sexualupplysare och bokälskare

Kajsas fisk

Publicerad 2017-09-29 09:00:00 i min vardag,

Jag och E åt lunch ihop innan hon skulle till Karlstad och jag till Rom, på Kajsas Fisk! Det ligger på bottenplan inne i Hötorgshallen och jag blir alltid lika nostalgisk när jag är där. Det är samma blandade doft som när en var liten! Det doftar kött, kaffebönor, fisk, is, lagad mat och något sött? Har doftat samma sak i alla  år. 


Och när vi satt inne på Kajsas fisk fick jag flashbacks från barndomen och messade mamma direkt. Det visade sig att det var första restaurangen hon och papp gick på ihop! <33 och första restaurangen som jag och syrran fick gå på! Vi brukade tydligen gå dit på lördagarna :')) 

Jag älskar sånt! Det är samma med Grill Ruby som är mitt och E's favvoställen, det var ett av mamma och pappas favvo-ställen  <3 

Oavsett om ni blir rörda av historien eller ej, kan jag varmt rekommendera Kajsas fisk. Jag äter ju sällan ute eftersom jag knappt blir mätt och tycker det mesta är vansinnigt dyrt/halv-gott. Men detta ställe kan jag rekommendera. Deras fiskgryta kostar 110kr och resten av dagens kostar 120kr! 


Bokmässan

Publicerad 2017-09-28 20:49:58 i böcker,

Det här är första året på 13 år som jag inte åker ner till Bokmässan i Göteborg, helt galet! Så många timmar som jag ägnat åt att mingla runt på mässgolven, druckit drinkar på Park, stått i signeringsköer och babblat med författare jag älskar. Första gången jag åkte ner gick jag på THG och jag missade skolfotograferingen, men det var det värt. Jag lovade att hälsa till Jan Guillou från Ernst, ägnade dagarna åt att titta på böcker och kvällarna åt att sitta på middagar med mamma som jag nickade till under. De kommande 10 åren kubbade jag med författare för Leopard förlag, sålde böcker, var med på seminarier och köpte böcker av alla mina favoritförfattare. 
 
Så många älskade författare jag kramat, diskuterat med, skålat med, babblat med och öst ur mitt hjärta inför. Erica Jong, Martina Haag, Christoffer Carlsson, Mian Lodalen, Sara Lövestam, Denise Rudberg, Caitlin Moran, Elin Ek, Conchita Wurst, Jessica Schiefauer, Annika Lantz, Mats Strandberg, Maria Sveland, Gösta Ekman och Katarina Wennstam. <3333 
 
Det finns några olika anledningar till att jag inte åker ner. Dels vill jag inte stötta en mässa som välkomnar nazister. Dels hade jag blandat ihop datumen och hade inte direkt koll på när mässan var. Dessutom skulle jag och E gå om varandra ännu mer och inte ses på två veckor. Men det där med nazisterna väger tyngst. Om mässan tar avstånd på riktigt nästa år kan jag tänka mig att åka ner som besökare. Tänk va, slippa springa, utan bara sakta mingla runt bland alla böcker och författare. Sicken dröm. 
 
 

Fyrvaktaren

Publicerad 2017-09-27 09:00:00 i böcker,

Nu har jag läst klart den sjunde delen i serien om Fjällbacka. Här kan du läsa om del ettdel tvådel tredel fyra
del fem,  och del sex. Camilla Läckberg har skrivit böckerna om Erica Falck och Patrik Hedström som ges ut av Månpocket. Fyrvaktaren är del nummer sju.
 
Och jag insåg ganska direkt att jag redan hade läst den den här boken. Och att jag mindes själva upplösningen gällande den historiska biten, men inte nutidshistorien. Så det var ju lite tråkigt att jag visste vad som väntade. Men jag läste ut boken ändå och den var ju bra! Falck är föräldrarledig med tvillingarna och har paus i författandet, både hon och Anna överlevde bilolyckan i förra boken men inte Annas och Dans barn.
 
