Kaosutmaningen 2015

Jag är ju med i en bloggutmaning där en ska läsa ett visst antal böcker under ett år, efter olika teman/innehåll. Nedan ser ni hela listan på vilka en har att välja mellan. Och jag har lagt till vilka jag klarat av under januari. Eftersom det är första gången jag gör detta vet jag inte om jag ska uppdatera varje månad? Vi får väl se hur det blir med det. Här kan du läsa mer om Kaosutmaningen och vilka fler som är med. 
 
 1. Läs en bok med ett djur på omslaget. 
 2. Läs en bok vari det inte finns någon telefon. 
 3. Läs en bok som utspelar sig under vintern. 
 4. Läs en bok vars författare var under 20 när hen skrev den. 
 5. Läs en bok av en författare med initialerna M.M. 
 6. Läs en bok om gudar. 
 7. Läs en bok som inte utspelar sig i Europa eller USA. - Expeditionen av Bea Uusma
 8. Läs en bok med en huvudperson som bloggar. 
 9. Läs en bok som har en hbtq-huvudperson. - Jag duger inte åt lycka av Märta Fohlin
 10. Läs en bok som kom ut 2011. 
 11. Läs en bok på ett annat språk än svenska. 
 12. Läs en bok vars titel innehåller fler än sju ord. 
 13. Läs en bok vars titel består av endast ett adjektiv. 
 14. Läs en bok där nycklar spelar en stor roll. 
 15. Läs en bok om någon som pratar med djur. 
 16. Läs en bok vars omslag är till största del grått. 
 17. Läs en bok vars omslagsbild består av ett mönster. 
 18. Läs en bok vars filmatisering du såg innan du visste att det fanns en bok.
 19. Läs en bok med ett pronomen i titeln.
 20. Läs en bok som till viss del (eller helt) utspelar sig på internet. 
 21. Läs en bok med idrottsanknytning. 
 22. Läs en bok om att resa. |
 23. Läs en bok inom en genre du vanligtvis inte läser. Maken av Gun-Britt Sundström 
 24. Läs en svensk ungdomsbok. 
 25. Läs en bok med en flagga på omslaget. 
 26. Läs en bok om en skolklass. 
 27. Läs en bok med en hund i. 
 28. Läs en bok som handlar om ett föräldralöst barn. | 
 29. Läs en bok som utspelar sig på en annan planet (månen är också godkänt, för den som vill använda tex Uppstigandet för att pricka av den här).
 30. Läs en novellsamling. 
 31. Läs en bok från ett för dig nytt förlag. 
 32. Läs en bok som utspelar sig i Malmö. 
 33. Läs en bok du fått av någon annan. 
 34. Läs en bok på vers. 
 35. Läs en bok vars titel är en allitteration (det vill säga: alla ord börjar på samma bokstav. Till exempel:Mio, min Mio.)
Totalt: 3/20

tavlor på kliniker

I går när jag var och hivtestade mig så hade vi ett bra samtal både innan, under och efter. Hen som gjorde testet var fantastisk! Ville nästan byta nummer och fortsätta samtalet en annan gång, så bra kändes det. Men iaf, när vi gjort testet och fått reda på resultatet så frågade hen om jag hade några ytterligare frågor:
 
C - Ja, jag kan väl lika gärna passa på när vi står här. 
X - Ja?
C - Det här med tavlor på väggarna, varför är ni så förbannat dåliga på det? (Ingen MI är inte...) 
X - Jo, det ska jag berätta för dig. 
 
Och så berättade hen hur dom haft dessa lokaler i kanske två år, men att det var så sent som för ett halvår sen dom fick tillstånd att ha en tavla per rum. Som består av ett fotografi bakom en glasskiva och som har silikon längs kanterna. För att tavlan ska kunna gå att sprita och torka av. 
- på grund av reglerna gällande sterila miljöer. För annars kan det fastna resistenta bakterier bakom ramen eller på väggen bakom tavlan, om tavlan skulle hänga fritt. 
 
Så till alla er som också legat i gynstolen och funderat över varför det är så tråkiga väggar, eller funderat över varför det inte finns någon affisch på väggen - där har ni svaret. Dom får helt enkelt inte pga hygien osv. Jag har tänkt på denna fråga i över tio år. Känns skönt att ha ett svar. 
 
 

reflektion

Söker på MI och får upp denna bild. Ungefär det jag har lust att göra nu: hoppa på en strand i solljuset med ett fång ballonger.

Har ni någon gång gått en utbildning där en samtidigt är aspeppad men samtidigt helt mjuk i huvudet? Så känns det just nu. Vi gör övning på övning på övning där vi får praktisera MI på varandra. Fokus just nu är reflektion. Inga frågor är tillåtna utan bara reflektioner. Så svårt men så lärorikt. 

Så till alla er i min närhet - jag ska testa MI på er alla! 

att drömjobba

I går kväll hade vi en kvällsutbildning på tre timmar. Kidsen var fantastiska och deras ledare var väldigt nöjda, det är så fantastiskt när ledare, lärare eller ansvariga är med - för då kan en få feedback direkt på vad en gör bra och vad en gör mindre bra. En del kids är ju givetvis bra på att visa och berätta, men det är ändå häftigt att få höra av några som suttit med utan att delta på samma sätt som kidsen. 
 
Och vi fick varsin bukett blommor som tack, och jag vet inte riktigt varför - men jag blev så rörd att jag nästan började gråta framför dom. Där står jag och har mitt absoluta drömjobb - och det är jag som får blommor? 
 
Många kan nog tycka att jag fortfarande lever ett stökigt liv eller att jag alltid gör tusen saker, fast jag älskar det. Just nu har jag pass för melliskids, högstadie/gymnasie, fritidspass, workshops och nu senaste testningsprojektet. Ungefär fyra olika projekt som är igång samtidigt. Och det är så fantastiskt. Jag får träffa kids i blandade åldrar och prata om det som jag brinner allra mest för: sexualupplysning, säkrare sex, kärlek, relationer, flirttips, kondomer, kroppens anatomi och känslor. 
 
Och i det senaste projektet som är testningsprojektet, blev jag handplockad av samma person som skickade iväg mig på min första utbildning som var våren 2009? Hur häftigt är inte det?! Cirkeln blev på något vis sluten. Och helvete vad jag är tacksam för det. 
 

utbildning!

Dag ett av tre är snart slut och min hjärna är fullmatad med begrepp, tankar, metoder och funderingar på hur jag ska kunna applicera MI på så mycket som möjligt. Herre min gud vad det är mycket att lära, ta in och fatta. Min hjärna är snart fullmatad och överhettad. Och det är hela tiden växling mellan teori och praktik. Åh vad jag älskar att utbildas inom nya områden!!