precis som en tatuering

Hittar en av pappas gamla skivor, jag kan inte tänka mig någon annan i familjen aktivt köpa Rix FM 2009, förutom pappa. Den går i bakgrunden medan jag lagar mat, varje text kan jag utantill utan ens försöka minnas. Orden bara ligger där.
 
Vissa låtar är ju bättre än andra och vissa låtar är mer banala en andra. En pampig kärleksballad beskriver en gammal kärlek som en tatuering. Något som präntas in under huden och som blir ett minne för evigt. Själva tanken med tatueringar är att de ska vara bestående för resten av livet. Tryckas in mellan hudlager och bli synligt så länge en är vid liv. - och hen drar liknelsen till en gammal kärlek.
 
 
Och det finns något vackert över denna liknelse. Inte så att jag vill att någon ska tatuera något i min ära i kärlekens namn, det är redan gjort. Utan snarare det där med att en människa kan trilla in i ens liv av ren slump, och knappt en månad senare kan en inte förstå hur livet såg ut innan?
- Som att det inte går att minnas vem eller vad en tänkte på direkt när en vaknade innan, vem en tänkte på innan en somnade och vem det var som alltid snurrade i ens huvud under dagarna? Vem hade den platsen innan? Fanns det ens någon? Eller hur såg det ut innan du kom in i mitt liv?
- Och det finns något fint över att en människa kan få rum i ens liv, som en inte ens visste att en hade, och nu kan inte heller tänka sig att den personen inte skulle ha det rummet.
 
Och kanske det allra vackraste, att personen blir ett tillskott i ens liv, som en inte vet hur en skulle kunna klara sig utan. Att personen likt en orkan rivit upp ens rutiner, tankemönster och osynliga regler - för att ta en plats som var som gjord för den personen. Eller att en individ kan göra avtryck i ens liv, som en vet att, oavsett vad som kommer att hända, så kommer personen alltid finnas kvar på något sätt.

dagens böcker

1) Trilogin om Victoria Bergman är otäck, vidrig och fruktansvärd. Läste första delen för ett år sen och har behövt paus fram till nu.
Men, det pågår en lesbisk relation, som nu kommer att utvecklas i andra delen. Och jag älskar när icke-heterorelationer flätas in i böcker - utan att det är huvudtemat! Alltså, det centrala i denna serie är skräck, tortyr, våld och lite snutar. Och vid sidan av pågår lesbiskt tema. Detta innebär att relationen framställs just precis som en heterosexuell relation. Precis som det ska vara.

2) Könspolitiska nyckeltexter. Ibland är det en fröjd att plugga. Det är intressant, roligt, upplyftande och ger bra infallsvinklar gällande hur det sett ut förr vad det gäller genus, kön, sex, arbete, politik, kvinnor och feminism.

Tips tips tips!

ränder och sommarlov

Har sommarlov i ca 48h och spenderar dom på landet. Ska glida runt i bikini och skriva lite tentor. Och ta sommarens första dopp!

Och jag tänker så mycket kroppar i dessa tider. Eller snarare: hur svårt det kan vara för människor att ta in att en kan vara bekväm med sin kropp fastän en inte är strl 36. Det är ett sjukt samhälle vi lever i när sjuåriga flickor tänker på bantning och när vuxna människor hela tiden ska tänka på sin kost, figur och antal kilon som vågen visar.

Det finns så mycket att skriva, diskutera och ventilera kring detta gigantiska ämne. Tar tag i det efter Pride!

vart, när, hur?

Nu när Pride har flyttat från Tanto till Östermalms IP har har rutten för paraden lagts om. Vårt gamla standardställe på Hornsgatan är inte längre ett alternativ. Så vart ska en stå? Vart kommer en se bäst? Var är stämningen mest peppig? En vill ju inte hamna fel och bli nerköttad.
- jag vill hitta ultimata platsen där jag kan stå med mina vänner, se allt och hålla en fining i handen. Det kommer bli den bästa Pridefestivalen ever!

happy bok-Pride!

Från en liten futtig hög på kassadisken till en hel väg med bara fokus på hbtq-litteratur! Sånt som lätt kan ske när jag jobbar själv. Men det är Pride en gång om året och då ska det banne mig synas!

Dessutom är det typ mina favoriter hela bunten :))