Ett av bokens teman är mäns våld mot kvinnor och det är inga direkt detaljer, utan Läckberg är mer på ytan och skrapar. Det är några scener från ett skyddat boende och om en kvinna på flykt med sina barn. Men jag hade velat ha mer om detta. Mäns våld mot kvinnor är ett otroligt viktigt ämne som tas upp på ett ganska väntat sätt. Det är en kvinna på flykt och Patrik är såklart förkrossad över detta och kan inte fatta hur män kan begå brott mot kvinnor eller barn.
- och det är ju ofta så. Män kan inte förstå varför andra män slår? Män kan inte förstå hur vuxna män kan slå barn? Män fattar inte varför det behövs så många kvinnojourer?
 
Och det är ju ofta så. Män tvingar dagligen kvinnor och barn på flykt. Kvinnojourer och skyddade boenden är ständigt överfulla och är alltid i behov av resurser. Män utnyttjar, slår, våldtar, hotar, dödar, skadar och förstör kvinnor. Det sker ständigt och det är inget som går att blunda för. Så det faller ganska platt hos mig när Patrik ser sina barn framför sig och är helt oförstående kring detta. För hur kan folk fortfarande ha svårt att fatta hur accepterat mäns våld mot kvinnor och barn är i vårt samhälle? Det är för mig något helt ofattbart. 
 
Hur som helst, Falck kämpar på med sina tvillingar och forskar om en spök-ö, och lyckas såklart lägga sig i pågående mordutredningar och lösa hela skiten. Precis som de andra böcker. Och precis som de andra böckerna är det något som "glömts bort" eller "fallit i glömska". Men jag börjar vänja mig vid upplägget nu. Bara tre böcker kvar. Fyrvaktaren får tre av fem palmer. 
 

Rom!!

Publicerad 2017-09-26 22:24:20 i resor,

Vi är på semester i Rom! Det enda vi gör är att äta, sova, dricka bubbel, strosa och planera nästa måltid!få igång mensen

Publicerad 2017-09-25 09:00:00 i bebis <3,

Jag fick till ett supersnabbt telefonmöte med vår gynekolog i fredags under henoms lunchrast, så på 45 sekunder blankt hann vi gå igenom min menscykel, hur den förändrats de tre senaste åren och spekulera i när min mens eventuellt kommer tillbaka. I fredags var jag 23 dagar sen, och det tyckte hen var alldeles för länge. Så istället för att kanske vänta ytterligare 1-3 månader så kommer jag få Primolut Nor.

Det är tabletter som kickar igång mensen fastän kroppen inte riktigt vill? Så kroppen kommer tillbaka till en menscykel ändå. Det går att använda tabletterna av flera olika anledningar, men på det sättet jag ska äta det (2 gånger om dagen i tio dagar) kommer jag att få mens typ 4 dagar efter att jag avslutat en dos. Och när jag väl fått min mens kan de andra undersökningarna fortsätta som planerat, och därefter fortsätter vi med möte 2-4 av utredningen :))))  

 

Jag älskar appen Timehop, nästan dagligen blir en påmind om sånna här gulliga minnen

Hallongrottan

Publicerad 2017-09-24 09:00:00 i böcker, feminism, genus osv., fittan <3,

Vi var ju på releasefest för Sandra Dahléns bok Hallongrottan - en bok om slidsex för några veckor sen. Det är Leopard förlag som ger ut den. 
 
Hallongrottan är alltså ett ord för fitta och boken handlar om fittan och hur en kan ha sex med fittor. Hur en kan uppnå orgasm, mer njutning, hur en kan ha sex och stimulera på mängder av vis. Men boken innehåller också anatomi, praktiska tips, könssjukdomar, trans, omskärelse, religion, könshår och strap-ons. Det är bokens djup (hehe) men också det som gör att boken faller lite. Det är så förbannat mycket att det blir rörigt. 
- och jag förstår Dahlén! Jag är själv fitt-aktivist sedan många år och hade jag skrivit en fitt-bok hade den blivit dubbelt så lång, minst. Jag hade inte kunnat sålla. Vilket jag också anar att Dahlén haft svårt med. Eller det känns som väldigt mycket och vissa delar är alldeles för korta och vissa delar kanske tar lite för mycket plats.  
 
 
Däremot är jag extremt peppad och en smula förvånad över att det är först 2017 som det kommer en hel bok om fittan. Jag vet ju att det finns flera böcker om kukar, men först nu som det släpps en bok med helt fokus på fitta och fittsex. Det är både galet och revolutionerande på samma gång. Visst finns det böcker för unga som är varierad kvalitet, men detta är alltså första boken för vuxna. Och visst behövs den! Jag har ju inställningen att det är en mänsklig rättighet att känna till hur den egna kroppen fungerar, vad olika delar heter och hur en kan stimulera sig själv eller andra på bästa sätt. Och i detta fall kan Hallongrottan bli ett bra komplement. Det är bilder, pedagogiskt skrivet och det är många olika delar som finns med i boken. Alltså väldigt många. Oavsett hur mycket eller lite en kan sedan tidigare om sitt eget kön eller kanske någon partners kön, kan en nog lära sig något nytt. Och Dahlén skriver på ett vettigt sätt och tydliggör i olika avsnitt vilka kroppsdelar som behövs, hur många händer, att det är en kött-kuk eller dildo som behövs osv. 
 
Jag skulle önska att alla som vill lära sig mer om sin kropp, om fittan eller kanske vill utvecklas sexuellt läser denna bok. Hallongrottan matchar alltså typ vem som helst. Det är revolutionärt och det är jäkligt kul att boken kommit. Jag hoppas att den gör mycket skillnad hos människor. Hallongrottan - en bok om slidsex får fyra av fem palmer.  
 
 
Författare Sandra Dahlén på releasefesten. Bakom satt fantastiska bilder av olika fittor.

Gräsänkling

Publicerad 2017-09-23 14:18:01 i min vardag,

Äntligen helg! Dock tillbringar jag denna helg med katterna och preppar inför Rom. E åkte till Karlstad i går och kommer hem i morgon medan jag och la familia sitter på ett plan till Rom! Även fast det är tråkigt att vara gräsänkling, älskar jag mina nya helger! Sen bröllopet har jag en egen dag per helg som är min dag. Då ägnar jag tiden åt skriva, läsa, träna, sova eller typ laga mat och baka. Fokus är att göra exakt det jag känner för plus att vila :))))

17 frågor om läsning

Publicerad 2017-09-20 09:00:00 i böcker,

Jag hittade en himla mysig lista hos Flora som handlar om läsning. Bilderna är på böcker som jag fotade inne på Söderbokhandeln som jag gärna vill läsa framöver :))) 

Hur många böcker läser du på ett år? Jag läser mellan 50-60 kanske? Detta år har jag läst färre än vanligt pga bröllopet, men det tog jag ikapp sen efter sommaren. För några år sen hade jag som mål att läsa 100 om året, det lyckades jag med då. 

Hur många böcker lyssnar du på i månaden, som ljudbok? 0, 0. Den senaste ljudboken jag lyssnde på var om Kaninen som inte ville sova :))) Jag har inte riktigt fattat tjusningen med ljudböcker? Jag tror att jag bara skulle somna? Men jag kanske ska prova det när min fot läkt och jag kan gå promenader igen. 

Läser du snabbt eller långsamt? Jag läser snabbt. Jag kan läsa 4 rader i taget om jag vill. Och kan skumma igenom texter väldigt snabbt om jag inte bryr mig om en text men ändå vill läsa klart. Ibland får jag för mig att jag läser långsammare på engelska, men när jag väl läser engelska böcker tar det typ lika lång tid?

 Vad är den perfekta tjockleken på en bok? Typ 250-300? Jag tycker att en ska ha sagt sitt på dom sidorna. Dom enda böckerna som är riktigt tjocka och som jag älskar är Harry Potter <3 Och jag ogillar även noveller, det är för kort för att få något sagt, haha. 

Var får du tag i dina böcker? Jag köper väldigt sällan böcker utan jag har lyxen att få hem en hel del böcker från snälla förlag <33 plus går förbi lila butiker och länsar deras hyllor. Och så har jag fina vänner som jobbar med pr :)) Och så besöker jag biblo regelbundet! 

