så kommer du inte över din kärlek.

Vad finns det då för saker som inte är direkt smarta att göra när man försöker komma över någon? En hel del, men jag tänkte ta upp de allra största och enklaste felen man gör, och som garanterat kommer göra att man förlänger tiden för att komma över personen, samtidigt som man straffar sig själv.

 • Lyssna på kärlekssånger/era sånger! Bland det dummaste man kan göra, då det bara gör äckligt anal-ont samtidigt som det knappast leder till att man kommer över personen. Kan ta mig själv som exempel; hade någon form av smärterutin som blev min vardag förra året vilket gick ut på att jag lyssnade på Håkans senaste album, speciellt på hans kärlekslåtar, en riktig kniv i hjärtat och jag storbölade. Dag ut och natt in, men till vilken nytta?! Nada!
 • Gräva ner dig i minnen. Självklart har ni haft en helt fantastisk tid tillsammans, och ni har upplevt så mycket underbara, kärleksfulla och lyckliga stunder tillsammans som föralltid kommer att finnas i ditt hjärta - låt minnen stanna där! Det blir varken lättare eller bättre av att gräva ner sig och minnas tiden som varit, för att sen bryta ihop över att det inte är likadant nu!
 • Supa bort det. Är det något tillfälle då alkohol är sämst, så är det när man läker ett hjärta. Alla känslor försärks på fyllan, så är du lite ledsen räcker en drink för att det ska bli sju svåra år på en och samma kväll. Dessutom är fyllesms en jävligt dålig idé när man precis gjort slut.
 • Knulla bort det. Nej, jag är en väldigt stor motståndare till detta. Det sämsta man kan göra är att inbilla sig att smärtan går över genom att vara med andra. Lär snarare bara bli värre + att det är elakt mot den man har sex med!
 • Vägra inse vad som hänt. Det gör det bara svårare att komma över och det skapar bara mer smärta för dig själv. Så länge man inte kan ta in det, kan man inte heller komma över det.
 • Bär på allt själv. Prata, skrik, gråt, skriv eller vad fan som helst. Ta kontakt med omvärlden och berätta hur du mår.
 • Missanvända den moderna tidens alla medel. Innebär med andra ord att man inte ska lusläsa personens facebook,msn och blogg! Ännu värre, om personen i fråga skaffar någon ny, så är det världens största otjänst till dig själv att hänga på dens person facebook/blogg.
 • Hitta på saker och sprida elaka rykten. Typ det dummaste man kan göra, och vem tjänar egentligen på det? Okej om personen var ett jäkla as när ni gjorde slut. Men om ni hade en fin relation så är det bara ett hån mot era minnen genom att nu vara elak.

så kommer du över din kärlek.

Finns det egentligen några bra sätt för hur man kommer över sin kärlek? Helst av allt skulle jag vilja att det fanns ett litet piller, man svalde det och sen var alla jobbiga känslor borta och man kunde gå tillbaka till verkligheten igen! Men nu är det ju knappast så det går till, så jag har gjort en spontan sammanställning på hur man på bästa sätt kan komma över sin kärlek. OBS, inga moralkakor utan mer som bra saker som kanske kan funka?!

 • Träffa vänner, familj och umgås så mycket du bara kan med dom! Varje träff behöver inte bli till en begravningssession, utan ta det som det kommer.
 • Sysselsätt dig själv, inget är så dåligt som att sitta själv med ett krossat hjärta. Ordna filmkvällar, myskvällar med vännerna, fika, gå lång promenader med grannen, läs, kolla film och gör upp långvägiga planer inför hösten/våren eller vad det nu är.
 • Prata ut om hur du känner! Det värsta man kan göra är att sitta och hålla på alla känslor som skriker och vill ut. Är du en sån som inte pratar? Skriv, rita, blogga, maila och skriv dagbok! Tvinga dina kompisar att få ut det du vill ha sagt. (inte meningen att man ska älta, men någon gång måste man släppa ut vad man känner)
 • Tillåt dig själv att vara ledsen! Vem har sagt att ett hjärta läker över en natt? Inse att något stort har hänt och att det förmodligen kommer ta tid att smälta. Gråt, skrik och få ut ångesten.
 • Acceptera situationen. Gör ont som faan, men tyvärr väldigt nödvändigt. (ett inlägg om det kommer senare)
 • Ta ett break från varandra. Det gör cp-jävla ont, men hur smart är det egentligen att ha kontakt när man precis gjort slut? Man vill slå ihjäl personen för att det gör så ont, men samtidigt bli tröstad då den personen förstår en bäst i hela världen! Så hur ont det än gör, ta ett break på några veckor tills allt lugnat sig.

från sambo till sambo

Sen uppbrottet har jag bott i min rosa resväska, först några nätter hos mamma och sen direkt över till Sanna där jag bodde fram tills igår. Och nu när jag väl flyttat hem igen, så flyttade Sanna med mig, dessutom på obestämd tid! Jag har bara sovit själv en natt och utöver det har jag alltid haft någon i hemmet när det är dags att sova. Och innan allt detta var jag sambo och delade säng och hem, därefter Spanien där vi bodde 3 tjejer i ett sovrum. Vart jag vill komma med allt detta, det vet jag inte ens själv. Mer än att jag är en såndär människa som behöver andra runt mig, helst jämt.

Just nu ska jag iaf njuta av mitt o Sannas samboskap! Det enda som saknas är att vi börjar ha sex också, och när jag drog det skämtet för Natti var det nära hon la på av genans, haha! Men jag är glad, för vi funkar så bra ihop jag och Sanna. Vi sover på varsin soffa i vardagsrummet, och ska snart åka iväg och storhandla, laga en mysmiddag och sen ta en kvällspromenad. Matchande träningsoveraller är nog inte långt borta :)

höstmode

Läste nyss en av VR´s bästa bloggar, och hittade en liten tävling! Och eftersom jag har lite tid över innan jag ska ner till my favorite place, så passar jag på att vara med. Man tävlar om ett presentkort på 1000kr! Skulle sitta jäkligt bra med tanke på mitt blivande liv som luspank student. Fast helst skulle jag vilja vinna med Tyra, en som har lite mer koll på mode och sånt man ska ha nu till hösten! Skulle kunna tänka mig att vinna bara några hundra, o sen Tyra som modesällskap! Ska nog ta och maila henne om det alternativet :)

jag och min tvättstuga.

Jag läste en gång en bok, och kvinnan som boken handlade om hade precis varit med om ett missfall. Mannen tog det bra och ville försöka igen, medan kvinnan blev deprimerad och var övertygad om att det var henne det var fel på. För att dämpa sin ångest började hon att tvätta, och blev till slut nästintill besatt av deras tvättstuga. Hon tvättade sig igenom hela deras hem, och varenda tygbit var till slut rentvättade. Då började hon om igen.
Hon tyckte om känslan att slänga in smutsiga saker, och att allt kom ut rent och snyggt - typ som att allt var ordnat igen!

Jag kan inte säga att jag kommer bli besatt av min tvättstuga, men däremot är det ändå något mysigt och trevligt över tvättstugor. Dessutom är känslan över att allt kommer ut rent, snyggt och ordnat ganska trevlig. Har suttit därnere i över en timme, läst Mankell och bara njutit av maskinernas ljud - lugnt och trevligt, ungefär det jag behöver just nu i ett nötskal. Så om jag någon gång inte svarar eller inte är hemma, ta en sväng förbi tvättstugan!