerad 2012-09-04 06:44:36 i plugg,

Sitter på en stulen plats och sippar på en ljummen latte. Har knappt kommit till Södertälje, men trivs redan nu med att pendla. Sverige är så jävla vackert och jag blir lugn av att titta på all skog vi åker förbi.

EH-personalen glömde besticken, så nu känns det verkligen som jag är på rymmen. Måste doppa sconsen i små burkar. Solen skiner och allt känns bra.

Denna höst mins vänner, kommer bli legendarisk.

nysläppt förälskad ko på grönbete

Publicerad 2012-09-04 05:45:39 i plugg,

Körde klassikern och vaknade sisådär 1-3 gånger i timmen. Och ni vet känslan av att vakna, titta på klockan och tänka "har jag bara sovit en timme?! MÅSTE jag sova 2,5h till?!" 
- då vet en att en valt rätt val.
 
 
Är så jävla pepp att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Jag är sådär pepp att jag är rädd att jag skadar mig, rycker till och får ryggskott eller råka skrika lite för högt om någon ställer en fråga till mig...
 
Nåväl, måste kubba till tåget nu. Pepp pepp pepp!
 

krama ur det sista

Publicerad 2012-09-03 10:53:21 i min vardag,

Solen skiner och det är varmt! Solen är varm! Och det är september! Sommaren är inte över och jag förutspår en varm september och milt genom hela oktober.

Ska läsa samma kapitel till bägge kurser, så smidigt. Umeås kurs kickade precis gång och blev startskottet för denna plugghöst.

hela världens hunger är samlad i mig

Publicerad 2012-09-03 09:26:51 i plugg,

Jag tänker att det kommer finnas snälla människor som vill följa mig till skolorna och vad det gäller mina blivande klasskompisar är min slutsats att har de sökt till kursen måste de vara vettiga människor. Jag kommer hitta roliga häng, folk som gillar mina skämt och som tycker om att diskutera på rasterna. Samt sporadiska sovplatser. 
 
det är nu jag vill ha en catchig tatuering i svanken med tex texten: I´m not afraid, I was born to do this...
 


1) delar av min kurslitteratur. Ni ser ju själva vilka jävla godbitar jag ska ha! Har redan läst mer än hälften.
2) min första pluggåva till mig själv, perfekt nu när jag ska backpacka mig genom riket.
3) min lilla packning. Några kilo hembakade kakor ska ner sen också.
4) min pluggtröja. Jag har ca noll intresse för kläder, men visst ser den pluggig och höstig ut. Kommer dra till sig mvg´n.
5) överpeppad i min andra pluggtröja. Stjärnor till en stjärna osv...

om att kräkas fjärilar

Publicerad 2012-09-02 22:40:49 i plugg,

Biljetterna för resan är klara, jag har sovplats för resten av veckan på okänd ort och väskan är packad. Jag har bestämt kläder för bägge skoldagar, ända in på underkläderna... Samt vässat pennorna, packat ner all litteratur och bägge blocken. Jag har scheman, läst tre av fyra böcker och vet på ett ungefär vart skolorna ligger i förhållande till järnvägsstationerna. 
 
 
Men jag är så jävla nervös. 
 
 
Och jag som älskar listor har givetvis tänkt ut en liten nervositetslista:
 
1) hitta till skolorna. jag försöker intala mig själv att folk i bägge städerna/byarna är snälla och äääälskar att hjälpa korkade nollåttor. helst små tanter som inte har bättre för sig, och hur de leder mig till skolan. 
 
2) inte hitta någon att hänga med. första dagen på skolan, går det att ha högre puls än inför detta? och jag ska ha två sådana dagar på en vecka?! moses, gud, heliga birigitta och tibitanmunkar - snälla gör så att jag hittar någon snäll att hänga med!
 
3) att jag är yngst. inte nog med att jag ser ut som en sjuttonåring - jag vill inte vara yngst. eller jag vill inte hamna med idioter som tror att intelligens och kunskap sitter i åldern. det finns få saker som gör mig så irriterad som vuxna människor som nonchalerar pga ålder. 
 
4) att kunskapsnivån är ojämn och jag råkar ha lägst. nu tror jag visserligen inte det då jag redan har läst/äger mer än halva litteraturen. men skräcken är att åter igen hamna i en klass med bara läkarstudenter. eller bara doktorander. eller bara allmänt jävla översmarta människor. 
 
5) att folk antingen inte är seriösa, eller för seriösa. folk som är där för att de typ "tycker det där med sex är skoj" eller folk som säger saker som "jag som flata/jag som queer/jag som feminist/ jag som bla bla" och alltid blänger jättearg på en. och då vill jag ofta skrika tillbaka att jag kanske också är allt det där eller ingenting utav det och att det inte har något med saken att göra.
 
Ungefär så nervös är jag. Ska måla naglarna nu och låtsas som att jag inte alls börjar skolan på tisdag. 
 

som på räls

Publicerad 2012-09-02 18:29:30 i plugg,

Har bokat, betalat (med ena handen för ögonen) och hämtat ut kommande veckans biljetter. Min tur genom riket blir i denna ordning: Stockholm-Trollhättan-Trollhättan-Göteborg-Göteborg-Kalmar-Kalmar-Stockholm.

Ska alltså få med böcker, kläder och gärna ätbara ting för att vara ute på vift från tisdag morgon till fredag kväll.

Första etappen på denna plugghöst, som går under namnet Segertåget.

het release

Publicerad 2012-09-01 13:55:02 i party-larty,

Den erotiska novellsamlingen Het firades igår inne på Louie Louie, söders finaste samt svettigaste lokal. Nästan alla författare var på plats och jag hann med att berömma nästan alla. Jag kan bara föreställa mig hur häftigt det skulle vara att få beröm för något en skrivit, och jag är gärna en sån som vill diskutera med författaren och bolla tankar, det gick med några, men inte med alla... 
 
Hur som, boken är fantastisk och jag håller tummarna för att den kommer i pocket och blir snäppet mer tillgänglig. Dock är detta format mitt absolut bästa: danske band. Tack Gilla Böcker för ett trevligt mingel!
 


1) mitt fina sällskap: isabella, ernst och fredrik
2) nio av tio medverkande författare på scen samt Gilla Böckers grundare, anna och ada
3) heta pins, klistermärken och deras fina tygväska
4) <3

vi ska skapa ett barn

Publicerad 2012-09-01 13:47:55 i Sex osv.,

Det är vi två som ska ha barn tillsammans, jag har sedan länge övergett den smått förvirrande samt lustiga tanken om att kärnfamiljen skulle vara det enda rätt eller det som är rätt och mest bäst. Det är skrattretande att tro att en och samma mall skulle fungera för alla människor... Det är som att säga att det är något naturligt... Som sagt, skrattretande. 
 
Hur som, jag tror vi kom på det någon gång förra våren - att vi skulle bli ett perfekt föräldrarpar. Det är så lustigt med Fredrik, för jag vet på ett ungefär när vi lärde känna varandra, fast det känns mer som att jag inte vet vart jag var innan han fanns. Eller jag kan inte se mitt liv utan honom. 
 
 
Och håll med, visst kommer våra barn bli fantastiskt vackra?
 


Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela