sexualupplysare och bokälskare

camel toe

Publicerad 2015-03-31 16:10:00 i fittan <3,

VECKA TRETTON OM FITTAN ÄR HÄR! Vill ni läsa fler texter om fittan så finns dom under fliken fittan<3 Och jag har valt ett ämne baserat på en fråga jag fick i en klass förra veckan.
 
Bland det bästa jag vet är ju när folk ställer frågor, eller ännu bättre: följdfrågor. I denna klass blev det någon slags öppen frågestund och vi diskuterade allt från vad queer egentligen är, om en kan ta sönder en kondom medan kondom ligger kvar i förpackningen, och vad en gör om en råkat bli pappa åt ett barn? Och så denna fråga: vad är camel toe? 
- dessa kids går i åttan och var fullkomligt ljuvliga <3
 
Jag förklarade att det dels är det som visas på bilden nedan. Att det är en kamels tår. Men att det också kan liknas vid kroppen och fittan. 
 
Att när en pratar om camel toe så menar en att en kan se de yttre fittläpparna utanpå kläderna. Kanske att en person har tighta byxor, tights eller underkläder på sig, så att en ser fittan på utsidan av plagget. Och varför pratar en om detta? Ja, kanske för att en tycker att det är fnissigt, pinsamt, fult eller märkligt att en kan se fittan eller delar av fittan fastän personen har kläder på sig. Fast när jag drog liknelsen att det är ungefär som att en kan se om pungen ligger på höger eller vänster sida på någon som skrevar på tuben, då fattade dom att det inte var så värst märkligt. Att ibland har vi klädesplagg på oss som gör att en kan se delar av könet ändå. Och jag kan helt ärligt inte förstå vad som är grejen, ibland syns olika fettveck, ibland en del av en pung och ibland en del av en fittläpp - det är väl inte mer än så?
 
Och jag gjorde en snabb googling på camel toe - och jisses vad det finns bilder. Media tämligen dyrkar detta område! Det finns drivor med bilder av detta. Det är alltså lika spännande för skvallerpressen som för ett gäng åttor att titta på detta. Jag valde ut några donnor jag gillar och som kom upp under sökningen. 

Femtiotre dagar

Publicerad 2015-03-31 09:38:19 i resor,

Om femtiotre korta dagar sitter jag, mamma, Phia och mini-E på ett plan till Mallorca. Mini-E's första resa utomlands!! Vi ska ägna en vecka åt att bygga sandslott, bada i poolen, sova i solen (jag och mamma) och äta massa god mat. Och läsa! Jag plockade hem dessa böcker i går från jobbet, så dom står överst på min semester-lista! 
- en om rika kids på Manhattan <3 och en ungdomsbok om en kille med aspbergers. 
- och detta ska jag glida runt i en hel vecka. Älskar ställen där en kan plocka olika storlekar. 

vecka fjorton

Publicerad 2015-03-30 17:11:53 i min vardag,

Åh, äntligen en ny vecka! En vecka där jag inte behöver plugga innan jag gått upp, på tuben och tills jag stupar. En vecka där jag inte kommer åka kors och tvärs för skolpass. En vecka då jag ska äta middag varje kväll, hångla med min tjej så mycket jag hinner och försöka nöjesläsa. 
 
Måndag: Öppningspass på Centan, telefonmöte inför en COL-utbildning jag ska hålla om några veckor, träna, se Jordskott!! Och träna. Det blev en timmes promenad/jogg på bandet. 
 
Tisdag: Skulle haft ett mööööte, men det blev flyttat längre fram. Istället ska jag jobba hemma + ha Gleemaraton!! Vi ska se de fyra sista avsnitten och gråta en liten skvätt. Eller liten och liten, jag kommer att hulka. På kvällen ska jag spela in två avsnitt av Minnet Fullt och vi ska ha en gäst!!
 
Onsdag: Inleder dagen med att hångla min tjej farväl som åker hem över påsk ::´((( Därefter ska jag ha tre skolpass med observation för RFSU. Sen ska jag in till stan och fika med Anna på Kult <3 På kvällen ska jag förhoppningsvis yoga. 
 
Torsdag: Ha ett tredje pass i en språkintroduktionsklass, alltid lite deppigt att säga hej då till en klass en hängt med flera timmar. På kvällen kommer mamma, Phia, mini-E och Ernst över på påskmiddag! <3 
 
Fredag: Jag ska ha mini-E hela dagen <3 vi kommer gå på utflykt, bada badkar, busa och förhoppningsvis sova middag! 
 
Lördag: Ha ett planeringsmöte inför COL-utbildningen jag ska hålla med en annan. Gå igenom upplägget och dela upp olika ämnen mellan oss. 
 
Söndag: LEDIG! 
 
För första gången på länge har jag flera kvällar obokade och flera luckor om dagarna, så efterlängtat. Ska visserligen fylla många av timmarna med ett jobbuppdrag jag pysslar med nu. Och träning, längtar så efter att jogga och yoga. Dessutom ska jag även nöjesläsa minst två böcker. Kommer bli en ljuvlig vecka. 
 
1. två söta små kycklingar. 2. ska baka minst två kakor ur denna ljuvliga bok under veckan. 3. denna magiska bild kommer härifrån. <3

efter-tentan-längt

Publicerad 2015-03-29 16:19:26 i böcker,

Hämtade ut ett paket innehållandes dessa böcker i går. Fridah har fått samma paket och vi ska läsa och snacka om dom i Minnet Fullt. Och det ska bli ljuvligt att nöjesläsa igen. Den senaste tiden har varit fullproppad med jobb, plugg och annat. Ska bara bestämma mig för vilken jag ska börja med? Kommer förmodligen läsa dom parallellt. 

Återkommer med recensioner sen! Tack Pocketförlaget ❤️

LL - lördagens lista

Publicerad 2015-03-28 20:01:05 i Sex osv.,

Denna fantastiska lista är snodd härifrån
 
 
HAR DU?
Folköl i kylen: nej men i skafferiet, någon tog med dom till min tjugoårsfest och dom har legat där sedan dess.
Något husdjur: nepp. Men jag längtar efter en hund som kommer att heta Frans <3 
Någon favoriträtt: tryffelrisotto eller fiskgryta med aioli
Puder på dig: nej. Jag har haft puder under några fotograferingar, men skulle aldrig applicera det själv. Jag har foundation på denna bild och ser ut att vara gjord av plast. 
Några framtidsplaner: nöjesläsa mer och yoga 
Någon sjukdom: nepp
Gymkort: på friskis & svettis
En homosexuell kompis: haha, sjukaste frågan någonsin? Jag har ett gäng vänner, och hur dom knullar eller blir kära, är knappast relevant.
Duschat idag: en dusch och ett bad
Någon kompis som snarkar: inte direkt snarkar, mer snusar? Jag är nog den som snarkar
Någon vän som spelar i ett band: nej? Inte vad jag vet? Känner folk som sjunger
Några mvg:n: jodå, dom ligger där i en liten snygg hög - och helt onödiga
Någon som förstår dig: jag har flera som förstår flera olika sidor av mig
Något beroende: kaffe
Fikat idag: kaffe
Nagellack: lavendellila. Enhörningarna skulle älska detta lack från Essie. Full steam ahead heter det.
Någon vän som bor i ett annat land: inte vad jag kan komma på?
 
 
VEM?
Avskyr du: personer som sätter sin egen lycka och position i samhället över andra människors liv och möjligheter.
Delar du mest minnen med: min syrra, mina vänner, E <3
Stör du dig på: douchebags
Gosar du med: E <3
Lagar mat: mest E, men jag kommer snart ikapp haha
Diskar: vi har diskmaskin = gåvan från himlen
 
 
VILKEN? 
Tidning läser du: Ottar, Insikt och Bang
Buss åker du oftast: 172an eller 165an
Dag fyller du år: 26 juli
Årstid föredrar du: dom dagar då solen lyser
Stad är du uppväxt i: Aspudden <3 visserligen ingen stad, men det ser ut som en fantastisk småstad
 
 
VAD?
Gör du nu: lyssnar på Gift vid första ögonkastet, så himla bra serie! Och planerar att skriva på en tenta om en stund. Kommer förmodligen se en film och somna innan nio istället...
Gör dig till en bra människa: jag arbetar med hivprevention och säkrare sex-frågor
Gör dig till en dålig människa: jag äter mycket kött när jag istället borde lära mig att laga vego-rätter
Vill du arbeta med: att skriva och att utbilda
Är roligast just nu: Rederiet
Har du på dig nu: underkläder
Har du för smink idag: nada. Har haft kajal, mascara, rouge och läppstift varje dag denna vecka för att se pigg ut - lediga dagar = inget smink
Äger du för skor: converse, praktiska skor, löparpjucker
Har du för storlek i skor: 37,5
Läser du för bok: Divergent + vår senaste bokbklubbsbok
Ska du göra nu: Göra ett glas oboy, stänga av serien och renskriva lite anteckningar. 
 

ljuvlig känsla

Publicerad 2015-03-28 02:27:56 i Sex osv.,

På väg hem efter invigning av Testpoints medverkan på Club Candy! Och det var även min första gång på klubben - men knappast sista. Heliga Birgitta vilken ljuvlig klubb. Bra musik (schlager/klassiker/90-tal/filmmusik), peppiga människor och bra lokaler. 

Angående jobbet så åker jag hem med en ljuvlig känsla i kroppen. Som en blandning av tillfredställd, pepp och stolthet. Jag är så förbannat lycklig över min position i livet just nu. Jag har exakt allt jag vill ha just nu, och saknar ingenting. Jag är på exakt den plats jag vill vara på. Och jag känner att jag gör viktiga saker, är med och förändrar, förbättrar och upplyser andra individer. Vilket är så otroligt värdefullt, att jag får göra saker jag verkligen brinner för - varje arbetstillfälle. Det jag gör är viktigt. 

God natt, nu ska jag sova ett gäng timmar och sen skriva klarsynen tenta.
Bredvid detta tjusiga bås har jag stått ikväll. Pratat kondomer och upplyst om hivtest med snabbt svar, som vi även utför på klubben. 

fredag

Publicerad 2015-03-27 07:26:17 i Sex osv.,

Äntligen fredag! Ska ha tre OBS-pass på raken och därefter hämta upp Ninja!! Åh, så himla lyxigt med hund-helg ❤️ Jag ska eventuellt ha en personal från ett museum från centrala Stockholm som tittar på mig i dag. Så himla märklig förfrågan, men om det gynnar någon att se mig föreläsa och utbilda kids vill jag ju inte stå i vägen. Det blir bara ännu en erfarenhet till listan. Mer sexualupplysning åt folket! Och det vore himla fint och rart ifall den lär sig något av mitt högstadiepass.
- så brukar det iofs alltid vara. Och det är alltid lika intressant när vuxna ska "erkänna" att den lärt sig något. 

Trevlig fredag!

#aktivfitta

Publicerad 2015-03-26 20:45:35 i Sex osv.,

Såhär pigga och glada är vi efter en kväll hos Liquid i Linköping! Glada och efter-peppade, men knappast pigga. Jisses vilket magiskt häng, vill flytta till Linköping efter denna kväll. ❤️

"Aktiv fitta" pratade jag om när vi pratade om normer kring sex. Detta ska vi prata mer om framöver! Nu ska jag hålla mig från att somna på tåget hem. Puss!

mellanlandning

Publicerad 2015-03-26 13:10:21 i Sex osv.,

Jag höll ett pass i en språkintroduktionsklass under förmiddagen. Pass 2/3, och det är så kul att se deras utveckling och förändring sen sist. Det är därför det är så värdefullt att träffa en och samma klass flera gånger. Och min kollega testade att gå igenom STI på detta vis. Så himla snyggt och vettigt upplägg.

Och nu hänger jag på söder innan jag ska iväg till nästa uppdrag - i Linköping! Sist jag var där var 2011. Jennie gick på folkhögskola och jag hade precis fått hjärtat krossat. Mycket har hänt sedan dess, men jag tänker ibland på den helgen. Det var så välbehövligt att komma bort från Stockholm och ångesten, för att istället hänga med sin bästis och mingla runt i Linköping.
Om en vecka är denna ljuvliga period över. Så i dag åt jag en karlsbadesemla. ❤️

paket till podden

Publicerad 2015-03-25 09:11:31 i böcker,

Efter en mega-lång dag och tre jobbpass avklarade (på samma dag!) så var det ljuvligt att komma hem till ett paket! Så tjusigt inslaget. Och jag misstänkte att det handlade om ett paket till vår podd Minnet Fullt!
Och det var ett så himla fint paket - jag har suktat efter denna bok så himla länge! Jag älskar Jenny Jägerfeld ❤️❤️ Så nu hoppas jag att Fridah har fått ett likadant paket hem till sig, annars får vi köra Sten, sax och påse om denna!
Tanken är att vi båda ska läsa den och så kommer recension sen i podden och på bloggarna. Och gillar vi boken extra mycket kommer vi försöka få till utlottningsexemplar till er lyssnare. 

Välkomna!

Publicerad 2015-03-24 19:18:02 i Sex osv.,

Ikväll är det vi tre som finns tillgängliga som testare på Huset, RFSL. Vi har öppet 18.00-20.30! Varmt välkomna för hivtest med snabbt provsvar. För mer info: Testpoint.se puss!

deo för fittan?!

Publicerad 2015-03-24 08:08:11 i fittan <3,

Veckorna bara rullar på och vi är redan framme vid vecka tolv om fittan. Alla tidigare texter om fittan hittar ni till höger under fliken fittan<3. Denna vecka ska jag ta upp något som är växlar mellan att vara fascinerad av - och att förakta.  
 
Jag pratar givetvis om fitt-deon. Eller "Deospray Intim". Jag har varit på två olika Pontus-restauranger, och bägge har denna produkt hos sig. Är Pontus sponsrade eller vad är det som händer? Jag förstår inte kombinationen av fitt-deo och en tallrik mat? Någon annan som gör det, lämna en kommentar. Men ska vi ta och titta lite på den produkten tillsammans?
Såhär tjusigt uppdukat står det vid sidan av handfatet. Det är guldigt och ser ganska snyggt ut. Sen tittar vi lite närmare på vad det egentligen är - Svensk intim hudvård. Intressant. Intim är alltså ett annat ord för fittan, men det är nog underförstått. 
 
En liten sprayflaska som innehåller någon slags vätska jag ska spruta på min mest intima del - fittan. Deo på fittan? Va? Behövs det? Eller nu fattar jag ingenting? Svettas fittan? Luktar den illa? Varför deo där? 
- ja ni, många bra frågor. Och nej, fittan behöver ingen egen deo. I fittan finns det slemhinnor som rengör sig själva dagligen tack vara flytningar. På så vis rengörs fittan konstant, hålls fuktig och ren. Om en gymmar, duschar eller tvättar resten av kroppen kan en självklart duscha av fittan också. Med ljummet vatten. Ingen tvål, inget parfymjox eller tvåler som luktar fruktsallad. - Eftersom fittan rengör sig själv, behövs inget annat. 
 
Jag vet inte hur pepp ni är på olika kemiska namn och dylikt, men jag fattar ingenting om vad den innehåller. Jag förstår typ "Parfum" - resten är enligt mig bara kemiskt jox? Vad är det för saker och varför skulle jag vilja ha det nära min fitta? Så många frågor och så få svar. Produkten är iaf brandfarlig och ska hållas långt borta från barn - men ska placeras på min fitta? Känns rimligt...
Och här har vi lite mer information om var produkten ska placeras - jag tolkar det som ovanpå de yttre fittläpparna. Min spontana tanke? Hur vig måste en inte vara för att dels hålla burken på 15 cm avstånd OCH se var en sprayar? Hur ska det gå till?Alla fittläppar är ju olika stora och hänger på olika vis, och är sällan lika stora. Och hur ska en göra med fittläppar som är olika stora, hänger olika mycket och som kanske inte täcker de inre fittläpparna helt? Eftersom produkten enbart ska vara på utsidan av fittläpparna och inte ska komma i kontakt med de inre fittläpparna eller slemhinnor. Känns som en krånglig uppgift. 
- deon ska dessutom placeras på ren hud? Och gärna några gånger om dagen? 
 
"Ladies" - låt mig vara ärlig: denna produkt är skit. Och jag ska sammanfatta det i några enkla punkter.
 
1) Inledningsvis så finns det män med fitta, kvinnor med fitta och andra personer med fitta. Inget som bara "ladies" har.
 
2) Varför, varför, varför skulle jag vilja att min fitta ska dofta och smaka "Green pear, Bergamot och Jasmine"?! Kön doftar och smakar kön. Konstigare än så är det inte. Det känns skrattretande att jag skulle vilja dofta frukt? Är jag en vandrande fruktsallad eller är jag en kropp? 
 
3) Denna produkt ska alltså blockera "odör" och hålla fittan "fräsch". Mmm, vad mysigt. Gör den att jag även får blått mensblod? Alla fräscha mensreklamer innehåller ju blått blod, och dom ser alltid så jävla glada ut på väg mot baletträningen, på lunchen eller när dom hoppar förbi en fontän. Ge mig blått mensblod, om så bara för en dag!
 
4) När kommer deo för pungen? Min spontana tanke är att folk med pung tenderar att sära jävligt mycket med benen på tuben - kanske för att fläkta pungen? Men kan inte dom istället få en deo för pungen? Så får deras kön dofta päron och jasmine - SAMTIDIGT får vi andra också plats på tuben? Ska vi säga så istället? Fler päron-deos åt pung-bärare - mer plats på tuben! 
 
5) Jag skulle kunna komma på ett gäng grejer till som jag stör mig på, men hinner inte just nu. Kommer ni på något, så kommentera. 
 
Vill ni veta varför jag rasar över denna produkt? För att den skapar ett behov som inte finns. Den skapar tankar om att fittan är äcklig, ofräsch, luktar äckligt - och den skapar tankar om att det behövs tillsättas något för att en ska vara fräsch. Produkten skapar ett behov som inte ska behöva existera. Men nu när den finns kommer folk att börja ifrågasätta sin doft, sitt kön, sin fitta, sin hygien och sätta igång massa tankar. Denna produkt är bara ännu en grej som förstör och skapar förväntningar och tankar om att det är något fel på ens kropp och funktion. 
 
 
Fittan kan absolut dofta - precis som resten av kroppen! Det kan variera beroende på var i menscykeln en är och hur en sköter sin hygien. Men en fitta som mår bra, doftar fitta. Och det behövs ingen jävla deo för att hålla den "fräsch". Fittan rengör sig själv konstant och hela tiden - och behöver ingen yttre påverkan. Så tack men nej tack till Deo Doc. 
 

Observation

Publicerad 2015-03-23 16:56:07 i Sex osv.,

Jag hade mitt första observationspass tidigare i dag. Tre nykläckta informatörer skulle spana in hur jag håller ett pass. Och det hela skedde på samma skola där jag själv var på mitt första OBS-pass för två år sen.
- cirkeln är alltså sluten!

Och hur det kändes? Lite extra pirrigt och nervöst. Det var ju tre personer som antecknade, iakttog allt jag sa, gjorde och ritade. Så givetvis var det lite extra nervöst. Dessutom var det en av mina första blandade grupper. RFSU Stockholm har kört könsindelade grupper för högstadie/gymnasium, men blandade under mellispass och språkintroduktionspassen. Men numera kör vi blandade för alla. 

Några av kommentarerna:
- du är rolig
- du sa mycket bra saker
- du fick ihop olika ämnen
- du är väldigt kunnig
- du hade verkligen klassen

Min reaktion? Iiihhh!! Så himla kul att få feedback direkt! ❤️ På bilden ser ni ungefär 100 kondomer som ska bli kondomkit. Och typ alla ska delas ut under veckan! Så himla bra vecka detta är och kommer att bli. 

vecka tretton

Publicerad 2015-03-23 11:59:00 i min vardag,

Denna vecka är nog årets stressigaste och mest fullbokade - fast det är så mycket kul och peppigt som händer, så egentligen är jag mer peppad än stressad? Fast det kanske jag kan säga såhär i början av veckan. Vi får väl se hur pepp jag är i början av nästa vecka... Så vecka tretton kommer att innehålla ungefär detta:
 
Måndag: Ska inleda veckan med ett OBS-pass för RFSU, och det är mitt första! Kommer ha tre nya informatörer som tittar på när jag håller ett skolpass på en högstadieskola. Senare under eftermiddagen ska jag hålla ett pass för mitt egna företag. Och avslutningsvis ska jag ha mitt andra pass på Testpoint! Så himla peppad inför mitt nya uppdrag.
 
Tisdag: Ska hålla ett andra OBS-pass för RFSU inför nya informatörer. Och därefter arbeta en kortis på Centan. På kvällen ska jag och Fridah spela in avsnitt av Minnet Fullt!! <33 Längtar efter varje tillfälle som vi spelar in podd. 
 
Onsdag: Ett mitt-pass på centan och därefter PLUGG. Har deadline den kvällen kl 22.00. Och uppgiften är ju inte direkt lockande = det går så lååångsamt att slutföra. Eller ens påbörja. 
 
Torsdag: På morgonen ska jag hålla ett lättare svenska-pass och under eftermiddagen åker jag med en kollega ner (?) mot Linköping. Vi ska hålla en normkritisk workshop på en fritidsgård för RFSL Ungdom. Åh, det var så länge sen jag lämnade Stockholm för jobb, så det ska bli jättekul! 
 
Fredag: Ha tre OBS-pass till och därefter ska jag hämta upp lilla Ninja<3 Jag och E ska vara hundvakt i några dagar!! Åh, hon är så himla himla liten :´) På kvällen är det invigning för Testpoint på Candy - kom dit!  
 
Lördag: Mysa med Ninja, plugga som ett as och gå på kalas hos min ena systerunge! <3
 
Söndag: Plugga som ett as - har deadline för en tenta på kvällen 23.55 - den läraren hade humor som valde det datumet. Och eventuellt ska vi på brunch. 
 

att gränsa upplysning

Publicerad 2015-03-22 08:34:59 i feminism, genus osv.,

Har ägnat morgonen åt att följa en diskussion på Kvinnohats konto på instagram. Ni som ännu inte följer - gör det. Ny person varje vecka som skriver om olika ämnen som berör, känns, peppar, väcker ilska eller glädje.

Denna morgon hade hen skrivit en text om "könsidentitet". Menat väl, men samtidigt skrivit att hen är dåligt påläst och uppmuntrat andra till att skriva istället. 
- och texten var klumpigt skriven. Vilket ledde till att folk rasade, såklart. Skulle någon skriva som hen gjorde om trans, fast om homos - då skulle jag ha rasat.

Mitt i allt bildades tre team:
1) Vi som gillar apan - och ville tolka alla snällt och vänligt.
2) Vi som inte fattar någonting och ber om förklaringar, information och vill förstå varför det är kränkande/hatiskt/fobiskt.
3) Vi som är insatta, kunniga, som skriker till och som gränsar mot allt och alla.

Och jag gillar verkligen team tre. Fy fan vad det är skönt att gränsa mot människor som inte fattar eller är dåligt pålästa - men som ändå vill tycka/tänka/ha tolkningsföreträde! Är det någon som uppriktigt inte fattar, då kan jag ge bok/hemsida-tips. Men folk som inte är kunniga och ändå vill tillrättavisa, säger saker som "nu tror jag att du överdriver"/"måste du alltid läsa in hat i allt?!"/"måste du bli så sur"/"hen menar inget illa". Osv i oändlighet.

Det känns så befriande att kunna gränsa och inte alltid vara en tillgänglig ordbok/kunskapsbank som dessutom när som helst kan bli ifrågasatt och tolererad/tillrättavisad. Ibland är det faktiskt jävligt värdefullt att gränsa och inte ställa upp på sånt. Om du ännu inte testat det, gör det nästa gång en skön snubbe säger något liknande som på bilden nedanför.


date night

Publicerad 2015-03-21 08:39:23 i kärlek,

I ett avsnitt av SATC diskuterar dom huruvida en kan gå på bio eller inte på en fredag, eftersom fredagar är till för att dejta. Och att en då inte kan gå på bio, speciellt inte ensam som Carrie gör... Mycket har jag lärt mig av SATC, men inte just den biten.

I går firade vi Emily som fyllt år, strax innan nyår. Så vi har haft gott om tid att ladda! Vi åt buffé och såg Insurgent på Rigoletto VIP. Så himla skönt med fotstöd och mer plats. Och om en föredrar alkohol till filmen, är det hit en ska gå. 

Det blev så jäkla lyckat! Vi kan komma in i något slags tillstånd när vi alla fem skriker av skratt, och det hände i går på restaurangen. Som jag älskar att hänga med dom ❤️❤️

jag gästar Lyckopodden!

Publicerad 2015-03-20 12:30:12 i feminism, genus osv., fittan <3,

Förra veckan hade jag den stora äran att gästa Lyckopodden! Det är Leone Milton och Bianca Meyer som har den podden i samarbete med 1,6 miljonersklubben och 2,6 miljonersklubben. Podden riktar sig mot unga kvinnor och tar upp viktiga ämnen som handlar om kroppen, hälsa, sjukdomar, normer och allt möjligt. 
 
Det avsnittet jag är med om handlar om underlivet. Eller fittan som jag föredarar att skriva/säga. Camilla Runberg har endometrios och pratar om det. Och jag tror att det är första samtalat jag hör om denna folksjukdom? Så otroligt viktigt ämne som vi behöver forska mer på och fram för allt prata mer. Dessutom var Britt-Marie Landgren med som är professor i gynekologi - dvs världens häftigaste jobb! 
- jag är med i andra delen av avsnittet och pratar om fittan! Vi pratar om fittans utseende, om olika viktiga begrepp, operationer av fittan, slidkransen, klitoris och orgasmer! - jag var i himlen med andra ord. 
 

Om ni har podcastappen söker ni på Lyckopodden och laddar ner avsnittet som heter "Underbara underliv". Alternativt trycker på denna länk. Ja, ni ser ju samma bild som nedan och jag är med i avsnitt #17. Leone Milton har även skrivit om avsnittet här. Jag ska lyssna på avsnittet under helgen, skriver mer om det då.
 

kvinnor som dödar inom populärkultur

Publicerad 2015-03-20 10:02:06 i feminism, genus osv.,

Jag har precis kollat klart på Divergent. För första gången har jag sett filmen före jag läst klart boken. Men ikväll ska vi på premiären av Insurgent, och jag måste ju ha sett ettan innan tvåan. Och jag har ju relativt liten filmsmak. Eller jag får panik av att se slagsmål. Jag klarar inte av att se när folk blir slagna med nävar, sparkar eller slentrianvåld. Jag börjar gråta, vill blunda, skriker och det blir någon slags kortslutning i hjärnan. Jag vill inte se andra människor skadas. Speciellt när det är flera som går på en ensam person. Den sortens våld som förekommer i skräckfilmer har jag inga problem med. När dom skär upp magsäckar, hugger sönder kroppsdelar eller använder vapen som motorsågar, lie eller gigantiska vapen. 
- men det där våldet som är mer avtrubbat. En man som sparkar ner en annan man. Knytnävesslag, slagsmål och våld där folk klarar sig: det är det jag inte klarar av. Män som slår andra män. 
 
