sexualupplysare och bokälskare

Kulturnatten

Publicerad 2016-04-28 09:00:57 i party-larty,

Jag och Moa har som tradition att gå på Kulturnatten ihop. I år hade vi fem punkter, middag och champagnestopp inplanerat. 
Vi åt middag på Nosh and Chow. Gick igenom kvällens schema och peppade. Vi åt även en till middag senare på Tacobar. Främst för att det haglade och vi behövde slå ihjäl tid innan Bach. 
Kvällens första aktivitet! En magisk trio. Dom var så talangfulla!! Trion är Konserthusets sommarorkester och dom spelade tre stycken. <33
Sen hamnade vi på Riche! Min klänning sprack över bysten och vi drack champagne. Bra stopp! 
Vi hann förbi Polismuseèt, men som inte hade plats förrän tre timmar senare. Så vi åkte vidare till Vin och-spritmusem för drinkar. Vi tog en som smakade jordgubb och basilika <3! Sen såg vi Absolut Art-utställningen och minglade runt. 
Efter att ha halvt joggat i hagel och ätit nachotallrik på Tacobar hamnade vi slutligen i Adolf Fredriks kyrka. Adolf Fredriks ungdomskör sjöng Bach. 

Tack älskade du för en ljuvlig kväll! Nästa år lovar jag att packa med paraply istället för hipstermössa. <3!

Hurricane Gilbert

Publicerad 2016-04-27 22:11:16 i kärlek,


Välkommen hem älskade Hurricane Gilbert! Vårt älskade lilla fluff, kakbit och familjemedlem. Jag är redan hönsig kring honom och ska sova på soffan med honom tills han kommer upp i sängen. 

Han är verkligen världens finaste! Men jag känner med honom som många päron gör med sina kids: mina barn och andras ungar. 
- att jag har en katt innebär inte att jag per automatik gillar andras djur. Men på sikt kanske jag kan lära mig att iaf uppskatta fler djur? Vi får väl se. 

Jag lever, tror jag

Publicerad 2016-04-27 09:00:00 i böcker, girls <3,

Jag fick tips om denna bok, och efter att jag läst två meningar om vad boken handlar om var jag fast. Det är en debut skriven av Christine Lindgren och boken heter Jag lever, tror jag
 
Boken handlar om Moa. Moa som kört ihjäl sig, eller krockade hon medvetet? Det vet en inte riktigt, för det finns olika åsikter om detta. Kvar lämnar Moa sin bästa kompis Kim, och det är Kim vi får följa. Kim ska snart ta studenten när Moa plötsligt dör. Förutom Kim finns även Moas bror, klassen och livet som förväntas fortsätta som vanligt? Begravning sker, en sten kommer på plats och mitt i allt ska betyg kämpas för och någon slags framtid planeras. Att Kim dels förväntas hantera skolan och dels sorgen efter att bästa kompisen dött - det är så hjärtskärande att jag blir ledsen bara jag tänker på det. 
 
Upplägget för boken är att varje nytt kapitel är en dag och som läsare får en en följa Kim i 218 dagar. Jag brukar kunna läsa en bok på någon timme, eftersom jag kan läsa fyra rader i taget eller kan svepa över en sida och veta på ett ungefär vad den handlar om. Men med den är boken läste jag medvetet långsamt. Alltså så långsamt. Och jag läste om, läste högt, bläddrade tillbaka och verkligen gav boken tid. 
 
SPRÅKET ÄR SÅ JÄVLA BRA ATT JAG VILL BLI BÄSTIS MED OCH SAMTIDIGT ÄR SÅ AVUNDSJUK PÅ LUNDGREN. Så pass bra att jag överanvänder ordet så. <33333
 
 
Jag är ju inte så bra på att läsa böcker om sorg. Eller jag kan inte hantera böcker om cancer, för orden bara rinner av mig. Och jag har jävligt svårt att läsa om sorg, för jag tycker att alla andra bara beskriver det på ett fluffigt sätt. Fast sorg är aldrig fluffigt. Det är kallt som stål och river sår i ens själ. Beskrivningarna i denna bok är briljanta. Alla känslor som en kan känna under en sorgeprocess - allt finns med. Och jag älskar vartenda ord. 
 
 
Jag lever, tror jag får 6 av 5 möjliga palmer. Jag kan bara önska att denna bok blir en såndär som ett helt landskap ska läsa när en går i nian eller så. 

Topp tre

Publicerad 2016-04-26 09:00:44 i min vardag, njuta,

Topp-tre-just-nu-listan: tema kropp och träning. 

- vakna innan klockan och vara pigg. Att solen skiner och att det snart är varmt. Så fort det blir några grader varmare kan en börja med jogging, powerwalks och övningar utomhus. Bara tanken av att träna när det är minus gör typ ont i min själ? 

- att jag joggat för första gången på veckor efter låtsas-allergi och spänningar i ljumsken. Jag kom 3,5km innan jag pausade. Denna gång ska jag inte skada mig. Hurra!

- att jag är så pepp på träning! Det är kul att träna, jag älskar att utmana mina muskler och jag är tillfreds med min kropp och hur den fungerar. Jag är inte längre ledsen för att jag inte har något muskelminne, utan bara njuter och peppar över att jag blir starkare, lugnare, mer energisk och mindre stressad av att träna. Heja!tre queens

Publicerad 2016-04-25 09:00:48 i feminism, genus osv., girls <3,

När jag gjorde min tatuering som föreställer kvinnomärket hade jag massa tankar. Dels ville jag göra det för att jag vill göra ett tydligt statement kring att vara feminist inget jag bara säger att jag är. Utan att det är med i allt jag gör. Dels för alla mäktiga queens jag har i min närhet och ser upp till. 

Här kommer tre fantastiska queens alla borde ha på sin idol-lista:

Rizzo från Grease. Hon är ledaren i gänget, är ganska elak och röker konstant. Men jag älskar henne. Hon tar plats, ryter ifrån när det behövs och hon tar plats sexuellt på samma sätt som snubbar gör. Låten There are worse things I could do, är bland det bästa som någonsin skrivits. 

Lena Klingström från Beck. Behövs egentligen ingen direkt motivering. Hon har tagit sig fram i en mansdominerad bransch och gör ett jävligt bra jobb. Och bara det att hon var "data-specialist", typ den enda i Sverige? Älskar det. 

Adriene! Min yoga-guru<33 Som vill göra yogan gratis och tillgänglig för alla. Som skämtar och peppar en under hela passet. Är jag på dåligt humör, så går det över på tio minuters yoga med Adriene. Börja följ på insta och youtube. 


Kommer ni på flera queens att hylla? Om en mixar dessa queens får en ju en person som käftar, tar plats, kickar i en mansdominerad värld, vill göra kunskap tillgänglig och underlättar för andra queens i sin närhet.  Systerskap när det är som ljuvligast <3

På andra sidan växer gräset

Publicerad 2016-04-24 09:00:00 i böcker, girls <3, hbtqi,

Jag lärde känna Petra under veckan i Sitges när vi var på skrivarresaoch flatkollo. Hon var den som var först på plats på Arlanda och det var vi två + två andra som körde första rundan om skrivvanor. Då nämnde Petra lite kort om denna bok. Och nu har jag precis läst ut den! Hur sjukt är det inte? På andra sidan växer gräset är skrivet av fina Petra Sandberg Holstensson
 
- här intervjuar Mian Petra om boken. Jag tror vi hade ett samtal om att bli utgiven? :))

Sandra är strax efter trettio och har hela paketet. Ni vet det där klassiska normpaketet: gift med en man, en utbildning och fast jobb, villa, en hund och allt som ska göra en lycklig. Men det är något som inte är helt rätt, något som skaver. En natt ute väcker något till liv och Sandra förstår att en förändring måste ske. Denna förändring påverkar inte bara Sandra, utan mannen och hela deras gemensamma liv. 
 
Det är en berättelse om att komma ut i vuxen ålder. Komma ut innebär alltså att en måste berätta för sin omgivning att en inte är hetero. Hur sjukt det än låter så måste personer fortfarande komma ut för sina vänner, familj, kollegor, klasskompisar, läkare, gynekolog och främling på tuben. Osv. 
 
Jag har läst en drös med komma ut-historier, men aldrig någon om en person som är mitt i livet. Utan jag är främst läst ungdomsböcker eller om personer som lever dubbelliv hela sitt liv. Att läsa om någon runt trettio var nytt och uppvaknande. För självklart inser vuxna människor att de är bisexuella eller homosexuella, även fast de levt hetero tidigare. 
 
Sandra träffar flatan Linda som drar med henne på gayklubb samt Stockholm Pride och lär henne allt om den fantastiska flatvärlden. Det är internet-dejter, qruiser, krogragg och förälskelser. Och sex! Flera heta sexscener. Kvinna gudinna vad ljuvligt med bra skrivna sexscener. Det är så sällan jag läser några bra sexscener. Och det är sällan som flator eller kvinnor har sexuell lust - men i denna bok förekommer det flitigt. Vilket är ett stort plus! Boken är varmt skriven och en skrattar högt, rodnar, blir kåt, vill krama om flera av karaktärerna och nita några andra. Läs! - och be ditt bibliotek att ta in boken!


På andra sidan växer gräset får fem av fem palmer <33

Got a long list of ex-lovers, they'll tell you I'm insane

Publicerad 2016-04-22 09:00:00 i Sex osv.,

 
Detta kan nog vara den låt jag lyssnat mest på den senaste tiden. Den blir bara bättre och bättre för varje gång jag spelar den. Och videon är oslagbar. Jag älskar artister som gör musikvideos. Och jag älskar Taylor Swift. 
 
 
Blank Space har på något sätt blivit ledmotivet till Dejtingboken som jag och Filip skriver på. Är iofs inte säker på att han håller med... Dejtingboken är ett projekt som jag kastades in i när jag började på RFSL Stockholm och är bland det roligaste jag gjort. Vi skriver en dejtingbok för msm och transpersoner! Kan ni fatta att det är mitt jobb att skriva om sex och relationer? Så jävla lyxigt och drömmigt att jag knappt tror att det är sant. Vi tar upp onlinedejting, raggningsknep, säkrare sex, hur du tar din ultimata tinderbild och hur du gör för att ta första steget. Plus några tjog rubriker till. Ungefär allt du någonsin undrat över när det kommer till dejting. Allt och lite till har vi pressat in i boken, som nu är på genomläsning av ett gäng människor. 
 
 
Och bland det roligaste med detta projekt är att jag verkligen förstått hur jag själv fungerar i dejtingsammanhang, dvs säga inte alls... Samt hunnit resonera en hel del om mitt egna liv och hur jag hanterat olika situationer. Vilket har varit skrattretande och vettigt på samma gång. 
 
Jag längtar så tills vi släpper boken!

kärlek X tre

Publicerad 2016-04-21 09:00:02 i kärlek,

Om mindre än en vecka bor den här lilla pälsbollen hemma hos oss! Hurricane Gilbert har då växt färdigt och är äntligen vår <333 jag längtar så jag spricker!

Frukostdejter - är inte det bland det bästa som finns? Att bara få sitta med någon fining och babbla över tre koppar kaffe. Bästa starten på dagen <33

I kväll ska vi kolla på lokalen där vi eventuellt ska gifta oss. Hur sjukt är inte det? Om mindre än 14 månader ska jag säga ja till denna donna, inför alla våra vänner och familjer. Fast jag säger redan ja till henne varje dag. Enda skillnaden är väl att jag kommer se ut som en älva? Iiihh!! <33

Svart kvinna

Publicerad 2016-04-20 09:00:00 i böcker, girls <3,

Bokens redaktör är Fanna Ndow Norrby och följande personer medverkar: Amie Bramme Sey, Amira Diallo, Alle Eriksson, Yodit Girmay, Tatiana Håkanson, Judith Kiros, Valerie Kyeyune Backström, Tyson McVey, Marilyne Ntumba Mabambu, Bilan Osman, Adam Tensta och Salem Yohannes.
 
 
När jag läser boken känner jag mig så sjukt jävla dum. För jag har trott att jag varit "medveten", men inser att jag är långt ifrån medveten. Jag har pluggat en del kurser om sexologi och exotifiering, men jag har inte behövt reflektera över allt som sker i vardagen. Jag har läst historia, men inte tänkt på nutiden. De få upplevelser jag har om att bli rasifierad har sällan varit negativa, utan dessa antaganden har handlat om mitt utseende och mina kurvor. Alternativt att min solkyssta hud måste bero på att min mamma eller pappa är från Grekland eller Spanien. Medan jag har nära vänner som blir klappade på eller främlingar som bara "måste!!" ta på personens hår. 
 
Den här boken borde många, många läsa. Deras berättelser måste bli hörda och lästa gång på gång. Orden är bevis på strukturer som måste rivas upp och göras om. Jag kan inte sammanfatta det på något annat sätt. Svart kvinna får fem av fem palmer. Läs!
 

min hobby

Publicerad 2016-04-19 09:00:10 i min vardag,

Min helg har bestått av: böcker, häng med donnan, en dag ute på landet, god mat och häng med världens bästa vänner. 

Jag älskar mina vänner! Ibland tycker jag synd om alla andra som inte får vara med oss? För att vi är så roliga, vettiga, intelligenta och fina <333 Jag älskar att vi kan hänga i timmar och bara vara. Och att vi kan prata om allt från kakrecept till kroppsuppfattning och sexlust. Tack för att ni finns<3

Petras bok!

Publicerad 2016-04-15 09:00:14 i böcker, girls <3, hbtqi,

Detta är så jävla häftigt! Petra var en av deltagarna på Flatkollot i Sitges - och nu har hon debuterat! Hipp hipp hurra älskade Petra! Jag är så otroligt peppad och glad för din skull <333 Även om vi bara hängde en vecka hände det ju något i gänget, vi blev som en fin familj! 

På andra sidan växer gräset är en komma ut-roman där Sandra är huvudrollen. Hon har allt som egentligen krävs: pojkvän, hund, radhus och utbildning. Men något skaver och något måste förändras... 

Jag är så peppad Petra!! Återkommer med recension inom kort<33

Semesterläsning

Publicerad 2016-04-14 09:00:07 i böcker, resor,

Alltså ha ha ha - jag hade liksom packat med tre böcker, Ottar och en rapport "ifall jag skulle få någon tid över"...

Rimligt. Exakt det en vill göra efter en heldag på konferens? Eller efter en natts dansande? Eller på en tågresa där en får byta plats fem gånger på två timmar? Jag hann i alla fall läsa en bok, Henrietta är min hemlighet av Maja Hjertzell. Så jävla bra<33 Ska skriva recension under veckan. 

yoga för själen

Publicerad 2016-04-13 19:14:24 i njuta,

Jag har känt mig skör sen vi kom hem från Köpenhamn. Kanske för att vi jobbade intensivt, gjorde Köpenhamn och sen hade en heldagskonferens i måndags? Eller så har jag PMS? Eller pollen? Högst oklart. Det enda jag vet är att jag känt mig skör? Ni vet som en känner typ okt-dec, som att huden inte skyddar och tårarna är lite för närvarande. Iofs så brukar jag känna så efter varje semester... Och jag har ingen aning om när min PMS dyker upp eftersom min menscykel är phuckad sen länge. 
 
Eller så kanske min kropp bara saknat yogan? Jag testade ett nytt klipp precis, och ignorera titeln. För yoga och vikt hänger inte ihop. De få gånger som yogaläraren använder vikt så handlar det om att tona musklerna. Dvs stå i olika ställningar länge för att bygga upp muskelstyrkan. Men jag antar att det lockar tittare om en blandar in viktnedgång? 
 
 
Oavsett, klippet är kort och handlar kort och gott om att tro på sin egen styrka. Och för mig träffade det mitt i prick. Jag vill inte längre böla, utan istället yoga mer? Måste komma ihåg att yoga minst 4 gr i veckan i fortsättningen. Så, kvällens tips! Puss och namaste <3
 

Singöspionen

Publicerad 2016-04-13 09:00:00 i böcker,

Jag minns exakt när jag fick höras talas om denna bok första gången. Det var en lördag under bokmässan i Göteborg för kanske 3-5 år sedan? Klockan var runt 08 och jag hade somnat runt 04... Jag och Anders hade hand om Författarfrukosten på Park. Men innan dess köpte vi frukost åt oss själva på 7/11 och då berättade Anders bara kort om att han skrev på något tillsammans med en kompis... 
 
När boken kom ut hade jag mitt Kvinnoseparatistiska bokår, så jag plockade upp den direkt när året var över. Singöspionen är skriven av Anders Gustafson och Johan Kant. I boken får vi följa Solbritt Andersson som är en 62-årig kriminalinspektör som tillsammans med sin man Rune köpt ett hus ute på Singö. Tillsammans med barnbarnet Isabelle ska dom spendera semestern i ett sommarparadis. 
 
Detta varar bara i några dagar, tills Andersson får höra talas om ett mord som begicks 1986. Ett fall som aldrig blev löst och en mördare är fortfarande på fri fot... Andersson börjar luska i mordet, och det blir snart ganska tydligt att någon eller några vill att Andersson ska sluta med sina efterforskningar. Samtidigt får en lära känna Isabelle som börjar hänga med kids som finns på ön. Jag älskade att läsa om henne. Hoppas det kommer mer om Isabelle i nästa bok. 
 
 
Och jag älskar att huvudkaraktären är en kvinna, samt att Anderssons närmsta kollega är en kvinna med namnet Lena Karlsson. Relationen som byggs upp mellan dessa är så jävla fin. Jag gillar att boken har många kvinnor i fokus - men inte på det vanliga, uttjatade, kassa sättet. I denna bok är samtliga kvinnor subjekt och inga objekt. Dom är inga korkade våp, offer, bedragna fruar, misshandlade av sina män, sex-säljare eller andra roller som kvinnor brukar få ha i deckare. Dom är kvinnor som är mammor, fruar, arbetare, chefer och som jobbar med att lösa brott - och jag älskar detta. Jag älskar att få följa deras relation och deras arbete! 
 
Dessutom älskade jag känslan, att den är lite mysig att läsa? Förutom relationerna så är det mer mystik än vidriga scener. Det är inga slafsiga blodscener eller överdrivna slagsmål. Jag fick mer känslan av att läsa en spionroman. Och det var flera gånger som jag tänkte på att Pappa skulle gillat denna bok. Vilket gjorde det ännu roligare och finare att läsa boken <3 Jag vet nog inte ens sist jag kände så när jag läste en bok? Kombinationen av det vettiga språket och bokens tema gjorde det. Språket var överlag fantastiskt. Det fanns ett driv, utan att för den delen ha Kepler-korta kapitel. Vilket jag gillar. 
 
 
Jag längtar redan efter att få läsa fortsättningen om Andersson och Karlsson <3 Singöspionen får fyra av fem palmer. 

Tapas and food

Publicerad 2016-04-12 22:33:30 i party-larty,

Ikväll var jag bjuden av Skugge & Co på tapas/öl-kväll! På vägen dit diskuterade vi mitt solblekta hår samt hur många procent av alla foton jag tar som är selfies. Rimligt att då ta ännu fler selfies :))) 

Och jag fick plocka med dessa raringar <333 hann ju gå typ åtta timmar då vi inte sågs!

Under kvällen fick vi testa sex sorters öl, få lära oss om olika sorter och recensera. Vår halva av bordet hade nog roligast :)) 

Tack Skugge & Co och Tapas and food för ikväll!  Nästa gång ska vi testa fler maträtter :))) 

Lyckan

Publicerad 2016-04-11 08:30:04 i kärlek,

Det spelar ingen roll hur kul jag har eller hur mycket saker jag sysslar med, hon finns ju ändå med i bakhuvudet på något sätt. Och kombon att först vara på jobbresa och sen weekend utomlands var väl kanske inte den mest briljanta. Iaf inte ur saknads-perspektiv. Jisses vad jag saknade denna donna sista natten och dagen. Det liksom kändes fysiskt i kroppen? 

Resultat: så phucking ljuvligt att få hålla om henne, hångla, somna nära, höra henne skratta och bara vara i hennes närhet - allt var phucking magiskt <333

Så pass magiskt att jag kan ha hojtat 06.17 imorrse: jag vet att du sover, men JAG ÄLSKAR DIG!! - jag måste vara en ren dröm att leva med :)))

Hej Köpenhamn!

Publicerad 2016-04-08 20:02:01 i party-larty, resor,


Vi är framme i Köpenhamn! Jag har hunnit bli påkörd av en cykel, shottat till lunch och vandrat runt stan med dessa dårar. Jag är så sjukt glad över att jag har dessa två i mitt liv<33333

Vi har shottat tequila med kanel och apelsin. Nu ska vi göra gaydelarna av Köpenhamn! Detta är ett smakprov på min kommande svensexa! Hurra! 

Feminism pågår

Publicerad 2016-04-08 09:00:00 i böcker, feminism, genus osv., girls <3,

Ibland kan jag tänka att jag så gärna skulle vilja skriva en bok om feminism. Som gärna ska vara enkel att läsa, täcka in en miljard områden och finnas tillgänglig för en bred målgrupp. Och inte vara dömande åt något håll. Eller på något sätt dumförklarande för personer som är helt nya inför feminism, och inte heller tråkig för personer som redan kan mycket om feminism. 
- men så hittade jag denna: Feminsm pågår! av Elin Lindell och Sassa Buregren.
 
 
Helt ärligt, jag har läst flera tusen sidor om feminism under min studietid och pga intresse - men denna bok är den bästa jag läst i ämnet. Språket är enkelt och lätthanterligt. Mängder av begrepp förklaras på ett vettigt sätt. Det är kids och vuxna som får vara med och berätta om när dom blev feminister och varför. Bilderna är vettiga. Allt i denna bok är helt enkelt jävligt bra.
 
 
Det enda jag hoppas kring denna bok:
1) att den blir obligatorisk för alla kids från 12 år och delas ut över hela landet
2) att den blir tryckt i pocket och på så vis blir lättare tillgänglig för målgruppen över tolv år. Och för alla vuxna som behöver läsa den men gått ut plugget för länge sen. 
 
 
Feminism pågår får fem av fem palmer <3 

Hallå Malmö!

Publicerad 2016-04-07 09:00:28 i Sex osv., resor,

Vi befinner oss i Malmö på hälsokonferens! Så himla kul att hänga med massa andra RFSL'are, dela erfarenheter, diskutera nya infallsvinklar och ta del av andra delar i organisationen. 

Och Malmö, fan vad fint det är att vara här. Det är en fin och mysig stad. Känns typ som att jag hittar bättre här än hemma... Men jag bor i ett gigantiskt rum, spöklikt stort. Mysigt men lite läskigt. 

Det bästa är ändå att få hänga med kollegor utanför kontoret, det ger så mycket <3 

botemedel mot mensvärk

Publicerad 2016-04-06 09:00:00 i fittan <3,

 
Det händer så sällan att jag har mensvärk, främst för att min menscykel fortfarande är helt upphuckad efter alla år med p-piller. Jag har fortfarande inte regelbunden mens, utan den kan hoppa över veckor/månader och kan sen vara i mellan 3-14 dagar. 
 
Men i takt med att min mens kommer tillbaka - kommer även min mensvärk tillbaka. Och det är ju helt sjukt vad vidrigt det är? Jag har inte endometrios och jag har långt ifrån så ont jag hade förr. Men det är ändå vidrigt?
 
I dom värsta stunderna brukar jag tänka:
1) jag vill döööö
2) jag vill döda. Främst personer som aldrig upplevt mensvärk/låta dom personerna få uppleva smärtan
3) personen som uppfinner något som gör att folk slipper må såhär vidrigt, kommer bli miljardär. 
 
Och vi har ju alla våra överlevnadsknep. Mina är stora mängder choklad och en bra bok. Jag vet ju att en helst ska ta en hurtig promenad osv. Men det krockar ju så lätt med att en vill äta sin egen vikt i choklad :)))

tack livet

Publicerad 2016-04-05 09:00:00 i min vardag, njuta,

LIVET! Det händer så mycket roliga, peppiga och fantastiska saker just nu! Självklart går jag på phucking rosa moln efter donnans frier, och utöver det händer massa andra fantastiska saker. 
 
 • Vi ska gifta oss!!!
 • jag ska till Lissabon och Gouveia i Portugal, i 10 dagar med Filip och Nicklas
 • jag har världens crush på Taylor Swift! Hon är ju queen
 • i eftermiddag ska vi till Malmö med jobbet och sen vidare till Köpenhamn fre-sön
 • om några veckor får vi hem Hurricane Gilbert <33
 • senare i maj ska vi på resa med familjen - en vecka med sol, bad, mat och häng med mini-E
 • jag är helt såld på yoga och tar lite blandade pass med Adriene 
 • jag älskar mitt jobb<3
 • i Malmö kommer jag hinna träffa Charlotte från Sitges-resan! 
 • jag har kommit igång med jogging igen, hurra!
 • vår träningscirkel har kommit igång
 • vi ska eventuellt till Alicante en vecka i sommar
Tack livet! Jag är så sjukt lycklig, peppad, glad och exalterad inför allt som kommer hända framöver <333
- hur fint är det inte? Lissabon kallas för Lilla San Franciso! Det finns spårvagn, massa färgglada hus och backar. Så jävla fint.
 
- och denna där! orkar inte hur jävla fin hon är! Vi ska liksom gifta oss? Min blivande fru <3333

Vaknätter och verklighetskaos i Vasastan

Publicerad 2016-04-04 09:00:00 i böcker, girls <3,

 
Jag har läst en ljuvlig bok skriven av Anna Winberg, och det känns extra kul eftersom det är en person som jag sprang in i mingel under mina år på Pocket Shop. Vi har båda hängt mycket i förlagsbranschen, och jag blev så sjukt peppad på boken så fort jag fick veta att Winberg fått kontrakt. 
 
Vaknätter och verklighetskaos i Vasastan handlar om tre kvinnor som möts i en mammagrupp. Jag som alltid älskat chiclit kände först att jag kanske inte skulle falla för boken, eftersom jag inte är mamma än. Men å andra sidan har jag inte heller skor som kostar lika mycket som en hyra eller minglar från ligg/krogen/jobbet/märkesaffärer osv. Sen läste jag att den kallas mum-lit, vilket är så rimlig beskrivning <3 För boken har allt som en chiclit har, förutom sex. Jag saknade någon slags beskrivning av sex? Det vore gött ifall någon av mammorna var kåt elller i alla fall onanerade i duschen någon gång? Men det kanske bara är jag som tänker så... 
 
Som läsare får en följa Emma som inte riktigt känner att livet är som det ska vara. Som att något saknas? Dolly tror på astrolgi, är alltid väldigt färgglatt klädd och sprudlande. Och Shirin ljuger om mycket för många och blev dumpad strax innan hennes barn kom. Emma träffar Shirin och Dolly på föräldrargruppen. 
- och fastän dom inte fattar hur eller varför, så börjar deras vänskap spira och dom fattar snabbt att dom är viktiga för varandra. 
 
Och fastän jag inte har några kids och inte fattar hur det kan kännas att vara mamma - så älskade jag boken och jag älskade alla ljuvliga karaktärer!! Jag älskar att Shirin ryter ifrån, att Emma tar chansen och att Dolly bloggar. Att dom gör förändringar på sitt sätt och att dom finns där för varandra. Fan, när jag fött barn så vill jag också ha ett gäng som dessa föräldrar i min närhet <333
 
Det enda jag saknar - jag vill veta mer om Amanda! Amanda är Shirins gamla bästis och som ändras totalt när Shirin blir gravid. Jag vill veta mer om Amandas tankar och känslor kring detta, för det är så sjukt intressant med dessa personer som förändras helt när ens kompis blir gravid/fött barn. 
 
Alla som någonsin varit i närheten av Vasastan kommer känna igen sig väl, för det är väldigt rika miljöbeskrivningar. Jag brukade vakta en hund på en av gatorna som dom ständigt minglar runt på, så jag fattade vart dom var nästan hela tiden :))) Karaktärerna var också väldigt bra och rikt beskrivna. Vill så gärna att boken ska bli film, för jag vet exakt hur alla ska se ut och har en bra castinglista färdig i huvudet :)) 
 
Vaknätter och verklighetskaos i Vasastan får fyra av fem palmer. 


hon har friat!!

Publicerad 2016-04-03 18:45:15 i kärlek,

HON HAR FRIAT!! Och jag sa ja!! Mitt livs kärlek har friat och känslorna är all over the place! Nu kan vi börja planera allt. Men vad behövs? Typ:
- mat
- en vit klänning
- lite blommor
- ett tjog tal
- musik
- bubbel
- chokladfontän

Förutom att jag får gifta mig med mitt livs kärlek, så kommer det bli en fantastisk dag med våra familjer och vänner! Fy fan vad fint det kommer att bli!! <333333 

Emelie, jag älskar dig!! 

genier

Publicerad 2016-04-03 09:50:00 i böcker, girls <3,

Jag är inne i ett riktigt bra läsflow och läser så jävla bra böcker! På två dagar har jag läst ut Jag lever, tror jag av Christine Lundgren och Svart kvinna av Fanna Ndow Norrby. Båda var fantastiska och jag ska recensera dom snart. Det är så jävla kul att läsa riktigt bra böcker, som liksom stannar kvar hos en. Jag rekommenderar bara böcker jag älskar, och dessa två kvalar in.<3

Nästa bokpar ut är dessa två: 
1) Genier av Moa Gammel ska bli intressant. Jag har lyssnat på samtliga avsnitt av podden och gillade verkligen den. Och många av genierna är mina förebilder. 

2) Medan han lever av Elaine Eksvärd är egentligen ett påskägg till syrran. Men som jag tänkte passa på att läsa innan. Den kommer säkert gå till mamma sen under vår semester. Jag vet inte, men den här boken känns så mycket mer än mislit. Pga temat känns det fel att vara peppad på den? Men den är så jävla viktig.

queen Zara Larsson

Publicerad 2016-04-02 09:00:00 i feminism, genus osv., girls <3,

 
RÄCK UPP EN HAND ALLA NI SOM DOG FÖRSTA GÅNGEN NI SÅG DETTA KLIPP?! Jag lyssnade utan överdrift på detta klipp en hel arbetsdag + så lång tid som donnan tillät här hemma. Hon + mina kollegor har infört någon slags "regel" om att en låt bara får spelas en gång i taget. Medan min åsikt alltid varit att en låt bara blir bättre för varje gång den spelas :))) 
 
 
Jag älskar Zara Larsson och jag älskar att hon var gäst hos Ellen DeGeneres! En queen möter en annan queen. Det enda som var tråkigt var att Larsson inte blev intervjuad. Men oavsett, Larsson är utan tvekan en av världens häftigaste queens. Och jag skulle kunna mörda för att ha den där guldiga jackan <33
 
 
Mitt mål är att mina kids ska ha Larsson som förebild och idol. Det vore så jävla fint! Typ som att jag och syrran fick lyssna på Grymlings och Progghits med våra föräldrar, så kan mina kids älska Larsson <33 

<3!

Publicerad 2016-04-01 09:00:08 i min vardag,


Fredagens tips 1)
Jag läste ut denna ljuvliga bok imorrse! Kvinna gudinna, den är så jävla bra!! Recension kommer i helgen. Och jag har även fangirlat loss, så jag ska även få göra en intervju med författaren.

Tack Christine Lundgren för att du skrivit denna bok <33


Tips 2)
Njut av solen!! Imorrse snöade det, och nu skiner solen! Jogga, ta en kaffe, sitt still på en bänk, hångla och ragga - det är äntligen vår. Jag ska nog sitta på en uteservering utan jacka i eftermiddag. <33

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela