sexualupplysare och bokälskare

precis som en tatuering

Publicerad 2013-07-31 20:02:00 i kärlek,

Hittar en av pappas gamla skivor, jag kan inte tänka mig någon annan i familjen aktivt köpa Rix FM 2009, förutom pappa. Den går i bakgrunden medan jag lagar mat, varje text kan jag utantill utan ens försöka minnas. Orden bara ligger där.
 
Vissa låtar är ju bättre än andra och vissa låtar är mer banala en andra. En pampig kärleksballad beskriver en gammal kärlek som en tatuering. Något som präntas in under huden och som blir ett minne för evigt. Själva tanken med tatueringar är att de ska vara bestående för resten av livet. Tryckas in mellan hudlager och bli synligt så länge en är vid liv. - och hen drar liknelsen till en gammal kärlek.
 
 
Och det finns något vackert över denna liknelse. Inte så att jag vill att någon ska tatuera något i min ära i kärlekens namn, det är redan gjort. Utan snarare det där med att en människa kan trilla in i ens liv av ren slump, och knappt en månad senare kan en inte förstå hur livet såg ut innan?
- Som att det inte går att minnas vem eller vad en tänkte på direkt när en vaknade innan, vem en tänkte på innan en somnade och vem det var som alltid snurrade i ens huvud under dagarna? Vem hade den platsen innan? Fanns det ens någon? Eller hur såg det ut innan du kom in i mitt liv?
- Och det finns något fint över att en människa kan få rum i ens liv, som en inte ens visste att en hade, och nu kan inte heller tänka sig att den personen inte skulle ha det rummet.
 
Och kanske det allra vackraste, att personen blir ett tillskott i ens liv, som en inte vet hur en skulle kunna klara sig utan. Att personen likt en orkan rivit upp ens rutiner, tankemönster och osynliga regler - för att ta en plats som var som gjord för den personen. Eller att en individ kan göra avtryck i ens liv, som en vet att, oavsett vad som kommer att hända, så kommer personen alltid finnas kvar på något sätt.

dagens böcker

Publicerad 2013-07-31 13:18:31 i böcker,

1) Trilogin om Victoria Bergman är otäck, vidrig och fruktansvärd. Läste första delen för ett år sen och har behövt paus fram till nu.
Men, det pågår en lesbisk relation, som nu kommer att utvecklas i andra delen. Och jag älskar när icke-heterorelationer flätas in i böcker - utan att det är huvudtemat! Alltså, det centrala i denna serie är skräck, tortyr, våld och lite snutar. Och vid sidan av pågår lesbiskt tema. Detta innebär att relationen framställs just precis som en heterosexuell relation. Precis som det ska vara.

2) Könspolitiska nyckeltexter. Ibland är det en fröjd att plugga. Det är intressant, roligt, upplyftande och ger bra infallsvinklar gällande hur det sett ut förr vad det gäller genus, kön, sex, arbete, politik, kvinnor och feminism.

Tips tips tips!

ränder och sommarlov

Publicerad 2013-07-31 11:21:15 i party-larty,

Har sommarlov i ca 48h och spenderar dom på landet. Ska glida runt i bikini och skriva lite tentor. Och ta sommarens första dopp!

Och jag tänker så mycket kroppar i dessa tider. Eller snarare: hur svårt det kan vara för människor att ta in att en kan vara bekväm med sin kropp fastän en inte är strl 36. Det är ett sjukt samhälle vi lever i när sjuåriga flickor tänker på bantning och när vuxna människor hela tiden ska tänka på sin kost, figur och antal kilon som vågen visar.

Det finns så mycket att skriva, diskutera och ventilera kring detta gigantiska ämne. Tar tag i det efter Pride!

vart, när, hur?

Publicerad 2013-07-30 19:47:37 i party-larty,

Nu när Pride har flyttat från Tanto till Östermalms IP har har rutten för paraden lagts om. Vårt gamla standardställe på Hornsgatan är inte längre ett alternativ. Så vart ska en stå? Vart kommer en se bäst? Var är stämningen mest peppig? En vill ju inte hamna fel och bli nerköttad.
- jag vill hitta ultimata platsen där jag kan stå med mina vänner, se allt och hålla en fining i handen. Det kommer bli den bästa Pridefestivalen ever!

happy bok-Pride!

Publicerad 2013-07-30 10:59:44 i böcker,

Från en liten futtig hög på kassadisken till en hel väg med bara fokus på hbtq-litteratur! Sånt som lätt kan ske när jag jobbar själv. Men det är Pride en gång om året och då ska det banne mig synas!

Dessutom är det typ mina favoriter hela bunten :))

just nu

Publicerad 2013-07-30 05:34:54 i Sex osv.,

Ibland kan ens högsta önskan vara att bara få vara nära just den där personen, se när henom ler, fläta sina fingrar med den personens hand och bara få andas i takt till exempelvis denna låt.
 

kan Bildt, kan fan alla.

Publicerad 2013-07-29 12:57:00 i Sex osv.,

Det som händer just nu i Ryssland är för många svårt att förstå. En del kanske rycker på axlarna och tänker att "det där får dom ta och lösa själva", eller "shit vad omoderna dom är där borta! här i Sverige är vi ju moderna och tillåter liksom både giftermål och adoption." osv osv. 
 
Oavsett vad en tänker eller anser - så måste en förstå allvaret. Jag kan själv få en slags obehaglig känsla av att faktiskt inte kunna förstå, det är som att min hjärna blockerar och vägrar ta in att det faktiskt pågår aktiva handlingar, lagliga handlingar - mot hbtq-personer. Människor som älskar personer av samma kön som en själv, blir misshandlade, dödade och aktivt diskriminerade. 
 
Och vi kan inte längre rycka på axlarna och tänka att vi har det bra här. Vi kan inte se bort och tänka att dom är omoderna. Vi kan inte längre förneka det aktiva hatet mot hbtq-personer. Folk blir mördade, torterade, fängslade, misshandlade och diskriminerade. På grund av sin sexuella läggning eller för att den är med och stöttar i kampen. 
 
Jag har inte mycket över till Carl Bildt, men när tom hen skriver en tweet - då har fan en vind blåst och en lampa tänts. HÄR trycker ni, läser några rader, försöker fatta - OCH SKRIVER UNDER. Det måste bli skillnad och du kan och ska vara med och påverka!
 

 

jaga och jäkta

Publicerad 2013-07-29 11:19:00 i kärlek,

I fredags hann vi med två olika dansställen och för första gången på flera år fanns det ingen jakt. Det slog mig några gånger under natten hur kul det är att bara dansa. Att skrika till låtar, göra fula moves och kasta popcorn på folk som tror att den har en chans. Men hur ska den kunna ha en chans när jag är paxad? 
- det blir en sorts befrielse när en bara bryr sig om att ens vänner har kul, att önska Håkan hos dåliga dj´s och att göra sina bästa fulmoves. 
 
Visserligen har tidigare utgångar innehållit ungefär detsamma. Men även den där gnagande känslan av att något måste hända. Någon måste hända. Den där känslan av att hen med stort H kan finnas exakt var som helst och kanske just efter den här låten kommer jag att springa in i den som kommer att bli min framtid. Eller blir det ingen framtids-hen just ikväll så kan jag alltid smsa den eller den för att inte vakna upp själv imorgon. Att singel-känslan kan vara en fotboja av löften som när som helst ska infrias. 
 
Men istället kände jag tryggheten, i mig och i hen. Magisk känsla. Att bara få vara och veta att ca 40 (?!) mil bort finns den jag vill vara med. Och att någon med japanska tatueringar kanske stöter på en, men att det går lika bra att ösa stulna popcorn över henom och sen få henom att hångla upp någon annan. Även det är ju en sysselsättning. 
 
 
Bojan är klippt och jakten är över. 
 
 

jag måste rota i flaskan efter mod

Publicerad 2013-07-29 10:04:51 i kärlek,

Kvällen innan jag åkte ner till Karlstad och min åttonde festival, satt vi på Kvarnen. Drack billig öl och pratade om livet, kärlek och det där med att våga falla för någon. När tredje ölen kom in var vi inne på ämnet förhållande, hur det är att träffa någon, att komma ut och det där med att träffa rätt. Vi gick igenom alla katastrofala förhållanden som passerat, vad som händer när det klickar och hur en relation kan inledas. Jag gick igenom arkivet och insåg att det var ett bra tag sen något hände, på riktigt, i mitt liv. Dagar, veckor, månader och år har passerat utan att jag låtit någon komma nära på riktigt. Jag avslutade samtalet med att jag för första gången på länge uttalade högt inför någon annan att jag minsann också ville träffa någon. Visst har jag suckat och fnissat fram det när jag sett mina vänner vara gulliga med sina partners, eller sett någon töntig romcom eller bara känt det där pirret i hjärtat när någon beskrivit det bra i en bok. Men nu sa jag det på riktigt, och menade det från hjärtat. 
 
Jag vill träffa någon. 
 
Någon som är vettig, som får mig att skratta, som är intelligent och som inte knarkar. En som får mig att må bra, skapar pirr och som jag kan klicka med. 
 
Madde intygade att det snart skulle hända, något var fan på g. Och vi skålade för livet och kärleken som snart skulle inträda i mitt liv. Fyra dagar och några timmar senare tog jag mod till mig och kysste henom. Festivalen var över och några timmar senare skulle jag sitta i en bil på väg hem till Stockholm igen. Men det hände och jag litade på magkänslan. På en lekplats hittade jag hen, på riktigt. Den där som får mig att le, som har magiskt hår och fingrar lena som siden. Som jag klickat med. 

lite gay litteratur, tack

Publicerad 2013-07-28 23:03:00 i böcker,

Nu i veckan kickar äntligen Pride igång och för tredje året i rad ska jag fixa med litteratur som "passar in under Pride". Så idag gjorde jag en lång lista på alla de böcker jag läst, älskar och som på något sätt berör HBTQ-världen. Ibland handlar det om flator, ibland bögar, någon kanske är bi och en annan kanske har HIV. Det är sex, hett, normbrytande, kärlek och magiskt. 
 
Och jag passade även på att lägga upp två av mina bästa gay-böcker på Vi gillar. Återkommer med en lååång lista på fantastiska böcker som ni alla måste läsa. Samt lite mer om vad jag egentligen tycker om det där med att dela in böcker efter hur personerna ligger/blir kära. 
 

det femte underverket

Publicerad 2013-07-28 21:26:16 i kärlek,

Jag har blivit moster! Under min födelsedagsmiddag gick vattnet. Igår runt 18.30 föddes det lilla underverket. Idag fick jag äntligen träffa, sniffa och hålla det lilla knyttet. Det finns barn och det finns barn, och mina syskonbarn är nog dom allra finaste i världen. Det är något som hugger till i hjärtat när jag tänker på de små liven. Och nu har mitt tredje syskon fått ett litet kärleksknytte - det femte underverket. 
 
 
 
hej älskade älskade unge! jag ska lära dig allt jag kan. som att klättra i träd, de bästa kurragömmaställena på landet, hur du fiskar med andra fiskars ögon och sen bryter nacken på dom, hur du gör den bästa kladdkakan eller vilken bok av Astrid Lindgren som egentligen är den bästa. vad sommarknän är och hur du lär dig att jorden blir en bättre plats om alla delar med sig av sina tillgångar och tjänar efter behov. samt lura i dig att Olof Palme fortfarande är vid liv och vår hjälte! välkommen till jorden <3 
 

caros nybörjartips

Publicerad 2013-07-27 14:58:05 i Sex osv.,

Som ni vet älskar jag den fantastiska hemsidan Oliver & Eva som säljer sexleksaker. Det finns sexshoppar och det finns sexshoppar. Och jag älskar att det går att se produkterna i alla vinklar, för hur ska en kunna veta hur en produkt är utformad om en inte har möjlighet att se produkten live? Så smidigt. 
 
Hur som, dom har i dagarna lagt upp en liten flik som heter Tips och Råd - och där kommer ni i fortsättningen även hitta mig! Under fliken Caros Nybörjartips huserar jag och hjälper er genom den gigantiska djungeln av sexleksaker. 
- just nu kan ni läsa om knipkulor, penispump och penisringar - allt för nybörjare. Hurra!
 
 
Jag skriver om hur produkten fungerar, hur den är utformad, vad en ska tänka på, hur den kan användas själv eller tillsammans med andra, hur en gör användningen bättre ur ett säkrare sex-perspektiv och hur du ska ta hand om produkten på bästa sätt! Samt vilka glidmedel som passar, för vem älskar inte glidmedel? 
 
Så in och klicka runt på sidan, läs och lär på min sida och gå loss bland varorna. Sexlekssaker till alla! 
 
Denna produkt presenteras i samband med texten om knipkulor. Belladotts produkter är dom snyggaste på marknaden. Jag älskar hur förpackningarna ser ut! Snyggt och retro - samt en väldigt trevlig produkt. Som ni hittar här!

i´m never saying goodbye to you

Publicerad 2013-07-27 12:45:56 i kärlek,

Här står jag och posar med ett litet ton disk. Ett billigt pris för en så lyckad kväll. Regnet öser ner utanför och det luktar sommar. Tack igen finingar för världens bästa födelsedag. Jag har ont i hela kroppen och är så fruktansvärt nöjd. Det var så mycket igår som bara klickade, tack! 
 
Och det här är en såndär dag då det är helt ok att gråta till låtar från Glee. Min absoluta favoritscen. Bölar om och om igen till denna. Och kanske lite lite för att du är saknad. 
 

bästaste bästa

Publicerad 2013-07-27 03:27:32 i njuta,

Jag har haft den bästa födelsedagen någonsin. Fylld med grattis och kärlek från alla som betyder något. Tårta, kramar, kärlek och presenter till fin-dejter med en speciell. Lunch med min prinsessa, ett fantastiskt mail som träffade rätt och en överdos av smileys från henom. <3
- middag med de bästa och dans på två nya favvohak. Mina benmuskler är lika nötta som mina smilband.

tack raringar för den bästa födelsedagen!

värt att bli på smällen för!

Publicerad 2013-07-26 10:38:00 i feminism, genus osv.,

 
Jag följer så mycket märkliga konton på insta. För att inspireras, förfäras och fascineras. Just detta konto visar främst upp heteronormen i dess ljuvaste och lättköpta form. Barn utklädd till vuxna som pussas, barn som posar i kläder, bröllopspar och typiska "manliga och kvinnliga" saker. 
- och denna bild har jag fastnat för.
 
Jag är en sucker för Top Model och älskar när dom tvingas ner i badkar för att få fram effektfulla bilder. Det är kallt, det är slemmigt, vissa kan inte simma och det är alltid någon som gråter över att de måste vara nakna, ha på sig bikini eller visa sig i för lite kläder. 
 
Så detta är väl en blandning av preggos och top model. Någon som vet om detta är vanligt? Bland kommentarerna så verkade det vara det? Och jag är så imponerad. 
- hur långt är en inte beredd att gå för att verkligen minnas sin graviditet? För det kanske en inte gör om en inte plaskar runt framför ett kamerateam insvept i siden... 

löpar-pepp

Publicerad 2013-07-25 14:52:00 i Sex osv.,

I fortsättningen är det exakt så här jag ska tänka när jag är ute och löper. Och även föreställa mig att jag har likadana träningskläder som hen den där söta i Juno. Ni vet hen som älskar tic-tac orange. 
 
 
Och apropå spermier som simmar, jag får ett syskonbarn snart! Vilken jävla minut/timme/dag som helst nu. Snart kläcks hen. Som jag längtat, väntat, peppat och tänkt! Hur kommer hen se ut? Hur mycket hår kommer hen ha? Vilken ögonfärg? Kommer vi kunna se pappa i ungen? Kommer ungen ha våra fjälltoppar till överläpp? Kommer min present jag köpte i december att passa?
 