Den sortens våld baseras ofta på en viss sorts maskulinitet. Att bevisa sin styrka, försvara sin manlighet, visa sig stor/stark/viktig/makt - olika egenskaper som ofta kopplas samman med maskulinitet. Och den sortens våld är ju vanligt förekommande. I såväl litteratur, filmer - som såväl vår vardag. Det är våld som är accepterat av samhället och som förekommer på olika platser och av olika anledningar. 
- skulle denna sorts våld inte vara accepterat och ha den position som den har i samhället. Då skulle vi förändrat normerna kring maskulinitet för länge sedan. 
 


Men, det sjuka är att när kvinnor slåss på film eller i böcker - så händer det något i mig. Jag gillar det. För tjejer/kvinnor slåss alltid för någon annans skull. De slåss för att rädda ett samhälle, en by, en familj, ett liv som är svagare än den själv. Ibland händer det att dom slåss/dödar för att överleva själva. Men det vanligaste är att kvinnor slåss för andra svagare gruppers skull. Och det gör sällan män. Män slåss för att tävla om makt eller den starkaste positionen i samhället. 
- Så när en kvinna dödar och skapar någon slags maskulinitet, är det alltid för att rädda andra individer - och inte för att bevisa något. Samtidigt så tenderar denna sorts skapande definieras som feministiskt? Starkt? Modigt? Häftigt? Och jag vet inte varför, men jag gillar det. 
 
Hur känner ni andra inför våld på film? Häftigt, spännande, tråkigt eller viktig del av en story? Är det skillnad på när kvinnor och män spöar andra? Eller dödar anda människor? Hur tänker ni och hur känns det i magen av att se våld på film? 

MARIA!

Publicerad 2015-03-19 16:42:47 i böcker,

Jag hade en kund inne för några veckor sen som var helt till sig över en bokserie. Alltså - HELT TILL SIG! Ni vet när en är sådär peppad att en skrivit ner i kalendern när boken ska anlända hos bokhandlarna. Köar mitt i natten. Pratar om boken med andra och peppar tillsammans. Skolkar från plugget/jobbet för att läsa ut så snabbt som möjligt. Ni vet den peppen. 
- mitt senaste tillfälle var när femte boken om Harry Potter skulle släppas. Bokspindeln vid Mariatorget hade nattöppet, Björn Kjellman stod och läste högt. Vi i kön hoppade av exaltering. 
 
Och jag har liksom längtat efter den känslan. Visst kan jag bli glad när en bok jag vill läsa kommer i pocket. Eller om vi får in något läsex som verkar intressant. Men det där suget efter en viss bok eller författare har liksom inte funnits på ganska länge...
 
Tills nu! MARIA SVELAND KOMMER MED EN NY BOK!! Och MOA SVAN också!! Och Elisabeth Ohlson Wallin fotar allt! Heliga Birgitta vad jag är peppad! Åh, Leopard gör det igen <3 
 

att snigla

Publicerad 2015-03-18 13:22:49 i fittan <3,

Text elva om fittan är försenad pga trippla jobbpass och möten hela veckan. Och det ämne jag hade tänkt skriva om, byts ut mot: att snigla!
 
Att snigla innebär att en gnider eller duttar sin fitta mot något föremål eller person och att det lämnas spår efteråt. 
- jag tänker mig att ordet kommer ifrån hur det ser ut när en snigel har krypit/gått/masat? sig vidare. Då bildas ett litet slemmigt spår efteråt. På denna sida finns det en förklaring, fast jag är inget fan av att säga "kvinnans" och "mannens" könsorgan. Eftersom det finns kvinnor med kuk, fitta eller något annat. Och det finns män med fitta, kuk eller något annat. Så för att förtydliga: en kan snigla genom att gnida sin fitta mot någon eller något, och fittan kan vara medfödd eller erhållen. 
- däremot är motiveringen till ordet på hemsidan fullkomligt ljuvligt! <3 
 
Och jag kom att tänka på ordet i går på krogen när vi började snacka om att olla saker. Olla kan en göra med kuken, genom att dutta kukens ollon mot saker. Fast då är det ju ingen vätska som måste lämna spår, utan en är nog mer pepp på själva "duttandet". För då sa vi ungefär såhär: 
 
X - Att olla är mycket häftigare än att snigla
C - Skämtaru?! Då har du inte sett en riktig snigling!!
X - Vadå, det måste ju krävas jättemycket vätska för att lämna spår?
C - Jaha och, det kan ju en fitta skapa på ett litet kick!
XX - Nähää!
E - Joho! Du skulle bara veta hur fort det går!
 
Och sen fortsatte vi att battla om vad som var bäst: att snigla eller att olla. Självklart vinner snigling! Att snigla kan ju lämna långa och mycket spår. Det gör en ju knappast när en ollar något. Det är ju mer en dutt. 
 
 
En kanske undrar varför en vill snigla? Och jag tänker att det kan vara hett och mysigt att visa för sin partner att en är upphetsad och vill ha sex - genom att tex snigla personens lår, mage, arm eller ben? Eller snigla partnerns hand? 
- hur vanligt det är att folk sniglar på kontorsprylar, bestick på jobbet eller kollegors post-it-lappar, det vet jag faktiskt inte. Fast det vore intressant att få veta mer om det. 
 
 

We get it on most every night

Publicerad 2015-03-17 12:58:53 i kärlek,

Ni vet när det sker sak på sak som bara gör en ledsen, trött, galen, frustrerad, arg, besviken och mållös - och när alla dom här sakerna tar all ens energi. Då är det så jäkla skönt att veta om att en ska spendera kvällen på en sunkpub, hänga med sitt favvogäng och dricka grön öl ❤️ 

Happy St Patricks Day! Fitt-texten kommer upp lite senare. Puss

nervositet = bra tecken

Publicerad 2015-03-16 13:38:44 i Sex osv.,


Här sitter jag med ett snett leende, flygigt och nytvättat hår samt en stor finne på hakan. Magen är fylld med sockerdricka och jag gillar det. Om en liten stund ska jag hålla ett pass i egen regi för en sexa. Nästa vecka träffar jag andra halvan av klassen. Och jag är så nervös! Men det är ett bra tecken - för det innebär att jag tar mina uppdrag på allvar. Att jag är pirrig innebär att jag fortfarande bryr mig. Skulle jag inte vara engagerad, skulle jag mest surpla på en kaffe och bara köra på rutin. Men nu är jag pirrig och förväntansfull - för detta är något jag verkligen vill, bryr mig om och brinner för. Jag vill utbilda kids och jag vill göra förändring, så frön och packa ryggsäckar med kunskap och verktyg. 

Boken på bild nummer två är bäst! Alla ni som har kids eller arbetar med kids - köp och låt kidsen gå loss. Det är vettig info, bra språk och peppiga bilder! 

vecka tolv

Publicerad 2015-03-16 07:02:00 i min vardag,

Denna vecka är fullsmockad med olika jobbuppdrag och så himla mycket plugg! Jag har deadlines i båda kurser + flera smågrejer som ska in. Men, våren är ju här - så en kan ju inte klaga på någonting. 
 
Måndag: Skicka in mina sommarkurs-val och börja spåna på höstens kurser. Morgonpromenad med Ernst. Jag ska hålla ett pass på en skola - för mitt egna företag! Hurra! Och på kvällen är det mingel och premiär för mitt nya jobb! Testpoint! In och läs mer info här
 
Tisdag: Planeringsmöte inför ett uppdrag. Jag ska hålla en Queer fuckshop tillsammans med en kollega på en gymnasieskola i Stockholm. Det är via RFSL Ungdom. Och på kvällen ska jag fira St. Patrics Day! Vi ska dricka grön öl och jag ska försöka hitta något grönt i min garderob.
 
Onsdag: Pluggdag och ett litet inhopp på Centan i några timmar. + läsa ut Divergent och påbörja Insurgent. Min plan är att beta av flera uppgifter och läsa ikapp. 
 
Torsdag: Hålla ett första LS-pass av tre på förmiddagen och ett fritidspass på kvällen. Bägge uppdrag är för RFSU. 
 
Fredag: Plugga och förhoppningsvis yoga på morgonen. På kvällen ska HT fira Emily lite i efterskott! <3 Denna kväll är spikad sedan veckan innan nyår, och så himla efterlängtad. 
 
Lördag: Ledig! (men måste förmodligen fylla den med plugg...)
 