 

Hur håller du koll på de böcker du har läst? Jag har ett dokument bland mina utkast i mailkorgen där jag skriver upp alla böcker jag läser samt bloggar om alla här.  

Inbunden eller pocket? Som gammal PS´are älskar jag ju såklart pocket. Men jag kan absolut gilla inbundna också. Det negativa med inbundna är att dom gör ondare att tappa i ansiktet om en somnar under läsningen. 

Vilken genre läser du oftast? Jag gillar såkallade ungdomsböcker, romaner och deckare. Jag brukar inte gå på genre utan snarare på om böckerna innehåller teman som feminism, hbtq, sexologi eller kriminologi. Har svårt för uppblåsta böcker. Då himlar jag mig genom hela boken. 

 Läser du flera böcker åt gången? Ja, det kan jag göra utan problem. Har ofta med mig en pocket på tuben och läser en inbunden hemma. Förr kunde jag ha med mig 2-3 böcker åt gången ifall jag skulle fastna på vägen hem eller något sånt. 

Att läsa högt, vad tycker du om att göra det? Jag tycker om att göra det för mina syskonbarn, gärna byta ut kön på karaktärer eller byta ut alla hon/han mot hen för att kunna prata om det. Eller för att hitta på alternativa slut :)) 

Vilken bok läser du just nu? Jag läser Fyrvaktaren av Camilla Läckberg, Bröder av Jonas Trolle och Gruppen av Mary McCarthy :)) Gruppen är en bokklubbsbok, Fyrvaktaren är del 7 av 10 och Bröder är ren nöjesläsning <3 

Har du någon särskild strategi för att läsa mer? Ja, ta upp boken istället för mobilen. Mobilen kommer alltid kunna tillfredställa alla ens behov, men inte på samma sätt som böcker. Att läsa har varit och är så oerhört betydelsefullt för mig. Så ha med en bok på tuben och läs den i väntan på ett tåg, på tuben eller när du sitter på toa. Lägg dig 15 min tidigare och läs innan du somnar. Läs 30 min innan du börjar laga mat osv.  

Avslutar du böcker halvvägs? Jag slöläser mig igenom skiten tills det är klart. Om det så ska vara en-två meningar per sida så läser jag klart. 

Hur håller du reda på var i boken du befinner dig? Jag har bokmärken som består av fotografier, presentpapper eller så viker jag sidan. 

Hur kommer du ihåg favoritpartier i en bok? Om det är min bok viker in sidan på nederdelen och är det en lånebok fotar jag. 

I vilka situationer läser du oftast? På tuben, på toa, i badet, innan jag ska sova och när jag har ro på soffan. Och på semestern, då blir det minst en bok om dagen! 

Vilka böcker är de bästa du har läst på länge? Jag har läst himla många böcker som varit dåliga på sistone. Jag hoppas det är en vändande trend.  In i minsta detalj av Kristin Emilsson, Flickan på hotellet av Katarina Wennstam och Ärren vi bär av Caroline Eriksson är några favvos från sommaren. 

lyxlunch och bebisplaner

Publicerad 2017-09-18 09:00:00 i bebis <3,

Efter vårt besök på fertilitetsutredningen åkte vi till Melanders på söder och lyxlunchade. Det kändes som det enda rimliga efter att ha blivit stucken och tömd på blod, samt ett lämpligt sätt att lugna ner sig efter detta omvälvande möte. <333 
 
Det känns så himla pirrigt och fantastiskt att vi är igång! Vi har liksom börjat resan mot att bli föräldrar och det känns stort. Jag försöker föreställa mig hur par med ägg och sperma bestämmer sig för att dom ska skaffa barn? Det känns som att den stora skillnaden är ju att vi blandar in andra från start. Och att vi behöver hjälp med sperma, som min gynekolog uttryckte det :)) Men märkligare än så är det ju inte.
 
Och att vår väg kommer att ta längre tid pga kötiderna. Flatpar står i samma kö som ensamstående kvinnor, vilket innebär att kön just nu är på 1 år och 5 månader för att komma till Huddinge.  
 
 
jag åt såklart min favvorätt: fiskgryta med aioli <333
 
och E åt sin favvorätt: räksmörgås <3 
 såhär gulliga var vi innan själva besöket. vi tog några bilder efteråt, men jag var typ grå av blodsockerfall haha. 
 

Duktiga flickors revansch

Publicerad 2017-09-17 09:00:00 i Sex osv., böcker,

Jag har äntligen läst ut Duktiga flickors revansch av Birgitta Ohlsson som ges ut av Forum. Jag hann inte läsa ut den första gången jag lånade den på biblo, så vi kan säga att hon tjänade ännu en krona hon kan lägga på sin hög med pengar. 
 
Jag vet inte hur jag ska kunna recensera den här boken för jag vet inte riktigt vad det är jag har läst? Var det liberalernas partiprogam över hundra år? Eller Ohlssons egna självbiografi? Om det hade varit så att det stod en rimlig förklaring till vad boken handlar om, då hade jag aldrig läst den från början. Det är 200 sidor skryt om hur fantastisk Ohlsson är och alltid har varit. Samtidigt som hon lyckas baka in att hon minsann växt upp i hus från miljonprogrammet men också hur oerhört viktigt det är att en gör en klassresa. Hade boken varit döpt till Birgittas kamp så hade jag köpt konceptet från start, nu blir det bara märkligt och irriterande. 
 
Saker som jag "lärde mig" av att läsa Duktiga flickors revansch:
- det är egentligen ditt eget fel att män får bättre tjänster på ditt jobb, att män tjänar mer pengar och att män tar åt sig äran för ditt jobb som du slitit med. För det handlar om att vi kvinnor egentligen "curlar" för mycket med män.
- kvinnor som blir utbrända kan egentligen skylla sig själva, det handlar om att dom inte gränsat tillräckligt.
- det viktigaste en kvinna kan göra i livet är en klassresa. 
- alla kan välja vilken utbildning i hela världen som den vill. Det handlar inte alls om social bakgrund, föräldrars ekonomi, plattform i livet, tillgång till bostad eller andra rimliga faktorer.
- en annan viktig sak är att välja rätt partner. 
 
 
Helt ärligt, det enda vettiga på dom här sidorna var att en ska ha en buffert. Sen föreslår Ohlsson en ska spara helst en årslön(!!!) på sitt sparkonto. Vilken fantasivärld lever människan i? Det är ju så orimligt att jag inte vet var jag ska ta vägen. Det är tråkigt, jag hade velat tycka om den här boken, för jag har länge tyckt om Ohlsson. Men det fanns liksom inget rimligt med något som stod i boken. Allt hon gjort, kämpat för och drivit igenom liksom dränktes av all skit som också stod med. Det var så mycket smutskastning på andra som kombinerades av allt bra som Liberalerna har gjort. Det kanske var väntat iofs, men det var knappast min kopp te. Duktiga flickors revansch får en av fem palmer. 
 

yoga och tapas

Publicerad 2017-09-16 14:02:52 i njuta,

Vi kickade igång något som borde bli en ny fredagstradition: yoga och tapas! 


Jag fick testa ett 90 min långt ashtangayoga-pass på SATS med Issa och Freja i går, och jag är såld! Jag har inte tränat på tre veckor pga min högerfot. Den stukade jag till redan i våras när jag körde 30 days challange, sen dess har det vacklat mellan smärta och stabilitet. Bara det att jag börjat kubba igen så fort jag inte haft dö-ont...

Nu har jag vilat massa veckor och det börjar gå över. Men jag får väl inse att min kropp kanske inte pallar att springa tre dagar i veckan just nu. Så jag ska istället byta till SATS och kötta på med Issa som kan allt om kroppen :))) 

Det var väldigt länge sen jag körde ett så långt yogapass som 90 min och det var otroligt härligt att stretcha ut allt, svettas, utmana musklerna och bara andas. 

Efteråt gick vi till Caliente och beställde halva menyn. Perfekt kväll <3 

Två månader!!

Publicerad 2017-09-15 09:00:00 i bröllop <3,

I dag har vi varit gifta i två månader!! Helt galet och förmodligen de bästa i mitt liv. Det är en helt annan känsla att vara gift, och det kanske är töntigt, men också helt sant. Det är som att relationen är mer seriös och starkare? Vi har sagt inför alla vi älskar att det är vi två som hör ihop <3 vi har aktivt valt varandra och gör det varje dag. Hon är mitt babbel, min glädje och den mest fantastiska jag vet!


