sexualupplysare och bokälskare

en timme om mens

Publicerad 2013-05-31 07:16:35 i Sex osv.,

Vi borde prata mer om mens. I skolorna, på jobbet, i samhället och med alla. Få bort äckel-stämpeln och avdramatisera.

Såg att fantastiska Liv Strömquist skulle sommarprata, främst om mens. Och visst kan en slå ihjäl en timme genom st snacka om mens?

Och vi måste prata mer om menskopp, eller Diva Cup som min heter från Berlin.

så jävla älskad

Publicerad 2013-05-31 00:09:07 i kärlek,

Det är mindre än två månader kvar, men jag har fortfarande svårt att fatta att hen snart är här!

Vilken hårfärg? Ögonfärg? Kommer hen ha våra fjälltoppar till läppar? Pigment och fräknar? Så mycket olika delar av familjen som ska bakas samman till en individ.

en djurvän

Publicerad 2013-05-30 22:40:17 i kärlek,

 
Jag och min närmsta syster har vuxit upp helt utan djur. Pappa ljög om att hen var allergisk så vi fick aldrig några djur. Något som gjorde att jag blev en som inte tyckte om djur. Dom luktar illa, jag förstår dom inte, dom är äckliga, deras mat är vidrig och jag förstår inte hur folk kan lalla för en hårig fyrfotad sak. 
 
- tills för några år sen? En dag såg jag en mops och mitt hjärta svämmade över. Nu har det gått så pass långt att jag längtar tills nästa gång jag får passa Nixon. Jag nästan vill att Christina ska resa bort för att hålla en häftig föreläsning så att jag får ha honom över natten. För han gör mig lugn, stressen rinner av mig och vi kan hänga i timmar och bara vara. 
 
Vet inte vart jag egentligen vill komma fram till, kanske att det är häftigt att en del av ens personlighet som en trodde var fast, helt förändrats. Att jag blivit någon jag inte trodde att jag skulle kunna bli och att jag faktiskt kan tycka att katter är fina. Eller älska att hänga några timmar med en hund. Om en sådan sak kan ske, vad blir då nästa förändring? 

idolbild

Publicerad 2013-05-30 13:59:27 i party-larty,

En av mina bästa egenskaper är att jag vågar och gärna vill berätta för någon när den gjort något jävligt bra. Kan vara en text, en låt, en bok eller en jävligt vettig handling. Peppen och kärleken bubblar i mig och jag måste få ur mig det.

Som när en träffar personen vars bok påverkade mig på så många plan - då släpper alla gränsee. Med Boijes bok var det första gången jag fick läsa om flator i romanform, det var omvälvande och häftigt. Och så jävla fint, romantiskt och vackert.

starstruck

Publicerad 2013-05-30 09:32:31 i party-larty,

Jo tack, det blev en väldigt bra kväll. Snittar som en aldrig kunde sluta äta av, bra författarsamtal och fint häng med kollegor. Framåt småtimmarna lyckades jag luska ut höstsläppet ur månpockets boss, och det kommer bli fab.

Dessutom fick jag hänga med magiska Louise Boije af Gennäs. Sicken jäkla kvinna!

Tack Bonniers för ett fint mingel.

en natt för två år sen

Publicerad 2013-05-29 17:56:00 i party-larty,

Rubriken är tagen från en av de bästa scenerna som någonsin producerats, ur Mia och Klara. Då hängde jag med dessa tre på Clarion, Bonnier bjöd på kycklingspett och författarmingel. Mitt hjärta var i tusen bitar, men jag fejklog med röda läppar och hängde enbart med folk som fick mig att skratta. Dessutom var det häftigt att träffa en av Sveriges bästa författare, Louise Boije af Gennäs. 
 
Ikväll vankas det Bonniermingel igen, denna gång på Södra teatern. Ska bli fint att träffa massa kollegor igen. 
 

naiv inställning till porr

Publicerad 2013-05-29 16:28:43 i Sex osv.,

Det är en naiv och märklig inställning att tro att en inte påverkas av porr. Oavsett om en tittar på det någon gång ibland, tillsammans med en partner, under en förfest några gånger om året, en gång och aldrig mer, eller inte ens sett det en gång - så kommer en att påverkas. 
 
Jag var med i en podcast i höstas för en gymnasieskola, dom hade träffat en av mina stora förebilder dagen innan som sagt något i stil med: "tjejer som inte kollar porr kommer inte heller att påverkas."
- denna fras blev det första jag skulle kommentera. Även om jag personligen inte tittar på porr så kommer personerna jag ligger med ha kollat på porr. Skaffar jag en partner är sannolikheten stor att hen kollat och kanske kollar aktivt på porr. Fastän media gärna vill tro att tjejer inte kollar på porr, att det är en "killgrej" - så kommer ju tjejerna att ligga med killar som kollar på porr. 
 
 
Och även om en inte vill bli påverkad av porr, eller för den delen andra saker som exempelvis media, så blir vi påverkade. Ser vi en och samma sak gång på gång så kommer våra hjärnor klassa det som normen. Ser vi enbart en typ av kroppar kommer det bli "normala" kroppar. Porr ger skeva bilder, kassa stereotyper och märkliga uppfattningar om hur kroppar kan fungera - men det kan även ge inspiration, något som kan liknas vid kunskap och fungera som njutningsmedel.
 
Det är en viss typ av kroppar som framställs i porr, en viss typ av sex i mainstreamporr och det är vissa scener som upprepas om och om igen. Det vore på gränsen till blåögt att tro att en inte påverkas av detta. Kalla det utveckling eller indoktrinering - oavsett så blir vi påverkade. 
 
Även om jag inte vill jämföra min kropp med porrkroppar så gör jag det, även om jag inte tror att det som sker i porrens värld är en dokumentär kommer någon jag är med vilja ha sex inspirerat från porrens gigantiska värld - det kommer vi aldrig komma ifrån. Vi har blivit för hjärntvättade att begrepp som självkänsla inte ens är relevant att blanda in i denna diskussion. För egentligen kan en inte enbart belysa porren, när likväl media, film och reklam ständigt visar upp samma typ av kroppar. 

rip peace and love

Publicerad 2013-05-29 08:39:00 i feminism, genus osv.,

Fick mail, samtal, mess och röksignaler om att Peace and Love konkat. Så himla deppigt. Jag är ledsen för dom som hade planerat detta i månader, för dom som skulle dit för första gången, för alla som skulle se Håkan, för Borlänge som förlorar fantastiskt mycket på att det inte gick i lås. Och för Colour of Love som skulle varit på plats. 
 
Men jag skulle inte varit där i år. År 2011 var jag där som informatör, lallade omkring och såg alla band jag älskade. Året 2012 var jag där som samordnare och jag grät ungefär tre gånger om dagen. Som festivalbesökare är det nog magiskt att vara där, att samordna (som kvinna) och försöka komma överrens med P&L´s ledning - lycka till! 
- jag har aldrig blivit sämre behandlad. Till slut var jag så nonchalerad och osynliggjord att jag inte ens orkade käfta. Jag tog ännu en ostmacka och grät. Jag och mina kollegor kunde se hur dom systematiskt ignorerade mig som enda kvinna i gänget och jag kunde inte utföra mitt jobb som det var tänkt. En gång satt jag i över två timmar och väntade på att få hjälp, sen kom Fredrik in i rummet och fem min senare var det löst. - Vi hade samma position och det var tänkt att vi skulle kunna utföra lika mycket saker och ha samma maktutrymme...
 