Söndag: Ha mysdag med min donna <3 Vi ska bla äta brunch på Pontus! Jag har bara ätit middag hos dom tidigare, så det ska bli mysigt att testa deras brunch. Sen ska vi väl ägna resten av dagen åt att hångla <3 
 

#HP2015

Publicerad 2015-03-15 19:33:00 i plugg,

I morgon klockan 24.00 stänger antagningen inför sommarens kurser. Vad har ni sökt? Jag hoppas ju fortfarande på att jag ska få komma in på kursen om Harry Potter! Jag tror att det är tredje året som jag söker in? Och i år borde det väl vara min tur? Förstår ni hur ljuvligt och sjukt det vore att ha läxor om och hens vänner? Att få i uppgift att läsa om böckerna? Iiih!! När vi var på Harry Potter-utställningen i London såg vi massa klasser som gick runt med skoluppgifter - om utställningen! Och vad har vi? Vasamuseet? Tom Tits? 
 
Det är ju lite mer än ett dygn kvar innan det stänger, så passa på att söka in på roliga kurser. Om jag skulle läst en utbildning skulle jag tagit kurser som var motsatser. Eftersom jag alltid pluggar lite blandat, blev det även i år en blandad kompott. Lite HP, lite kriminologi, lite genus och lite litteratur. Men håll tummarna för att jag får förstahandsvalet i år. 
 

första rundan

Publicerad 2015-03-15 18:01:43 i njuta,

Våren är här! Jag har varit på första rundan helt fri från isfläckar, snö, blask och annat jox. Och det var ljuvligt! Att lyssna på podcasts och samtidigt antingen planera kommande vecka alternativt planera/visualisera stordåd är en av mina stora hobbys. Jag mätte även ut en runda på 4.12 km - målet är att kubba samma runda om några veckor. Därefter 5 km och slutligen milen. 

Hur tänker ni kring lopp? Är det peppigt eller stressigt? Någon som har erfarenhet? Jag som aldrig kubbat ett lopp känner mig pirrig av tanken på ett diplom eller en liten medalj. Hur långt måste jag kubba för att få medalj? 

att passa ett barn

Publicerad 2015-03-15 09:13:27 i kärlek,

Nästa person som säger att det är en enkel sak att vara förälder/vårdnadshavare - fan, sätt er i skamvrån. Det är ju världens finaste men svåraste uppgift! Och hur kom någon ens på ordet "föräldraledig"? Är det något en verkligen inte är under den perioden så är det väl just ledig? 
- vi har passat mini-E i nästan ett helt dygn med övernattning. Mamma föreslog att nästa tillfälle sker 2025... 

Det var jag, mamma och E som tog hand om det lilla livet. Ungen är ju fin, snäll, otroligt duktig, pratar och fattar - men att börja dagen 4.30 efter några vakna tillfällen, det tar ju milt sagt på krafterna. Och om jag inte redan dyrkade min syster som gör detta 24/7 och kände mig ödmjuk inför alla vårdnadshavare jag känner - så har detta utvidgats rejält! Alla ensamstående, alla med flera småttingar samtidigt och de med varierande funkisuppsättningar - ni borde få diplom, parader och statyer byggda efter er! Detta gäller även alla magiska människor som arbetar på förskolor och sjukhus med kids. 

Fast även detta dygn var jobbigt, var det samtidigt det bästa på länge. Att möta den där ungens blick när hen försöker förklara något, vill berätta eller bara vill att jag ska titta. Eller när hen tar sats för att kramas, gastar på mormor om mer smörgås eller skrattet som uppstår när jag och E pussas. Då spelar det ingen roll att en sovit en kvart. 

workshop!

Publicerad 2015-03-13 22:47:59 i Sex osv., hbtqi,

Jag höll en normkritisk workshop om säkrare sex för RFSL ungdom ikväll på en fritidsgård. Och det är så himla peppigt att träffa personal som verkligen brinner för sina kids. Som vill skapa en trevlig och inkluderande miljö, som pratar sex och samlevnad och som vill sina kids väl. Ibland kan det kännas som att fritidsgårdar främst är förvaring, men den känslan fick jag inte ikväll. Då känns det riktigt bra att arbeta med detta, när kids och ledare är på samma nivå. Och samtliga är peppade och intresserade. Det är då följdfrågorna kommer och en känner att en påverkar, upplyser och gör skillnad.

Dom hade chokladfontän i pausen!! Jag åt kiwi och ananas tills det gjorde ont i munnen. 
Min kollega hade en jäkligt snygg frisyr!
Dom hade haft en frågelåda tillgänglig inför vårt besök <3 Och det var så mycket fina och peppiga frågor, älskar kids som ställer frågor. 

Det allra mest förbjudna

Publicerad 2015-03-12 15:57:00 i böcker, girls <3,

 
Älskade Kerstin <3 Detta är den enda bilden jag har på boken, men ni kan se omslaget och beställa hem den här. På boken balanserar en magisk cupcake från Magnolia Bakery som bestod av chokladcupcake och S´mores som topping. S´mores är marsmallow + smält choklad + kex = himmel. 
 
Men åter till boken, jag har läst delar av den flera gånger i samband med olika kurser. Men denna gång läste jag hela från pärm till pärm. Och sicken diamant! Den handlar om Anna som är mamma och fru - men som hellre vill ligga, lyssna på sina känslor, vara med olika karlar och följa olika känslor. Samtidigt så får vi ta del av Annas mamma som styrt familjen och hur Anna alltid älskat/saknat/behövt sin pappa. Det är hopp mellan uppväxten och pappa-saknad - och livet som mamma/hustru och vilja följa sina känslor och sin kåthet. 
 
En del menar att det finns känslor för pappan och att det är det som är det mest förbjudna? Alternativt att Anna väljer män som liknar pappan för att hen själv saknar/längtar efter sin pappa? Det förekommer några sidor om incestfantasier som jag aldrig riktigt förstod om de var påhittade påhittade, eller påhittade verkliga händelser? 
 
Det jag gillade allra mest med boken är att Anna gör som hen vill, även fast det förväntas av familj, vänner och samhället att hen ska agera och handla på ett visst sätt. Men att Anna bara följer sin egen lust och kåthet. Och att Anna är kåt, vill ligga, vill vara med olika partners och struntar i normer och ideal som råder. 
- och givetvis är jag ju jätteintresserad av hur mycket av Anna som är Kerstin Thorvall själv? Ju mer en läser om Thorvall, desto tydligare går det att se likheter mellan Anna och Thorvall. 
 
Det mest förbjudna får fyra av fem palmer. Läs den om du är pepp på en feministisk, vettig och välskriven bok. puss!

Chloé & Nicole

Publicerad 2015-03-12 09:24:03 i feminism, genus osv.,

Jag såg första avsnittet av Chloé & Nicole i går, och jag gillar det? Om vi bortser från att 95 % handlar om antingen deras utseende eller vilka märken dom bär - så finns det en annan del av det som jag verkligen gillar. Att dom är unga tjejer som tar plats och kör. Att dom vågar, att dom tar betalt och dom gör saker som dom själva vill, och skiter i vad andra tycker och tänker. Jag kan absolut förstå att kids från 10 och uppåt dyrkar dom! Dom är vackra, fnissiga, glamorösa, bor i Stockholm men reser konstant och dom får arbeta med saker dom själva tycker är roligt. Modelluppdrag, skådespel, podcast och blogg - fyra yrken som folk drömmer om. Och dom får betalt för allt. Självklart är dom idoler för många unga runt om i landet, och dom har tillsammans en halv miljon följare på olika områden. EN HALV MILJON! Det är så otroligt mycket människor. 
 
Men visst, dom är inte i närheten av vad Spice Girls var för mig när jag växte upp, men dom snuddar vid det på något sätt. Dom är unga tjejer, dom tar plats, dom skiter i vad andra tycker och dom bara kör. 
- Den inställningen tänker jag är viktigt och vettig att ge kids. Kanske framförallt den delen av samhället som får lära sig från tidig ålder att dom är mindre värda pga exempelvis kön. Att då ha förebilder som köttar och kör på, känns vettigt. Sen kunde jag givetvis önska att dom typ skippade lite yta och kanske blandade in lite studier osv. Men det kanske kommer i senare avsnitt. Håller tummarna för att mötet med Gudrun Schyman kommer <3! Och jag fattar ju att dom fått mycket med sig pga efternamn, status i samhället, klass och ekonomiska förutsättningar osv. Fast ändå, dom hade lika gärna kunnat leka Gossip Girl på Östermalm och inte gjort något mer än att dricka drinkar och byta klänningar/partners med varandra. Att istället skapa en produkt (dom själva) i form av podd, blogg, reklam osv - och samtidigt peka finger åt äldre (ofta snubbar) som inte tror att dom kan något pga ålder - känns uppfriskande och härligt.
 
Hänger ni med på hur jag tänker? När samhället är så som det ser ut, känns det peppigt med några som går mot alla normer för hur en ung tjej ska uppföra sig och handla. Dessutom började jag titta på Modellflickor, någon av er som har sett den? Jisses vilket märkligt program. Och jag är givetvis fast efter tre minuter.

Massolit bookblogawards

Publicerad 2015-03-11 22:25:00 i böcker, party-larty,

Efter en intensiv dag maxade jag ännu ett snäpp genom att möta upp dessa två läppstiftsprydda ladies - och så var vi tre med röda läppar. 
Efter en lång vandring var vi framme hos Massolit Förlagsom hade mingel. Böcker + ätbara ting = oslagbar kombo som vi alla känner till.
Men det bjöds bara på chips och godis? Till det - öl och vin? Jag fick i mig ett gäng lila bumlingar och en öl. Så märkligt upplägg. Bättre tilltugg nästa gång!
Vi såg prisutdelningen och Kulturkollo fick två priser och Feministbiblioteket fick ett - grattis! Sen minglade vi några varv, pratade om Minnet Fullt och plockade med oss böcker. Fast det får ni se en annan gång. God natt

mitt första recensionsex?

Publicerad 2015-03-11 09:42:38 i böcker,

Jag och Fridah håller på att utveckla podden! Tänk att vi redan haft vår första tävling? Vi ska ha lite gäster och vi raggar spons på olika håll. Vår gemensamma dröm är att kunna lotta ut vettiga böcker som vi båda gillar. Och en del sånt är på g! 

Men i går fick jag hem en bok, och antingen är det jag som missat att jag mailat och bett om den - eller så är det här mitt första recensionsexemplar! Hurra! Den beskrivs vara i samma stuk som Fifty, och om det innebär att dom ligger - toppen! Håller tummarna för att maktrelationen är snäppet bättre bara. 

guldstjärna

Publicerad 2015-03-10 16:23:41 i min vardag,

Dagens guldstjärna går till: tanten på biblioteket för socialt arbete!

16.04 kommer jag fram och ser att dom har öppettiderna 9-16 (vilka bibliotek har ens dom öppettiderna?!). Rycker lite i dörren som glider upp. Tanten tittat snällt och förvånat på mig, medan jag hasplar ur mig: Jag gick vilse! Snälla får jag låna ändå?! 

Scenariot var ju inte helt främmande... Skolan ligger ju gömd? Eller skumt placerad. Och eftersom bibliotekarier tenderar att vara sura och trötta på dumma frågor, blev jag väldigt överraskad när tanten dels lät mig låna. Och dels inte blev sur eftersom jag bad om hjälp inte mindre än tre gånger. Sicken service och tålamod av guld. 

Det var denna bok jag var på jakt efter. Vi har gått igenom barndomen, ungdomen och vuxenlivet. Så nu tar vi oss an tanternas liv!<3

att träna med sin partner

Publicerad 2015-03-10 10:25:30 i min vardag,

Bilden är tagen strax efter en hurtig promenad i regn tillsammans med Ernst - vi har bildat ett löparteam. Mitt mål är att vi ska klara något 5km-lopp och samtidigt få ägna många timmar ihop. Jennie pratade även om att löpkvartett vinner en resa till New York = dröm! 

Jag har nog fått lära mig att det är enklare och roligare när en är fler? På gymmet är jag ju oftast själv och lyssnar på någon dokumentär. Men tillsammans med mina favoriter borde det bli succé? En kan liksom våga visa sig svag, svettig och klen - men samtidigt som en kan alla peppknep! 

Någon som har erfarenhet av att träna med en partner? Succé eller kaos? Vad har vi att vänta oss? 

förväntningar på fittan

Publicerad 2015-03-09 19:41:54 i fittan <3,

Äntligen måndag och äntligen ännu en text om fittan. Vi är redan inne på text tio om fittan, och veckans ämne fick min tjej bestämma: förväntningar på fittan. Och jag väljer att tolka min donnas ämne fritt. Tidigare ämnenn har varit: inre fittläppar, om ordet fittläppar, fitthår på film, venusberg, om slicklapp, menskopp <3, olika ord för fittan, Kunskapens frukt och intro
 
Jag träffar i snitt mellan 2-4 klasser per vecka och så har det varit det senaste halvåret. Innan dess har jag arbetat i klasser, på festivaler och på fritidsgårdar i över fem år - och just fittan är ett ämne som alltid är aktuellt. Och det är en och samma tanke som jag ständigt kommer tillbaka till: det finns så otroligt mycket okunskap och fördomar om fittan. Och så otroligt mycket förväntningar på fittan, som inte alltid stämmer med verkligheten. Så jag tänkte ta upp tre olika förväntningar som jag ofta pratar om. 
 
En förväntning gällande utseende: fittläpparna ska vara i exakt samma storlek och om någon hänger för mycket eller för lite så är det något som är fel. - Och jag kan absolut förstå att en tänker så. De fittor som finns i porrens värld är ofta opererade och visar upp just fittläppar som är lika stora. Och några andra bilder på fittan förekommer ju inte? Är det nakenscener på film får en ju inte se fittan framifrån eller underifrån? Kanske en nätt svepning med kameran över låret eller venusberget, men inte närmre än så En del statyer visar upp nakna kön, fast det är ju mer som en slät fläck mellan benen, och det är knappast några fittläppar som sticker fram. och om en då bara sett fittor på film, och inte har fått prata om fittors utseendevariation - så givetvis kan en tänka så om fittan. 
- fast fittläpparna är olika stora och hänger på olika sätt. Så om en läpp hänger nedanför den andra så är det inget fel eller fult, utan det är så det ser ut. Skulle läpparna vara exakt lika stora skulle dom skava mot varandra.
 
En förvänting gällande doft: fittan luktar för mycket eller luktar äckligt - fittan luktar fitta. Vi luktar alla olika mycket och könet ska lukta kön. Vissa luktar på olika sätt beroende på var en är i sin menscykel, och andra påverkas inte alls. Men annars luktar fittan, och det ska den göra. Lubrikationen luktar en sak, flytningar luktar något annat - och eftersom fittan ständigt är fuktig, så finns det alltid något som doftar. Det som däremot kan lukta lite skarpt eller starkt kan vara om en fått svamp. Och svamp kan en få om en använder rakgel eller tvål med stark parfym - det påverkar fittans egna ph-flora och skapar obalans. Fittan kan även reagera om en tvättar för ofta. En gång om dagen med ljummet vatten funkar fint och det mår fittan bäst av. 
 
En förväntning gällande känsel: fittans omslutande av en kuk ska resultera i en orgasm - och så kan det ju vara för några, men knappast för alla. Ofta på film så brukar sexscener, som till 99,9% innefattar ett hetero-cis-par, så brukar kvinnan komma så fort hen omslutar kuken. Det brukar framställas som att det krävs några juck i missionärsställningen och sen är sexakten över. Ibland pratas det om lite smek på klitoris, fast knappast i mainstreamsexscenen. Även i porrens värld framställs det som att en fitta ska explodera av njutning så fort en omslutning sker. Och för en del är ju detta vardag - och det är ju fantastiskt och ljuvligt! Men för resterande fittbärare kan det mer kännas som att det är något fel på fittan? Som att en inte "njuter på rätt sätt"? Eller är felbyggd? Att en är felbyggd var det ju en "forskare" som kom fram till för ett tag sen. Att fittan är fel då klitoris sitter för långt ifrån slidan, då kuken inte når klitoris vid omslutande sex... Jag tycker snarare att det är fel på forskaren och forskningens fokus...
- men åter till vid njutning vid omslutande sex! En del kan uppleva njutning av att känna sig fylld, av känslan när något är precis på g att omslutas medan andra älskar känslan av att något nuddar livmodertappen. Medan andra tycker att det känns lite mindre, kanse på gränsen till tråkigt? Och så kan det ju vara. Vi är alla uppbyggda på olika sätt, och det är ingen njutningsgaranti bara för att det sker en omslutning. Även om det givetvis kan vara skönt att ha den sortens sex, finns det ju jättemycket andra sätt att ha sex på. Och det är inte "dåligt sex" eller fel på ens fitta för att en inte trillar in i sjunde himlen så fort en omsluter en dildo/fingrar/kuk. Jag uppmuntrar istället att se bortom just denna omslutningsnorm och hitta andra sätt att njuta på! 
 

vecka elva

Publicerad 2015-03-09 17:30:00 i min vardag,

Vi lämnar ett soligt och blommigt Karlstad, men sociala medier skvallrar om att våren var på besök i helgen? Jag tycker vi beslutar att våren är här nu. Och jag inser medan jag skriver dessa meningar att jag är den sortens människa som tjatar om våren tills den är över, för att sedan tjata om sommaren fram till oktober. Och sen börjar det om igen... Utöver sammanfattningen nedan ska jag baka in lite träningspass, är så himla pepp på att bli en löpare denna vår! 
 
Måndag: Vår drömhelg i Karlstad har pågått från fredag till måndag. I dag har vi haft sovmorgon, promenerat i solen, ätit semla, gått på museum och bara strosat. Magiskt och välbehövligt. Och sen ska vi se Jordskott! Så otroligt bra och magisk serie <3 Jag älskar naturen, Moa Gammel och att det är figurer från svensk mytologi. 
 
Tisdag: Maila vinnarna i vår podd-tävling, plugga ikapp alla timmar jag missade under vår långhelg och jobba några timmar på PS Götgatan. Samt skriva några bokrecensioner och börja den stora utrensningen i vårt hem.
 