 
- och vad tar en med sig till sjukhuset? Jag har ingen aning? Jag vet att blommor och jordnötter går bort. Men utöver det kan det ju faktiskt lämpa sig med vad som helst. Bullängd? Jordgubbar? Lite skivad pata negra? Rostbiff och potatissallad? Yatzy? Kräkpåsar? Från A till Ö i en samlad fin box? Raggsockor? Kom gärna med tips! 
 

sommarflört eller något mer?!

Publicerad 2013-07-25 11:47:00 i Sex osv.,

Ni vet den där känslan av att inte riktigt veta vad som händer i en relation? Är det bara ligg, lite hångel eller något i väntan på något större? Vem vet? Sicken tur att det då finns test som kan hjälpa till att reda ut begreppen. 
 
Mitt gamla jobb, Veckorevyn, levererar detta test i senaste numret Som jag med inlevelse gjorde tillsammans med henom nu i helgen. Och vi klarade det! Även fast vi inte är det minsta lika personerna på bilden, så kunde vi kryssa för olika svar och kamma hem rätt poäng. 
 
 
Skämt åsido, Veckorevyn ska ha kärlek, pepp och några hundra rosor - hela testet innehåller pronomet hen. Dom har alltså levererat ett helt könsneutralt relationstest! Det känns bra att jag lämnade kvar mig något så viktigt och peppigt som hen. Så VR, bra jobbat! Det glädjer mig otroligt att ni fortfarande använder hen. Ni gör skillnad. 
 
 
 
ps. och ja, givetvis blev jag glad att vi klarade testet, även om det inte är vetenskapligt baserat så känns det likväl bra. fast när det kommer till kärlek så är jag ganska töntig. ge mig horoskop, siffror, stjärnor - jag sväljer allt så länge resultatet är bra.

varför låter vår utrikesminister som en knarklangare?

Publicerad 2013-07-25 08:23:58 i feminism, genus osv.,

Dagens tips: Özz Nûjens sommarprat. Hen har en fantastisk berättarröst, talar om intressanta ämnen och håller hög nivå genom hela pratet. Och kanske bäst av allt: hen lyfter fram pronomet hen. 
- på ett korrekt, viktigt och relativt lättförståeligt vis. Jag skulle säga att det är värt att lyssna på programmet enbart därför. 
 
Men tanken som gnager i mig under tiden hen upplyser om pronomet hen på ett lättsamt vis är ändå: vad skulle hända om en kvinna sagt exakt samma sak? 
- människor får gärna tro att Sverige är ett jämställt land, men hur vi än vrider och vänder på det så väger en mans ord tyngre än en kvinna. Och jag tror att just detta ämne skulle skapa mer ilska/hat/oro/hatmail om det kom ur en kvinnas mun. För att det är ok att hata kvinnor just pga deras kön i Sverige. 
 
Hen lyfter även upp begreppet kön, och varför vi människor befäster så mycket vid just detta område. Det är en fråga jag ställer mig ungefär 37 gånger om dagen. 
- jag hoppas att många många många lyssnar på detta sommarprat. Tar till sig allt det hen säger och blir snäppet klokare. 
- och att den dagen jag själv sommarpratar, möts av samma respekt och värme från människor som personen ovan. Oavsett om jag pratar om hen, kön eller vad det nu kommer att handla om. 

sexualitet = heterosexualitet

Publicerad 2013-07-24 19:53:58 i Sex osv.,

Går igenom en av höstens litteraturlistor och hittar några böcker jag ännu inte har. En gemensam faktor när det gäller omslagen är att de båda pryds av heterosexuella par. Visserligen är det jag som betraktare som könar dessa individer som en kvinna och en man - och det kan jag knappast vara ensam om. Figurerna är även smala, ljusa, vackra och förställer någon form av staty? 
- är det den typiska bilden av sexualitet som författarna vill förmedla? Att det är vad sexualitet innebär, innefattar och går ut på? Eller att det är just dessa typer av människor som ägnar sig åt sexuella aktiviteter?
 
Nej, jag tror givetvis inte heller det. Men jag är så förbannat trött på att saker som handlar om sex ofta kopplas samman med vita, heterosexuella, smala, vackra par. 
- vilket gör att alla andra exkluderas och avsexualiseras. Deras rätt att känna, tycka, tänka och uppleva raderas. Detta innebär alltså alla med annat etniskt ursprung än vit, andra sexuella läggningar än hetero, personer med något funktionshinder, individer som inte är i strl 36, ser ut som det normen klassas som vackra. osv osv. 
 

döden

Publicerad 2013-07-24 08:38:43 i böcker,

Som jag längtat, äntligen är tredje delen här! Jag har inte ens velat se tredje avsnittet av serien innan jag läste boken. Förstår fortfarande inte hur SVT kunde sända alla på en gång?

Hur som, vi kan väl alla vara överens om att Torka aldrig tårar utan handskar-serien är det viktigaste som skrivits på länge. En serie som på ett lättillgängligt språk beskriver hur det såg ut när hiv kom till Sverige.

Ni som bara sett serien, läs böckerna också. Språket är för vackert och viktigt för att missa.

en till i familjen

Publicerad 2013-07-23 18:10:18 i kärlek,

Jag är så fascinerad över familjer och på hur många sätt en kan vara uppbyggd på. Jag tänker på Göran Hägglund som enligt Sveland är del av en stjärnfamilj. Att en kan vara en del av en familj fastän en inte delar gener och medfödda blodsband. Och hur min egna gigantiska utvecklas och växer. Hur nya partners tillkommer och bakas in, när barn föds och hur det alltid finns rum för fler. Att det finns så många på olika sidor, och hur vackert det är när alla möts.

Och jag tänker på hur jag för första gången på många år själv vill inkludera någon.

årets sommarprat

Publicerad 2013-07-23 08:24:01 i feminism, genus osv.,

Jag upptäckte sommarprat förra sommaren, och har under morgonpromenaderna tagit mig igenom de flesta. Men detta är årets bästa, det är sånt som kan klubbas igenom fastän alla inte ens hunnit prata. 
 
MARIA SVELAND. 
 
När hen pratar om feminism bubblar det i mitt blod och mitt hjärta bankar hårdare. Att hångla med en rasist ÄR det mest avtändande en kan göra och jag förstår henoms kärlek till litteraturen. Skillnaden mellan fin/ful-litteratur diskuteras bra, och jag håller med om varenda stavelse. 
- när hen pratar om feminism ur historiskt perspektiv, om jämställdhet mellan könen, Bitterfittan och hur kvinnor systematiskt behandlas sämre för att de är just kvinnor, det är då jag inser hur mycket det finns kvar att göra. Och hur mycket jag älskar Sveland. 
 
Då känns det inte lika jobbigt att jag en väldigt blöt natt i Göteborg under bokmässan förra året fattade henoms händer, mitt på avenyn, och med gråten i halsen sa: du behövs! du för kampen vidare!
- för det är ju sant. Älskade fina Sveland. Vill klona henom så att det sker mer och bättre saker i samhället. 
 
 
Så, ska ni bara lyssna på ett sommarprat i år - då är det Maria Svelands.

mina raggningstips i NSD

Publicerad 2013-07-22 23:22:00 i Sex osv.,

Grattis alla Norrlänningar, ni som prenumerar på NSD har i helgen/idag fått hem en papperskopia av tidningen där jag medverkar. För er som inte bor strax ovanför Uppsala finns artikeln att läsa här.
 
Över en telefonintervju fick Jessica Tervaniemi ställa frågor som rör internetdejting. Vad ska en tänka på? Varför ökar internetdejting? Vad är fördelarna och vad finns det för nackdelar? Skulle kunna babbla på om ämnet betydligt längre än tio min. 
 
Det finns så mycket som är bra med att ragga på nätet, samtidigt som en ska ha i bakhuvudet att en aldrig riktigt kan veta vem det är som sitter på andra sidan datorn. Visserligen kan det vara en del av själva spänningen, men det kan också bli farligt om en ger ut för mycket känslig info. 
 
Hur som, läs, lär och ta det med er nästa gång ni ger er ut och nätraggar! 
 
 
 
Detta foto är taget i våras, men jag tycker ändå att jag ser så liten ut? Fast samtidigt proffsig ut. Bra kontrast.
 

du är på repeat

Publicerad 2013-07-22 13:58:00 i kärlek,

X - Vad tänker du på?
C - Dig. Vad annars?
X - Tänker du på något annat än mig? 
C - Nej?! Eller jo, när jag är hungrig. Då tänker jag på att jag måste äta något. 
 
Och det är ungefär det som får plats i mitt huvud för tillfället. Hen och mat. Jag hade glömt den där fantastiska känslan av att vara totalt uppfylld av en annan individ. Den där känslan som bara uppstår när en har klickat, på riktigt. Och den där känslan av att en faktiskt måste äta för att annars finns det risk att en svimmar eftersom en enbart fått i sig en tallrik fil på tolv timmar. Men vem har tid att äta när det finns så mycket annat att göra? 

bakis på kärlek

Publicerad 2013-07-22 11:04:02 i kärlek,

 
Det är först nu som jag verkligen förstår hur idrottsmänniskor känner sig om dom inte får träna på någon dag. Hur deras förråd på endorfiner sakta sinar och hur en känsla av nedstämdhet kan lägga sig över själen likt en blöt filt. Jag är långt från en idrottare, jag är bara en som trillat dit och haft en magisk helg. 
 
Så just nu velar jag mellan att starta ett korplag i rugby/badminton, äta choklad några gånger per dag eller aktivt onanera - något måste ju ske för att hålla endorfinkurvan stadig i kroppen. 
 
Och ja, jag har transformerats till en fjortonåring ur valfri amerikansk såpa. Sitter här iklädd henoms skjorta för att på något sätt bevara känslan av henoms kropp nära min. Men vad fan kan en göra när en fastnat för någons doft och inte kan få nog av den? 

hej pappa, jag har träffat någon

Publicerad 2013-07-21 22:37:08 i kärlek,

 
Människor som vill mig väl säger ofta att du finns kvar i mitt liv, att du på något sätt finns kvar och är med mig i allt jag gör. Att du minsann kan se allt jag är med om och håller koll. Och att jag som tror på spöken absolut måste förstå att du kanske är död, men att du finns kvar. En del föreslår hjärtat, en del säger själen och en del säger att du bara finns kvar. Vart, hur, när och varför är lite svårare att definiera. Men att du bara är kvar. 
   Min terapeut förklarade för mig att det viktigaste och bästa jag kunde göra när jag saknade dig som mest var att skriva/tänka/prata med dig, och sen föreställa mig hur du skulle svara. Att på detta vis var du med mig samtidigt som jag höll dig vid liv, och det ska på något sätt hjälpa mig i processen att komma över att du är död. 
 
Jag försöker ibland tänka vart du är, hur du mår och varför du är död. Men jag kommer inte så långt i tankarna. Det blir för luddigt och filosofiskt, och vi var aldrig den sortens tänkare du och jag. Vi var mer raka och platta i vårt tänk, eller jag är ju fortfarande det. 
- du har en sten med ditt namn inristat. Din aska vilar nedgrävd i jorden strax under. Jag var med och valde färgen på urnan. Materialet har jag glömt, och färgen också för den delen. Men jag vet att jag var med och valde. Jag var där idag. Strax efter att jag vinkat av henom, så åkte jag till dig och grät. 
 
Pappa, jag har träffat någon. Någon som gör mig lycklig, som får mig att skratta och som gör mig lugn och exalterad på samma gång. En person som får mitt hjärta att hoppa över slag och som fått en plats i mitt liv. 
 
Bland det värsta och svåraste med att komma över din död, var att acceptera att du skulle komma att missa så mycket i mitt liv. Jag har ägnat så många timmar åt att vara arg över att du fått se mina syskon föda barn, att du hann bli både morfar och farfar åt deras kids, att du fick se deras kärlekar, förlovningsringar och giftemål. Jag har hatat att jag var yngst och att jag valde fel, inte födde barn medan du var vid liv eller hittade någon som matchade mitt hjärta.
- och jag har hatat dig för att du är död och inte kommer se mig gifta mig, se mina barn födas eller vara med vid de händelser som jag räknat med dig. 
 

Min terapeut förklarade att det finns vissa stora händelser i ens liv som en ser fram emot, och som en ofta räknat med att ens föräldrar ska vara med vid. Och du missar så mycket. 
- och du missar detta. Du var aldrig den som pratade om kärlek och känslor. Du ställde upp när jag ville ösa ur mig hat över någon idiot. Men när det gällde lycklig kärlek så var du med diskret. Du hade två frågor:
- gör personen dig lycklig? 
- är personen snäll? 
 
Och när dessa frågor var besvarade med ett "ja pappa", så bokade vi in en lunch i kommande veckan. Prick klockan elva, varken kvart i elva eller kvart över elva, utan prick elva och åt vi åt samma mat varje gång. 
 
Den här personen är magisk. Du skulle gillat henom pappa. Ni har den där gemensamma förmågan att förklara och berätta saker, för att ni vill och för att ni kan. Och hen har ett leende som jag inte kan tröttna på, och hud len som siden. Och våra händer matchar. Dessutom är hen lugn, harmonisk och ett bra kompliment till alla mina känslor, mitt arga temperament och utbrott. Vi har klickat. 
 
Hade du varit vid liv hade jag hasplat ur mig detta över en lunch, ungefär runt 11.05 när vi beställt och tagit för oss av salladsbuffén. Du skulle sitta där med ljummen lingondricka och skrocka nöjt över att en kunde ta ananas till salladen, det var ju mer en efterrätt. Och du skulle möta min blick och fråga om mamma visste om personen, om det var en bra person och sen bli nöjd över att jag träffat någon jag tyckt om. 
- istället måste jag säga detta till en jävla sten. Visserligen så bär stenen ditt namn, jag var själv med och fixade så att det hände. Men för fan pappa, du är ingen sten. Du är min stöttepelare som dödats av cancern. 
 
Så jag kan bara hoppas att mina vänner har rätt när dom säger att du ser mig, och att min terapeut har rätt om att detta är en bra metod för att komma över att du är död. Och att du ser mig när jag går hand i hand med personen som får mig att le från hjärtat. 

Payson vill inte medverka till försäljning av sexleksaker

Publicerad 2013-07-19 20:19:28 i Sex osv.,

Vem har egentligen makten? Eller den rätta frågan är snarare - varför vill en förvägra människor att ha njutningsfullt sex, utveckla sitt sexliv, ha kul, njuta och maxa sina orgasmkunskaper? 
 
För att en kan? Eller för att en vill bestämma vad som är rätt sex och vad som är fel sex? 
 
Jag vet inte, och jag blir inte klok på det heller. Läs gärna artikeln, läs den en gång till och försök förstå varför kortföretaget anser sig ha rätten att bestämma hur människor ska ha sex. Här hittar ni artikeln.
- för det är när en börjar dela upp vad som är rätt och fel att sälja när det kommer till sexleksaker, som en tangerar vid diskrimiering, tighta normer, fördomar och trångsynthet. 
 
På bilden ser vi Tobias Lundqvist, grundaren av företaget. Som jag även hade äran att gå utbildning med för RFSU som skolinformatör i vintras. 
 
 
Oliver & Eva är ett företag som bland annat säljer sexleksaker. Men även saker som kan användas inom bondage, intimrakning, spel, kloningskit och glidmedel osv. Fast det är inte vilket företag som helst, dom är ett företag som arbetar för en jämställd värld, roligare och bättre sex, samt har en egen värderingsgrund.
- jag grät första gången jag fick höra om sidan, för att den är ultimat när det kommer till sexleksaker - och för att den har ett syfte! Kan vara första gången jag gråter över en materiell sida?
 
 
Om AFA någon gång gör en politisk kupp gällande sexleksaker skulle detta vara deras gyllene tillfälle! Låt oss visa att en har rätt att handla exakt vilka sexleksaker en vill och samtidigt visa att Payson kan dra åt helvete. Klicka dig runt på sidan, hitta nya sätt att njuta och utveckla din sexuella värld!

tålamod är en dygd

Publicerad 2013-07-19 10:39:03 i kärlek,

Jag brukar anse att jag är en relativt tålmodig person. Någon som kan vänta, inte kollar klockan några för många gånger per minut, räknar timmar, minuter, sekunder osv. Någon som kan ta det med ro. Som kan ta det piano. Likt en flod aldrig slutar rinna, så är mitt tålamod.

Eller inte.

För hur ska jag kunna ha lugnet i behåll när jag vet att om mindre än 12h ska jag möta någon på centralen? Någon som får mitt hjärta att hoppa över slag, skapar fjärilar i magen, får mig att fånle. Som gör så att jag bygger luftslott och skapa fantasier.

När det kommer till kärlek är tid ofta en irrelevant faktor. Förutom när det kommer till att möta någon på centralen efter att ha befunnit sig i varsin stad lite för många dagar.

hen och en

Publicerad 2013-07-18 21:01:01 i plugg,

Får tillsägelse av en lärare på en sommarkurs att jag använder "hen" istället för hon/han, och "en" istället för "man".
- handlar det om dialekt eller har jag något egentligt syfte?

...

Till saken hör att kursen ligger under "litteratur"... Ska inte en kursansvarig på denna typ av institution ha lite bättre koll? Vara påläst och uppdaterad i hur språket utvecklas och kan användas som ett politiskt verktyg?
Vet inte ens om jag orkar ta denna typ av diskussion med ännu en lärare. Nog för att det ska finnas samspel mellan lärare och elev, men nån måtta får det ändå vara.

underkläder för rymdvarelser

Publicerad 2013-07-18 20:07:32 i

Jag vill så gärna förstå hur folk som skapar underkläder tänker. När går trender för funktion? Går färgerna före bra material? Eller finns det en balans? Och när är det läge att bära denna typ av plagg? - får införskaffa och testa.

gud uppfinn nåt nytt

Publicerad 2013-07-17 22:56:54 i kärlek,

Det är som att höra låten för första gången och det är först nu jag förstår texten. Fast, det finns ju något bitterljuvt över att vänta. Fast det vet jag att jag enbart kan fastslå tillfälligt. Detta eftersom jag har ett klockslag spikat för när jag inte behöver vänta längre. 
 

märkligt men fint

Publicerad 2013-07-17 20:26:33 i kärlek,

Är det inte märkligt hur en mening kan påverka en? Hur några ord placerade i en viss ordning träffar en rätt i mitten av kroppen, sprider en varm känsla och får hjärtat att ticka på lite extra...

Och att veta att just nu sitter någon och känner exakt det som jag känner. Att mina känslor speglas mot någon som bara vill se mig le och få mig att skratta. Som får mig att rodna och skapar fjärilar i magen.

Är det inte märkligt att några ord som var för sig kan betyda noll, men när dom kommer i rätt ordning och från rätt person - kan det vara det vackraste och bästa en någonsin läst.

tål inte "framstjärt".

Publicerad 2013-07-17 15:02:58 i feminism, genus osv.,

Kan inte med det ordet. Skulle få spunk om ett ligg sa det i sängen. Eller om någon använde det i en diskussion. Eller tyckte att det var en lämplig benämning för barn. Nej, nej, nej.

Är överlag inte förtjust i ordet stjärt heller. Tänker antingen på barn eller erotiska noveller med inslag av smisk. Skilda världar men samma ord.

It’s our house we can love who we want to

Publicerad 2013-07-16 10:27:30 i party-larty,

Kan inte få nog av denna låt. Vill också festa i ett gigantiskt hus, slå sönder en stor pinata och brottas på golvet. Hela videon bara skriker revolt! Orkar inte ens tänka på objektifierade kvinnorkroppar, jag älskar skiten. 
Sekunderna när hen brottas på golvet med personen i lila hår och en nästan kliver på dom, blir lycklig av det? Det känns som att allt spelades in under en kväll när dom pekade finger åt världen, patriarkatet och samhället. Älskar att dom ålar sig mot varandra och jag älskar slutscenen. Älskar nallebjörnarna och älskar att hen har cameltoe i en scen. Kommer nöta den sommaren ut. 
 
- och jag älskar när dom skakar rumpa. Var på en sådan workshop på Pride för två år sen. Jag var sämst i klassen, men det var så sjukt kul. Måste komma på vad det heter. 
 

sthlm i höst

Publicerad 2013-07-15 18:35:10 i feminism, genus osv.,

Det verkar som att jag blir kvar i Stockholm i höst. Planen är krim och sexologi. Så får jag pyssla med föreläsningar och utbildningar vid sidan av plugget. Sen skulle jag inte banga på ett eget tv-program eller bokkontrakt - jag är som alltid öppen för förslag.

Denna höst kommer att bli magisk och den bästa någonsin. På så många plan. jag bara vet det.

diva

Publicerad 2013-07-15 08:55:56 i feminism, genus osv.,

 I denna lilla ulle-gulliga påse förvarar jag min menskopp. Märket heter Diva Cup. Bara det är hysteriskt roligt. Är det för att jag ska känna mig som en diva när jag går omkring och bär på den i min vulva? Eller för att den enbart riktar sig till divor? För då är ju jag verkligen inte målgrupp...
 
En tydlig och uppenbar sak är att produkten ska rikta sig till "kvinnor", vilket är roligt på många vis. Men min enda tanke är ju att det är fittpersoner som har mens, och det är fittpersoner som främst identifierar sig som kvinnor - så varför då göra produkten extra rosa och blommig? För att ingen med kuk ska råka ta fel på denna och en butplug? Så märkligt. 
 
 
Den sitter inne nu och jag vet inte om jag direkt känner mig som en diva. Men väldigt trygg, säker, modig och sugen på äventyr. Precis som i alla reklamer för mens, där även mensblodet är blått...

märkligt.

Publicerad 2013-07-13 15:30:03 i feminism, genus osv.,

Jag följer lite lesbiska konton på insta. En del vill bara berätta för världen att dom är flator, en del raggar loss, ytterligare några gillar att köra cross-dressing (i dessa fall brukar dom gömma håret, ta på sig lösa kläder och stå i "manliga" poser.) och så får folk rösta.

Inatt lades detta ut på ett av kontona. Och jag vet inte riktigt vad jag ska säga? Därefter följde bild på bild av olika tjejer som andra tjejer betygsatte efter anvisningarna. Så jäkla märkligt.

våldtäktskondomen

Publicerad 2013-07-12 21:55:33 i Sex osv.,

X 1 - Hej! Du verkar kunna massa om kondomer!
C - Ja, jo det kan jag nog. Vad tänkte ni på?
X 2 - Vi fick den här, och vi förstår inte. Kan du förklara?
X 1 - Ska den liksom skydda ifall jag blir våldtagen? Så att det gör mindre ont?
C - Nej men snälla människa, hur menar du nu?
X 2 - Men det står ju bedövar! Dom står och delar ut den här borta. Och du delar ju också ut, så då tänkte vi att du visste!
C - Lugn nu, så tar vi och reder ut detta. 
 
Och jag är för kondomutdelning. Men jag gillar inte när det bara sker slentrianmässigt, när det sker utan ett riktigt syfte. På en festival jag var på delade MUF ut, med anledningen "kondomer är ju himla inne nu", och kondomen på bilden kommer från en random förening. För att locka till sig unga. 
 
COL har metoder som bygger på flera års forskning, uppdaterad fakta, vetenskapliga rapporter, MI och lång utbildning. Det är inget som bara görs för nöjes skulle, för att det är kul eller istället för smörkola. Vi har ett syfte med kampanjen och alla inblandade spelar efter samma regler. 
 
Gällande bedövningen som denna kondom gör reklam för, så är det inte en våldtäktskondom som dessa kids gissade på. Utan det handlar om att kondomen har ett medel på insidan vars funktion är att dra ut på tiden innan personen med kuken ejakulerar. Om en upplever att en får utlösning för snabbt (vad det nu kan vara), så finns det kondomer likt denna för att göra sexet längre. En del kanske tycker det är världens bästa grej. 
- personerna jag mötte trodde att bedövningen handlade om att personen som omslöt kondom skulle bli bedövad. Så vid överfall/övergrepp/våldtäkt skulle det inte göra lika ont. Och jag kan inte klandra dom? När det inte finns någon info, och personerna som delar ut dom inte har en aning - drar en ju första bästa slutsats. 

lugnet före stormen

Publicerad 2013-07-11 22:47:10 i kärlek,

Har ni tänkt på att det ibland inte krävs så mycket för att en ska bli glad och varm på insidan? När den där göttiga och mysiga känslan skapats och ständigt växer och utvecklas. Ibland kan det räcka med en pussmiley, ibland en fin mening i ett sms. Eller ibland funkar en peppig fras, annars att få hålla en fin och len hand som passar precis ens egen så himla bra. Att få gå omkring i skogen och få fina meningar skickade på fb, medan en försöker att hålla koll på stigen fastän en mest vill sitta på en stubbe och fnissa. Eller bara någon som säger att en får den att må bra. Och som tänker på en i just precis exakt den sekunden som en tänker på den.

dansare som dansare?

Publicerad 2013-07-11 06:33:00 i feminism, genus osv.,

Den övre bilden föreställer Scooter och två dansare.Två förmodade manliga dansare iklädda kläder från topp till tå. Den undre bilden förställer också Scooter och två dansare. Men denna gång är det två förmodade kvinnor, iklädda högklackade pumps, glittrig bh och trosor. 
 
- och jag blir så förbannat trött. Varför ska männen vara klädda i vardagskläder medan kvinnorna är klädda i underkläder? Deras uppgift är att dansa, underhålla på scen och få igång publiken. Ändå ska deras kroppar framställas på helt olika sätt och visas upp på skilda vis. Inte för att jag tror att dansen hade blivit bättre om männen hoppat runt i kalsonger. Men ni fattar. Varför förväntas kvinnor uppträda på detta vis? Varför ska kvinnors kroppar vara avklädda? Varför ska deras kroppar värderas högre än deras prestation? Varför ska kvinnor visas upp på detta vis? Varför ska kvinnokroppen exploateras, objektifieras och sexualiseras? Varför kan inte en kvinna bara få vara bra på att dansa?

flator och kommunism

Publicerad 2013-07-10 21:45:04 i Sex osv.,

Vaktar barn. Passar på att indoktrinera kidsen med vettig fakta. Visar Robin Hood och belyser hur viktigt det är att alla får gilla exakt vem hen vill.
- med tanke på att allt som kids får se idag följer heteronormen, är dom ju redan inkörda på ett spår.

Då är det viktigt att prata om att flickor kan bli kära i flickor, pojkar i pojkar, en del blir inte kära alls, en del i flera, och att en del prinsessor kanske tar prinsen men dumpar henom och tar slottet istället.

Och tystnade som uppstod när jag visade denna bild:

fucking åmål

Publicerad 2013-07-10 17:14:00 i Sex osv.,

Jag har precis skrivit klart en tenta om Fucking Åmål. Kan det finnas en bättre film än den? Knappast. Den har ju allt. Dessutom är den en av få filmer som faktiskt belyser unga kvinnors sexualitet. I filmen har tjejerna en lust, en vilja, kåthet och tar egna intiativ till sex, kärlek och relationer. De är aktiva i sina handlingar. Och, den belyser homosexualitet. Två unga tjejer där den ena är flata från början och den andra går från att vara hetero till att upptäcka att även hen är flata. 
- och det skär i hjärtat på mig när jag tänker på alla värdelösa "kritiker" som benämnde filmen som en bra uppväxthistoria, bra skildring av småstadsliv och spännande gestaltning av tristess och tonårsångest. 
 
   För genom att belysa filmen på det viset så negligerar och nonchalerar en på samma gång de unga kvinnornas sexualitet, HBTQ-temat och deras lust, kåthet och vilja. Givetvis handlar filmen också om uppväxt, småstad, ångest och tristess. Men det är ju knappast huvudtemat. 
 
Den borde vara obligatorisk i skolorna med efterföljande diskussioner. Men inte som "terminens hbtq-timme", utan som en del av undervisningen. Ja, ni fattar.
 
 
Så himla fantastiska bilder. Den översta är tagen ur min favoritscen, minns hur jag såg filmen första gången och så gärna också ville ha en flickvän att dricka oboy med. Vem vill inte ha det när en ser filmen? <3 

en på triljonen

Publicerad 2013-07-10 15:50:22 i kärlek,

En av mina favorittankar som jag aldrig tröttnar på att filosofera kring är det här med att folk lyckas träffa varandra. I Sverige bor det 10 miljoner. Vi har dagligen kontakt med världen via internet. Vi kan ta ett flyg och 12 timmar senare vara på andra sidan jorden. Det finns inte längre några gränser och möjligheterna är oändliga. 
 
- ändå sker det att folk träffas, klickar och faller för varandra. Samtidigt. 
 
Är det bara jag som tycker att det är helt jävla magiskt? Jag är ingen matematiker, men det kan inte vara höga odds för att två eller flera, ska lyckas falla för varandra exakt samtidigt. Rent slumpmässigt borde folk gilla varandra i otakt, gå om varandra eller inte ens fatta tycke för varandra eftersom det finns så många människor och chanser att hela tiden träffa nya individer. Så hur kommer det sig att en kan träffa en person, fatta tycke och slutligen börja fatta att en har skapat känslor för denna individ? 
- att ens hjärta reagerar, börjar intressera sig och att kroppen klickar med någon. När en synkar på flera plan och bara har den där känslan i magen. Jag fattar det inte och kommer nog aldrig göra det. 
 
 
 

anatomi på ett lustfyllt sätt

Publicerad 2013-07-09 16:22:00 i Sex osv.,

 
Bland det bästa jag vet med att kampanja med COL är anatomin. Med oss har vi anatomipärmar med detaljerade bilder. Könen är verklighetstrogna och visar hur kön kan se ut. Det är hår, det är synliga ådror och könsläppar som hänger utanför varandra. Olika delar i könen är benämna med namn, svällkropparna finns uppritade och alla kön är ritade på samma vis. Både fittan och kuken finns avritade direkt framifrån, till skillnad från de klassiska genomskärningsbilderna (som vi också har med) - ni vet när ena benet är bortplockat och en bara ser från sidna hur det kan se ut. 
- våra bilder visar människor med särade ben. För att göra det lättare att se, förstå och upplysa. Men också för att denna typ av bilder vanligtvis inte förekommer. 
Genomskärningsbilderna vi har används för att lättare kunna peka ut g-punkt, p-punkt och förklara analens ringmuskler. 
 
 
Bland de vi informerar märks det tydligt att de aldrig sett något liknande. Många har sett kön, oftast från porrens värld. Ibland har de sett kön live, kanske sitt eget eller ibland någon annans. Men aldrig på detta vis. Så det märks att vårt arbete är viktigt, att vi behövs. Vi visar upp hur det kan se ut och förklarar de olika funktionerna. 
- och när jag får följdfrågor under en anatomilektion tänds det en gnista inom mig och jag förstår att jag hittat rätt. Det är bland det bästa jag vet.

beröring

Publicerad 2013-07-09 13:08:00 i Sex osv.,

Jag har så lätt för att tycka om människor som lägger en hand på min axel eller på min arm under tiden vi pratar. Som ett intygande på att hen verkligen lyssnar. Eller för att bekräfta att det jag säger är viktigt. Eller när hen blir upprörd och måste famla efter något att hålla sig i. 
 
Eller de där kramarna en kan få när en helst av allt vill gråta för att det går åt helvete och stressen står en upp i halsen. Eller de där stunderna när någon masserar ens axlar, knådar bort stressen och gör det lättare att andas. När människor kan ens kropp och muskelknutar, förstår hur en ska göra för att det ska kännas bättre. 
 
Det finns något fint i beröring, den där beröringen som inte är sexuell, utan mer för att visa omtanke, pepp eller glädje. Den typen av klappningar och smekningar som vill väl och gör gott. Som skapar må bra-hormon i kroppen och får endorfinerna att rusa. 
 
Det är i stunder som dessa som jag blir förundrad över hur kroppen är skapad. Och egentligen hur lite det är som krävs för att det ska kännas fint och bra i kroppen. Ibland krävs det bara några fingrar i hårbotten för att en ska känna frid i själen. Är det inte magiskt hur vi är funtade? 
 
 

jämställd festival

Publicerad 2013-07-09 10:03:13 i feminism, genus osv.,

Många har ofta svårt att ta in det där med att samhället inte är så jämställt. Vi vill ofta banka oss på bröstet och säga att Sverige är världens mest jämställda land. Att vi är bäst på att vara jämställda. Fast det är vi inte, långt ifrån. Den där statistiken som många (ofta vita, heterosexuella män) vill skylta med, handlar inte om att vi är bäst, utan att vi inte ligger längst ned på sämst-listan. 
 
Hur ser det ut när det kommer till festivaler då? Vilka kön representeras? Vilka får de bästa tiderna och de största scenerna? Vilka blir bokade år efter år och vilka får synas på affischerna? Män, män, män, män, män. 
 
 
Men det går att påverka och det går att göra skillnad. Fantastiska Amanda Lindholm har kickat igång föreningen Jämställd festival. Nedan finns en två min lång peppig video, som sammanfattar hur det egentligen ligger till. 
 

COL + p4 Värmland = sant

Publicerad 2013-07-08 22:07:05 i Sex osv.,

Det händer rätt ofta att vi blir uppmärksammade på festivaler av media. Tidningar, tv och radio gillar att hänga med oss och rapportera om vår kampanj. Denna gång var det p4 Värmland som rapporterade från PIP och informatören Emelie och målgruppsutvärderaren Kim blev intervjuade. Jag var med som faktastöd, men det gick galant! Är så himla stolt och peppad över att samordna dessa raringar.
 
Här kan ni lyssna. Ca 2.20 in i programmet handlar det om COL. 
 
 

lilla döden

Publicerad 2013-07-08 20:53:01 i Sex osv.,

Som stjärnfall, som svart för ögonen, som en nysning, som varma vågor som pulserar genom kroppen, som en explosion, som ett fyrverkeri, som något en inte kan få nog av, som något en alltid kunna få, som något en aldrig vill uppleva igen, som något en inte ofta är med om, som ett krav, som en längtan, som något en aldrig varit med om, som att få kissa efter att en hållt sig riktigt riktigt länge, som himlen, som något en måste vara kär för att uppnå, som något en inte kan beskriva, som inget särskilt, som det allra bästa en någonsin varit med om. 
 
- för varje person en frågar, så får en flera svar. Alla beskriver orgasm på olika sätt. Oavsett vilken relation en har till orgasm så borde vi börja använda det franska uttrycket lite oftare: den lilla döden. 
   För visst kan en orgasm ibland kännas som att det svartnar, en ser stjärnor som blixtrar framför ögonen medan varma vågor pulserar genom kroppen innan en slutligen kommer tillbaka till livet som en lite bättre människa. 
 

kaffe och tårar

Publicerad 2013-07-08 09:41:29 i kärlek,

Inleder morgonen med att se detta klipp. Spelar ingen roll att jag inte är royalist, jag bölar och fnissar konstant. När Daniel berättar om breven är jag nära att dra till en spontan applåd i min ensamhet. Idag är en sådan dag helt enkelt. När kärlek är det finaste som finns. 
 

post pip

Publicerad 2013-07-07 20:51:00 i min vardag,

Fastän jag har haft den bästa samordnarpartnern A, så tar det på krafterna att arbeta och hänga på festival. Speciellt när en hänger med bästa informatörerna någonsin. Det har varit intensivt, men så peppigt! Det är häftigt att se hur dom utvecklas, går in i rollen mer och mer och lär av varandra. Det blev den bästa festivalen någonsin. Och jag har redan börjat peppa inför nästa PIP och fler besök i Karlstad framöver. 

nu kör vi!

Publicerad 2013-07-06 14:31:27 i Sex osv.,

Sista dagen är kommen! Nu köttar vi info, pepp, kondomer, anatomi och vettigt tänk! Är ni här, kom förbi!

när det är som finast

Publicerad 2013-07-06 10:32:58 i kärlek,

Bland det vackraste jag vet är att se folk finna varandra på riktigt eller på nytt. Eller när dom tar steget längre och bara struntar i att det kanske kommer vara för en kvart.
- oavsett varför, folk som hånglar till Håkan är det finaste jag vet.

Eller självvald närkontakt under de allra lugnaste låtarna, bra kontrast till all dans, svett och skrik. Valborg var den bästa och mysigaste låten som Håkan framförde under en fejkad stjärnhimmel.

just nu

Publicerad 2013-07-05 18:35:29 i Sex osv.,

Sitter på en filt och informerar peppade kids. Till min hjälp har jag en tränis, ett anatomihäfte och kondomkit kidsen får!

dag två

Publicerad 2013-07-05 16:15:55 i Sex osv.,

Solen skiner, människorna börjar sakta vakna till liv och vi från COL är redo! Ännu en dag väntar med peppiga samtal om säkrare sex, könens anatomi, kondomkunskap och könssjukdomar.

- eller ansiktsmålning för barn, som en förälder peppigt gissade! Hur tänkte hen där?

skitungar

Publicerad 2013-07-05 11:32:00 i Sex osv.,

Bilden är tagen i slutet av juli 2010, det var min och Dannes första festival som informatörer för Colour of Love. Vi klickade på en kvart som två nervösa nybörjare och hade en bra och peppig festival ihop. 
- jag minns att jag var svinlycklig över att ha träffat en snubbe som ville vara vän med mig. En som jag kunde ha intelligenta samtal med om allt, kunde ligga i en hög av skratt med och som var allmänt fin. En snubbe som ville vara vän utan att komma innanför kläderna på mig. På den tiden var det ovanligt. 
 
- och jag minns också hur alla trodde att vi hade en fling, just för att vi hängde - som flicka och pojke. Hur ironiskt är inte det? Att under en normkritisk säkrare sex-kampanj bli läst som heterosexuell och förälskad för att en skrattar några timmar om dagen med en av motsatt kön? Märkligt. 
 
Så det var på samma gång första gången jag blev vän med en snubbe, som alla i gruppen trodde att vi gjorde mer än åt vildsvinskebab. Och nu i veckan kommer vi båda befinna oss på Putte i Parken, pepp! 

första dagen

Publicerad 2013-07-05 11:11:49 i Sex osv.,

Så här såg jag ut igår precis innan jag skulle hålla avslutningsmötet för dagen.

- Informatörerna är ute på 7 timmar långa pass, så vi har avstämning 2gr/pass + innan och efter. Mycket händer under ett pass och samtalen är viktiga.

Nu har jag sovit 10 h och ska börja förbereda dagens pass. Håkan spelar ikväll och kidsen kommer vara peppade!

erotik framför konsert

Publicerad 2013-07-04 23:15:31 i Sex osv.,

Första dagen har passerat på en kvart och jag är så lycklig. Informatörerna är peppade, besökarna rara, jag samordnar med en pärla och vårt tält har bra plats. Detta kommer bli den bästa festivalen!

Och jag är så nöjd över mitt beslut att åka hem istället för att hänga kvar och se olika band. Ska sova tio h, vila från festivalen och läsa erotik. Ponto har precis släppt en dubbelpocket med massa erotiska noveller. Så peppigt!

snuskiga akademiens ordbok

Publicerad 2013-07-04 19:15:00 i Sex osv.,

Ni har väl inte missat att köpa ett ex av denna lilla ljuvliga utgåva? För ynka 189 kr blir den din. Jag som drar mig för att uppmuntra till konsumtion, gör ett undantag för denna bok. Kan nog bero på att jag är med! Mitt ord hittar ni under S...
 
Här beställer ni! Hurra!

att välja rätt storlek

Publicerad 2013-07-04 14:57:01 i Sex osv.,

Kondomer finns i alla möjliga storlekar och märken - det viktiga är att hitta den som passar dig bäst! RFSU har olika märken, olika längd, olika tunna/tjocka och material. Det är minst sagt en djungel!

I våra kit har vi blandat flera olika från RFSU, men även två sorter från Pasante. Just för att öka chansen att dom vi träffar testar sig fram till just sin favorit! Ju skönare och bättre det känns, desto skönare kommer även sexet förhoppningsvis att bli.

Skaffa lite olika märken, storlekar och sorter - ge dig själv tid, lyxrunka och lyxknulla dig fram till just din favorit!

Cerazette dras tillbaka

Publicerad 2013-07-04 08:31:36 i Sex osv.,

Cerazette är ett av de vanligaste preventivmedel i Sverige, en form av p-piller. Igår gick Läkemedelsverket ut med information om att "det kan vara bra att använda komplement till tabletterna".
- visst, det finns ingen fara i att använda både kondom och tabletter. Tvärt om, är det en hetero-relation kan istället bägge känna sig inblandade och ansvariga för hur skyddandet sker. Så långt är det toppen.

Anledningen till detta? Läkemedelsverket kan inte säga vad som hänt eller vad som är fel, men att de tabletter som nu säljs på apotek "saknar något". Och detta något är det som ska ge fullt skydd.
- nyproducerade ska funka.

Så hur fick alla tusentals personer som dagligen äter dessa tabletter veta detta? Att deras preventivmedel inte fungerar som förväntat?
- larm, media, brev hemskickat, lappar på Ums?
Nej. Det började uppmärksammas när fler och fler apotek började säga att märket var slut, och rekommenderade en annan sort. Mer info än så gavs inte.

Och jag har inte hunnit forska i detta, utan hörde om detta på Ekot igår. Men sammanfattningsvis: jag är så förbannat jävla trött på att unga kvinnors hälsa har så låg prio i samhället. Lägg mer resurser på att hitta bättre preventivmedel, hitta metoder som funkar för alla oavsett kön, och sker något med nuvarande tabletter - meddela det!

Så äter du cerazette, kontakta din läkare/gyn/barnmorska och hör med henom om din omgång tabletter.

pepp-kväll!

Publicerad 2013-07-03 22:34:44 i Sex osv.,

Vi kom till Karlstad på eftermiddagen och runt 19 samlades vi hos RFSL Värmlands lokal för pepp-kväll. Informatörer och personal från landstinget i en härlig blandning.
- och det är så häftigt! Gamla informatörer mixas med färska och kompetent personal som varit barnmorskor och kuratorer i decennier - dessa människor ska jag samordna under festivalen.

Och det finns något fantastiskt och unikt över detta samarbete. Landstinget, RFSL Värmland, RFSL ungdom Värmland och RFSU Karlstad ska alla samverka på festivalen. Och så lilla jag från Sthlm.

Vi gick igenom fakta, bytte kunskap från olika yrken och peppade. Detta kommer bli den bästa festivalen!

alla får ligga!

Publicerad 2013-07-03 10:49:00 i Sex osv.,

Det var inte 126 tips, utan så mycket som 170! För er som är intresserade. Jag minns den som lite lustig, men extremt heteronormativ och ibland lite för könsstereotyp och gammaldags. Har även för mig att Fexeus inledningsvis skriver att den är riktade för heteros, men att det går att använda tipsen "ändå". Typ. 
 
Det som är av värde är nog det där med att förstå kroppsspråk, något som alla borde lära sig mer om. Utöver det, ta inte tipsen bokstavligt, läs mellan raderna och plocka tipsen som skulle kunna funka i verkliga livet. Du blir ingen Don Juán av att läsa boken, men kanske vågar du flörta med personen i kassan på ica. 

när ragg inte går hem

Publicerad 2013-07-03 09:36:06 i Sex osv.,

Det där med sociala koder, visst kan det vara klurigt att upptäcka en annan människas känslor, tankar och handlingar? Extra svårt kan det bli när det är två främlingar som möts. Vi är ju inga tankeläsare. 
 
Men det finns ju ändå lite saker som avslöjar huruvida en vill prata med en annan person, eller om en faktiskt är fullkomligt nöjd med sällskapet en är där med. Som ens kroppsspråk, som att ignorera människans närvaro, som att fejkskratta väldigt dåligt åt ett väldigt dåligt skämt, som att bara möta blick efter att främlingen stirrat på en konstant i flera minuter. 
 
Vi mötte en igår som hade noll koll på sociala koder. Som trampade på, tog plats och inte förstod någonting alls. Följande scenario hände: 
Jag sitter med ryggen mot personen, riktad med min kropp mot min kompis, som är riktad mot mig. Personen hojtar mot min rygg till min vän, och försöker kicka igång en konversation genom att säga följande:
X - Har ni semester?
M - Nej. 
X - Singlar?
M - Nej, upptagna.
X - Men hörni tjejer, ni dricker för dåligt!
 
Och mellan varje mening skrattade hen åt sina egna meningar. Och efter sista meningen avslutade jag samtalet genom att gå ett varv. Och jag tänker att hen förmodligen är den exemplariska målgruppen för Henrik Fexeus bok Alla får ligga. 126 tips som ska göra att en inte kan misslyckas med att få någon i säng. (som en enligt mig ska ta med en nypa salt och inte se som en korrekt punktlista att följa.) 

välkomna hem till mig

Publicerad 2013-07-02 13:56:00 i böcker,

Ernst hade kollat upp en magisk gata i London som främst innehöll bokhandlar. Second hand, murriga källare med böcker från golv till tak men även affärer med nya böcker. Himmelriket för oss tre. Jag hittade något i varje butik och fick med mig denna trave hem.
- temat är som oftast det enorma fältet sexologi. Som flat-klassiker, erotik, hiv, feminism, sex genom historien och vad som setts som normen och vad som straffats, lite porr, genus, kön, en bok av Miller och en bok från 60-talet om "kvinnlig hygien."
 
Jag älskar att det finns så många olika fält och inriktningar inom sexologi och jag vill lära mig mycket om allt! En del böcker får en visserligen ta med en nypa salt, samtidigt som en ibland får plocka av genusglasögonen för att kunna läsa lite snusk utan att ständigt tänka. Recensioner kommer. 

mellanlandning

Publicerad 2013-07-02 10:28:37 i min vardag,

Kom hem från fem fantastiska dagar i London i går eftermiddag, och i morgon förmiddag sitter jag i en bil på väg ner till Karlstad och fem dagars festival. Colour of Love ska medverka på Putte i Parken och jag är en av samordnarna. Funderar på att ta upp en ny fakta om dagen här på bloggen. Då det är mitt främsta sätt att arbete på festival, korrekt fakta på ett informativt och bra sätt. 
 
Innan dess ska jag hinna packa upp och packa om, lämna in två skolarbeten, äta middag med la familia, dricka öl med två raringar och sova. Och lyssna väldigt mycket på soundtracket till Billy Elliot. 
- arbetarklass, normbrytningar, trans, samarbete i dess bästa form, pepp och politik i ett. 
 

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela