en timme om mens

Vi borde prata mer om mens. I skolorna, på jobbet, i samhället och med alla. Få bort äckel-stämpeln och avdramatisera.

Såg att fantastiska Liv Strömquist skulle sommarprata, främst om mens. Och visst kan en slå ihjäl en timme genom st snacka om mens?

Och vi måste prata mer om menskopp, eller Diva Cup som min heter från Berlin.

så jävla älskad

Det är mindre än två månader kvar, men jag har fortfarande svårt att fatta att hen snart är här!

Vilken hårfärg? Ögonfärg? Kommer hen ha våra fjälltoppar till läppar? Pigment och fräknar? Så mycket olika delar av familjen som ska bakas samman till en individ.

en djurvän

 
Jag och min närmsta syster har vuxit upp helt utan djur. Pappa ljög om att hen var allergisk så vi fick aldrig några djur. Något som gjorde att jag blev en som inte tyckte om djur. Dom luktar illa, jag förstår dom inte, dom är äckliga, deras mat är vidrig och jag förstår inte hur folk kan lalla för en hårig fyrfotad sak. 
 
- tills för några år sen? En dag såg jag en mops och mitt hjärta svämmade över. Nu har det gått så pass långt att jag längtar tills nästa gång jag får passa Nixon. Jag nästan vill att Christina ska resa bort för att hålla en häftig föreläsning så att jag får ha honom över natten. För han gör mig lugn, stressen rinner av mig och vi kan hänga i timmar och bara vara. 
 
Vet inte vart jag egentligen vill komma fram till, kanske att det är häftigt att en del av ens personlighet som en trodde var fast, helt förändrats. Att jag blivit någon jag inte trodde att jag skulle kunna bli och att jag faktiskt kan tycka att katter är fina. Eller älska att hänga några timmar med en hund. Om en sådan sak kan ske, vad blir då nästa förändring? 

idolbild

En av mina bästa egenskaper är att jag vågar och gärna vill berätta för någon när den gjort något jävligt bra. Kan vara en text, en låt, en bok eller en jävligt vettig handling. Peppen och kärleken bubblar i mig och jag måste få ur mig det.

Som när en träffar personen vars bok påverkade mig på så många plan - då släpper alla gränsee. Med Boijes bok var det första gången jag fick läsa om flator i romanform, det var omvälvande och häftigt. Och så jävla fint, romantiskt och vackert.

starstruck

Jo tack, det blev en väldigt bra kväll. Snittar som en aldrig kunde sluta äta av, bra författarsamtal och fint häng med kollegor. Framåt småtimmarna lyckades jag luska ut höstsläppet ur månpockets boss, och det kommer bli fab.

Dessutom fick jag hänga med magiska Louise Boije af Gennäs. Sicken jäkla kvinna!

Tack Bonniers för ett fint mingel.