Onsdag: Pluggdag med Ernst <3 och jag ska vara gäst i en podd! Jag som är van vid att prata i min och Fridahs podd, ska nu få agera gäst i en podd jag själv älskar och lyssnar slaviskt på. Så himla stort. Sen på kvällen ska vi på bokmingel hos Massolit.
 
Torsdag: Pluggdag! Och ett halvt möte med Testpoint - inte långt kvar nu innan vi drar igång på riktigt. Därefter vankas PS-fest! 
 
Fredag: Poddinspelning med Fridah och vi ska ha en gäst i Minnet Fullt! Vår första gäst!! Jag är otroligt peppad! På kvällen ska jag hålla en workshop på en fritidsgård och därefter hänga med mini-E <3
 
Lördag: Heldag med mina favorit-E´n. Mini-E, E och Ellen! Vi ska väl mest strosa på söder, gunga och äta frukt. Och förmodligen se Från A till Ö.
 
Söndag: Bruch med Ellen <3 En försenad födelsedagspresent som förhoppningsvis kommer att ske på en solig plats.
 

Startskottet

Publicerad 2015-03-09 10:56:21 i feminism, genus osv.,

Är det någon mer än jag som älskar dagarna innan och efter 8e mars? Bloggare har mängder med peppiga listor på filmer, musik, citat, bilder och aktiviteter som handlar om olika kvinnor. Sociala medier har liknande ämnen och tidningar berör kvinnors situation från olika håll. Mitt flöde är fyllt till bredden med pepp, kärlek, ilska och systerskap. Diskussionerna är igång och folk är över lag trötta på att vänta på att saker bara ska ske av sig själva - för det kommer ju inte att ske. 8e mars är för mig ett startskott. En dag då en ser tillbaka på saker som har hänt - och blickar framåt och ser alla saker som måste ske. På alla nivåer i samhället och världen. För det går inte att se bara på nationell nivå och tänka att "här i Sverige har vi det så jämställt, men där borta, där får kvinnorna ingen makt", - och på sätt förflytta fokus från en fråga till någon helt annan fråga. Förändringar måste ske på alla nivåer, och det går inte att gradera olika områden eller avgöra vilket som är värst. Utan arbeta på flera ställen, samtidigt. För vi är jävligt många som tröttnat på hur strukturerna förstör - och kampen är långt ifrån över. 

första tåget

Publicerad 2015-03-08 19:42:55 i feminism, genus osv.,

Vi har gått i vårt första demonstrationståg tillsammans i dag! Jag har ju demonstrerat för olika ändamål i över tio år, men det blev extra fint att gå i ett tåg tillsammans med henne. Här i Karlstad var det tre aktiviteter på g samtidigt: RFSU's Barnvagnsmarsch, Festival för Systerskap och Syndikalisterna. Vi gick med FFS. Och det var så jäkla peppig och fin stämning. Jag älskar att gå samman, köra olika ramsor med andra och bara känna att en går ihop för något viktigt. Det krävs inte så många för att den där peppiga och starka känslan ska infinna sig. Vilka tåg har ni andra gått med i dag? svar på tal

Publicerad 2015-03-08 09:48:38 i feminism, genus osv.,

Den här bilden sammanfattar mina känslor jag har för människor som inte "fattar" varför internationella kvinnodagen fortfarande existerar. Eller som raljerar och undrar när "alla män ska firas?!" 
- internationella mansdagen är den 19/11 och är inte erkänd av FN. Men det finns länder runt om i världen som går samman på denna dag. Så känner just du att det brinner i fingrarna, anslut dig. Snacka maskulinitetsnormer, mäns våld mot kvinnor, sexuellt handlingsutrymme, föräldraskap och känslor. 

Fast denna söndag vill jag ägna åt pepp, se bilder från demonstrationer runt om i världen och läsa fina och starka texter. Jag vill omfamnas av systerskap och kärlek. Förena mig med andra likasinnade. Mycket behövs förändras och förbättras. Kampen fortsätter <3 

Vinnarna tar allt

Publicerad 2015-03-07 12:40:39 i feminism, genus osv.,

På länk från Karlstad har jag lottat vinnarna som får varsin årsförbrukning av bindor och tamponger från Libresse! Det var ju tre som kunde vinna och dom behövde svara på vad Menarche betyder. 

Det jag önskar från vinnarna är att någon fotar hur mycket det är? Hur mycket bindor och tamponger gör en av med på ett år? För jag kan inte se det framför mig. Så gärna ett foto!

Lottningen gick till på följande sätt: jag skrev ner alla namn på lappar och vek ihop, en annan person drog och läste upp, medan en tredje bevittnade så att allt gick bra till! 
- och denna process gjorde mig jättenervös! Men nu är ni alla med på processen. Allra helst skulle jag vilja göra ett gigantiskt mensskydd-regn över hela jorden och skicka ut till samtliga som behöver. ❤️ Men nu blev det tre lyckliga vinnare - och vilka dom är, avslöjas i nästa podd!

Queen Mia

Publicerad 2015-03-07 00:08:26 i feminism, genus osv., girls <3,


Vi såg Avig Maria och sångerna jag gråtit till ikväll. Mia Skäringer, ensam på scen tillsammans med fyra musiker. Och det var så jävla mäktigt! Skäringer är ju från Kristinehamn, vilket innebar typ hemmaplan. Och det är något extra att se människor på hemmaplan, det blir lite extra vackert. Som att se Håkan på Liseberg. <3 

Jag är helt tagen av Skäringers röst, prestation, närvaro, kroppsspråk, manus - ALLT. Allt var så jäkla bra.

Avig Maria får 4,5 av fem palmer. 

semester!

Publicerad 2015-03-06 11:25:00 i resor,

Nu tar vi en liten paus från Stockholm och ska tillbringa fre-mån i Karlstad! Och det ska bli så himla skönt. Träffa familjerna, njuta av lugnet och tystnaden. Jag sitter och mailar, skriver och pluggar bort så mycket som möjligt på vägen ner - vill kunna ha allt fokus på E och allt vi ska göra. ❤️ 

Och vi har hamnat bredvid tågets suraste person som hojtar så fort någon pratar. Vi sitter i tysta avdelningen och jag höll på att fnissa ihjäl mig när E fick en halsduk från hatthyllan i knät. Sicka människor det finns. 

Känns alltid lyxigt att köpa med sig frukost. Att sätta sig på ett tåg efter att ha varit vaken sedan 4.15, det kräver en andra frukost.

tack och bock

Publicerad 2015-03-05 21:13:51 i Sex osv.,

Jag har hunnit med jobb från 5.30-17.00 och avslutade det hela med att snubbla och skrapa upp halva benet. Jag bokstavligen kröp ut på vägen som leder mot stora korsningen i Gullmarsplan... Fast innan dess hann jag med en öppning på Centan och stå vid RFSUs infobord i Fryshuset. För första gången var RFSU med på temadagen Rätten till min kropp. Någon av er som var där? Det var så mycket vettiga människor på plats och själva upplägget är så enormt viktigt och peppigt. Berättar mer om det senare. 

- Ser ni allt peppigt och vettigt! ❤️
- hur är detta ens möjligt? Jag snubblade två gånger i en hög med grus/is/salt/jord/jox. Huvva. Men det blir nog ett snyggt ärr!

februari

Publicerad 2015-03-04 17:14:00 i böcker,

Jag hinner inte riktigt med att vi har bytt månad, men februari består främst av några födelsedagar, semmeldagen och <3´s dag. Sen är månaden över. Och dessa böcker hann jag läsa i februari. Jag hade ju med mig fem böcker till New York? Vet inte ens hur jag tänkte... Jag hann läsa ut två på semestern. 
 
Men under hela februari läste jag dessa:
 
Mellan fyra ögon av Denise Rudberg
Det mest förbjudna av Kerstin Thorvall
Flickvännen av Karolina Ramqvist 
Lily och Dash utmaningsbok av Rachel Cohn & David Levithan
 
Totalt: 4
Gillade mest: Lily och Dash utmaningsbok <3 Så himla mysigt att läsa om olika platser i New York och det var så himla fint språk. 
Gillade minst: Flickvännen. Så jävla tråkig. Jag satt och himlade med ögonen konstant för att den var så tråkig. Jag kunde inte känna igen mig på något sätt. 
Största överraskning: Mellan fyra ögon. Dom andra har varit mycket fokus på annat än själva mordet/brottet. Men denna del var så otroligt spännande. Herreminge. 
Största besvikelse: Flickvännen. 
Kommentar: Det har känts som att jag läst något hela tiden, men att det ändå bara blev fyra? Men det hänger nog ihop med att det varit väldigt mycket kurslitteratur samt har tre andra böcker igång samtidigt. Måste börja med att läsa klart en bok i taget. 

en ljuvlig kyss

Publicerad 2015-03-04 07:39:43 i hbtqi, kärlek,

Jag tänker att vi inleder denna grå onsdag med en ljuvlig kyss. Senare i dag ska jag agera tentavakt för en juristtenta för första gången. Intressant med ett nytt jobbuppdrag. Tillbaka till kyssen, ofta träffar jag lärare som tycker att det är svårt att prata om "sånt där". Sånt där kan vara allt från känslor, kondomer till homosexualitet och transfrågor. Ofta brukar dom vilja att vi som är på plats ska "lösa det" åt klassen/skolan. 
 
Mitt spontana tips denna morgon - visa delar ur populärkulturen som visar hbtq-personer och situationer. Sålla bort alla heteronormativ skit och blanda upp det med böcker, filmer, musik och konst som tar upp annat än heterokärlek. Med detta menar jag inte att en klass ska se Brokeback Mountain och sen är "homokärlek" avprickat från listan för den terminen. Utan att kontinuerligt baka in kultur som visar annat än heternormen. Och att då förstå att en gång inte räcker för att det ska vara ok, utan att det ska ske konstant. Samt att en inte alltid behöver eller ska kategorisera böcker, filmer, konst och musik som något utanför normen. Utan ha tema kärlek och läs "Det händer nu", och sen diskutera ämnet kärlek och inte flatkärlek.
 
Och ja, givetvis är Glee ett lysande exempel. Där har en olika könsidentiteter, olika sexuella läggningar, varierande funkisuppsättningar, olika klasser, olika etniciteter och olika religioner. Men förutom Glee så finns det ju mängder, tror nog att jag ska försöka sammanställa någon slags vettig lista. Någon som har tips? 
 
 

en påminnelse!

Publicerad 2015-03-03 21:13:05 i girls <3,

I morgon kväll 23.59 avslutar vi tävlingen som Minnet fullt har tillsammans med Libresse! Vi lottar ut tre årsförbrukningar med mensskydd!

Det enda ni behöver göra är att svara på följande fråga: Vad betyder menarche? 
Maila ert svar till: minnetfullt@gmail.com


Jag har haft världens längst dag, med en del jobbiga grejer som hänt. Ni vet när det bara sker jobbiga saker efter varandra, och som en egentligen inte kan bestämma över? Allt det liksom försvann efter kvällens häng med Fridah ❤️ Vi spelade in två nya avsnitt av podden, pratade bort några timmar och planerade kommande grejer. Så himla fint avbrott från allt jobbigt. 

att förlora oskulden, igen

Publicerad 2015-03-03 08:45:16 i Sex osv.,

Jag har ju börjat dumpstra och jag har upptäckt en ny trend - ungefär 90 % av alla som dumpstrat för första gången använder sig av begreppet "oskuld" i samband med att de dumpstrat för första gången. Dom har liksom "förlorat oskulden gällande dumpstring". Det är så länge sen jag såg någon använda denna sorts begrepp utanför sex. Och jag förstår inte varför? Är detta ett begrepp som folk tycker är bra? Roligt? Relevant? Vettigt? 
 
Eller är det jag som är för påläst och på så vis reagerar för starkt? Jag förstår ingenting. Jag läste ju att "någon förlorat oskulden" i en ungdomsbok som släpptes 2014 - och jag bloggade om detta och undrade om den redaktören som släppt igenom manuset var dum i huvudet? 
 
Att prata om oskuld gällande sex baseras på otroligt mycket förtryck, nedvärderande tänk och föreställningar om främst kvinnors sexualitet och njutning - och jag kan inte för mitt liv förstå hur någon människa med funtad hjärna kan vilja använda den sortens begrepp. Än mindre hur någon kan vilja trycka en bok med det ordet i? 
- för nej, även om det är ett begrepp som använts längre - är det inte en anledning till att fortsätta använda det ordet. Det finns så mycket andra begrepp som är tusen gånger bättre. Sexdebut, ligga för första gången, få orgasm - eller vad en nu menar med att "förlora oskulden". 

Och människor som hör eller läser situationer som handlar om att ha sex för första gången, kan förstå att det är just det som det handlar om - utan att författaren måste använda sig av begreppet "oskuld".

Jag hade två åttor i går och bägge grupper använde sig av ordet, och även fast jag bara har 90 min/klass tar jag 2-5 min av dessa dyrbara sekunder för att diskutera begreppet och dess historia. För kids måste lära sig vad ordet betyder och vad det innebär att fortsätta att använda begreppet. Och även få tillskott av andra begrepp som är mycket bättre att ha i sin vokabulär. 
 
 Googlade på bilder och fann min fina vän Fredrik på Ottars omslag. 

inre fittläppar

Publicerad 2015-03-02 21:41:33 i fittan <3,

Det är dags för text nio om fittan! Eftersom jag gick igenom hur jag tänker kring ordet fittläppar i förra veckan, så tänkte jag fortsätta med att skriva lite mer om fittläpparna. Och jag börjar med de inre.
 
 
De inre fittläpparna består av tunn hud och kan vara lite olika stora. Dom börjar på undersidan av klitoris ollon. Alla har olika former, färger och storlekar. Oftast är den ena längre än den andra. Den enklaste anledningen till detta är att om de skulle vara exakt lika stora så skulle de förmodligen ligga och gnida och skava mot varandra. Så då skulle en få sår eller blödningar konstant. Dessutom är alla olika delar på kroppen som vi har två av, olika stora. Dels för att inte skadas av varandra och dels för att det bara är så vi är uppbyggda.
 
Många kan tänka, tro eller känna att de är "fel" eller att det är något konstigt med ens fitta för att de inre fittläpparna hänger utanför de yttre, fast det är inget konstigt eller fel. Utan de hänger på lite olika sätt för att inte skadas eller gnidas mot varandra allt för mycket.
 
De inre fittläpparna består av hud på utsidan och slemhinna på insidan, vilket innebär att det är fuktig innanför de inre fittläpparna, och de känns ungefär som insidan av underläppen. 
- det roligaste med meningen innan: varje gång jag säger detta så går det att se hur samtliga i ett klassrum antingen känner med fingrarna eller med tungan. Det slår aldrig fel. 
 
Så denna hud är alltså blöt och fuktig. Om en är upphetsad kan det kännas halt och lent att ta här med fingrar och händer. Många kan tycka att det är skönt och njutningsfullt att smeka, massera, trycka och känna på de inre fittläpparna. Det beror på att det dels finns nervändar runt detta område, men också för att en kan komma åt klitoris genom att massage och tryck här. Om en person med fitta är upphetsad så sväller de inre fittläpparna. 
 
Olika människor kan känna olika mycket njutning gällande de inre fittläpparna, så det handlar om att testa sig fram. Både på sig själv eller på någon annan. 
 
Viktigt att veta: tvätta inte innanför de inre fittläpparna med tvål! Eftersom det området består av slemhinnor, kan det lätt irritera, torka ut samt öka risken för exempelvis svamp. Vill en tvätta sig så funkar det utmärkt med ljummet vatten. 

vecka tio

Publicerad 2015-03-02 17:24:08 i min vardag,

Denna vecka brukade alltid vara Sälen-vecka när jag var barn. Två veckor efter sportlovet och innan påsk, perfekt enligt pappa och packade in mig och syrran för en veckas skidåkning. Denna vecka blir det inga skidor, men jag tänkte börja med en veckouppdatering. Dessutom behöver alla se peppiga bilder varje måndag. 
 
Måndag: Inledde med två skolpass för åttor. Alltid lika kul att träffa högstadiekids. Därefter hade jag långlunch med Ove. Eftersom vi båda precis åkt på kryssningar, gick vi igenom detta + massa annat. Sen har jag blivit fotograferad hos RFSL för hemsidan som kommer finnas för Testpoint. Och om en liten stund ska jag iväg på ett mingel hos Novellix. Dom släpper fem noveller skrivna av Astrid Lindgren! <3
 
Tisdag: Har ett skolpass på lättare svenska. Och så ska jag vara med på ett referensmöte för ett nytt projekt som bla. RFSU håller i. Sen ska jag hinna träna och därefter spela in podd på kvällen med Fridah!
 
Onsdag: Träna och vara tentavakt. Jag har aldrig varit det, men det verkar kul. 
 
Torsdag: Öppna balsalen och därefter ha pluggmarathon. 
 
Fredag: Mot Karlstad! Vi ska hälsa på E´s familjer och se Mia Skäringers show. Och jag ska äntligen få krama om Ellen <3!
 
Lördag: Familjehäng i Karlstad. 
 
Söndag: INTERNATIONELLA KVINNODAGEN!! Hurra!! Vi ska gå i Barnvagnsmarschen som RFSU anordnar och massa annat peppigt. 
 

en kryssning - flera liv

Publicerad 2015-03-02 14:43:56 i kärlek, party-larty,

Alltså, hur kan en kryssning kännas som så många dygn? Det känns som vi var ombord på båten i flera dagar? Kanske veckor? Vi hann iaf med buffé, mycket dans och bra häng. Fan vad jag älskar att hänga med mina vänner. ❤️ jag har haft en riktig kompis-helg! Hela fredagen + halva lördagen hängde jag med HT. Och resten av lördagen och söndagen var jag på kryssning med HT + Aspuddengänget. Så himla härligt att äta, sova, hänga och flamsa runt med sina vänner. 

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela