skriv-vecka

I går blev jag påmind om vilken magisk resa jag var på i somras. Vi var ju nästan en vecka i Furusund, skrev, hängde, bastade och bara njöt. Herre gud, egentligen är det ju helt galet att samla ett gäng främlingar på samma yta och förvänta sig att alla ska må bra och ha det gött. Men det funkade! Ännu en gång! I flera dagar skrev vi, utmanades, läste varandras texter och babblade flera timmar i sträck. Det var magiskt. 
 
Och pga flera jobbhelger i rad har jag en hög med komptimmar som måste plockas ut. Så jag ska vara hemma hela veckan och skriva. Mina mål är följande:
- skriva ett synopsis till min andra karaktär
- skriva klart beskrivningar för mina två huvudkaraktärer
- skriva dialog och fortsätta på mitt manus
- komma upp i 2000 ord om dagen 
 

Avslutande möte och tankar om vikt

TRIGGER: om vikt och viktnedgång. 
 
Vi har varit på vårt sista möte under fertilitetsutredningen – och allt ser bra ut! Mina prover ser bra ut, jag har många starka ägg (tack vara PCOS) och alla blodprover såg bra ut. Och mina gynundersökningar visade också goda resultat. Inom en månad kommer vi få ett brev från fertilitetsavdelningen på Huddinge sjukhus med en bekräftelse om att vi fått en officiell kö-tid. Hipp hurra!! Jag är så jävla pirrig redan nu! Och som det ser ut nu är kö-tiden på 1 år och 5 månader :))))))))

Så om en räknar positivt skulle vi kunna ha en bebis vintern 2020! Det är ju helt galet! Ingen tid alls ju! <3333333

Det som också diskuterades var min vikt. Den här gynekologen tror inte på BMI, men vår barnmorska kan göra det. Och jag ligger över ”normalskalan” för vad jag ska väga kontra min längd. Ja men herre gud, stäm mig. Jag har alldeles för mycket muskler och alldeles för många kafferep i min historia. Vilket såklart påverkar min kropp. Detta i kombination med PCOS gör att jag har svårt för att gå ner i vikt. Jag vet inte hur många mil text jag läst om PCOS där typ alla hurtiga läkare tipsar om dieter hit och dieter dit. Att då få höra att jag behöver gå ner i vikt samtidigt som jag vet att jag har svårt för att gå ner i vikt pga PCOS så krockar det såklart inom mig. Jag har växlat mellan att vara skogstokig, känna skam, vara ledsen och vilja lägga om hela min kost och liv.

 

Nu har jag mest landat i att det är såhär jag ser ut. Jag kommer knappast bli längre, jag har bred röv och jag har mycket muskler. Jag har också många kak-kilon och det spelar liksom ingen roll att jag tränade 10 pass i veckan under hela året inför bröllopet/barn-kö. Jag gick bara upp i muskler och minskade en del i fett. Och det är så jag är. Och jag älskar min kropp <3 herre gud, jag har läkt ut hepatit c, jag kan skratta i flera timmar i sträck och jag kan få typ tio sorters orgasmer. Min kropp är magisk. Att sjukvården har sina mallar kan jag liksom inte rubba på, men jag kan inte heller skapa ännu mer kroppsförakt än det samhället redan serverar mig dagligen. Min taktik är följande: äta LCHF för det är vad forskningen säger är mest lämpat för PCOS. Jag har tagit bort socker och dragit ner på kött och lagt till mer grönsaker för det mår min hjärna och kropp allra bäst av. Typ så. 

Nu ska vi bara vänta tills dom hör av sig från Huddinge om vår köplats! Wiiie <33

Food Pharmacy

Food Pharmacy är skriven av Mia Clase och Lina Nertby Aurell, och den ges ut av Bonnier Fakta. Jag har ju lite svårt för ”mat-trender” när mat/smaker/djur/grönsaker trendar osv. Jag minns fortfarande när mina föräldrar var skilda och båda började äta ruccola och ville vara den som började med det först… Det var liksom ingen annan utom dom som tyckte om det, men båda ville ändå vara först <3 Nu typ 15 år senare är det ett gulligt minne och ruccola är ju faktiskt ganska gott.

Åter till mat-trender: läkare/psykologer/lekmän skriver ju artiklar, forskar och kastar pekpinnar åt höger och vänster jämt och ständigt. Och det finns ju alltid en sida som tycker en sak och en annan sida som tycker helt det motsatta. Ibland står ju industrier och myndigheter bakom det och ibland är det universitetsläkare som går loss. Plus massa tomtar som bara vill ha sin mening sagd. Och utöver det är så det oftast pengar som styr vilken forskning som utförs, omskrivs och hur den presenteras. Men vad det gäller Food Pharmacy så är jag fast, såld, knockad tiltad och nollad.

 

Jag har sen en tid tillbaka fått någon slags dödsångest. Jag kan tänka på hur jävla tråkigt det vore om jag dog. Eller blev sjuk. Och det påverkar mig mer än jag vill. Men, denna bok blev liksom ett litet plåster på såren (ja jag vet att en bok kanske inte kan lösa alla problem här i världen, men just nu funkar det). För när jag äter saker som jag vet att min kropp mår bra av, som förebygger cancer, hjärt/kärlsjukdomer, MS, diabetes osv – då mår min hjärna bra. Jag är inte en krångligare person än så. Detsamma gäller träning: vet jag att jag tränar det som kroppen mår bra av och som är förebyggande – ja då mår min hjärna också bra!

Boken är sprängfylld med fakta om tarmarna, immunförsvaret, fibrer, nyttigheter och saker som en helst ska skippa om en inte vill underhålla en kronisk tarminflammation. Och jag tänker inte ens försöka försvara mig kring detta – jag har cancer i släkten på båda sidorna + massa annat jox. Mängder av forskning visar att socker är en bidragande faktor till cancer. = min hjärna är lugnare och mår bättre av att jag skippar socker.Dessutom är mitt humör både roligare och bättre utan sockerdippar. Utöver socker ska en skippa rött kött (för miljö och förebyggande mot sjukdomar), inte steka exakt allt, äta tre olika grönsaker till varje måltid och öka mängden fiber.

 

Kanske håller detta i en vecka? Kanske köttar jag på fram till semmel-tiden? Kanske kör jag på så länge min hjärna mår bra och jag slipper tänka på framtida sjukdomar. Mina enda tips är egentligen: vill du lära dig mer om immunförsvaret och tarmbakterier: läs boken! Vill du hjälpa djur/natur/dig själv – dra ner på mängden rött kött och skippa socker. 

Food Pharmacy får fem av fem palmer

Mina nya idoler Mia Clase och Lina Nertby Aurell <3 

Örebronx

Jag och Filip hänger i Örebro på RFSLs höstkonferens och ska hålla två heldagsutbildningar! Det är så sällan jag håller utbildningar nu för tiden att jag alltid blir pirrig inför varje tillfälle. Men det är ändå lite härligt? Jag blir nog inte en större kicksökare än så :)))

Vi kommer att utbilda om hiv, könssjukdomar, lustanatomi, säkrar sex, fin & fulsex, samtalsmetoder och tusen saker till. Önska oss lycka till!
(null)

(null)

(null)

Komp

I går ägnade jag dagen åt att leka söndag. Eftersom vi hade utbildning i söndags kompade jag i går. Och jag har blivit riktigt bra på att ha helg. Fördriva dagen med att läsa, träna, bada och skriva. Exakt vad jag behövde :)))

Jag har börjat läsa Food pharmacy och är helt fast. Det är så intressant att läsa om hur kroppen fungerar och påverkas av hur vi äter. 


På kvällen hade vi Skrivträff nummer två, men det får ett eget inlägg. <3 (null)

(null)

(null)