 
Så jag bangade på Peace i år och valde Putte i Parken istället. Men jag lider givetvis med mina COL-kollegor som planerat, fixat och gjort massa inför festivalen som nu har konkat. Hoppas dom fixat en bättre ledning till nästa år.
 
 
- här sitter vi och löser korsord och äter chips som att det inte fanns någon morgondag. Några hundra meter bort spelade Bob Dylan som vi såg i ungefär en halv låt. Ungefär lika spännande som att bevaka en grushög. 

vad är jag besatt av?

Publicerad 2013-05-29 07:28:21 i Veckorevyn,

I varje nummer får redaktionen på Veckorevyn svara på en fråga med några få ord. Här har ni senaste omgången. Min sista omgång, och jag är löjligt nöjd med mitt svar.

Mycket nöje. Kan utveckla mitt svar ytterligare sen.

det är aldrig någon en känner

Publicerad 2013-05-28 13:45:02 i åsikter,

Den här bilden är väldigt talande för hur människor resonerar och gärna tänker per automatik när det handlar om sexualbrott. Senaste statistiken jag läste som rörde detta gigantiska fält, var 99% av gärningspersonerna män.

Och det är aldrig någon en känner, eller en vill inte ens snudda vid tanken på att ens bror, pappa, kompis, morbror, kusin eller farfar skulle kunna begå denna typ av brott. Det finns inte på världskartan.
- men när det gäller offer känner en nästan alltid minst en som någon gång i livet blivit utsatt för denna typ av brott. En kan räkna upp vänner, bekanta, kusiner, arbetskamrater och klasskompisar som blivit utsatta.

Men en känner aldrig någon förövare, där går gränsen för många.

Och på något sätt är väl detta talande för att samhället, domar, lagen och omgivningen alltid lägger fokus och vikt på varför den utsatta råkat ut för det som hänt. Medan gärningspersonen hamnar utanför fokus.

#nohomo

Publicerad 2013-05-28 11:39:00 i feminism, genus osv.,

Jag brukar anse mig ganska beläst och relativt med i min samtid. Men detta begrepp har gått mig helt förbi. Ser en bekant använda #nohomo på instagram och klickar in. Tänker blåögt nog först på homo sapiens. Men givetvis är det en förkortning för homosexuell/homosexualitet. 
 
Bilderna föreställer till 99% av individer med sociala könet man. Ibland håller två män armarna på varandras axlar. Ibland står de avslappnat bredvid varandra. Ibland är det enbart en man på bilden. På några få bilder är det kvinnor. Just nu är det 489116 foton delade under denna kategori. 
 
 
Och jag försöker förstå varför folk gör detta? Först och främst är det en kränkande handling att genom detta uttryck bevisa att en minsann inte är något homo, utan att en är heterosexuell. Att två män råkar befinna sig på samma jävla bild betyder inte att det finns någon kärlek med! Nej nej, de är bara vänner. Så för att försäkra sig om att alla som ser bilden fattar detta, lägger de till #nohomo. Tryggt. Skönt att kunna vara med på en bild med sin kompis utan att någon minsann börjar rucka på några sexualiteter. 
 
- genom att skriva denna typ av definiering särskiljer en människor och automatiskt sker en ranordning mellan olika sexuella läggningar. Något som per automatik och starka normer i samhället innebär att heterosexualitet alltid i alla lägen står över homosexualitet. 
 
Är detta en fortsättning på det värdelösa uttrycket bromance - som enligt alla Hollywoodfilmer är två män som faktiskt älskar varandra. Som är vänner, känt varandra länge och ställer upp för varandra i alla lägen. Deras vänskap är stark, men begreppet bekräftar att de är så nära vänner att de blivit som bröder. De kan alltså älska varandra - men bekräftar för alla i deras omgivning att de minsann är heterosexuella. 
 
Begrepp som #nohomo och bromance är fruktansvärt sorliga, patetiska och bygger på hat, misstro och osäkerhet. Genom att använda denna typ av begrepp särskiljer en människor på grund av sexuell läggning. Men framför allt är det ett bevis på att vi måste arbeta mer för jämställdhet. Detta grundar sig på att individer inte har lika rätt att visa känslor, kan tycka om varandra eller visa en sådan enkel sak som vänskap. Det är ingen slump att 99% av bilderna föreställde män. För vi skapar dagligen normer som gör att män inte kan och får visa sig sårbara, får visa eller prata om känslor på samma sätt som kvinnor. Det är männen som förlorar på detta. 

hej då Veckorevyn!

Publicerad 2013-05-27 21:53:41 i Sex osv., Veckorevyn,

Det är någon känd bloggerska på framsidan och på sidorna 98-99 hittar ni mina sidor. Mina allra sista sidor för denna tidning. Det känns bitterljuvt. 
 
Främst för att jag minns hur jävla lycklig jag var när jag fick första samtalet från Linda Öhrn Lernström. Och hur jag stressat försökte få pappa att hänga med i mitt nya jobb mellan morfindrömmarna. Hur vi skämtade om att vi kunde branschen och jag minns hur jävla lycklig jag var när han själv frågade hur det hade gått med mina provfrågor, att han mindes det som hände i mitt liv och ville veta. Det kan vara en efterkonstruktion, men jag tror jag hann få jobbet innan han dog men att han aldrig hann se första tidningen i tryck. De två första numrena läste jag vid graven medan jag kedjerökte mentholcigg. 
 
Jag är också tacksam över att jag fick ta platsen på Sveriges största tidning för unga tjejer och vara deras ansikte utåt för ämnen som sex, relationer, hbtq och kärlek. Att jag fick med pronomet hen i tidningen och att läsarna tyckte om mig. Hur frågorna som rörde hbtq ökade för varje nummer och när jag fick peppmail om att jag var ball och cool. Jag är stolt över att Veckorevyn gav mig den här tiden och att jag fick ansvaret. Det var ett drömjobb! 
 
Men mitt i alla sorg över att tiden är över, är jag samtidigt så jävla peppad på nya uppdrag. Jag vill erövra nya areonor, utvecklas och lära mig nya plattformar. Jag har lärt mig om tidningsbranschen och hur den kan funka, nu vill jag hitta nya vägar att nå unga i Sverige. Min kunskapsbas fylls ju ständigt på, nu vill jag finna fler kanaler att upplysa, inspirera och föra dialoger inom.
 
Tack VR och till min närmsta redaktör Angelica för den här tiden <3 

tips från coachen

Publicerad 2013-05-27 19:52:05 i feminism, genus osv.,

 
I min hand håller jag en liten borr, vi kan kalla hen Bosse. Den fick jag när jag tog studenten av några vänner till familjen med motiveringen "Det enda en självständig kvinna behöver!". Och som jag älskar den! Hade jag haft mer fritid hade jag tagit sönder saker enbart för att få skruva ihop dom igen... 
 
- som ikväll sker följande scenario: jag stör mig på att hantverkarna inte skruvat fast ett handtag, för att typ skruvarna tog slut? Tog saken i egna händer och löste problemet. Knappast så att jag ringer upp några främmande hantverkare som kallade mig för "Lilla fröken" när dom var här sist...
 
 
Och det är när jag gör saker som denna som jag känner mig som mest självständig och feministisk. Jag kan och klarar av saker som många gärna kallar för "karl-göra" och känner en varm känsla i bröstet av att jag kan själv.
 
 
Mitt städskåp är en skattkista efter pappa och vad som än händer i hemmet finns det verktyg för att lösa det. Visst är det sorgligt att jag inte längre kan ringa honom och skrika när något sker, men jag vet att han hade blivit nöjd med det jag kan åstadkomma idag. Rart ändå. 
 
Så tipset är: skaffa dig en egen borrmaskin. Du kommer bli en bättre och roligare människa. Dessutom är det kul att kunna klara av saker utan någons hjälp. 

träning

Publicerad 2013-05-27 12:19:20 i Sex osv.,

Jag har två vänner som är blivande journalister, förutom att jag är löjligt stolt över deras yrkesval och begåvning, älskar jag att hoppa in när det behövs.

Idag fick Lovisa intervjua mig inför ett nyhetsinslag och jag pratade om Colour Of Love. Vad det är för kampanj, vad vi gör, vart vi kommer vara i sommar och varför vi behövs. Hann även rasa lite över Aftonbladets undersökning, men mer om det senare.

gapa stort!

Publicerad 2013-05-26 18:23:00 i Sex osv.,

I min roll som sexualupplysare, föreläsare, sexolog osv. så handlar det enligt mig mycket om att jag ska våga och vilja vara öppen för mycket. Givetvis har jag mina personliga gränser, men i min yrkesroll vill jag gå in med ett öppet perspektiv. Vill kunna plocka av mig genusglasögonen ibland, tänka bort feminismen och det normkritiska för en stund för att kunna iakta, lära mig, undersöka och utvecklas. För mig måste det fungera på detta vis. Sen kan jag visserligen reagera, bli arg, äcklad, inte förstå eller gå vidare. Men i grunden vill jag utforska och ständigt lära mig nytt.
 
 
Så när jag exempelvis ser denna sexleksak för kukpersoner är det väldigt mycket som poppar upp:
 
1) Jag inte låta bli att tänka på hur det skulle bli om munnen även kunde låta; stöna, sucka, fnissa, be om mer osv. - Det vore kanske upphetsande enligt några? 
 
2) Detta är väl motsvarigheten till hudfärgade dildos med ådror, välformat ollon och hudliknande material för att bli så pass verklighetstrogen som möjligt. 
 
3) Slutligen kan jag inte låta bli att tycka att det är lite sorgligt. Den är ju så ohyggligt ful! Med locket på resulterar det i att den ser ut som en ficklampa. En sak att gömma och som på ett kick döljer att det är en sexleksak. Och sånt tycker jag är lite sorgligt. Det blir som att dölja ett behov av lust och viljan att bli tillfredsställd. 
- och ytterligare en grej att den är så ful: hur kul kan det vara att knulla en ficklampa? 
 
Hur mycket tänker en egentligen på utseendet när en köper en sexleksak? Går en på egenskaperna? Antalet nivåer på vibrationerna? Lätt att tvätta? Lätt att gömma? Priset? Möjligheten att dela med någon annan? Hur och vad är det en tänker på innan ett köp, det skulle jag vilja veta. 
 

dildo eller konstverk?

Publicerad 2013-05-26 17:03:45 i Sex osv.,

 
Jag tänker på polkagris i tuttifruttismak alternativt något krångligt från fysiken/kemin i nian som jag förträngt sedan länge. Men är den inte vacker? Typisk variant som alla sexexperter hurtigt talar om som "och den är så pass vacker att den kan ligga framme som ett konstverk, eller hur?!" - och jag är inte sen att instämma. 
- fast sen har jag visserligen en del framme lite här och var i hemmet. Dildo som konstverk som arbetsskadad.
 
 
Glasdildos sägs vara de bästa på marknaden då materialet ger en helt annan känsla än med de dildos som är i silikon eller plast. De andra materialen kan med hjälp av rätt sorts glidmedel likna mänsklig närhet, medan glas är något helt annat. Förutom själva känslan av materialet kan en välja att kyla ned eller värma upp dildon på ett helt annat sätt än med andra material. 
 
 
ps. Och apropå glasdildos så är det ju Mors dag idag! Oliver och Eva har inte just denna tuttifrutti-sort, men flera andra vackra glasdildos. Vill en inte ge en till sin mamma är det åtminstone en vettig present till sig själv eller till en partner. 

Bull 24 år

Publicerad 2013-05-25 17:45:00 i kärlek,

Ikväll, två dagar efter din födelsedag ska vi fira dig. En människa jag haft i mitt liv i tjugo år, hennes dagis låg på min innegård. Sen hamnade vi på samma sexårs, samma klass och blev väl bästisar på riktigt i trean. En person jag kan bli galen på för att ett sms kommer för sent enligt mina mått, men också samma person som kan mäta min status på ett "hallå". En som känner mig allra mest och bäst, som kan alla mina jävliga sidor och vet när det är dags att gråta eller skratta. Och jag vet när det inte är läge att skämta, vad jag ska säga för att irritera dina dåliga spelsidor och det är därför jag älskar att sabba ett kubbspel med flit. Men det är också för dig jag skulle åka mitt i natten om det krisade, baka hundra kakor till eller ta en fight för. Vi har funnits där genom sorg, skrattat sammanlagt månader ihop, genomlidit ångesten över att inte gå på samma gymnasium, älskat och hatat varandras ex och ställt upp när världen är emot en. Eller när vi kom ut för varandra som att det egentligen inte ens behövdes, som det ska vara. Alla sjuka minnen som jag ibland inte riktigt vet om vi verkligen gjort eller om vi efterkonstruerat. Fast vi vet ju båda att det alltid är det sjukaste, värsta och märkligaste som drabbar oss. Så jävla olika på många sätt och vis, fast med den där egenskapen att förstå varandra. 
 
älskade du, älskar dig - och grattis på födelsedagen! firar väl med ett litet potpurri av gamla bilder. 
 
- Natti hade den vackraste prinsessklänningen. jag bar tyllet på utsidan för att jag inte ville dölja det bästa med en klänning...
- kryssning, kan vara första utan föräldrar? eller? skitungar var vi. som älskade rouge. 
- bästa partytricket ever. Rhodos bargata. orkar inte med mina ögon. 
- jag fyllde tjugo och firade med stor fest. att ta bilder ovanifrån var väldigt inne på den tiden. 
- och här var vi i Mataró förra sommaren. 

att säga hen fastän en "vet" könet

Publicerad 2013-05-25 17:00:07 i feminism, genus osv.,

Det känns som att vi kommit in i en andra andning gällande hen? Eller är det jag som är positiv, kanske snäppet för peppad? Jag ska förklara vad jag menar med andra andning. 
 
Första andningen om hen handlade om att: folk rasade, DN slog bakut, twitter rasade och språkråd drog sig i håret. Medan dom med lite vett bakom pannbenet tänkte "aha, ett till pronomen, så fiffigt. Det går ju att använda på så många olika vis. Om en exempelvis inte vet könet, eller om det inte är relevant. Toppen." Ja ni vet. 
 
Andra andningen: många har hört ordet, skrattat åt det, ratat det, raljerat och hänvisat till både Finland och SAOL. osv. Men så finns det också den där gruppen människor som RASAR när jag använder hen till människor med "kvinnliga" eller "manliga" namn. 
 
Exempel: Kalle ska gå och handla mjölk. - Hen ska gå och handla mjölk. 
Eller om det står om valfri "kändis" och jag benämner personen som hen i ett samtal, kommentar på en blogg eller i en egen text - människor rasar över detta. 
---> för då ska en ju veta könet när ett namn klart och tydligt är skrivet.
 
 
Fast vet folk inte att det där med könade namn är borttaget ur lagen? Att en individ kan ansöka om annat namn än de som egentligen är tänkta som "lämpliga" åt den tredje siffran av de fyra sista i personnumret. En kan namnge en "flicka" till Erik och en "pojke" till Karin. Namnlagen är ju numer könsneutral.
 
 
Det är inte lika många som blir arga över att pronomet numera finns och brukas till vardags. Men det är när en kommer och ruckar på det där med namn som många reagerar. Folk borde helt enkelt dels blir mer pålästa samt kamma till sig och se sig om utanför sin egen trygghetszon. 

reklam reklam reklam

Publicerad 2013-05-25 16:12:42 i feminism, genus osv.,

Ett av mina stoltaste ögonblick är när jag skickar iväg nya svar till feminetik.se där jag är en av deras skribenter för Hjärtespalten. Dit kan folk skicka in sina frågor och funderingar om sex, kärlek, relationer, normer, hbtq, feminism, samhället i stort. ALLT! 
- själva grundtanken med detta är att vi alla som är med och svarar på frågor skriver på ett normkritiskt och femistiskt vis. Det var i alla fall därför jag fick jobbet :)))
 
HÄR kan du skicka in dina frågor eller på mailen spalten@feminetik.se 
 
Och klickar ni här kan ni hitta lite frågor och svar som bla annat jag varit med och svarat på. Jag har precis skickat iväg ytterligare två svar. Pepp! Och ja, jag vet att det står att jag är Veckorevyns sexexpert fortfarande. Det ska ändras.
 

xxx antal anledningar

Publicerad 2013-05-24 13:38:00 i feminism, genus osv.,

 
Jag vet inte vem som ligger bakom trettiotreanledningar, men jag älskar hen. Det är korrekt fakta som presenteras på ett enkelt och lättillgängligt sätt. Hen sprider fakta och upplyser om feminism som såväl samhället på ett fantastiskt sätt. Denna bild publicerades idag och världen skulle bli så mycket bättre om alla bara följde denna lista. 

colour of love

Publicerad 2013-05-24 11:35:00 i Sex osv.,

Och när vi ändå pratar om festivaler och kampanjer - Colour of Love har en fast plats i mitt hjärta och jag har varit aktiv sedan 2010. Första året var jag på fyra festivaler och kampanjade, året efter blev jag samordnare. 
 
Colour of Love är en säkrare sex-kampanj som innebär att informatörer i uppsökande möten pratar och upplyser om säkrare sex. Det är fakta, lekar och kunskap i en fantastisk mix! Fittan, kuken och analens anatomi, säkrare sex-praktiker, kondomkunskap med tränis och olika scenarier som kidsen får vara med och resonera kring. 
 
 
 
Jag har kommit på att jag egentligen inte är en festivalmänniska, utan det jag gillar mest med COL är att hålla utbildningar och peppa mina informatörer innan de ska ut på fält. Proppa dom fulla med socker och information innan dom sticker ut och snackare med andra kids. Bästa sortens arbete.
 
 
Gillar du att snacka sex med unga och vill du också bli informatör för världens bästa kampanj? Här finns en lista på kommande utbildningar nu i vår. Jag kommer ha hand om den som är 17 juni i Karlstad, pepp! 

face of joy

Publicerad 2013-05-24 10:10:21 i resor,

 
Hur rar är inte denna bild? Dit ska jag i sommar och samordna Colour of Loves medverkan under första veckan i juli. Har tidigare haft hand om Valborg i Uppsala, Peace and Love och lite Siesta - kommer bli kul med en helt ny arena. Någon av er som ska dit? 
 
Hade vårt första uppstartsmöte nu på morgonen och alla informatörer är ordnade, de flesta bor i Karlstad och några kommer jag få äran att utbilda i mitten av juni. Så strukturerat och uppstyrt från start. 
 
 
Förutom att samordna och kampanja med fantastiska COL kommer det vara fantastiska band där. Så mäktigt att La Roux kommer till Karlstad. Och Håkan, Icona Pop, Ulf Lundell, Pugh Rogerfeldt, The Sounds och massa andra mäktiga. 

där går min gräns

Publicerad 2013-05-23 08:19:00 i åsikter,

Vi stödjer polisen och motsätter oss detta vansinne 100%. Vi fördömer kriminalitet och självklart är vi Sverigevänliga - det är friskt att vara nationalist och patriot! Ta hand om er.
 
 
Gruppen "Vi som stödjer polisen i Husby - stoppa vansinnet nu." har just nu över 70000 likes på fb. Igår hade jag tio vänner som likeat sidan. Idag över 20. Hälften tog jag bort från min vän-lista på direkten. 
- ja, folk har rätt att tycka olika saker och jag gillar när diskussioner drivs från olika sidor. Absolut. Men jag tolererar inte människor som sympatiserar med högerextrema grupper. Fria Tider som ligger bakom sidan är en högerextrem och patriotisk sida. 
 
Om en inte riktigt vet vad dessa extremer står för, så kan det sammanfattas ungefär med: "dom skiljer mellan vi och dom, uppmanar till mord på utlandsfödda och vill utvisa mörkhyade." 
 
- det är stor skillnad på att tycka att polisen gör en bra insats till att dansa med högerextrema människor. 
 
 
 
Det har tydligen brunnit i både Hagsätra och Rågsved inatt. Jag föraktar Reinfeldts sätt att hantera detta och önskar att Palme var vid liv. 
 
 
 
ps. om nu någon tog illa upp så råkade jag blanda ihop namnen Fria Tidningen med Fria Tider. Förklaras bäst med att namnen är lika, synd nog för Fria Tidningen. Och för att jag inte har för vana att hänga på Fria Tiders sida.

färgen nude

Publicerad 2013-05-22 10:51:00 i åsikter,

Nude, eller som i färgen naken, avklädd. Hudfärgat. Hudfärgat som i hudfärgade plåster, som på reklamen mirakulöst smälter in i den egna huden så att såret inte ens syns längre. Men vems avklädda hud representeras? Och vilka tillhör den hudfärgade gruppen?
 
När jag föreläser om vithetsnormen är det inte alltid folk hänger i hur jag menar. När jag tar exemplet om hudfärgade plåster tänds det en lampa hos det allra flesta. Det handlar om vilken färg som är normerande och vilka som blir avvikande. 
 
Min olivfärgade hud blir smutsigt brun efter några timmar och matchar inte längre den nudefärgade klänningen. Min hud är inte längre normerande hudfärg och jag blir en avvikare. Genom att använda begrepp som hudfärgade plåster och nudefärgade klänningar blir de tydliga exempel på hur vi kan normera olika saker med hjälp av ord. Vart vi lägger makten och vilka som målas ut som avvikare. 
 

LUBRIKATION

Publicerad 2013-05-21 23:39:44 i Sex osv.,

Insåg precis ett nytt mål jag har i mitt liv:
- att få Word att sluta rödmarkera LUBRIKATION.

Det kan väl inte vara helt orimligt? Det finns få saker som jag stör mig på i vardagen, som att se ett av världens bästa ord rödmarkeras. För att word inte har det inlagt? För att folk inte använder det? För att det vanligtvis inte ingår i folks vokabulär?

Oavsett anledning så ska det bli ändring på det. LUBRIKATION är ett viktigt ord.
- det är vätskan som skapas i fittan vid kåthet. För att fittan ska kunna omsluta exempelvis en dildo, en kuk eller två fingrar behövs glid. LUBRIKATION är kroppens egna glidmedel. Smidig funktion kroppen har va?
Kukens motsvarighet är erektion, att kuken blodfylls och blir hård. (vill tillägga att erektion inte blir rödmarkerat på varken iphone el min mac...)

Revolution mina vänner! Att få in LUBRIKATION i word är ett bra steg.

om jag vore din hemmafru,

Publicerad 2013-05-21 21:17:41 i feminism, genus osv.,

 
Det är när jag står och vispar pannkakssmeten som jag minns hur jag en gång i tiden verkligen älskade att laga mat åt någon annan. Att städa hemmet åt någon annan. Tvätta någon annan människas kläder. Se till att det var renbäddat i sängen. Att skorna stod på plats i hallen och att blommorna överlevde. Att kylen var fylld och räkningarna betalda. Jag minns hur jag kände mig duktig, viktig, bra, fantastisk, stark och en kvinna fylld med förmågor och en benägenhet att ta hand om en annan människa och sköta om ett hem. 
 
 
Idag har jag kommit i en fas, som jag hoppas håller i sig resten av livet, att jag inte förstår hur en människa kan ge upp sitt eget liv och sina egna val - för att serva en annan människa. Jag kan inte längre se mig själv i en relation som inte är jämlik. Allt kan inte vara rättvis in i minsta detalj, men att jag skulle ge någon annan individ så pass mycket utrymme i mitt egna liv att mitt eget utrymme, handlingar och vilja förminskas - är inte längre ett alternativ för mig. 
 
Detta hänger även ihop med diskussionen om att feminism och hemmafruar går ihop. Eller hemmamän för den delen. Jag förstår det inte. Gör ni? På vilket sätt är en en självständig och jämlik individ om en tar hand om hem, barn och allt vad det innebär - medan den andra tar hand om ekonomin med allt vad det innebär? En gång i tiden var det något fint, nu ser jag på det med helt andra glasögon. 

en era är över.

Publicerad 2013-05-20 19:39:20 i Veckorevyn,

 
Mitt intyg från min gamla redaktör Angelica på Veckorevyn har trillat in. En liten sammanfattning om vad jag gjort för tidningen de senaste åren och som nu är redo att skickas ut till blivande samarbetspartners. Det är fint, men lite märkligt att få en halv a4 som representerar allt en gjort. Som smakprov på ens talang, egenskaper och åstadkommande i ett. 
 
Hur som, den här bloggen ska genomgå en liten förbättringsfas. Ska bara få tillbaka två tentor imorrn, sen kickar vi igång en revolution. Kan för mycket för att vänta. 

semester,

Publicerad 2013-05-15 06:37:09 i resor,

Sangria, siesta, 6 böcker, tre anteckningsblock, en syster, ingen kalender, glass till lunch, sol, sol, sol, spanska dagstidningar - det är vad min semester kommer innehålla. puss

hörde jag rött styre 2014?

Publicerad 2013-05-14 11:31:52 i åsikter,

 
Jag har full förståelse för att det inte alltid går att kontrollera vad en säger innan orden bildat meningar utanför ens egen mun, som spridda för vinden och resulterar i öppet läge för tolkningar. Men detta? Jag kan inte förstå hur Reinfeldt tänkte när dessa meningar formulerades i huvudet redo att presenteras för en grupp studenter. 
 
Jag vet inte vad ni känner när ni ser klippet? Men jag ser gubbslem i ett nötskal. Som likt herren på täppan styr detta land... Enjoy! 

so fucking PC

Publicerad 2013-05-12 23:42:00 i feminism, genus osv.,

När vi var på Hallongalan i veckan fick Bianca Kronlöf ett pris, hurra! Dessutom uppträdde hennes syster med låten So fucking PC. Dvs Så jävla PK fast på engelska. Hur bra är inte det?
 
Jag känner så mycket för dessa två. Att kunna prata om viktiga ämnen som feminism, sexism, rasism, genus - och samtidigt få in humor i det? Dessa videos som Kronlöf producerar är så jävla viktiga. Har du inte sett dom, klicka in dig på denna och sen avsätt en timme för att se resten. 
 

saker som retar mig till döds #1

Publicerad 2013-05-12 21:38:00 i feminism, genus osv.,

Bikinis för barn. 
 
Jag växte upp under tidigt nittiotal, och jag kan inte tänka mig att det runnit så jävla mycket vatten under broarna sen jag lallade omkring på stranden ute på landet eller på Mallorca eller Kreta. Men det finns inte ett enda foto på mig eller syrran där vi var iklädda någon form av tudelad baddräkt. Jag minns en lila baddräkt som matchade min gunga, dockvagn, badring samt klädset bestående av klänning, tröja, kjol och kalasbyxor. Syrran hade detsamma i rosa. 
- utöver det badade vi nakna. Hemma som utomlands. Fram till att puberteten började pocka på badade både vi och våra vänner näck. För att det var härligt, för att vi kunde, för att baddräkten kunde kyla ner magen och göra ont, för att banden kunde vara lite krångliga att ta på sig - men kanske framförallt för att vi var barn. 
 
Genom att iklä ett barn dessa plagg innebär det att en sexualiserar barnet, samtidigt som en på ett effektivt sätt särskiljer barnen från varandra. Och ja, givetvis ser barn skillnad på biologiska kön mellan benen - det är något som barnet lär sig vid 2-3 år om jag inte missminner mig? Men barnet lär sig att hen måste skyla sig. Att brösten är något att gömma, en del av kroppen som ska döljas för omgivning. Att det finns två områden på kroppen som omgivningen inte ska få se. Samtidigt som dessa plagg i samma veva automatiskt drar blickar till sig från andra runt omkring. En blir uppmärksammad på att vissa delar av kroppen inte längre är en del av resten. Utan något som ska behandlas annorlunda en resterande delar av kroppen. 
- genom att barn klär sig i detta lär den sig per automatik att kroppen förväntas klä sig på ett visst sätt, medan många andra ungar inte behöver klä sig på detta sätt. Att iklä ett barn dessa plagg sexualiseras barnet då den lär sig att dessa delar ska döljas och en lär sig att skyla något som inte ens finns. 
 
Givetvis går det att skilja på platser när det gäller badplagg, och givetvis kan det vara skillnad på om en springer omkring i trädgården på landstället eller om en leker på Erikdalsbadet. På vissa platser i samhället ska en vara påklädd, ja. Men det finns plagg och det finns plagg. 
 
Jag kan inte förstå mig på föräldrar som köper denna typ av plagg till sina barn? Baddräkt när en går på simskola i plugget, absolut. Ett par underbyxor som täcker blöjan medan en kryper fram i sanden, javisst. Men att köpa en bikini till ett barn - det finns inget logiskt alls kring detta. 

min hundraprocentsvecka

Publicerad 2013-05-12 20:08:36 i min vardag,

Har haft min första vecka som hundraprocentare, vilket innebär att jag från och med i måndags enbart har en kurs kvar som går på heltid. Och en liten utvärdering av första veckan är väl lämplig? 
- hur mycket tid har en inte som hundraprocentare? Eller är det jag som är i chock? Förutom att hålla plugget i schack så har jag hunnit med: att hänga med en fantastisk mops, se de rosa träden i kungsan med Ove, äta lunch med Moa på SU, äta både middag och lunch med ena syrran, jobbat 9 h, varit på Hallongalan med Michelle, vaxat mig, promenerat strukturerat 6h, hängt ett dygn i ett litet sommarparadis utanför Bromma, haft bubbelpickning med Ernst som innefattade rökta räkor, bubbel, salami, laxbakelser och exakt i hg chiliaioli (var länge sen jag blev så impad. Pappa hade varit exakt lika impad när hen i disken slog upp ett hekto med en enkel rörelse!) samt dansat mig svettig med finingar. 
 
 
ps. samt sökt ett jobb som jag gärna vill ha och fått kommentaren "men du som verkar så vettig, ska inte du ta och blogga om sex? Typ att folk får skicka in frågor och svar till dig?!" och kände att det är exakt det som kommer ske efter min semester. Pepp!

sommarlov!

Publicerad 2013-05-10 16:43:32 i party-larty,

Solen skiner, Ernst är i Stockholm och vi leker sommarlov. Igår hängde vi på kollo: jag lallade omkring i underkläder medan Ernst målade stolar i ett litet sommarparadis utanför stan. Idag vankas picknickhäng och kanske dans. 
- denna sommar kommer ju att bli magisk. Kan ju inte bli annat resultat när sommaren kickar igång redan i början av maj, 

spam via fb!

Publicerad 2013-05-09 14:05:00 i min vardag,

Jag är så himla glad att ni är flera som hört av er och bekfräftat att även ni fått dessa mail från främmande män. Hurra! Jag kan ibland få dåligt samvete över att jag aldrig svarar, och jag brukar föreställa mig hur de sitter i en ruckig gungstol på en möglig veranda i någon håla borta i staterna. Och hur de likt gamla sjömän skickar ut små flaskskepp via nätet och hoppas på att finna kärleken. 
- och så sitter jag här i älskade stockholm, fnyser och klickar bort det med en axelryckning. 
 
Men då tycker jag vi fastslår att det är spam? Som vi inte fattar vad meningen är med? Virus? Kapa bankkonton? Vem vet? 
 
Och apropå flaskskepp, ni har väl sett årets roligaste klipp? Jag har älskat Jonas Sjöstedt sedan hen var en av två partiledare (andra personen var ett av språkrören från Miljöpartiet!) som stod och höll tal på en manifestation gällande lagändring om tvångssterilisering för transpersoner. Jimmys min, att Jonas håller sin min - det är oslagbart. 
 

tio veckor

Publicerad 2013-05-09 10:55:05 i kärlek,

Jag brukar anse mig själv som allmänt intelligent, en som har koll på saker och att jag är rätt hyfsad allmänbildad. Men en sak som jag gång på gång inte kan fatta är att om tio veckor - TIO VECKOR, kommer det finnas en till liten medlem i vår familj. En liten skrutt som jag kommer dyrka från första skriket. 
 
 
Jag som har pluggat allt om hur bebisar skapande går till, hur hormonerna skapas och kromosomerna faller på plats. Hur gonaderna flyttas fram och hur bebisen utvecklas vecka för vecka - kan liksom ibland ha svårt att det ligger ett litet troll inuti min systers mage. 
- min älskade syster som jag är så lik gällande utseende, tonfall och till viss del åsikter. Som står ut med alla mina psykbryt över saker jag inte förstår men som hon alltid kan förklara. Som rodnar när jag minglar omkring bland författare och förklarar för alla hur mycket jag älskar dom. Som är redo att käfta när jag vill käfta mot något eller någon.
 
Vi har valt så olika här i livet gällande utbildning, familj, kärlek osv. - att denna lilla varelse kommer födas lagom till min födelsedag är det bästa som någonsin kan ske. 

Adam - med rätt att glittra

Publicerad 2013-05-07 22:49:20 i Sex osv.,

Det är så jäkla stort när en en känner gör något jävligt snyggt, häftigt och bra för världen. Som att sätta upp en monolog om kassa normer, kön, sexuella läggningar - som finaste Adam har gjort. Här kan ni höra henom i radio p4 när de snackar om monologen, henoms uppväxt och hur hen gör detta för att få folk att snacka om dessa ämnen. Så jävla fint gjort! 
- på bilden nedan hänger vi på Peace and Love år 2011, och vi testade hur viga vi var. Första gången vi sågs var när jag och Aleks höll en föreläsning för RFSL Ungdom i Adams klass. Vi klickade och blev vänner direkt. 
 

yes, I do mind.

Publicerad 2013-05-07 11:43:00 i min vardag,

Henderson Bryant

Hello,
How are you today?. You look cool with your beautiful smile, I admire you and I did find you welcoming. I stumbled on your profile while browsing through some minutes ago, so i decided to drop some lines. I'd like to know you better if you don't mind.

God bless you,
Bryant Henderson

 

 

 

Jag har så himla svårt att ta denna typ av mail som trillar in lite då och då på fb seriöst, men vilka är dessa människor? Hur hittar en mig? Och varför? Vilka är alla främmande 40+´are från staterna osv som tror att vi ska hänga eller gänga? Får en del till min fragacar0-mail, men det ser jag som spam. Men kan en spama på fb med? Kan vi säga att det är spam och inte obehagliga typer från staterna som menar något. Hoppas på spam, orkar inte ha på samvetet alla obesvarade mess. 

- nackdelen med att ha en öppen fb. Ibland är det kompisars kompisar som kunde skicka allt möjligt till en. Och alltid samma grupp av människor - äldre män som vill "prata ett tag med en söt flicka" osv. 

mp3 pappacancer

Publicerad 2013-05-06 22:41:29 i min vardag,

 
Hösten 2012 intervjuade Ove mig första gången om min pappa. Hon hade köpt gofika som blev på gränsen till orört, jag berättade för första gången om hur det gick till när han dog, hur det kändes in i minsta detalj och allt spelades in. För några veckor sen sågs vi igen och pratade om det ännu en gång, men inte ur ett presensperspektiv, utan snarare för att få ett större perspektiv på händelsen och för att kunna se vad som hänt sen sist. 
- idag fick jag höra det slutgiltiga arbetet på totalt 8 min. Kontrasten att dels höra min fina nära väns duktiga journalistiska erfarenheter, att höra hennes lugna röst mellan mina meningar. Hur allt var upplagt och hur hon klippt ihop det, nu när ännu mer tid passerat.
- och samtidigt lyssna på min egna röst. Skratta när jag själv skrattar, höra de tunga orden som beskriver hur han dog. Att höra smärtan i sin egen röst, och minnas de där månaderna när jag hatade alla och vägrade gråta. 
 
Märkligt, obehagligt men på gränsen till vackert. 
 
Jag hade på ljudfilen i bakgrunden medan jag hackade sallad till middagen. Efter några meningar var jag tvungen att lägga ifrån mig kniven, släppa allt för händerna och rota fram nödpaketet. Medan tårarna sprutade stod jag i vardagsrummet för att slippa prata med grannen som i exakt samma ögonblick bestämt sig för att ställa sig på sin balkong. Jag skrattade med mig själv i stereo och lyssnade på klippet två gånger på raken. Fruktansvärt jobbigt, men behövligt. Jag är så glad över att vi gjorde det tillsammans. Ove som är en klippa gällande journalistik och allt därtill och att jag vågade prata om det. 
 
Vi borde ha en podcast. Eller en egen timme i radio. Jag är öppen för förslag. P3 skulle vara fint. 

att bli glad över hbtq

Publicerad 2013-05-06 12:21:00 i Sex osv., kärlek,

Det händer ibland att en ser något normbrytande, två personer som jag automatiskt könar, stoppar i fack och klassar som bi/homo - som på offentlig plats vågar visa sin kärlek eller attraktion. 
- några som håller handen, någon som går armkrok, några som hånglar, några som slickar bort glassrester i den andres mungipa, pussande, nussande, fniss och mys. 
 
Som vilka jävla par som helst. 
 
Och det händer mig, gång på gång på gång igen. Och jag blir galen. Rodnar, blir förbannad och växlar från rörd till arg på tre sek. Och jag pratade med en nära vän att tom jag kan reagera på hbtq-personers öppna handlingar.
- Fast sen drar jag det ett varv till, och det är inte så jävla konstigt att jag reagerar?
 
 
Med tanke på att jag, precis som ni - dagligen matas med heteronormativa företällningar. Via tv, radio, böcker, film, konst, reklam, leksaker, människor i min omgivning och hur samhället är uppbyggt - lär jag mig gång på gång att heterosexualitet är det rätta valet. För det är så samhällets normer ser ut just nu. Vilket innebär att alla som inte går in i boxen för heterosexualitet - blir avvikande och normbrytare.
 
 
Fram till den dagen då alla oavsett sexuell läggning är lika accepterade kommer jag att reagera, och jag kommer växla från rörd till arg. Och jag kommer fortsätta kämpa för lika rättigheter och för att alla ska fatta - all kärlek är bra kärlek. 
 
 
För er som ännu inte fattat att Glee är en av de bättre serierna, så föreställer bilden Kurt och Blaine som kysser varandra för första gången, efter en magisk duett. Det var även första gången som bägge kysste någon annan kille. Magiskt och viktigt. 

hundra procent

Publicerad 2013-05-06 09:48:32 i plugg,

 
Jag vaknade av höga snarkningar imorrse och började långsamt gå igenom arkivet för att försöka luska ut vem som jag vaknade bredvid. Gick igenom namn för namn och försökta pussla ihop vem jag släppt in mitt i natten... Som snarkade ovanligt högt. Kikade ner och fann denna lilla klump på vaderna. 
 
Idag kickar jag igång min hundraprocents-period. Detta innebär att jag pluggat klart tusen kurser och numera enbart har kriminologin kvar. Hurra! Inleder perioden med att hänga med kärlekslimpan resten av dagen. 

sexla/sexling

Publicerad 2013-05-05 20:59:40 i Sex osv.,

Mina vänner, har ni koll på Snuskiga akademien? Den fantastiska hemsidan där en kan rösta på nya ord som rör sexets underbara värld - eller ännu bättre, föreslå egna! 
 
Jag föreslog ett ord för ett tag sen och nu i helgen fick jag svar om att det godkänts, hurra! Så in och rösta med er här!
 
 
Jag är ju ett riktigt stort fan av ord och älskar att få nya tillskott till min vokabulär. Ordets innebörd är: alla sexuella handlingar som kan göras utöver omslutande/penetrerande sex
 Hur bra är inte ordet? Detta innebär ju allt roligt en kan göra utöver det normerande sexet. Dvs hångel, petting, gnidsex, kyssas, rimming, nafsa, slicka, bita, oralsex, snigla, olla, kramas, skeda. 
 
Jag skapade ordet för jag anser att det finns ett begrepp för allt utöver det "vanliga" omslutande sexet som många tänker på när de läser ordet sex. Men sex är ju så mycket mer än enbart detta. Därmed behövs ett begrepp som inkluderas i det stora begreppet sex. Och för att belysa hur mycket sex kan vara. 
 
 
Så in och rösta med er! 

när homofobi krossar kärleksbubblor

Publicerad 2013-05-04 12:24:00 i Sex osv.,

Kvällen började gå mot natt, det var mörkt, jag frös och jag var trött. Men inget spelade någon roll. För jag var också fnissig, fylld med sockerdricka som rann i mina ådror och jag höll den jag var förälskad i handen. Det var vi. Jag hade fallit och jag kunde inte förstå att den jag gillade mest i hela världen även lyckats falla för mig exakt samtidigt. När sådant händer spelar det ingen roll att en befinner sig i en främmande stad, att en är lite vilse, att en egentligen är svintrött, att en inte vet vart en ska eller att dygnet med den nya kärleken snart är över. 
- att hen tagit av sin vante för att fläta samman sina fingrar med mina var allt som betydde något. 
 
"Är det två tjejer?"
"Visst är det två flator?"
"Titta, dom håller ju varandra i handen!!"
"Men är det verkligen två tjejer då?"
"Ja! Kolla, det är två lebbar." 
"Vad kul."
 
 
Bubblan sprack, jag snubblade till och försökte att inte möta någons blick. Dom hade sett oss. Ropat ut vår kärlek över det främmande torget och jag kunde inte avläsa om de var glada eller arga. Om de menade väl med att ropa ut vår icke-heterosexuella läggning över det skånska torget, eller om dem ville skada. Rädslan över att inte veta om en ska få spö eller en klapp på axeln kan döda vilken förälskelse som helst. Vi befann oss i en stad där den lokala RFSL-lokalen låg gömd i ett industriområde, bakom en skog, gömd bakom höga träd och ruffiga kvarter. Där medlemmarna var tvugna att röka genom en lucka på taket för att det varit så mycket bråk i området. Med rädsla för medlemmarnas säkerhet blev det enklast om alla bara befann sig i huset under vissa specifika kvällar, med stängda dörrar och rökruta på taket. I huset som ingen kan hitta om en inte har en inbjudan. 
 
Fnisset fastnade i halsen och jag vacklade mellan rädsla och ilska. Jag var rädd för att hen jag var med skulle få spö och jag var arg för att jag inte fick vara lycklig. För att jag känner mig hotad när jag egentligen ska sväva på små jävla rosa moln över att hens fingrar är flätade med mina. Främlingarna med oklara känslor inför vår lycka dödade min glädje den kvällen. Deras utrop stal min stolthet över att jag är jag. Deras åsikter om vilka vi var och de fack de placerade oss i blev allmänt känt. Jag kramade henoms händer och förstod återigen att kampen är långt ifrån över. Det finns fortfarande människor som anser att all kärlek är bra kärlek, och det finns fortfarande fördomar, hat och förakt att jobba mot.
 
 
 
 
Jag kommer aldrig sluta kämpa för allas lika värde och lika rättighet - för vi är inte där än. Alla kan inte gå hand i hand med den de allra helst vill, som deras hjärta bankar lite för hårt för. Kampen är ständigt aktuell och långt ifrån över än.
 

grabbekvällen #1

Publicerad 2013-05-03 19:52:44 i min vardag,

B - men du som vegetarian, hur funkar det att suga kuk då?
C - åh, du skulle bara veta hur bra det går!
B - eller du kanske bara käkar rostbiff?
C - ja det med!

Min och brorsans grabbkväll har således kickat igång. Vi kör en skåpbil fylld med saker inför en sommar ute på landet. + tre sorters whisky till. Min Hong Thong dög tydligen inte...

generationsskillnad om partners

Publicerad 2013-05-03 13:13:00 i Sex osv.,

Hänger med mormor och försöker förklara vem jag är:

M - har du någon karl då?
C - nej du mormor. Jag har ingen himla karl.
M - är det säkert det?
C - så himla säkert. Bombis.
M - men, går det?
C - att leva utan en karl?!
M - ja?! Går det?
C - det går så bra då bra så.
M - jaha, vad roligt!

Att en ung flicka medvetet skulle välja bort en man är väldigt svårt att förstå för mormor. Att jag skulle kunna vara lesbisk finns inte på världskartan för henne. Eller gilla alla kön. Eller vara asexuell. Det är sånt som inte diskuteras, inte pga missnöje - utan snarare för att det inte funnits några andra möjligheter än heteronormens stig för henne.

Men det är mysigt och fint att prata över generationerna. Fina mormor!

grabbkväll

Publicerad 2013-05-03 07:56:53 i kärlek,

Senast jag skrev om grabbkväll raljerade jag över att pappa egentligen önskade sig en till son, att vi skulle hugga ved, fiska med fiskens egna ögon och dricka öl. Det var helgen 17-18 okt 2009 och jag minns hur lycklig jag var över att få hänga med bara männen i familjen. 
 
Och jag minns fortfarande min och pappas konversation:
 
P - Lilla gumman, då ses vi ikväll!
C - Ja! Grabbkväll!!
P - Nej. Nej men alltså, det är ju du och så jag och så Jonas. Det blir ju ingen grabbkväll.
C - Jo! Vi ska göra allt sånt som man gör, typ dricka öl och äta ölkorv. 
P - Men du är ju ingen grabb? Eller?
C - Nej kanske inte, men va fan, det blir väl trevligt?
P - Jadå, det blir trevligt. 
 
 
Det här var ganska tidigt i min genus-utveckling och jag gillade att tänka om min egen position i samhället. Pappa var dock inte lika het på bollen och blev mest förvirrad. Han hängde inte alltid med i mina monologer om genus, samhället, feminism och patriarkat - men han brukade le uppmuntrande som att han visst förstod. 
- idag kan kan jag känna att det är lite extra synd att han är död, för det hade varit himla fint att ha med honom ikväll när jag och brorsan ska ut och värma upp storstugan och hänga. 
 
Jag kanske tar med min thailändska whisky och skålar med brorsan i hans minnne. Den smakar visserligen förjävligt, men jag kan inte tänka mig något lämpligare när en skålar i någons ära. 
 
 
ps. under fotograferingen igår fick fotografen syn på min tatuering, och jag säger ju alltid att det är min bebis. så det blev lite dålig stämning då hen trodde att jag förlorat ett barn. för då var jag tvungen att fylla i att jag förlorat min pappa istället och så blev det lite fin men krispig stämning. måste sluta kalla den för bebis på offentlig plats. 

dagens obligatoriska läsning

Publicerad 2013-05-02 11:51:11 i feminism, genus osv.,

Vad mina två favoriter gjorde igår? Den ena intervjuade och den andra svarade. Intervjun hittar ni här! Fantastiskt intiativ från Oliver och Eva att lyfta fram peppiga och fantastiska människor, och briljant att kicka igång det med Fridah Jönsson. Nu använde inte OE peppigt som ord, men det är vad du känner efter att du läst den. 
 
- och min förhoppning är att folk fattar hur viktiga både Oliver och Eva och Fridah är. Visserligen, de jobbar inom olika fält - men deras gemensamma nämnare är att de vill förändra. Att ha den egenskapen och faktiskt göra något med den, är tamigfan det finaste jag vet. 
 
och den här bilden är det finaste jag sett på länge. Det skrattet, den peppen, posen som är på g. Magiskt. 

pollen?

Publicerad 2013-05-02 08:56:38 i min vardag,

Är inte pollen en såndär grej som en antingen föds med eller som blommar ut när en "blivit vuxen"? Här har en gått prickfritt genom livet, och så ska det drabba en nu?
- eller så tar min kropp ut segern för att jag gjort klart alla kurser utom en imorrn eftermiddag - genom att kötta sönder mina andningsorgan? 
 
Oklart. Men jag vet att jag inte har tid med detta. Ska ägna förmiddagen åt att införskaffa hundra saker till landet på ikea, fotas för Ottar och fira 1 år med föreningen Storasyster med Isabella.
 
Så jag har varken tid eller lust med att se ut/må som en påse mjöl. 
 
 
ps. haha som jag ser ut på bilden är min bästa min när jag springer in i idioter på krogen. dom är förvånansvärt många som säger saker som en tror att ingen någonsin kan säga. då brukar jag anlägga denna min och sen gå.

två favoriter

Publicerad 2013-05-01 16:01:58 i min vardag,

Bland det bästa jag vet är när en vän från en klick i mitt liv klickar med en annan vän från en annan klick. Jag känner mig som navet i hjulet. Idag hade jag nöjet att hänga med dessa två, och jag blir gång på gång positivt överraskad över hur vettiga människor jag känner. Folk med talang och egenskaper de flesta bara kan drömma om. Mina vänner är ett riktigt dreamteam, på så många sätt.
 
Här ska Tobias fota Fridahför en grej. Jag mest flamsade i bakgrunden. 
 
ps. resten av dagen ska ägnas åt en hemtenta och lösa en hen-debatt hos Bloggkommentatorerna. Folk är verkligen galna ibland. 

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela