sexualupplysare och bokälskare

semestern i ett nötskal

Publicerad 2012-07-31 10:28:14 i resor,

jag har:
 • slutat med kaffe
 • läst fem böcker hitills
 • simmat några kilometer
 • använt sunlotion varje dag - flera gånger om dagen
 • nött löparskorna
 • förlorat jävligt mycket på bowling ---> kommer således bli jävligt kär i augusti.

veckoplaner och melon

Publicerad 2012-07-29 22:24:16 i resor,

Det är ungefär tjugofem grader i luften, vi planerar dagarna som är kvar och jag vägrar lyssna på exakt hur många det är kvar. Jag vill leva kvar i det ostrukturerade några dagar till. Semester - det måste vara latin för avslappning för hjärnan.
 

blanes/tossa del mar

Publicerad 2012-07-29 17:55:23 i Sex osv., resor,

Vi har hunnit besöka två olika små städer och jag dyrkar små pastellfärgade hus, blåa hav, knackliga vägar och byar som är sådär löjligt charmiga. Det luktar färsk fisk, små farbröder vandrar omkring diskuterandes något världsomvälvande, barn har tivolin att roa sig med och det finns charkdiskar i varje hörn.
 

will you feel better,

Publicerad 2012-07-29 17:45:54 i resor,

Lyssnar på Regina Spektor, går igenom mailen samt alla bilder som hitills tagits. Ska göra några sista saker innan jag kopplar ner för dagen. Denna resa är fantastisk. Förutom att jag ställer klockan på 9.14 så finns det inga måsten. Vi tar det lugnt, äter gott, jag plöjer en bok om dagen, skrattar, diskuterar, planerar och bara är. Jag skriver några sidor om dagen i dagboken och planerar att börja skriva noveller i veckan. En era avslutades, vilket innebär att en ny era nu har påbörjats. 
 
 

tjugotre år,

Publicerad 2012-07-29 17:32:56 i resor,

Söndag eftermiddag och huden är sådär krispig efter en dag i solen. Jag har för första gången använt rikligt med solkräm och penslar på nytt så fort havet/svetten minskat det första lagret. 
 
Jag hade en fantastisk födelsedag, anlände efter en dyr taxiresa till huset jag tillbringat många somrar i, fick leka skattjakt medan Natti och Linnea fnissade efter, de sjöng så fort klockan slog tolv, vi pratade och skrattade framåt småtimmarna, åt gigantisk frukost, badade, åt den bästa paellan jag smakat på år, simmade, åt pizza utan kanter och drack billig öl på kvällen. 
- läste precis igenom alla grattis på facebook och blir glad, rörd och förbannat lycklig över hur många fina människor jag känner. Att gratta någon på fb, eller över huvud taget är så himla enkelt sätt att visa att en bryr sig, tycker om eller bara vill ha den människan i sitt liv på ett eller annat sätt. 
 
 
och jag vet att det borde vara en av de bästa dagarna på året, ens födelsedag, men jag tänkte på honom några gånger i timmen och insåg mer och mer för varje gång att han inte skulle ringa, det skulle inte komma något sms eller någon present som han slagit in med en hel tejprulle med anledningen att det var gratis i butiken. Och den känslan greppar hjärtat på ett sätt jag aldrig varit med om. Så mitt i all födelsedagslycka sörjde jag honom mer än jag gjort på länge. Men, jag vet att han hade varit glad för min skull, suckat åt att jag packat 9 böcker för 14 dagar, skrattat åt att jag glömt underkläderna hemma och blivit låtsasarg över att jag nästan tappade ner passet mellan trappan och flygplanet... Och då känns det lite bättre igen. 
 
 

Avfärd

Publicerad 2012-07-25 17:52:10 i resor,

Planet avgår på utsatt tid, som jag längtar efter värmen, havet, sanden, köttlukten och lugnet. Min reslektyr - magiskt omslag. Ska äntligen få sluka den.

planerna

Publicerad 2012-07-25 17:11:54 i resor,

- äta skaldjur - skratta mycket - dricka bubbel - bada naken - sova minst 8h/dygnet - nöjesläsa - läsa spanska skvallertidningar - skriva dagbok - skriva överlag - löpa - yoga - räkna stjärnfall - dricka cortados - simma några mil - äta ungefär ett kilo kött i form av olika sorters skinka - njuta Ta hand om er finingar, nu tar jag semester ❤

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/298154/images/2012/pic_501000b3ddf2b31ff00000ed.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/298154/images/2012/pic_501000b3ddf2b31ff00000ed.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/298154/images/2012/pic_5010019ce087c3319c00005e.jpg" class="image">

buffé-klänning,

Publicerad 2012-07-24 12:23:37 i min vardag,

Jag har aldrig riktigt förstått det där med tighta plagg, speciellt när det kommer till klänningar. Hur fan äter folk som bär så tighta plagg? Inte alls? Galet. Mina klänningar har en gemensamm nämnare - de går att bära under en buffé. Fick en ny svart sak från kära syster i förskottspresent. Perfekt för buffér som följs av dans! 
 
- här ser vi förutom vårt snygga duschdraperi även två klänningar införskaffade för bokmässan. Den längst fram köpte jag enbart för att den var billig och en gång i tiden varit dyr... Jag vet inte ens hur jag ska bära den. 
 
ps. min hjärna har redan checkat in på semester.

ömsa skinn

Publicerad 2012-07-24 10:46:12 i njuta,

Löparn ska snart ge sig ut på dagens (kanske) första runda. Det är ganska ovanligt men härligt att känna sig peppad på att träna. Jag har nog aldrig haft den där BEACH 20XX-hetsen, men att ständigt bli matad med träningstips/mattips/hets av samhället, media, omgivningen, bekanta sätter ju sina spår...


Håller mina tummar för att gympalektionerna blivit bättre sen mina dagar, och att de inspirerar unga istället för att terrorisera...

Fördel med att vara "vuxen" och slippa obligatorisk gympa: jag kan träna hur mycket jag vill och pga rätt anledningar. Längtar ihjäl mig till Spanien. Ska yoga på taket medan solen går upp, kubba på eftermiddagarna, bada och leka. Det är exakt vad jag ska göra med min kropp i två veckor.
 
Någon som är sugen på att ställa upp i random lopp med mig? Borde det inte vara något i augusti/sept kanske? Något Höstrus eller dylikt. Som vi kan peppa inför och sen försöka genomföra/överleva. Vore inte det kul? 

jag bara älskar er

Publicerad 2012-07-23 23:30:23 i kärlek,

Har ägnat kvällen åt två av mina finaste och jag blir fascinerad över hur lite som krävs för att jag ska vara nöjd. En tallrik mat, två jag älskar och jag skulle kunna ägna dygn åt detta. Och det får mig att tänka på hur vi människor behandlar varandra och hur vi förhåller oss till relationer. Ibland får jag för mig att det finns de människor som riktar in sig på kärlekar, som föredrar att gå från förhållande till förhållande, har lite vänner som en hänger med lite sporadiskt - men att det alltid är partnern som går först i alla lägen. 
   Och så finns det den andra typen människor - som har massor med vänner av alla dess slag, och som tar kärleken i andra hand. Som sätter vännerna i första hand och som tar det där med partners lite mer lugnt. 
 
jag försöker se tillbaka på mina egna relationer och på mina vänner - och sammanfattningsvis så vet jag att mina vänner går före vilken jävla kärlek som helst. Visst att jag kan dejta, jag blir förälskad, jag ligger, jag tillåter hjärtat att banka på - men mina vänner står mig närmast. Och jag skulle aldrig låta en partner komma före mina vänner. Dom är ju mina, jag vet inte hur jag ska förklara det bäst - mitt hjärtas slag?
 
 
Jag vet inte riktigt vad jag vore utan dom? Jag har lärt känna dom vid så olika tillfällen i mitt liv, och de vet olika delar av mig och känner mig olika mycket - men jag skulle inte klara mig utan dom. Och jag skulle inte vilja leva mitt liv utan dom. Även om jag har folk utspridda över jordklotet, så vet jag ju att de finns där i hjärtat hos mig och jag vet tryggheten i att jag har en roll i deras liv. Det skulle aldrig någon (tillfällig) partner komma i vägen för. Jag kan inte se mig själv offra de närmaste för att hjärtat ska banka för någon speciell, det finns inte. Jag har gjort misstag förr i tiden, och jag hade tur som träffat guldkorn som såg igenom det där som kärleken kan göra med oss människor. 
 
På ett sätt är det en sådan trygghet, jag vet vart jag har er och ni vet vart ni har mig. Ni vet när jag blir arg, när jag inte ska dricka, när jag gillar någon, när jag raggar, när jag är på dåligt humör, hur ni ska få mig glad, vad som gör mig lycklig, vad som piggar upp mig, vad som gör mig förbannad, vilka ämnen som taggar till mig - åh, jag bara älskar att ni känner mig och att jag känner er.
 
Samtidigt som den där rädslan för att tappa bort sina vänner alltid kan finnas i bakhuvudet. Många tunga veckor på jobbet, tentor som måste skrivas, ett förälskat hjärta, jobbiga familjemedlemmar, oktober månad - det finns så många faktorer som kan komma i vägen för en vänskap. 
- men jag försöker tänka att jag redan sumpat det en gång pga kärleken, och det är något som inte kommer ske igen. Ska jag låta mitt hjärta banka för någon igen - ska det vara för någon som passar med mina vänner. Allt annat är omöjligt.

införskaffar

Publicerad 2012-07-23 19:16:05 i resor,

Införskaffar det nödvändigaste inför resan: ny klänning, badkläder, samt datorskydd. Förstår inte folk som tycker shopping är kul? Mutade mig själv med denna, en av Guds bättre gåvor.

erotisk bokhörna

Publicerad 2012-07-23 08:57:31 i Sex osv., böcker,

 
det är så mycket erotisk litteratur som kommer ut nu och gamla klassiker som kommer tillbaka. Vad det gäller kvaliten är det blandat - allt från kassa skildringar där mannen har all makt över kvinnan samt Jongs klassiska bok som vände upp och ner på världen när den först kom ut. Min bok kommer vara mer lik Jongs än de kassa skildringarna. 

firandet del 1

Publicerad 2012-07-23 08:49:56 i party-larty,

Ni vet när en vaknar och det känns som att en lagt sig ner en kvart tidigare? Och täcket bokstavligen ligger exakt som en la det - då vet en att helgen varit rolig. Fem bilder får sammanfatta.
 
köttfest, nya klänningar, höga klackar, drinkar, mandeltårta, paket, dans, öl, sommar, skratt, mingel, skavsår, finaste gänget - tack för en fantastisk kväll.
 

så minns jag utöya

Publicerad 2012-07-23 00:13:50 i åsikter,

När det sker händelser som skakar om människor världen över, så minns en ofta den dagen långt efter. Som att det hemska gör att en påminns om att en lever och hjärnan sparar all info från den dagen. Jag minns fortfarande vad jag gjorde när flygplanen flög in i twin tower den elfte september, och jag kommer för alltid att minnas dagen då breivik slaktade ungdomar. 
 
 
Det var en varm solig dag och jag jobbade helg på centan, när det var dags för rast såg jag att han hade ringt flera gångar. Jag hade redan fått tillåtelse att alltid ha mobilen med mig, men hade inte kollat den på kanske en kvart eller en halvtimme. Hjärtat bultade genom bröstkorgen och det flimrade lite för ögonen, var det nu det hade hänt? Försökte lugna mig med att då skulle alla andra också ha ringt mig. Jag promenerade bort mot kyrkogården mitt emot centralen och försökte fejka ett leende medan jag slog hans nummer:
 
U - Ja det är pappa,
C - Hej. Hej lilla pappa. Hej, hur mår du?
U - Jag vill att du går hem från jobbet lilla gumman. Kan du göra det? 
C - (här svartnar det för ögonen och jag är glad att jag sitter ner) Vad har hänt? Det låter ju som att du mår bra? Har det hänt något? Vad har hänt?
U - Dom skjuter i Norge. Lilla gumman, kan du gå hem?
C - Gå hem? Norge? Vad har hänt dig? Mår du bra?
U - Ja jag mår bra, men dom skjuter i Norge. 
C - Jo jag vet, och det är givetvis fruktansvärt, men vad har det med mig att göra? Och med dig? Mår du bra? För gör du inte det så vet du att jag tar en taxi på stört, det vet du. 
U - Nej men jag säger ju att dom skjuter i Norge. Tänk om några kommer till dig där du är, tagit tåget över för att fly kanske, och kommer till dig. Nej det vill jag inte. Kan du ringa din chef och säga det?
C - Alltså, jag förstår att det är hemskt det som skett, men vad har det med Centan att göra? Norge är ju en bit bort, och vad skulle dom göra här?
U - Men tänk om dom är flera? Och vill fly? Inget får hända dig lilla gumman. Kan du inte bara gå hem?
C - Nej fast nu får du lugna dig. Inget kommer hända, att det hänt i Norge är osannolikt och hemskt, jävla helvete, men inget kommer hända mig. Och gör det det så sticker jag på stört. Lovar.
U - Nej för jag orkar inte med att något händer dig. Jag är sjuk och ni måste må bra. DU måste må bra lilla gumman. 
C - Men lilla pappa, jag mår ju bra. Och du mår bra. Alla mår bra. Jag ringde inte och hetsade dig sådär när jag var sjuk. Eller hur?
U - Nej, och du blev frisk. 
C - Och det ska du också bli, eller hur? 
U - Ja, såklart!
C - Så det som hände i Norge hände där, och jag är i Stockholm och du är på landet och alla mår bra! 
U - Ja, det har du rätt i. Himla dumt det som hänt va? Hoppas dom hittar honom.
C - Det gör dom säkert. Och låser in honom. Och jag mår bara bra. 
U - Bra, då är jag nöjd. Det var bara det jag ville. Hej då lilla gumman. Puss och kram. 
C - Vi hörs sen, puss puss.
 
 
 
Jag minns hur vi la på, att jag försökte äta min matlåda samtidigt som jag försökte ta in det som hänt i grannlandet. Men främst var jag så förtvivlat rädd över att detta skulle vara ett av de sista samtalen vi hade, när han var aktiv, kom ihåg saker och visste vem jag var. Och jag grät över att jag hatade att han var sjuk, och att jag började ana att han aldrig skulle bli frisk. För mig kommer detta samtal alltid komma tillbaka på denna årsdag, därefter sorgen över hur en människas extrema åsikter, tankar och hat kan förstöra för så många människor. 
 

pepp, kärlek, och vila

Publicerad 2012-07-21 14:08:23 i min vardag,

Hörni, jag läste om ett fantastiskt projekt som pågår just nu - första helgen i september kommer tolv unga tjejer samlas för att umgås, skratta, peppas, prata av sig och bara få vara. Förutom att de är unga, med allt vad det kan innebära (ni som varit unga vet vilken jävla bergochdalbana det kan vara!) så är deras gemensamma nämnare att de är kroniskt sjuka i diabetes.

Jag har inte diabetes, och min sjukdom som var dömd till kronisk övergick till att vara icke-kronisk och jag blev frisk - men jag har varit ung tjej. Det räckte för att jag skulle ta beslutet att hjälpa till.


Här kan ni läsa mer om projektet, samt bidra. Alla summor är välkomna!


Jobbar du för ett företag och kan tänka dig att bidra till goodiebags som jag är ansvarig för - maila mig på fragacar0@hotmail.com
- mitt mål med goodiebagsen är att ge tjejerna roliga, fina, bra, praktiska saker, minnen för livet, saker och situationer som lockar fram skratt och saker de kan få användning för. Allt från tidningar till doftljus och duntofflor är välkommet!

vi kommer alltid vara vänner,min

Publicerad 2012-07-21 06:19:14 i min vardag,

Vaknar av att jag skrattar, drömde om HT och att jag skulle göra någon form av "bakgrundsintervju" med random tidning. Så då skulle dom få träffa mina bästisar. Ernst hade bakat i en vecka innan intervjun skulle hållas, och resultatet blev ett gäng beiga kanelbullar som hon målat socker på, dessutom hade hon en finne i pannan vilket gjorde att hon bar indianmask framför kameran... Sista jag minns är att vi skrattar tills tårarna sprutar. 
 
 
Och jag bara undrar vad som hänt om jag inte suttit och tittat på henne hela första lektionen på gymnasiet, som sen resulterade i att hon kom fram och sa "Man kanske skulle ta och presentera sig?!"  - alltså vilken 16åring säger så?! Och innan veckan var slut var HT bildat, så jävla fint. 
 

positiva listan

Publicerad 2012-07-20 12:13:24 i min vardag,

 • fredag - människor blir överlag trevligare på fredagar. Själv är jag glad om jag gissar rätt på vilken dag det är... Men fredagskänslan kan vid vissa tillfällen vara tillfredsställande.
 • jag har köpt en hatt. Och den är gigantisk! Jag föreställer mig att jag kommer vara fantastisk i den, dessutom bra solskydd och jag kommer kunna läsa mycket.
 • löpning - jag har löpt två gånger och är nu alltså en löpare. Kommer bli fantastiskt i Mataró.
 • om fem dagar åker jag och lämnar landet för två hela veckor. Det kommer bli magiskt! Jag kommer tjöta sönder öronen på Natti och Linnea, men det kommer bli fantastiskt. 
 • jag fyller tjugotre på torsdag - är det året jag börjar klä mig i dräkter, lär mig gå i klackar och slutar äta chokladmousse till middag? Hahaha stor chans. 
 • att jag och Naddi tillbringade timmar åt att prata om söta pojkar, psyco-ex, kärlek, känslor och allt det där som pågår i livet.
 • att jag hittade hans gamla kaffekoppar som har perfekt tunn kant som gör det svarta kaffet snäppet godare att dricka. Dessutom älskar jag mönstrena som påminner om landet och barndomen.
 
- negativa listan: jag har fortfarande inte fått alla mina antagningssvar inför hösten. Samt att vissa människor är lite för konstiga som tror att det går att paxa andra människor? Kan vi alla inse att det inte går. Tack. Då går vi vidare.

dirty dancing

Publicerad 2012-07-19 15:41:38 i party-larty,

nya röda skor som färgar av sig på huden, tequilashots direkt ur sportflaskan, citron på flaska, playlist från 80-talet, tatueringar, sightseeing på kungsholmen i hopp om att hitta rätt, snorvalpar som knappt fyllt arton, sommar, hitta rätt bro, öl på glasflaska, skratt, dans, destinys child, shots av diverse slag, hålla hand för att inte tappas bort på dansgolvet, snorvalpar, dans, hemgång, svarttaxi, promenera genom mcdriven och misslyckas, pizza, de röda skorna i en påse, skratt medan solen gick upp.
 
tog inga bilder, glömde för första gången bort kamerans existens. så ni får föreställa er allt, det var en bra kväll.

firning X x

Publicerad 2012-07-18 20:49:35 i njuta,

rätt typ av sms räddade mig från tristessens grotta och nu vankas öl på stan! Ska fira att senaste numret av Veckorevyn trillat in hos prenumeranterna idag, mina nya skor, livet och att det är sommar. Håll tummarna för att det inte kommer regna, för då dör mina skor. 
 
- tagning 37! skoja. Ska vi säga att jag är en läppstiftsfeminist? skoja igen.
- mitt läppstift skär sig garanterat mot tidningen, men vem bryr sig? Spring och köp! 
- säg hej till mina nya skor! Köpte ett par i blått också ---> behöver inte köpa skor förrän tidigast 2014

en bok om dagen

Publicerad 2012-07-18 17:32:27 i böcker,

En av de bästa känslorna måste vara nära en fastnar i ett riktigt bra läsflow. När jag läser som bäst och som mest hinner jag med en om dagen - och det är ingen klyscha, en riktigt bra bok kan ta andan ur en.

Just nu är min läsplan att läsa alla dom där böckerna som jag samlat på hög under våren när plugget stod på första plats. Avslutade Sanna Näslings fantastiska bok Kapitulera omedelbart eller dö tidigare idag, och påbörjade Hej Dolly av Amanda Svensson direkt efter. Näsling har snäppet bättre språk, främst för att Svensson skriver mej och dej. Huvva.

löparn,

Publicerad 2012-07-18 15:59:41 i min vardag,

Jag har insett att jag nog är en löpare. Det känns som jag på något sätt. Sen att jag har kass motion och får ont i benhinnorna efter en pw spelar ingen roll, jag bara känner det. Hur svårt kan det vara? Höger vänster höger vänster och sen komma ihåg att andas. Dessutom var min pappa en fantastisk löpare, så jag tänker att den förmågan har nog gått i arv.

Planen är att börja lite smått här hemma för att sen löpa en gång om dagen i Spanien - ba så ni vet Natti och Linnea!

- nöjd, svettig, röd, endorfinfylld - nyss hemkommen från en bra löprunda (läs 9 min utan stopp!)

slutet på en era,

Publicerad 2012-07-18 05:07:34 i min vardag,

Har min sista schemalagda öppning om 40 min. Tänk att jag varit kvar och jobbat på ett och samma ställe i nästan två år, det hade jag aldrig trott. Jag brukar annars sluta så fort jag och chefen inte kommer överrens, men den typen av problem har inte ens existerat på PS.

Det finns något bitterljuvt över hela situationen - jag älskar jobbet, prata böcker med kunderna och Centan är mitt tredje hem. Och det är en sådan trygghet med en fast stor tjänst, en vet att pengarna trillar in i slutet på månaden. Samtidigt som jag är redo för plugg, mer kunskap och nya utmaningar - och jag kan inte göra bägge delarna lika mycket i ännu ett år.- denna höst kommer bli fantastisk. Lite plugg, lite jobb, tid för skrivande, tid för mig, samtidigt som jag hinner jobba med föreläsningar, utbildningar och det jag brinner för. (älskar för övrigt frasen brinner för, pga ALLA förstår hur allvarligt det är då.)

vill gud skicka mig till Kina?

Publicerad 2012-07-17 19:29:44 i min vardag,

jag har nyupptäckt Miss Li och jag inser att jag älskar varenda låt och känner igen mig i hennes låtar. Min hud är sådär krispig efter några timmar i solen och jag bär en klänning inköpt för Bokmässan, eller kanske för någon av mina firningar av min tjugotredje födelsedag. Jag har deadline för Veckorevyn och om en vecka åker jag till Barcelona.

Jag går in på antagning.se´s hemsida i snitt sju gånger om dagen, ibland sju gånger i timmen. Jag är antagen till vissa, struken på vissa, behörig till vissa, och på en del pågår fortfarande handläggning. Min höst är blank sånär som femton poäng. Om jag vore troende skulle jag ta det som ett tecken från gud, att hen vill att jag ska slappna av, andas ut, packa en ryggsäck och bege mig ut i världen. Nu är jag inte troende, så jag mest vacklar mellan fjärilar i magen och stenar byggda av ångest.
- min hjärna behöver kunskap, jag behöver få utlopp för all min kunskap och jag vill snacka med unga om säkrare sex. (Spik.)

spenderade min förmiddag i en skreva i tanto, filosoferade med några jag gillar mest, spanade efter figurer bland molnen och skrattade bort timmar. Det känns bra att dela hösttankar med andra och inse att inte alla har allt på plats och spikat ner allt redan, sånt får kaninhjärtat att lugna sig en liten stund. Konstigt att det kan vara skönt att dela ångest? Den brukar jag ju mest vilja spränga och aldrig se mer igen...


Annars då? Jag funderar på att bli krönikör. Ska skriva ett tjog i solnedgången när jag är i Barcelona och sprida min litterära säd innan hösten kommer.

i natt jag drömde,

Publicerad 2012-07-16 08:54:50 i åsikter,

att jag var på Peace and Love, vid området bortanför scenerna, i slutet av alla matstånd när en kommer in vid stora entrén, där fanns det några åkattraktioner och jag mötte upp min syster där. För att komma upp till en av bergochdalbanorna var vi tvungna att klättra, när jag hunnit ta några steg upp för trappan har min kjol åkt upp och en man kommer fram och tar mig på rumpan. Först försöker jag skratta bort det och ska ta ett nytt steg uppåt när han tar tag i min vrist och smeker den mellan sina stora händer. Jag kommer ingenstans, han tar på min kropp samtidigt som hans vänner ser detta och skrattar. Jag försöker dra ner min kjol med ena handen samtidigt som jag håller mig fast i trappan med andra, min syster ser mer och mer stressad ut. Mannen fortsätter att smeka min vad och smeker mig högre upp på låret, insidan av låret och mot rumpan. Kjolen har fastnat och jag är blottad. Paniken och skammen över att någon som jag inte känner tar min kropp, och att det går emot min vilja blir för mycket och jag går till attack. Jag slår allt jag kan mot hans kropp, mot hans bröstkorg och mot hans ansikte. Men mina slag gör ingen skillnad och han verkar inte kunna känna smärta? Han verkar istället bli eggad och skrattet ekar över parken. Jag slår, tårar av rädsla och ilska rinner ner för mitt ansikte, Sophia gråter och vill dra mig därifrån, men jag fortsätter att slå och har även börjat sparka. Jag lyckas dra ner min kjol, slår ytterligare några slag mot hans ansikte innan S lyckas dra mig därifrån. Vi springer och den där blandade känslan av seger och äckel över hans beteende är med mig när jag vaknar.

Fittstim kanske inte är den bästa godnattsagan? Eller så är det just det den är.

ny bokblogg

Publicerad 2012-07-15 16:26:46 i böcker,

Denna rastlöshet har ingen hejd, och eftersom jag har paus i sexbloggandet så skapade jag precis en bokblogg. Kanske lite ironiskt att jag skapar en om böcker nu när jag bara har sju pass kvar på mitt fasta schema på PS, men jag kände att det var på tiden. Dessutom har jag en hemlig dröm om att bli en blurb på en pocket. 
 
så om ni tröttnar på att läsa om vad jag gör om dagarna i väntan på att sexbloggandet ska börja igen och hellre vill läsa om böcker: tackordetforst.blogg.se
 
 
- regnet tar aldrig slut och jag ägnar min dag åt Heroes, böcker och oboy i olika former. 

mare mare

Publicerad 2012-07-15 09:57:37 i njuta,

Lyckades somna igår efter mitt adrenalinpåslag, ibland är det jobbigt att leva och känna saker. Vaknar till sms om höstplaner och en dejtförfrågan. Intressant. Regnet sinar aldrig och jag väntar på att chaiteet ska nå hundra grader. Det är söndag och jag har inga planer. Möjligtvis läsa Fittstim från pärm till pärm, tända ljus för pappa och andas. puss.
 
 
ps. önskar mig förresten Fittstim i födelsedagspresent. Den finns inte längre i tryck och pga olika dåliga anledningar kommer den inte tryckas om. Så den som hittar denna second hand/snor den från någon kompis kommer vara min allierade resten av livet.

en helt jävla vanlig lördag.

Publicerad 2012-07-15 01:57:22 i min vardag,

Det är lördag kväll och vi har precis lämnat en middag, klockan har passerat tolv, slussen är fullsmockat med fulla människor och jag hamnar i det klassiska valet - ska jag som så många gånger förr promenera fyra minuter bort till min mamma, eller ska jag våga åka hem till mig. En tur med tunnelbanan som tar ungefär 17min söderut. Det är 9 minuter kvar tills den kommer, så jag bestämmer mig för att vänta. Innan tunnelbanan kommit har jag hunnit sätta på musik på hög volym för att stänga ut människor så mycket som möjligt, ta upp en bok samt mött tre olika mäns blickar som har någon anledning till att prata med mig.
 
Jag kliver på tunnelbanan, ser ett par och sätter mig ner. Mannen bakom vår fyrkant vill gärna veta vad jag läser för bok, när jag vägrar honom ett svar blir han arg, höjer rösten, frågar igen och jag blir slutligen kallad "jävla fitta och hora som inte kan svara på en enkel fråga." ...
 
 
framme vid min hållplats stoppas boken ner och de där anklangande frågorna dyker som vanligt upp: har jag för korta shorts på mig? ska jag försöka hinna vika ned dom innan jag kliver av rulltrappan? kan jag springa i skorna jag har på mig? om jag bär klackar, är klackarna tillräckligt vassa för att användas som vapen? kommer polisen som vanligt stå och hänga i centrum och titta anklagande på mig? kommer unga hänga på parkbänkarna precis framför tunnelbanan? kommer det vara fullsmockat med fulla äldre män utanför Engelen i centrum - och kommer jag kunna ta mig förbi utan att minst fem män söker efter min uppmärksamhet? kanske om jag fäster blicken rakt fram och spänner käkarna så kanske ingen söker min blick eller tar i mig? kommer jag komma hem? kommer jag bli hotad? kommer jag bli rånad? kommer jag bli våldtagen? kommer jag bli kidnappad? kommer jag bli mördad? kommer jag bli nerslagen? kommer jag bli sexuellt trakasserad? kommer jag råka ut för något jag inte vill? kommer jag kunna gå raka vägen hem utan att något händer mig? om något händer mig - kommer jag kunna försvara mig?
 
 
jag är ingen person som vanligtvis är rädd, blyg eller inte vågar ta plats - detta beteende som inträffar varje gång jag ska ta mig hem från en middag/krogen/vart som helst handlar inte om mig personligen. det är ett beteende jag tvingats lära mig sen barnsben och som blivit en del av min vardag.
 

Som liten blir jag lärd att vara rädd för fula gubbar, samt hålla mig undan främmande vuxna och folk som verkar läskiga. Jag lär mig även att jag som tjej är ett enklare byte och kan råka ut för mycket mer otäcka saker än mina jämnåriga killkompisar. Jag lär mig att jag är ett offer.
- när jag var fjorton läste jag Katarina Wennstams böcker Flickan och skulden samt Ingen riktig våldtäktsman. - dessa två böcker ändrade mitt sätt att se på människan totalt och jag blev återigen uppmärksam på att jag som tjej är ett offer. Jag lärde mig även att jag inte längre enbart kan ha "fula gubbar" och "läskiga människor" på min lista över folk som vill mig illa. Nu kunde jag även lägga till: pojkvänner, killkompisar, grannar, lärare, i princip alla män som kan finnas i min närhet.
 
Jag läste en artikel om att det är en bra idé att bära sina hemnycklar i handen och placera en nyckel mellan varje finger - perfekt vapen om jag skulle bli överfallen! (tack vare denna artikel vägrade jag bära vantar under flera vintrar pga rädsla för att gå hem i mörkret utan detta fiffiga vapen.) - jag läste även en artikel om att det kan vara bra att få hudceller från den/dem som överfaller under naglarna - pga dna som kanske kunde komma att underlätta i en anmälan. Jag lärde mig även snabbt att det jag har på mig spelar roll, antalet sexpartners jag haft spelar roll, på vilket sätt jag haft sex tidigare spelar roll, hur jag är som person spelar roll, vilka underkläder jag har spelar roll, om jag under ett övergrepp skulle föreslå kondom pga sjukdomsrisk/oönskad graviditet spelar roll. I PRINCIP ALLT JAG ÄR OCH GÖR KAN VÄNDAS EMOT MIG OM JAG BLIR UTSATT FÖR ETT SEXUELLT ÖVERGREPP.
 
 
Vi lever i ett samhälle där tjejer dagligen blir lärda att vara rädda, att de ska skydda sig och vara redo för att när som helst kunna bli utsatta för våld och sexuella övergrepp. Det är jag som tjej som ska vara på min vakt för att när som helst kunna bli ett offer.
- jag kan inte tala för alla tjejer/kvinnor, jag kan bara berätta och beskriva en helt jävla vanligt lördag i mitt liv.
 
 
ps. jag kom hem i ett stycke, med hjärtat i halsgropen, magknip och nycklarna praktiskt i näven. sms från resten av mitt sällskap trillar in och jag kan andas ut - vi har alla kommit hem oskadda ännu en gång.

vita moln

Publicerad 2012-07-14 08:13:09 i resor,

jag skulle kunna bo på hotell resten av mitt liv. Hur får dom sina lakan så krispiga men mjuka? Och kuddarna som delar av moln? Jag har ju redan hotellakan (snodda från färjor) så det kanske handlar om mangling? Hur som, solen skiner och nu väntar en heldag på Kolmården! Först - hotellfrukost.

nervarvad

Publicerad 2012-07-13 22:11:01 i resor,

Vet inte riktigt om "nervarvad" är ett ord, men det är så jag känner mig. Robin ringde ungefär en gång i kvarten under min busstur för att se hur det gick för mig, han lärde sig direkt att mitt lokalsinne är kasst. Och det här med att jag blir nostalgisk av honom? att vi känt varandra i lite mer än ett år, men att det känns som att vi alltid gjort det? Jisses, vet inte hur mitt liv såg ut utan honom. Det är riktig vänskap när en klickar efter en kvart.

inför bokmässan

Publicerad 2012-07-13 18:35:37 i resor,

Vi är snart halvvägs in i juli och jag peppar redan för bokmässan som är sista veckan i september. Fem dagar fyllda med böcker (såklart!), mingel, god mat, författare, räkmackor, hotellfrukost och några mils rännande mellan signeringar, föreläsningar och mingel. En magisk vecka, och jag har redan införskaffat mig en vacker klänning till middag/mingel samt två par fantastiska skor som har den magiska egenskapen att vara både vackra samt bekväma.

köping som köping

Publicerad 2012-07-13 17:17:50 i min vardag,

jag har alltid undrat hur någon kan försova sig mitt på dagen, nu vet jag. Vaknade upp och såg att det skilde 200 mellan 17-bussen och 18-bussen. Resultatet blev att jag struntade i att packa och sprang som en jävla ninja till centan och genom hela terminalen. Sitter nu således på bussen nyvaken och lätt svettig, på förhoppningsvis rätt buss. Någonstans kommer jag ju alltid! Hann boka biljett till Spanien tidigare idag, är så lycklig. Det kommer bli fantastiskt. - och denna helg kommer bli fantastisk: ett dygn med Robin på Kolmården, hannibal-maraton imorrn kväll, ledig söndag som avslutas med middag lagad av kock. Lovely. ps. denna blogg kommer enbart vara privat i några veckor, sexbloggandet vilar. men jag kommer starta en bokblogg under helgen istället. denna rastlöshet.

semester,

Publicerad 2012-07-13 05:09:56 i njuta, resor,

Direkt efter jobbet ska jag ila över till mor och boka resan. Det kommer bli sexton hela dagar fyllda med skratt, sol, bad, öl, yoga, läsning, Barcelona, mat, Natti och Linnea. Jag är så förbannat peppad, skulle jag inte ha Kolmården med Robin i helgen hade jag åkt redan ikväll. 
- tillbaka till Mataró där jag vi hängde som småungar om sommarloven, ska leva exakt som jag gjorde så dessa två veckor. Kommer ligga där på playan, låtsas att jag förstår allt som står i alla spanska dagstidningar jag kommer köpa, spela tennis och bara vara. Samt äta mat, väldigt mycket spansk mat. 
 
Sist vi var där var sommaren 2010. Så himla pluttiga!
 
- här är vi på Las Ramblas och går rätt in i största turistfällan.
- hej små pluttar och hej långt hår! 
 
 
 
 

bästa sortens fest

Publicerad 2012-07-12 19:41:11 i party-larty,

- vid varje plats låg en mustasch redo och väntade. jag såg till att ta en plats där The Cassanova låg, kändes som att den var mest lämplig för mig. ett tu tre så satt den på plats.
- mitt bordssällskap: anna och philip som under middagen klistrade fast sina mustascher på dryckerna.
 och en uppochnedvänd bild på mig och anneli. som jag trivdes i mustasch!
 
- jag är överlag en människa som inte jublar över att klä ut mig, möjligen när tillfällen ges då det handlar om att förfula sig, göra sig till för barn eller om en är många. det där med att vara sexig katt och klä mig i mina vanliga kläder och lägga till lite morrhår har jag tack och lov kommit över. 
   men detta var något helt annat, och jag stormtrivdes. könsöverskridande handlingar är överlag fantastiskt. 
 
tack pocketförlaget för en fantastisk kväll och bästa idéen.
 
ps. detta kanske ska bli mitt tema på en av mina firningar av födelsedagen? 

klockan tretton,

Publicerad 2012-07-12 11:12:07 i min vardag,

idag är dagen d. dagen då det släpps vart en kommer in, vilken väg vi ska knata i höst. jag har magen full med exalteringsfjärilar - det är så mycket jag vill läsa! jag vill så gärna få ett bra besked, börja leta böcker och fortsätta ladda inför hösten.

samtidigt som jag redan nu är redo för hösten, är jag redan redo för våren, för då kommer jag läsa kriminologi. det kommer bli fantastiskt.

vi hörs efter tretton!

balansgång

Publicerad 2012-07-12 11:09:12 i Sex osv.,

det är en ständig balansgång mellan känslorna, speciellt när en gillar någon. från att vara vänner som då och då tar en öl, till att en dag upptäcka att en känner något mer. eller inse efter fem fikor att en faktiskt vill något mer än dricka svart kaffe och prata politik. eller det där ögonblicket när en vaknar upp i en väns famn efter en blöt utekväll. eller när det bara känns rätt att kyssas i exakt den sekunden oavsett vad konsekvenserna kan bli. eller bara inse att en tänder på sin vän. eller när en inser att det faktiskt går att ligga med en vän utan att det innebär något mer än just två vänner som tycker om att ligga med varandra.
 
men när det finns känslor med i bilden? det blir som allra bäst när den en gillar, gillar en tillbaka samtidigt. men på samma sätt som ens egna känslor kan skifta från dag till dag, gäller detsamma för den en gillar.
- ibland börjar jag fundera över hur många som hade kunnat vara tillsammans och kära om de faktiskt gillat varandra samtidigt, eller insett från början att de hör samman. så många par som aldrig kommer att existera.
 
 
 
(samtidigt som det inte finns något mer frustrerande än när en faktiskt enbart vill dricka öl, se en film eller hänga, och den andra tror att det är något mer bakom det hela. undrar hur många vänner en kan förlora på det sättet? att folk sätter sig själv på en piedestal och hellre ser sig själv som onåbar än skapar vänskap.)

tryggare kan ingen vara,

Publicerad 2012-07-12 05:07:11 i Sex osv.,

tanken slog mig någonstans i natt vid 3.47 - jag som alltid sett möjligheten att få mig att skratta som bland de bästa egenskaperna en människa kan ha, har nu lagt till ännu en till listan: konsten att göra en annan människa trygg. 
 
det finns något fantastiskt med att känna trygghet hos en annan människa, nu menar jag inte trygghet som i att jag vet att hen skulle klå ner någon jobbig på stan om jag känner mig hotad, utan den där vardagliga tryggheten. som att inget ont kan hända mig när hen är nära. gäller främst hjärtat och andra känslor som inte syns. 
- jag har en handfull människor som har den egenskapen, och de måste ju vara världens bästa människor?! 
 

sommaren i city,

Publicerad 2012-07-12 05:03:10 i njuta,

sommaren händer och jag är mest redo för hösten. jag minns hur jag bestämde efter gymnasiet att jag skulle börja plugga när suget kom tillbaka, på riktigt. visserligen har jag pluggat heltid några terminer - men denna höst blir första hösten då plugget är i fokus och resten i bakgrunden. vill köpa block och pennor redan idag. 
 
 
för idag släpps det, vart vi kommer in, vart vi blir reserver och schemat för hösten blir marginellt klarare. jag vill läsa 45hp. 
 
 
annars då? solar så fort jag får chans, kollar ikapp serier jag missat (just nu gossip girl och heroes), dansar när tillfällen ges, hänger med finingar, läser gammal kurslitteratur och romaner, planerar noveller i huvudet, njuter av värmen, planerar fyra kommande resor, är. 
 

inte som på tv

Publicerad 2012-07-11 11:49:12 i Sex osv.,

På alla filmer och serier jag sett under hela min uppväxt så finns det en gemensam nämnare - när en person berättar för en annan person att den varit kär i den, att den kanske blivit det efter att relationen tagit slut eller kommit på lite för sent att det faktiskt fanns känslor med i bilden, så blir mottagaren alltid nöjd.

ett nöjt leende sprider sig över ansiktet, som att den tänker "Yes, äntligen min!!"...


är det så i verkligheten? Jag tänker mer - vad ska jag med vetskapen om att hen blev kär i mig efter att jag blivit dumpad, men inte vågade säga något för att hen trodde att mina känslor dött direkt efter vårt uppbrott. Den där känslan av YES existerar inte i min kropp...

rastlöshetens grepp,

Publicerad 2012-07-09 09:53:17 i min vardag,

Känner ni det också? Det kan inte bara ha drabbat mig. Rastlösheten. Sommaren har kickat igång på allvar, jag längtar till hösten och plugget, samtidigt som det är tusen saker som ska ske innan solen ställer in sig på höstläge. Kan det ha att göra med att jag enbart har Pocket Shop och Veckorevyn nu? Både i höstas och våren pluggade jag 100%, jobbade på PS 86%, skrev för VR + under våren hade jag även Peace and Love att planera. + allt det där som hör till vardagen, samt livet att sköta. 
 
Nu har jag bara PS och VR. 
 
Vad gör alla människor med sin tid? Det blir ju så mycket liv, tid och rum för saker att göra! Ska försöka sammanställa en lista med allt jag vill ha klarat av innan hösten kommer, riva sönder den och sen bara leva för dagen. Om 16 dagar åker jag till Spanien och blir borta i två ljuvliga veckor. Därefter väntar ännu en resa - sen kan hösten få ta mig med storm.
 
 

gamla serier - moderna budskap

Publicerad 2012-07-09 09:38:45 i åsikter,

När vi var på Peace and Love fanns det olika funktionärshäng där de främst delade ut livselixir, men vi hittade även en hög med gamla serier. Jag tittade aldrig på årtalet, var alldeles för upptagen av att fota. Tidningarna är kanske från sent 80-tal/tidigt 90-tal, och jag vill säga att de tillhör det förflutna. Men budskapet känns tyvärr modernt. Inbillar mig dock att inget liknande skulle få gå i tryck i dag? 
 
 
jag vet inte mycket om serier, men jag undrar bara när det ska komma serier som inte präntar in könsroller i läsarna där männen är hjältar och kvinnor är objekt. Känns så tröttsamt om det inte skett någon förändring sen detta gick i tryck.

när vänner klickar

Publicerad 2012-07-09 09:29:27 i Sex osv.,

Jag har rätt många vänner från olika håll, det är grundskolan, thg, mer plugg, COL, utbildningar för RFSL och RFSU samt arbetskamrater. Och bland det finaste jag vet är när mina vänner från olika delar i mitt vänskapsnät träffas och tycker om varandra. Jag känner mig som navet i hjulet och blir varm i hjärtat när de kommer överrens, finner varandra och får varandra att skratta. Åh, vad vore livet utan vänner? Nada.
 
 

gasläcka och hämtmat,pp

Publicerad 2012-07-06 20:31:26 i party-larty,

Planen var trerätters, mysmiddag och förhäng innan dans. Ingredienserna var inhandlade, kycklingen på tining, potatisen hackad och inoljad - när ugnen vägrar starta...
 
Misstänkt gasläcka. 
 
Så nu är gasen bortskruvad - maten inpackad och det blir hämtmat från närmaste kinaställe. Allt sker av anledning. Typ så är kvällens tema.
 
Men vi hänger inte läpp!
 

aldrig mer medicin.

Publicerad 2012-07-06 14:27:50 i min vardag,

Älskade Anna städade fram min gamla medicinplanering. Alla sju dagar i veckan åt jag två tabletter på morgonen och tre tabletter på kvällen. Varje onsdag körde jag in en kall spruta i magen. Under ett halvår gick jag på denna medicinering. Och den var effektiv. Efter fyra veckor hade viruset i min kropp sjunkit markant, efter ytterligare fyra veckor gick det knappt att mäta i mitt blod. Men jag var fortfarande sjuk och medicinerade mig behandlingen  ut.  
   Efter ett tag kände alla igen mig på avdelningen, jag såg hur de försökte att inte reagera när jag sa mitt personnummer högt, när de såg mina klara ögon och på utsidan friska kropp, när de tog virusbelamrat blod ur mina ostuckna vener, när de gång på gång såg hur jag skiljde mig från mina medsjuka. 
 
jag har kvar mitt brev någonstans i lägenheten där Blodcentralen ger mig en skriftlig instruktion att jag måste höra av mig då de hittat något fel i blodet. Ja, dem hittade Hepatit C. Februari 2011 fick jag utskrivet att jag är helt virusfri och aldrig mer behöver komma tillbaka. 
 
 
och jag minns hur pappa nästan reste sig ur stolen när läkaren förklarade att denna medicinplanering var så fiffig, för det går minsann att plocka bort dagarna, utifall att jag skulle sova borta någon dag mitt i veckan till exempel. Och hur han tog min hand i sin och tittade mig i ögonen och sa "men lilla gumman, inte skulle väl du sova borta mitt i veckan. Nej du gör ju inte sånt! Eller hur.", det fanns egentligen ingen fråga, för honom skötte jag mig exemplariskt. 

en handbok i kärlek,

Publicerad 2012-07-06 13:18:36 i Sex osv.,

 
Dagens goda nyhet - det går tydligen att lära sig att hantera kärlek med hjälp av en bok. Och jag har den hemma! Ska sluka den från pärm till pärm och återkommer sen. 
 
 
ps. är en aning ironisk. har halvläst hennes förra, gillade den sådär. Men jag kanske inte är rätt målgrupp. 

random baby,

Publicerad 2012-07-06 05:11:09 i böcker,

Läste ut den spektakulära boken Koka makaroner nu i veckan, en bok där en pappa beskriver sitt barns första år. 
 
...
 
läs den om du är uttråkad, vill bli förbannad, vill läsa om en man som lyfter upp sin hela existens till skyarna, eller läs den om du själv är nykläckt förälder och vill ha en kompis i kampen. ...
 
Det jag tycker är mest fascinerande med hela boken är hur hen beskriver en scen där hen ser en bebis i samma ålder som sin egen, som har snäppet bättre motorik, svartsjuka uppstår - och hur hen blir förbannad när hen inser att det bebisen inte bara är bättre än sitt eget barn - UTAN DESSUTOM TJEJ!! 
- jag har inte barn och kommer inte ha det på minst 7 år, men jag anser mig ändå ha rätten till att reflektera över detta: vad är det för fel på föräldrar som blir arga på andra barn? Är det en aktiv aktion att vara arg på andra barn för att de är bättre än sitt eget? Och vad allra viktigast i detta: vad är det för fel på föräldrar som blir arg för att en tjejbebis är snäppet bättre än sin egen pojkbebis? 
 
 
 
ps. mammas kommentar på denna scen: men Caro, tjejer är faktiskt bättre än killar. Jodå, de lär sig så mycket fortare än pojkar. Så jag behövde aldrig uppleva något liknande, ni var bäst från start. Joråsåatthe, tack för det självförtroendet mor!

ni är väl ett par? eller?

Publicerad 2012-07-06 05:00:31 i Sex osv.,

Glömde nämna att jag gick och fick en pojkvän ett tag där på Peace! Det var iaf vad alla informatörer trodde, säkert en hel del folk som såg oss utöver dessa med. Jag vet inte riktigt hur jag beter mig för att folk ska uppfatta mig som förälskad och tillsammans med någon? Skrattar jag mer? Ser jag gladare ut? Tindrar mina ögon?
(kan säga att jag nog aldrig varit så stressad som jag var under denna vecka, så det går inte ihop för mig...) 
 
Kontentan av det hela: det är alltid alltid när jag hänger med en som utåt sett ser ut som en man som jag kopplas samman med henom. Hade jag skrattat och hängt med någon som klassas som tjej hade samma sak aldrig hänt. Det är en heteronormativ värld vi lever i. Ironiskt nog tycks det tränga in även i dessa sammanhang...
 
 
- detta är förövrigt Fredrik, mannen som min mor drömmer om som svärson. Hon ojade och åhade sig över detta foto X antal minuter igår. 

semester, choklad och dejting

Publicerad 2012-07-04 19:08:22 i Sex osv.,

Naddi är här, vi lagar mat, uppdaterar varandra, planerar - och nu ska vi skapa en sida åt mig på random dejtingsida. Det här kan bli hur kul som helst! Galet, spontant, och alldeles alldeles underbart...
 
- helt ärligt, om inte något omvälvande händer snart kanske jag går sönder. 
 

mödomshinnan är en jävla myt!

Publicerad 2012-07-04 15:36:37 i Sex osv.,

Jag vet inte riktigt hur Damm förlag tänkte när de gav ut en bok som i originalutgåva kom ut 2010, här i Sverige 2012 - där författaren de fem första sidorna propsar och övertygar läsaren om att mödomshinnan är något som varje person med fitta föds med. Att det är något som måste spräckas. Att den kan gå sönder av misstag när en rider häst, utövar karate eller går ner i spagat. Men att den främst ska gå sönder under första penetrerande samlaget en har med mannen som en gifter sig med.

Boken heter Hello Kitty måste dö av Angela S. Choi. Och jag måste fortsätta läsa för att se om det blir någon ordning på det hela.

mini-vacaciones

Publicerad 2012-07-03 10:45:38 i min vardag,

Är ledig i två hela dagar och återhämtar mig fortfarande från Peace. Solen skiner och dagens aktivitet består av att tvätta, läsa, träffa vänner och bara vara. Morgonen består av äggkokning, skratt och Regina Spektor. Jag såg hen live på Peace - hen är ju en jävla älva! Har aldrig haft så mycket lyckorysningar förut.


 
ps. vad tror ni om "dagens tips", fick tanken i natt och är redan peppad.

min nuvarande facebook-bild

Publicerad 2012-07-02 10:30:57 i Sex osv.,

För er som inte har glädjen att vara min vän på facebook så kan jag härmed dela med mig min senaste profilbild. Ni ser hur det glittrar i ögonen på mig, hur jag nyligen pustat ut efter ett glädjeskratt och låtsas-lugnt lutar mig avslappnat mot elva tusen kondomer. Tusen kondomer per låda. Åh, det var en magisk känsla när vi äntligen fick tag på dom. 
 
 
ps. och nej, jag vet fortfarande inte hur jag ska göra med er läsare som vill bli min vän på fb? Vill jag ha en privat-privat där gränsen för vänner går vid de personer jag skålat mitt ölglas mot på krogen, eller ska jag ha en öppnare och tacka ja till alla läsare som vill komma in i vänskapsgänget? Tricky tricky. 

dagens tips

Publicerad 2012-07-02 10:26:07 i Sex osv., böcker,

 
Årets augustprisvinnare i kategorin barn och unga. Det var länge sen jag läste något liknande. Har några kapitel kvar som jag drar mig för att läsa ut, då vet en att boken är fantastisk. 
 
Den handlar om tre tjejeer som får stå ut med allt som pojkarna ser sig rätten till att göra - sexuella trakasserier, påhopp, elaka ord, samt den där vardagliga känslan av att ständigt vara nedtryckt av pojkarna med den anledningen att en själv är tjej. 
- lägg till lite magiska växter och du har denna bok i ett nötskal. Lika magisk som allvarlig. 
 

kvällens önskelista,

Publicerad 2012-07-01 23:45:48 i njuta,

 1. sommarlov med lugna frukostar, hett kaffe, planer som bara flyter på och sol som sticker i ögonen
 2. hångel som känns i hela kroppen och som kanske inte behöver leda till något annat än just ännu mer kyssar och svullna läppar dagen efter
 3. att jag kommer in på någon spännande kurs till hösten
 4. eget radioprogram, en timme i veckan vore ultimat
 5. två inbokade resor, en om någon vecka och en i oktober
 6. en bra och ångestfri födelsedag.
 7. en utgång med finingarna som innehåller dans, skratt och skorna i handen på vägen hem
 8. + en drös till önskningar som hamnar i dagboken

kvällens planer

Publicerad 2012-07-01 19:23:34 i min vardag,

Vi har efter en vecka på fält äntligen nått hemmaplan. Jag minns inte senast jag njöt så mycket av att komma innanför min egen dörr, höra absolut ingenting och bara få vara. Försöker strukturera upp kvällen. 
 
 • packa upp allt för vädring för att slippa framtida mögelattacker
 • duscha, peela, rensa, tvåla, skrubba, använda minst tre sorters blomtvåler
 • massera in vattenbaserat glidmedel i hårtopparna
 • äta kylskåpskall choklad i duschen
 • ladda över veckans bilder till datorn
 • läsa klart Pojkarna av Jessica Schiefauer, det bästa jag läst på länge
 • strukturera upp veckan
 • blicka igenom mailen och sortera ut det viktigaste
 • känna den sköna vågen av efterpepp efter en fantastisk festival, fina informatörer, en lyckad kampanj och ett riktigt bra arbete
 • samt klä på mig något mer, får spontan-besök om ca 13 minuter! 
 
hej, jag har bott i tält i en vecka, sovit i snitt 5h/natten, jobbat lite för mycket, ätit mer kolhydrater på en vecka än jag vanligtvis gör på ett kvartal - samtidigt som det varit en av de bästa veckorna på länge. 

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela