semestern i ett nötskal

jag har:
  • slutat med kaffe
  • läst fem böcker hitills
  • simmat några kilometer
  • använt sunlotion varje dag - flera gånger om dagen
  • nött löparskorna
  • förlorat jävligt mycket på bowling ---> kommer således bli jävligt kär i augusti.

veckoplaner och melon

Det är ungefär tjugofem grader i luften, vi planerar dagarna som är kvar och jag vägrar lyssna på exakt hur många det är kvar. Jag vill leva kvar i det ostrukturerade några dagar till. Semester - det måste vara latin för avslappning för hjärnan.
 

blanes/tossa del mar

Vi har hunnit besöka två olika små städer och jag dyrkar små pastellfärgade hus, blåa hav, knackliga vägar och byar som är sådär löjligt charmiga. Det luktar färsk fisk, små farbröder vandrar omkring diskuterandes något världsomvälvande, barn har tivolin att roa sig med och det finns charkdiskar i varje hörn.
 

will you feel better,

Lyssnar på Regina Spektor, går igenom mailen samt alla bilder som hitills tagits. Ska göra några sista saker innan jag kopplar ner för dagen. Denna resa är fantastisk. Förutom att jag ställer klockan på 9.14 så finns det inga måsten. Vi tar det lugnt, äter gott, jag plöjer en bok om dagen, skrattar, diskuterar, planerar och bara är. Jag skriver några sidor om dagen i dagboken och planerar att börja skriva noveller i veckan. En era avslutades, vilket innebär att en ny era nu har påbörjats. 
 
 

tjugotre år,

Söndag eftermiddag och huden är sådär krispig efter en dag i solen. Jag har för första gången använt rikligt med solkräm och penslar på nytt så fort havet/svetten minskat det första lagret. 
 
Jag hade en fantastisk födelsedag, anlände efter en dyr taxiresa till huset jag tillbringat många somrar i, fick leka skattjakt medan Natti och Linnea fnissade efter, de sjöng så fort klockan slog tolv, vi pratade och skrattade framåt småtimmarna, åt gigantisk frukost, badade, åt den bästa paellan jag smakat på år, simmade, åt pizza utan kanter och drack billig öl på kvällen. 
- läste precis igenom alla grattis på facebook och blir glad, rörd och förbannat lycklig över hur många fina människor jag känner. Att gratta någon på fb, eller över huvud taget är så himla enkelt sätt att visa att en bryr sig, tycker om eller bara vill ha den människan i sitt liv på ett eller annat sätt. 
 
 
och jag vet att det borde vara en av de bästa dagarna på året, ens födelsedag, men jag tänkte på honom några gånger i timmen och insåg mer och mer för varje gång att han inte skulle ringa, det skulle inte komma något sms eller någon present som han slagit in med en hel tejprulle med anledningen att det var gratis i butiken. Och den känslan greppar hjärtat på ett sätt jag aldrig varit med om. Så mitt i all födelsedagslycka sörjde jag honom mer än jag gjort på länge. Men, jag vet att han hade varit glad för min skull, suckat åt att jag packat 9 böcker för 14 dagar, skrattat åt att jag glömt underkläderna hemma och blivit låtsasarg över att jag nästan tappade ner passet mellan trappan och flygplanet... Och då känns det lite bättre igen.