Dessutom är det så skönt att inte längre planera något utan bara njuta i efterskott över vilken magisk dag det var <3 


Älskade ps

Publicerad 2017-09-13 19:47:03 i böcker,

Jag och donnan var på AGs i fredags för att fira hennes födelsedag!! Det var så gott att det förtjänar ett eget inlägg :)) innan vi kom till kött-paradiset var vi förbi PS där min gamla chef stod. Ibland kan jag ju verkligen sakna att stå där bakom disken och prata böcker hela dagarna. Det var ju en ljuvlig tid med bra OB, mycket böcker och ännu mer mingel. 


Och fatta min glädje när han svarade "trodde aldrig du skulle fråga" när jag frågade om jag fick gå igenom läsex-hyllan :)))) 

Förutom choklad och bubbel är böcker något jag aldrig tackar nej till!

500 ord

Publicerad 2017-09-12 09:00:00 i att skriva,

Jag är med i en grupp som heter SkrivGäris på Fb. En separatistisk grupp för kvinnor och icke-binära som ägnar sig åt att skriva. Det är så förbannat peppigt! Och just nu har vi en utmaning där en ska skriva 500 ord om dagen. 


500 ord kanske inte låter som mycket? Eller så låter det övermäktigt. I dag är det dag två på vecka två, och utmaningen ska hålla på i tre veckor :)))) 

I fredags mötte jag upp tre främlingar, två som också är med i gruppen och en som arbetar på P1. Vi pratade om hur det är att skriva, om utmaningen, drömmar kring skrivande och varför vi skriver. Jag länkar när allt ligger uppe. 

Samma dag, två bilder

Publicerad 2017-09-11 19:53:48 i bebis <3,

Det är så frustrerande att bara gå och vänta på mens som aldrig vill komma. Jag har ju blivit "friskförklarad" från PCOS, men ändå är min mens helt phuckad. Min mens-historia kan sammanfattas i ungefär såhär:


- 12 år: fick mens
- 14 år: började med p-piller pga kraftiga blödningar och vidrig mensvärk, hade regelbunden mens på klockslaget tack vara tabletterna 
- 23 år: slutade med p-piller och hade mens 3-4 gr per år
- 26 år: fick "tillståndet" PCOS och började med p-piller igen
- 27 år: var symptomfri och slutade med p-piller i maj. Har haft mens två gånger sedan dess, liksom varannan månad.

Samtidigt som jag blir stressad av att jag ska ringa exakt samma dag jag får mens, ringer ju någon skolsysters ord i bakhuvudet "stress kan rubba menscykeln" och så snurrar det på. Men i dag ringde jag, 19 dagar efter beräknad mens och bad om ett telefonmöte. Jag får ju inte göra några tester förrän jag fått mens. 

Så det är väl något slags moment 22, som jag då ska försöka reda ut över telefon. Om det ändå bara var en näve sperma som saknades, då hade det varit lite enklare. 
Release x två

Publicerad 2017-09-10 09:00:00 i böcker,

Förra veckan hann jag med två releasefester vilket kändes så himla lyxigt. Under PS-tiden var det ju releasefester stup i kvarten, men nu sker det ju lite mer sällan. Så det är kul när jag blir bjuden :))) 


På måndagen var vi på Sara Lövestams release för Finns det hjärterum som är fjärde och avslutande delen om Kouplan. Det var otroligt mysigt häng med folk från skrivarresan. Vi åt citronmarängpaj och diskuterade kommande release-fester, alltså våra egna<33

Och det är otroligt roligt och befriande att bara få nörda loss i sitt skrivande, andras skrivande och diskutera vilka kläder som passar bäst när en tar emot Augustpriset :)))

På onsdagen var vi på release på Folkoperan för Sandra Dahléns bok Hallongrottan, om slidsex. Det var varmt och mysigt! Efter författar-samtal hamnade vi på Rival och pratade barnnamn, köttkonsumtion och gamla jobb. Perfekt kväll <33Min morgongåva till E

Publicerad 2017-09-08 09:00:00 i bröllop <3, kärlek,

Jag tänkte fortsätta med bröllopsinlägg på fredagar, främst för att jag själv blir så pirrig av att skriva dom :'))))


Min morgongåva till Emelie var kärleksbrev. Tanken fick jag under Håkan Hellströms konsert i juni 2016. Vi satt där i kvällssolen och jag undrade när min älsklingslåt "Kärlek är ett brev skickat tusen gånger" skulle komma. Och då slog det mig: det var exakt det jag skulle göra! Dessutom är ett av mina mest sedda Youtube-klipp när Prins Daniel pratar till Kronprinsessan, och han berättar att hon satt uppe en natt för att skriva 30 kärleksbrev innan hennes resa till Kina. 

Så jag mixade dom två tankarna och det blev 367 kärleksbrev! Jag började den 14/7 2016, alltså ett år och en dag innan vår bröllopsdag. Och så skrev jag. Varje morgon på väg till jobbet, varje dag på väg hem, om kvällarna och på helgerna renskrev jag oftast allt. 

Breven innehåller historier om nästan alla våra bröllopsgäster, listor, drömmar, minnen, storslagna planer och vardagliga händelser. Allt och inget på samma gång! Förmodligen det finaste och jobbigaste jag producerat<333

Jag älskar dig E!! 

Om lycka

Publicerad 2017-09-06 09:00:00 i böcker, girls <3,

Jag har inte hunnit med bokklubben på typ hela året pga bröllopet. Men nu är jag åter igång med Lesbisk bokklubb :))) Denna gång läste vi Om lycka av Nina Bouraoui. Den ges ut av Elisabeth Grate Bokförlag
 
Jag hade nog lite för höga förväntningar på denna bok. Baksidan liksom framställde boken som en fantastisk, stormig, lesbisk kärlekshistoria. Och det var det ju också. Men det var så mycket mer också. Så mycket blaha. Boken beskrivs som levande, stark och känsloladdad. Jag blev mest irriterad. Den är skriven i korta stycken där varje kapitel är från en halv sida till max två? Och det känns så jäkla märkligt när varje mening är extremt kort. Så visst går det att tolkas som levande? Eller stressigt och korthugget. Och förvirrande. Det är mycket namn, det växlar i tid, känslor osv. Allt kastas fram och tillbaka och jag förstår inte tjusningen alls med upplägget.
 
Det kan ju lätt bli så för mig när jag läser recensioner om en bok och sen får för mig att den kommer vara fantastisk. Och sen när jag väl läser boken så fattar jag ingenting eller så är språket dåligt eller så fattar jag inte karaktärerna osv.
 
Visst är boken lesbisk, den handlar om Marie som är extremt kär i Diane. Det är en ständig jakt mellan dessa två. Och Marie är på något utbytesår i Zurich med sin familj, det är en moster Carol som är döende i cancer och tydligen är det 80-tal? Jag är inte ens säker på att huvudkaraktären heter Marie? Hon kanske heter Helena? Dessutom vet jag inte om det är en person  som heter Sorg eller om sorgen kring moster Carol är så pass stor att den förkroppsligats? Så många frågor kring en bok jag själv läst. Jag vet inte om jag läst den dåligt, men jag vet knappat vad jag läst. Jag blev mest förvirrad av alla korta meningar.
 
Något som dock är bra med boken är att det är en hel del sexscener och att Bouraoui skrivit in kondomen iaf en scen. För folk ligger till höger och vänster, män med kvinnor och kvinnor med kvinnor och någon man pratar även om sex mellan män. Det härligaste är ändå att sexscenerna mellan kvinnorna, lite smörigt kanske men dom korta formuleringarna passar.
 
Och det är faktiskt det som plussar på en palm på betyget. Om lycka får två av fem palmer.  
 
Författaren Nina Bouraoui

Hur gulligt kan något vara?

Publicerad 2017-09-04 09:00:00 i bebis <3,

Jag har ju alltid älskat att kolla på barnkläder. Jag har ingen större koll på material eller vad en unge kan behöva, men allt är ju så förbannat gulligt!! Jag vet inte varför, men allt som är i miniatyr är ju så mycket finare och gulligare än kläder till vuxna :')))


Som dessa sett. Har ni sett något gulligare?

Läser ikapp

Publicerad 2017-09-03 09:00:00 i Sex osv., böcker,

Jag håller på med flera böcker samtidigt just nu! Jag har två-tre bokklubbar igång, besöker bibblan lite för ofta och får hem paket då och då. Livets lyxigaste problem just nu - att välja mellan alla böcker!!Höstlistan

Publicerad 2017-09-02 09:00:00 i min vardag,

En sak som jag och

Fridah

också pratade om och raljerade över var alla människors höstlistor.

Ja, jag älskar också att hösten känns som en fräsch nystart och att en kan påbörja massa listor och mål. Det hänger ju kvar sen alla år av plugg såklart.

Men jag kan bli lätt galen och ganska fundersam över alla bloggares höstlistor för dom känns så orimliga. Alla ska besöka sjutton länder, släppa fyra olika klädsamarbeten, spara till en ny våning, köpa en till bil och förmodligen trampa sitt egna vin och sälja för sanslösa priser. Osv osv. 

Men detta kanske krockar med att jag själv gjort en lista med mål inför denna höst? Fast den känns så oändligt mycket rimligare:

laga fiskgryta med aioli från grunden

plocka svamp flera gånger

rensa ut garderoben

börja plugga körteori vecka 35

laga pulled pork

träffa folk jag mår bra av regelbundet

komma ofta 

jobba aktivt på min relation med E <3 

testa nya träningsformer

ät mycket ostar och chark

yoga regelbundet

kontakta rugby och provträna

bygg stark kropp inför bebis

var ensam en av helgdagarna

skriv mycket, invänta inte lusten

läs exakt det jag känner för

lägg den arbetstid jag har på jobbet, inget utöver det

boka in skriv-tid med mig själv

skratta mycket

Hur känns det?

Publicerad 2017-09-01 09:00:00 i bröllop <3, kärlek,

En av dom vanligaste frågorna som folk ställer efter bröllopet är såklart "Hur känns det att vara gift?!" Och dom korta svaren är:
- magiskt <3
- sååå bra :)
- roligt!!
- fantastiskt <3
- så skönt :)))))
 
Förutom att det känns helt galet och jävligt pirrigt att referera till donnan som min fru, så är det fantastiskt skönt. Att planera varje dag, ibland hela dagar, i ett helt år - det kan ju sluta hur som helst. Men nu när allt gick helt magiskt bra tack vare våra toasters + all hjälp vi fick - så ångrar jag ingenting. Jag saknar ingenting och hade inte velat ändra på något alls. Jag känner bara pirr, glädje, fniss och värme när jag tänker på vår bröllopsdag!! Jag kommer för alltid vara så lycklig över hur den dagen var <333
 
Detta innebär ju att jag bara tänker på bröllopet med fluffiga och varma tanker, och istället för planering eller ångest har jag hjärnan fylld med massa annat. Som serier, höstplaner, skrivande, träning och bebisplaner <3 Och jag behöver inte tänka på bröllopet hela tiden, skriva listor i mobilen varje gång en ny tanke poppar upp, jag behöver inte fundera över hur en kan vika servetter, vilka som är dom bästa danslåtarna och exakt hur många liter hallonsoda som behövs (svaret är 0, vi har fortfarande tre flaskor kvar hemma!). 
 
Så det är otroligt roligt, skönt, peppigt och fint att vara gift. Det är magiskt att jag är juridiskt bunden till den jag älskar mest av allt i hela världen och som jag vill skapa familj med. För tio år sen hade detta inte varit möjligt. Dels för att vi inte kände varandra, dels för att lagen fortfarande var stenåldrig. Därför känns det såklart extra stort och fint att vi är gifta. <333
 
Min älskade fru, helvete vad jag älskar dig! Tack för ett omtumlande år och för livets roligaste dag! <3 Nu har vi oceaner av tid över till att typ hångla, äta bullar och planera nya stordåd <3 
 

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela