Att plugga som mamma

(null)


Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag sökte plugget, jo eller det vet jag ju egentligen. Jag tog kontakt med skolan och några lärare redan förra hösten, innan vi påbörjat syskonförsöken, men vi var ändå inne i själva svängen. Och sen skrev jag på min ansökan, glömde bort den och sen skrev jag klart den dagarna innan deadline. Och då hade jag plussat med den som sen skulle bli Ester!  


Men med tanke på att jag knappt fattade hur jag skulle fylla i ansökan, var jag knappast beredd på att jag skulle komma in… jag har nog aldrig känt mig dummare när jag dagen innan deadline mailade och frågade igen vilken blankett jag skulle fylla i… och att det var samma blankett oavsett om det gällde grundskolan, högstadie, gymnasie eller högskola. Så vi kan sammanfatta det som att jag kände att mina chanser att komma in var små. 


Men sen kom jag in! Och jag kör på! Jag har valt att inte ta studieuppehåll för det vore så himla skönt att riva av några kurser medan jag ändå är hemma med Ester. Och under min ledighet med Harry tyckte jag att mycket var tråkigt. Jag hade som mest kul när jag var med min syster eller med andra vänner som också var hemma med sina barn. Men att sitta på öppna förskolan och bara prata barn, barnmat, sömn och rutiner, nej men det blev så tråkigt till slut. Och jag saknade vuxna sammanhang så mycket, och där tror jag att plugget kan göra en insats. Jag kommer få läsa saker jag tycker är intressant, kommer ha seminarier med andra vuxna, lyssna om föreläsningar om vuxna ämnen osv. Framförallt kommer jag ha ett annat sammanhang vid sidan av min bebis, och det tror jag är allra viktigast för mig och min hjärna. Så att jag får känna att jag är mer än bara mamma. Att jag kommit igenom den här förlossningen som någon ny och någon annan! 


Så det har jag bestämt nu, och så får vi se! I en drömvärld så kör vi familjeresa till Malmö en gång i februari och en gång i april, för då har jag dubbeldagar i plugget och kan riva av både föreläsningar och seminarier direkt på plats. Det vore fantastiskt att bocka av några poäng när jag ändå är ledig från jobbet :)))) 

(null)


Men, jag är också inställd på att pausa om det krävs. Och alla mina lärare vet om det och är redo på att jag kan behöva pausa. Men hittills har alla varit så jäkla förstående och jag har en så snäll och vettig klass som skickar anteckningar, låter mig vara med på distans osv. Så jag vill så gärna fortsätta med dom. <3 


Så håll tummarna för att jag får in alla uppgifter i tid och klarar andra delkursen! Det blir en hel del plugg detta jullov då jag har två extrauppgifter, en hemtenta och en grupp-uppgift som ska vara färdigt innan mitten av januari. Sen drar nästa kurs igång veckan efter det :))) 

(null)


0 kommentarer