sexualupplysare och bokälskare

ett avslut.

Publicerad 2013-02-21 00:10:40 i min vardag,

Igår fick jag kicken av Veckorevyn - i morgon åker jag till New York.
 
Ska ägna en vecka åt att titta på fina hus, äta cupcakes, hänga med min fina syster - men kanske framförallt fundera över hur fan jag vill göra. Vad vill jag med mitt liv? Vad är nästa mål? Vad vill jag uppnå? Vad händer härnäst? Jag vet inte. Just nu vet jag faktiskt ingenting. 
- jag är främst så otroligt jävla ledsen över att det är över. så fruktansvärt jävla ledsen att jag igår grät tre gånger på tuben och gråtit sen jag fick mailet ungefär var tredje timme. tvivel slåss mot ångest över vilken känsla som ska ha störst plats i min lilla kropp. 
 
jag brukar inbilla mig att varje resa, oavsett vart jag ska eller hur långt jag ska åka, så brukar jag se det som en nystart. en chans för nytt blod, nya insikter och ett uppvaknande. - denna resa gör min inbillning verklig. 
 
 
jag hoppas att jag kommer komma på vad som blir nästa steg, eller att underbara och fantastiska saker bara trillar in i mitt liv, tack. och jag har ingen aning om vad som händer med bloggen. som vid alla händelser pendlar jag mellan känslorna - och det kanske är på tiden att jag avslutar denna sida? vi får se. 
- just nu vill jag bara att något jävligt fantastiskt ska ske. 
 
 
fram till dess, ta hand om er och så hörs vi. min mail framöver är alltså fragacar0@hotmail.com  
 
puss.
 
ps. har för första gången någonsin fejkat ett leende.
ps 2. tack för den här tiden bloggen, nu är jag redo för något nytt. ska bara sörja ett tag till, men vi kan säga 5e mars?

dagens pepp!

Publicerad 2013-02-19 12:10:00 i Sex osv.,

Inledde morgonen med att läsa kanske metros bästa artikel på väldigt länge  - Maia Hirasawa släpper nytt! Åh, peppen är oslagbar. Låten nedanför har jag lyssnat sönder i omgångar. Jag tröttnar aldrig på hennes röst, pianot och hur fantastisk denna poplåt är. Åh, jag minns hur jag ville leva som låten när den släpptes, men att jag var upptagen i ett dötrist monogamt förhållande då. Men det tog jag väl igen senare.
 
 
 
 
ps. ignorera den vidriga råttan i början. 

dagens pik.

Publicerad 2013-02-19 10:05:00 i plugg,

Jag har på senare tid insett hur lätt jag har att avfärda människor, klasskompisar och kurser. Lever det inte upp till mina förväntningar blir jag anti och gör det bara för poängens skull. Det är en ganska hård inställning och som påminner om en femårings resonemang. 
 
Men hur ska jag kunna ha respekt/pepp för en uppgift som bygger på gruppindelning - och jag blir utan grupp? Det är så ironiskt. Det finns få saker som gör mig mer irriterad än lärare/ansvariga som inte håller koll på schemat/litteratur/kursens hemsida - det sänker ribban för oss elever och kursen på ett kick. 
 
 
Uppgiften: diskutera RFSU´s fantastiska film Sex på kartan. Klicka här, ägna 28 min åt bra och vettig kunskap.  Filmens målgrupp är väl från sjunde klass och uppåt - men en och annan vuxen skulle nog behöva ta till sig av infon om hur könen fungerar, lustanatomi, slidkransen och annat vettigt. 
 

älskade Lena

Publicerad 2013-02-19 08:20:00 i feminism, genus osv.,

Hur många har sett femte avsnittet av Girls från säsong två? Avsnittet där Hannah träffar en äldre, snygg, läkare - som vill ligga med henne. Han har inget emot hennes kropp, han blir inte äcklad, utan han trivs med henne. 
 
- Staterna rasar. Män rasar. De tycker det är obegripligt och ett väldigt orealistiskt program. Jag tycker istället att många män är obegripliga och orealistiska... Här skrivs det väldigt intressant om just detta avsnitt. Återkommer senare med egna tankar, ska bara skriva en tenta först. 
 
 
 
 
ps. att hen är öppet för Obama får mig bara att älska henom snäppet mer. Om jag springer in i henne i staterna kommer jag berätta hur mycket jag älskar henom. Magiskt. 

I just wanna feel it all

Publicerad 2013-02-18 20:54:58 i min vardag,

Jag kan inte förstå hur jag kan känna igen mig så jävla mycket - och samtidigt dyrka Hannah i den mån jag gör?!

För vi är så jävla lika, ju mer jag ser av Girls, desto mer likheter finner jag. Detta är och förblir den bästa serien någonsin.

fluff och en famn, tack

Publicerad 2013-02-18 10:08:47 i min vardag,

Har sovit ca en kvart och lovar att aldrig mer att skjuta upp saker till sista natten. Varför gör en alltid så? Så sitter en där med gråten i halsen och hatar sig själv. Det är som upplagt för misstag, felstavningar och gråt. Det här är en såndär dag då en bara vill lyssna på disney, få lite klappar på kinden och somna i någons famn. Eller som Frans beskrev det, krypa in i en gigantisk semla och vila. 
 
Jag röstar förresten på att det är Frans som leder Melodifestivalen nästa år, det vore magiskt. Utöver det kan jag inte bidra mer än så, men lyssna på låten. puss
 

analyserar mig själv med hjälp av färdiga frågor.

Publicerad 2013-02-18 00:02:00 i Sex osv.,

Är du i ett förhållande? nej, inte min kopp te just nu.

 

Har du kysst någon idag? har inte hunnit.

 

När går gränsen vid otrohet? när hen känner att den hellre vill vara med någon annan än mig. gäller både fysiskt och psykiskt. men detta bygger ju på att vår relation är helt monogam utan stretchiga ramar, och det kan ju vara en smula problematiskt... men alltså, att hen attraheras, tänder på andra, tänker på andra när vi ligger och sånt - det kommer jag aldrig räkna som otrohet. men att jag "valts bort" helt och långvarigt, där går nog min gräns. 

 

Är du romantisk? jag vill säga att jag är så jääävla romantisk, när jag väl bryr mig. men bevisen är väl inte sådär asmånga. dock är jag en sucker för "små lappar", gulliga sms och kärleksbrev. är jag inne på någon så vill jag visa det, gärna för hela världen osv. 

 

Hur skulle du beskriva den perfekta pojkvännen? intelligent, rolig, politiskt intresserad (gärna åt röda/rosa/gröna hållet), kunna diskutera, ha en vass blick, förstå mig och kunna "känna av" mig, bra i sängen, tycka om att skeda. inte ha några husdjur så länge det inte är en mops. 

 

Hur skulle du beskriva dig själv som flickvän? intensiv. haha. gud, ja. fast jag är bra på att variera mig efter personen jag är med och det beror helt och hållet på hur vi klickat. men jag är bra på att inkludera en annan människa i mitt liv, på ca en kvart. 

 

Vad är viktigt i ett förhållande? att alla som är med i förhållandet vill? och att alla fortsätter ha ett eget liv fastän hen ingått i en relation. en måste fortsätta ha sina vänner, ha sin träning/keramik/yoga/studiecirkel om månen/vad som helst - fastän en inlett en relation. jag tror inte på att inkludera ens partner i exakt allt en gör. en måste kunna vara självständig fastän ens hjärta bankar för någon annan. annars så tror jag på öppenhet, kommunikation, humor och bra sex. 

 

Har du gråtit framför någon du tyckt om någon gång? svar ja. har insett mer och mer att jag är en ganska gråtig person. fast jag gråter lika lätt för att jag hatar livet som att jag kommer. och kan jag göra det ena så kan jag göra det andra framför den person jag tycker om. 

 

Har du lekt med någons känslor? har råkat hända, eller snarare att hen varit låååångt före mig i vårt "förhållande". en natt tillsammans behöver inte innebära en relation. med flit? kanske någon gång på krogen för att jag varit uttråkad. 

Hur många har du varit ihop med? fyra, tror jag att det blir allt som allt. fast kanske snarare tre? äsch.

 

Länge höll ditt längsta förhållande? allt som allt, tre år? inklusive "pauser" och "tid ifrån varandra". jag vet inte och bryr mig inte heller. 

 

Hur länge var ditt kortaste? några intensiva månader. typ två månader? kan ibland känns som sju år.

 

Vill du vara singel eller ha ett förhållande? just nu? hatar ordet singel, men det är väl den termen jag främst förlikar mig med. jag har inte tid för något "förhållande" just nu. eller jag har en idealbild av hur jag vill ha det, och det skulle jag kunna klämma in i mitt liv. men så vet jag också, att skulle jag trilla dit så rivs alla mina idealbilder och jag kastar mig in i en relation. så jag är väl lite blandad. 

 

Är du en bra pojk/flickvän? beror på hur hen är, men oftast så är jag det. dock är jag ett värdelöst ex om det tar slut på ett dåligt sätt.

 

Vem sov du senast bredvid (av det motsatta könet)? någon som är bra att skeda med. så jävla viktig och fin egenskap.

 

Hur gamla var dina föräldrar när de blev tillsammans? 30+-någonting sånt?

 

Skulle du kunna tatuera in din kärleks namn? spontant svar: ja. jag är alldeles för impulsiv för att min hjärna skulle kunna få det till ett nej. drar jag det ett varv längre är mitt svar nej. det räcker med att ett ex till mig har en symbol för "vår kärlek/tid" intatuerad på handleden. som gjordes efter en vecka...

 

Har du mest blivit dumpad eller dumpat? jag dumpar inte. gäller det "seriösa" relationer blir jag alltid dumpad. gäller det ons eller ragg så har jag dumpat, men det har bara resulterat i stalking/mordhot, så jag väntar hellre ut personer...

 

Hatar du ditt ex? nej, för hat bygger på kärlek, och något sådant har jag inte kvar för mina ex. dock tänker jag ibland på hur dom mår, ifall dom lever och om dom undrar hur jag mår osv. 

 

Har du velat bli tillsammans med ditt ex igen? direkt efteråt - svar ja! gud ja. nu? absolut inte. hänger hellre med en batterilös dildo resten av livet än går tillbaka till något av mina ex. i alla "seriösa" relationer har ju jag blivit dumpad med hjärtat i bitar, så absolut de första veckorna efteråt. men en läker ju ihop och går vidare. - skulle på min höjd kunna ta en kopp kaffe på stan. 

 

Har du kvar någonting från dina gamla förhållande? känslor, minnen och erfarenheter. materialla ting - två tröjor och en kudde. och kärleksbreven. fast dom har jag gömt någonstans i hemmet, så dom räknas knappt. använder både kudden och en av tröjorna regelbundet. 

 

När du vill ha någon, vad gör du? är det på krogen och jag vill åt ett ragg - så går jag fram, ger en blick eller säger något "lämpligt/dåligt kaxigt" och så brukar det lösa sig. gällande relationer är jag kass och alldeles för hollywoodskadad. 

 

Bästa raggningsrepliken? om jag kan föreställa mig hen naken och hen sagt något lagom intelligent behövs inte så mycket repliker. men något rött får gärna levereras. eller något riktigt töntigt. eller något citat av Håkan. eller om hen kan få mig att asgarva - jag är helt enkelt ganska mottaglig för mycket.

 

Hur skulle den perfekta dejten se ut? är allergisk mot bio/film - för antingen menar hen ligga och så gör en det, och menar hen inte ligga så är jag värdelös pga somnar alltid i filmer. dessutom är jag så himla enkel att hänga med - klickar vi så räcker lite bubbel och några bra ämnen att diskutera. kan lika gärna discohångla på ace som att gå några varv runt djurgården. finns klicket där så finns det. då spelar rödrutiga dukar, rosenblad och smöriga meningar ingen roll. - men gärna spontana händelser, hålla handen och mycket hångel. 

 

Vem är den viktigaste personen av motsatt kön i ditt liv? det har väl alltid varit min pappa? så nu är det en liten skara nära vänner med kuk (blir väl det motsatta könet för min del då.) dom som poppar upp spontant är bäst och har en fin plats i mitt liv. och min bror såklart!

 

Om mannen i ditt liv skulle du vara otrogen, vad skulle du göra då? spela denna och tända eld på hens bil! skoja. beror helt och hållet på hur länge vi varit ett par, vad som hände och med vem osv. dessutom tror jag inte riktigt att jag kommer ha någon specifik man i mitt liv, men jag förstår ju frågan. 

 

Vill du gifta dig? Varför/Varför inte? jag kan se mig själv i en fantastisk klänning, buketten och hur jag skär tårtan med sabel. och en gigantisk jävla fest för alla vänner/familj/släkt. eller så sker det under en blöt natt i paris och allt är sådär klyshigt jävla romantiskt med stjärnor på himlen och solsken i blick. - men jag skulle göra det tills livet skiljer oss åt. viktig skillnad på den vanliga klyschan. 

Vill du ha barn? ja, ungarna kommer heta Polly, Saga och Håkan. iaf Polly kommer födas fram. resten kanske blir mina mopsar? jag kan verkligen se mig själv som en del i en stjärnfamilj så absolut vill jag det.

 

Blir du lätt kär? gud nej. förälskad kan jag bli efter en kvart och det kan hålla i sig i allt från tre dagar till någon månad. men kär, nej. har hitills hänt två gånger.

 

Vad faller du för? någon som förstår mig, kan få mig att skratta när jag vill gråta, som gillar mitt häng och kan prata politik. och som kan förstå mina intressen. och som har mål med sitt liv och med sig själv. och som har en riktigt bra blick. 

 

Vad är det mest avtändande du vet? folk som tror lite för mycket om sig själva. att ha ett intresse är bra, och kunskap/utbildning är jättebra - men när hen bara pratar om sig själv som nästa påve och gustav vasa i ett, då dör jag inombords. eller folk som inte förstår sociala koder. eller folk som bara kan umgås efter 7 öl.

 

Hur viktigt är det att man har något gemensamt? det tror jag på, eller att det kan gynna lite i relationen iaf. sen kommer jag nog aldrig träffa någon som brinner för sexualpolitiska frågor, älskar både HP, chokladmousse till middag och håkan. men en kan ju inte få allt. - men jag tror också på att bidra med olika intressen, inspirera varandra och göra "varandras" saker ihop. 

 

Har du fått ditt hjärta krossat? ja. "lille vän" kan jag ibland tänka om köttklumpen där bakom vänstra bröst.

 

Hur raggar du? så himla olika, beror på allt från alkohol/plats/säsong/sällskap och humör. men jag uppskattar nog mer att bli raggad på? eller jag vet inte, det varierar mellan könen. töntigt men sant. 

 

Har du en “utseendetyp” hos killar? åh, fick svara på denna fråga för några veckor sen. tror jag sa "smala hipsters"?, så töntigt men ack så sant. gillar även tatueringar. men ingen är den andra lik och alla katter ser ju likadana ut i mörkret. 

 

Vem var din första kärlek? min ledare på solflickorna, jisses vad jag tyckte om henom! annars var det väl någon på scouterna? kär-kär var inte förrän tvåan på gymnasiet. 

 

Vad tycker du om att ligga på första dejten? ba kötta. spelar ingen roll om det gått 45min, tre veckor eller fyra månader. ligg när det känns bra. 

 

Vad tycker du om one night stands? samma som ovan, vill en så vill en och då spelar klockan ingen roll. 

 

Är kärlek allt i livet? ja. jag tror verkligen på det. 

avslutning

Publicerad 2013-02-16 17:03:30 i min vardag,

Igår hade vi sista dagen på utbildningen - nu är det tänkt att vi ska ha tillräckligt med kött på benen för att hålla våra egna pass. Har jag tur kommer jag ut redan den 4/3!

Men som jag kommer att sakna vår grupp. Har redan bestämt att jag ska baka Fitt-cupcakes till första återträffen.

min <3-dag!

Publicerad 2013-02-15 08:01:25 i party-larty,

Låter bilderna tala för sig själva, sammanfattningsvis var det nog mitt bästa firande av denna kärleksdag. 
 

#<3-dag-tips!

Publicerad 2013-02-14 18:46:00 i Sex osv.,

Hångla. Varje gång någon säger att den inte längre hånglar med sin partner blir jag ledsen. Hur kan en någonsin vilja sluta med något så härligt, fantastiskt och upphetsande som att hångla? Helt obegripligt. Det krävs inga extra grejer - utan det är bara att börja! 
 
Det kan ta allt från fem minuter till fem timmar och går att variera på tusen olika sätt. Och alla kan hångla! Visserligen bättre eller sämre, men det är något som alla kan. Gör det med en kompis, med ett ragg, med en främling, med din partner. Boka in några timmar och bara hångla. 
 

#<3-dag-tips!

Publicerad 2013-02-14 17:33:00 i Sex osv.,

Jag tror på sexleksaker, har alltid gjort och kommer alltid att göra. När folk är negativa till SATC kan jag alltid lyfta avsnittet där de presenterar The Rabbit. Efter det avsnittet hände något och sexleksaker blev snäppet mer accepterade i samhället. Kvinnans sexualitet fick lite mer utrymme och orgasmen fick ett rum i det offentliga. 
 
Och jag tror på användning av sexleksaker tillsammans. Det är smidigt, hett och kan för många vara ett bra kompliment. Oavsett om en legat en, sjutton eller hundra gånger tillsammans - en sexleksak kan förändra och förbättra så mycket. 
 
För många kan rätt leksak vara just det som behövs för att utveckla sin möjlighet till njutning, för att få ännu bättre orgasmer och trivas mer i sin sexualitet. Det finns så mycket inom denna bransch som borde uppmärksammas mer. Bara en så enkel sak som att titta på sexleksaker tillsammans kan tända något inom en och få ens ögon att öppnas lite mer. Klicka här för inspiration och för att göra era bästa köp, det är som en godisbutik på nätet! Jag trodde att jag hade sett mycket, men det finns verkligen A-L-L-T! 
 
 
 
 
(diskussionen om att vara avundsjuk på en sexleksak kan vi ta en annan dag.)

köp din biljett!

Publicerad 2013-02-14 13:48:00 i feminism, genus osv.,

Förra länken fungerade inte riktigt, så här kommer rätt info. In och köp varsin biljett - innan dom tar slut! 
 
Det kommer bli en magisk, legendarisk och överpeppad afton. Jag får nästan lite svårt att andas när jag tänker på hur bra kvällen kommer bli.
 
Kärlek, pepp, fina tal, fantastiska människor och en drös av mina absoluta favoritförebilder kommer vara under samma tak. Det kan inte bli bättre? 
 
Vi ses där, puss!
 
 
 

att rangordna sina relationer

Publicerad 2013-02-14 12:26:00 i kärlek,

"Jag som inte har någon pojkvän får väl ta och hänga med vänner..."
"Och då jag råkar vara singel i år igen blir det väl till att hänga med bästisen. Det är ju också jättemysigt!"
 
Jag har något emot det där med att rangordna sina relationer efter en trappstege till sitt hjärta. Något som visserligen ofta blir problematiskt när jag befinner mig i en relation eftersom jag har ett stort umgänge som alla har en stor plats i mitt hjärta. 
- fast jag vill aldrig bli en sådan som klassar vänner som andra plats-innehåll. 
 
 
Ja ja, alla hjärtans dag är så jävla lycklig dag och massviss med människor lägger ut hundratals kronor på röda rosor, spetsunderkläder och färdiggjorda chokladaskar ---> och dom som råkar vara singlar "nöjer" sig med att hänga med vänner...
 
Det är något skevt i den rangordningen. Jag förstår inte behovet av att sätta en viss person på en piedestal, och resten av ens krets i andra, tredje hand? Eller är det just det som kärlek är? Att ha någon att dela första platsen med? 
 
Det finns något konstgjort och plastigt över detta sätt att se på människorna i sin omgivning, vilket visserligen matchar all konsumtionshets kring just denna högtid. 
 
Visst kan jag förstå värdet i att en gör vissa saker med en människa och tycker om på olika vis - det köper jag utan problem. Men att den ena relationen skulle vara bättre än den andra - det är där det krockar för mig. Kärlek, vänskap, fina känslor - allt är ju fantastiska upplevelser som vi borde ta till vara på, njuta av och inte stoppa in i olika fack. 
 
 
ps. när jag läser igenom min egen text känner jag mig väldigt relationsanarkistisk. Intressant. 

sprid kärlek för fan

Publicerad 2013-02-14 07:55:32 i Sex osv., kärlek,

 
Alla hjärtans dag, lika älskad som hatad är denna dag. Jag ser den dels som en kommersiell materialistisk dag - men också en liten påminnelse om att vi är här för att bry oss om varandra, njuta och ha det fint. 
 
Skicka ett sms till någon du tycker om, ragga på hen du spanat in ett tag, hångla!, skratta högt och länge, slå rekord i orgasmer - med eller utan sällskap är enligt eget val, ba kör. Ligg - har du partner så kanske det är givet? Om inte, ragga upp någon ny och utveckla dina förmågor och kunskaper.
 
Det borde finnas njutningens dag, där alla bara njöt, låg, skrattade och hade det himla fint. Fram tills att den dagen lanseras får vi väl baka in det idag under alla <3´s dag? 
 
 
 
 
ps. det är så himla mycket som är kul med denna bild, men det är också den enda bild där jag format händerna som ett hjärta. Så håll till godo. 

anonym nätkärlek

Publicerad 2013-02-13 18:54:13 i kärlek,

Igår grät jag fyra gånger, f-y-r-a. Det är så många gånger. En gång av depp och de andra tre av pepp, typ. För att redovisa två utav tillfällena som gick ihop.
1) storbölade och verkligen fulbölade över att jag hatade och kände mig sviken av svt. Funderade på att byta karriär helt och bli kock.
2) går in på min gamla gamla mail och finner mitt första mail från anonym nätkärlek ---> och fortsätter böla fast av glädje och stolthet. Såg ungefär ut som på bilden nedan: lite lätt hysterisk, fånflinande och sådär hög röst att Ernst brukar lägga på om jag råkat ringa henne (vilket jag iofs alltid gör när jag mår så!) 
 
 
Kan ni inte alla som sitter på lite kärlek, glädje och pepp ba skicka iväg ett gäng anonyma mail? Världen blir så jävla mycket bättre när en berättar om sina fina känslor för andra människor. Jag har själv kickat iväg en drös. Alla borde överlag bli bättre på att sprida kärlek och positiv stämning i sin omgivning. Vi vill alla bli dyrkade av en hemlig beundrare lite då och då. 

möte med en idol

Publicerad 2013-02-13 12:36:00 i böcker, feminism, genus osv.,

Igår hade vi föreläsning om ömsesidighet och sexuella trakasserier. Världens bästa Sandra Dahlén var och föreläste om sexuella trakasserier - det är även hon som skrivit en av mina absoluta favoritböcker: Hetero! 
 
Den är skriven på ett enkelt och pedagogiskt sätt om hur det kommer sig att heterosexualitet är den sexuella läggning som hela världen ska vilja leva som. Varför det ses som det "naturliga" och "mest rätta". Historisk fakta blandas med nutida historier. 
- den går att läsa som tonåring, men även vuxna som inte riktigt fattat galoppen när det gäller könsroller, heteronormen, genus, queert tänkande osv skulle må bra av att läsa den. Dvs typ alla. 
 
Det bästa av allt är nog språket - mycket av litteraturen som rör genus osv. kan för många ses som tråkig, svår och full med akademiska termer. Och visst används en viss sorts språk, men det är något mer med just denna bok. Jag har haft den på två olika kurser inom sexologi, och det är så fascinerande att diskutera begreppet hetero. 
 
Såg att Hallongrottans webshop fortfarande har den inne. Hurra! 
 

bästa tipset inför alla hjärtans dag!

Publicerad 2013-02-13 09:28:21 i Sex osv.,

 
Det har öppnat en ny sexshop på nätet, som är helt fantastisk. Var alldeles för länge sen jag blev såhär pepp över en nätshop! Och de kickar igång med världens bästa erbjudande. Klicka här och läs mer om den peppigaste och sexigaste kampanjen på länge! 
 
Det är inte ofta jag blir pepp över en sida som vill sälja saker - men detta är så mycket mer. In och kika med er och så pratar vi mer sen. 

lite olika lyckliga

Publicerad 2013-02-12 08:25:54 i min vardag,

Läste om ett nytt program som ska handla om sex, där jag blivit tillfrågad om att delta. Fast nu blev det inte så.

Ska vara bitter i en kvart till. Resten av dagen ska ägnas åt att mysa med Nixon, lyssna på p3-dokumentärer och ikväll väntar häng med fina rfsu-gänget.

den mest kända queerfamiljen?

Publicerad 2013-02-12 06:47:20 i feminism, genus osv.,

Strax efter att jag postat senaste inlägget började vi om på serien Vänner, och där medverkar ju kanske den mest kända queerfamiljen. Inom populärkultur iaf. 
 
Ross, hans ex Susan och hennes nya tjej - och Susan är gravid med Ross barn. Att jag inte tänkt på det förut. Det är ju ett lysande exempel på hur en queer familj kan se ut. Och hur det bakas in i en av världens mest kända serier. Det är så att en blir rörd. 
 

queera barnfamiljer!

Publicerad 2013-02-11 20:56:21 i feminism, genus osv.,

Hittade denna text idag och har saxat det direkt därifrån. Låter det intressant eller något som skulle passa dig eller någon du känner - maila! Önskar själv att jag hade en queerfamilj så att jag kunde vara med och bidra med ett alster eller två. 
 
 
Queerfamiljer – barnfamiljer bortom tvåsamhet och homonormer
En antologi om normbrytande familjebildning

Det finns väldigt få böcker som skildrar barnfamiljer bortom heteronormen, och ännu färre som inkluderar och inspirerar barnfamiljer med fler än två föräldrar, föräldrar som är transidentifierade, stjärnfamiljer eller familjer som på annat sätt skiljer sig från den hetero- eller homosexuella kärnfamiljen.

Vi vill skapa en sådan bok, och vi letar efter personer som vill dela sin berättelse i en antologi om föräldraskap. Tanken är att texterna ska berätta om hur olika barnfamiljer kan se ut och hur de kan bildas, men också hur icke-normativa familjer efter att barnet/barnen har kommit hanterar sin omgivning och sin vardag i en heteronormativ värld.

Vi letar alltså efter er som har skaffat barn och är del i en familj där det exempelvis finns fler än två vuxna eller familjer där en eller flera vuxna är transidentifierade. Har ni som skaffat barn tillsammans inte en kärleksrelation, eller om ni på annat sätt bryter mot den hetero- och homosexuella kärnfamiljsnormen är vi också intresserade av att få kontakt med er. Andra exempel på barnfamiljer vi letar efter är där barnet har kommit till på annat sätt än genom samlag, IVF eller insemination, exempelvis genom surrogatmödraskap eller embryodonation.

Skribenter till antologin kommer att utses under 2013. Mejla oss om du är intresserad av att delta i antologin. Berätta gärna om boken för andra som kan vara intresserade!

queerfamilj@gmail.com 

Varma hälsningar redaktörerna
Carolina Orre
Mina Gäredal
Zafire Vrba
 

ÅRETS FEST!

Publicerad 2013-02-11 20:19:21 i feminism, genus osv.,

 
Jag har nog aldrig varit så peppad inför en fest förut? Jag tänker satsa på lika delar bubbel/inderal. Så mycket fantastiska människor på en och samma plats!! För att fira releasen av en av de bästa böcker som någonsin skrivits! Det finns ingen hejd på min pepp! (missbrukar utropstecken!)
 
Entré - 50 kr!
Entré + bok - 150!
 
Ni fattar ju själva att detta kommer vara vårens händelse? PEPP!

dagens agenda

Publicerad 2013-02-11 14:14:12 i min vardag,

I väntan på att någon mirakulöst ger tillbaka mitt pennskrin överanvänder jag anteckningsappen.

Förutom en deadline, fjärde avsnittet av Girls och firande av Kombo (och min senaste gx!) ska jag även tipsa er om två kommande fester. Det kommer bli två magiska kvällar framöver.

klamydiabrevet

Publicerad 2013-02-10 19:04:00 i Sex osv.,

X - Okej Caro. Hur fan gjorde du det?
C - Gjorde vad? Vad är jag nu skyldig till?
X - Jag sitter här med ett klamydia-brev i handen... 
C - Vad bra! Gå och testa dig! 
X - Nej. Men asså. Hur gjorde du det?
C - Gjort vad?
X - Fått ungdomsmottagningen att skicka det till mig? 
C - Det kan inte vara så att du knullat utan kondom, personen gick och testade sig, hade klamydia, handlade enligt lagen och tadaa - du har nu fått hem ett brev!
X - Oj, så tänkte jag inte ens... Jag tog för givet att det var du som ville jävlas. Eller typ kände någon där. 
C - Nog för att jag älskar ums, men även jag har gränser. Ska jag följa med dig när du testar dig? Inte in. Men dit, utanför. 
 
 
Och jag vet inte ens varför den här historien har fastnat bland mina minnen? Jag minns bara hur hen inte ens kunde förställa sig som en som hade en könssjukdom, och att det var troligare att jag fått en "kollega" att skicka ett fejkat klamydiabrev, än att någon hen legat med faktiskt bar på en könis. 
 
Att få hem denna typ av brev kanske inte är det roligaste som kan ske en död tisdag. Men jag älskar systemet och vill se det som en form av omtanke. Fast allra helst vill jag ju att folk använder kondom när det behövs. 
 
 
ps. historien har ca 4 år på nacken. idag hade jag inte uttryckt mig exakt sådär. 

vildmarken skapades för män

Publicerad 2013-02-08 12:44:30 i feminism, genus osv.,

 
 
Detta är min gåva till er denna fantastiska fredag. Klicka på play och jag lovar att du kommer bli en bättre människa. 
 
För att sammanfatta lite snabbt: det är ett företag i staterna som tar ut en sjukt stor summa pengar, låter ett gäng män vara män - i vildmarken. De får åka motorcykel, hänga, umgås, laga mat tillsammans, samarbeta - och vara män. De får uppleva sitt livs äventyr under 82 timmar. De får inte ens ha sina mobiler på, för de ska vara närvarande - med varandra. Det är magiskt. 
 
hen som pratar är magisk, soundtracket är magiskt, deras resa är magisk. 
 
 
 
jag vill också vara man och åka på ett äventyr, connecta med andra män och ba "göra saker som känns rätt", berätta bra historier och röka cigarr. Och kanske främst - känna den där känslan av samhörighet i maskuliniteten, när samhället är så hårt mot just män, att få känna den där känslan av att inte vara ensam, utan att vara del av ett "team". Dela "stories of manhood." Magiskt.

åh!

Publicerad 2013-02-08 11:40:03 i kärlek,

 
Det finns så mycket jag tycker om med den här bilden. Och så många jag tycker om. Det är några ur min kurs för att bli skolinformatör för RFSU. Igår var femte gången vi sågs? Så då är det tre gånger kvar, och jag vet redan nu att jag fått vänner jag kommer ha kvar länge. 
- igår drack vi öl, bestämde vilka tre vi skulle ta med till en öde och gjorde topp tre över egenskaper en drömpartner ska ha. Bland annat. Och jag har en lista i mobilen med suspekta ord...
 
Jag kan bli lite gråtmild och rörd när jag tänker på hur mycket jag gillar gänget. Jag kan komma från en kass dag i skolan, sönderstressad och körd - fem min senare känns allt bättre och jag är omgiven av kloka, fina människor som får mig att skratta. 
 
och jag älskar fenomenet att mer el mindre vuxna människor får hänga tillsammans, utbilda sig i något de brinner för och knyta kontakter. Det finns något jävligt fint i det. tack.

hatet, en bok om antifeminism.

Publicerad 2013-02-07 12:04:00 i feminism, genus osv.,

Hurra! Äntligen äntligen går det att förbeställa Hatet. En bok om antifeminism av Maria Sveland. För ynka 175 kr kan ni klicka hem årets viktigaste bok. Här kan ni läsa mer om boken och köpa ett eget ex. 
 
Jag är sedan flera år tillbaka ett stort fan av Maria Sveland, har öst ur mig ungefär hälften av min kärlek för henne en sen natt i Göteborg nu i sept - och jag har fått kika på boken. Jävlar.
 
Ni vet när en fastnar i en bok och bokstavligen kryper under huden på en -  och en förstår att varje ord som står skrivet är sant. Det är inte påhittat och det finns ingen övermakt som kommer se till att alla lever lyckliga i sina dagar...
 
Detta är ett dokument av vår samtid, av samhället vi lever i och de strukturer vi alla är med och skapar. Och hur mäns hat mot kvinnor blir allt starkare och får en mer accepterad plats ibland oss. 
 

Ur flera olika synvinklar tar Maria Sveland upp hur mäns hat mot kvinnor tar uttryck i vårt samhälle, hur det skapar rädsla hos individer och lämnar avtryck i människor liv. Förhindrar människor att leva sina liv, begränsar individer och hur patriarkatets makt styr. 
- boken inleds med brevet som hon läste upp i Uppdrag gransknings program Mäns näthat mot kvinnor
 
Jag önskar och hoppas att så många som möjligt läser denna bok. För det är ett ämne vi aldrig någonsin får sluta prata om - utan ständigt kämpa mot. 
 

dags för observation!

Publicerad 2013-02-07 06:30:45 i min vardag,

Hur mår ni efter igår? Jag var till slut tvungen att göra av med all ilska och energi - så jag fick Fredrik att möblera om mitt rum. Han började prata om feng shui och sen var det kört. Han tänkte och jag flyttade på miljarder grejer... 
 
Gårdagens UG är något som kommer hänga kvar länge, och det är bra. Vi måste prata mer om mäns näthat mot kvinnor. Och även saker som är positiva kring sex! För jag har så himla lätt att snöa in på negativa saker kring sex, genus och feminism - men ska vi köra bara bra grejer nästa vecka? Ja!
 
Kickar igång lite redan nu - det är dags för min observation. Jag ska få vara med på två skolinformatörspass för RFSU och se hur det kan gå till. Om några veckor är det min tur att kickas ur boet. Pepp!
 

vi måste höja våra röster

Publicerad 2013-02-06 23:51:53 i feminism, genus osv.,

Kvällens avsnitt av Uppdrag granskning var lika tungt som viktigt. Satt med magont under hela timmen, och när programmet var slut kände jag en blandning av vara totalt slut och förbannad. Det är väl klart att jag vet att mäns hat mot kvinnor existerar - men att det var så starkt och så utbrett? Och att polisen knappt lyfter ett finger? 
- det var nog det jag reagerade mest på( och hur sjukt är inte det?!). För jag vill så jävla gärna lita på polisen. Och tro det bästa om dom. Men det är svårt. 
 
Jag fick i uppgift att sätta på den peppigaste låten jag kan när programmet var slut - och valde denna. Jag har vuxit upp med den och kunde texten utantill redan som barn. Vet ej vad det är för video... Men lyssna på texten.
 

kön och brott

Publicerad 2013-02-06 13:48:29 i feminism, genus osv.,

Har en föreläsning om tema "kön och brott i morgon", så jävla spännande.

Detta är ur en av texterna. För er genusmedvetna är detta gammal info. För er andra: kicka igång genustänket!

det finns alltid dom som har det värre.

Publicerad 2013-02-06 07:50:00 i feminism, genus osv.,

Jag vet inte hur många av mina vänner som spridit filmen som visas under - men det är bra. Ämnet syns, folk diskuterar, är arga, ledsna, förbannade och fenomenet FINNS i folks medvetande. Jättebra. 
 
 
Men - som alltid finns det dom som vill komma med andra åsikter och propsa på något helt annat. Dessa två är de vanligaste jag har sett hitills, och som alltid kommer upp när mäns hat/våld mot kvinnor kommer upp:
 
1) men asså, tjejer slår ju också tjejer. Det är inte bara män som gör det. Och det där som hände i Göteborg då! (då syftar hen på instragram-upploppet där den skyldige misstänks vara en ung tjej.) - ja absolut, tjejer pucklar på tjejer och det händer att kvinnor slår kvinnor. Men, det är inte lika systematiskt och utstuderat som mäns våld mot kvinnor. Mäns våld mot kvinnor finns i alla strukturer och på alla nivåer. Det som kommer tas upp i programmet är det allra grövsta, när det rör sig om hot om mord, hot om grov misshandel, hot om våldtäkt, nedsättande ord, sexuella anspelningar och ett raljerande över kvinnor som grupp. 
 
2) men tänk på männen! Män blir också utsatta för hot och våld! - svar ja. Det är farligt att vara man. Män dödar/misshandlar män i stor utsträckning. Absolut. Fast, återigen så är det inte på samma nivå som vid mäns våld mot kvinnor. När män misshandlar/dödar andra män kan det röra sig om allt från svartsjukedrama, fel lag i fotbollen förlorade eller för att upprätthålla bilden av att vara "manlig"... I filmen har alla kvinnor blivit hotade/kränkta för att de är just kvinnor. De har inte blivit hotade för att de är journalister, tar för mycket plats i media eller någon annan anledning - UTAN ENBART FÖR ATT DE ÄR KVINNOR. 
 
 
Jag vill absolut inte föringa män som blir slagna, för det sker också. Men det är väl första gången på väldigt länge som en grundlig undersökning gjorts kring just mäns hat mot kvinnor - kan vi låta det vara så och på riktigt lyfta frågan? De andra frågorna förtjänar absolut plats i media, för det är också två samhällsproblem. Men ikväll handlar det om mäns hat mot kvinnor som ska få synas, diskuteras och förhoppningsvis leder detta till en lägre tolerans i samhället. 

intelligens som en golfboll

Publicerad 2013-02-05 19:58:04 i Sex osv.,

Vet ni en sak, jag vill absolut inte vara en människa som ångrar saker jag gjort under mina dagar, och jag vill absolut inte ångra några ligg. Oavsett hur kassa eller tråkiga dom varit, så vill jag att det ska finnas kvar i det förgångna och tillhöra högen av erfarenheter. 
 
Liksom, gjort är gjort och alltid har det väl gett något?- är min melodi. (jag har inga kriminella erfarenheter i registret bland liggen och kan därmed ta det med en klackspark, men ni fattar att det är annorlunda om det hade hänt sånt.)
 
Men - det är så förbannat jävla tråkigt att inse sisådär några månader till några år efter att personen i fråga är lika intelligent som en golfboll. Speciellt om det inte varit en engångsförteelse i dimman, utan faktiskt skett upprepade gånger.
 
Det känns bara så futtigt? Speciellt eftersom jag kickat upp personen bland de mest intelligenta i min krets. Det har ändrats, ganska drastiskt faktiskt. För jag har så jävla svårt för människor som medvetet väljer att klanka ner på andra -  exempelvis unga, begåvade kvinnor som kommit långt i karriären. 
- speciellt när jag är nära vän med personen! 
 
Det är sådana människor som måste kamma till sig, rikta in sig på sina egna mål och sluta sprida hat för att en kanske är avundsjuk på personen? Eller arg för att hen har en bättre position än en själv - och faktiskt är både yngre och kvinna!
Jag kan inte upprätthålla någon form av respekt för denna sorts människor, det bara skrumpnar inom mig.  
 

män som hatar kvinnor

Publicerad 2013-02-05 16:35:59 i feminism, genus osv.,

 
När Fridah berättade om att hon skulle delta i detta program blev jag som vän glad och så jävla stolt över att hon ställt upp och vågar prata om detta. Nu på onsdag visas programmet på SVT, Uppdrag Granskning 20.00. 
 
Det där glada och peppade jag kände då, dog i samma ögonblick som jag fick se trailern ovan. Nu är magen istället fylld med ångest, oro och ilska. Hur kan en människa hata en annan människa så pass mycket att en sätter sig ner och skriver ner saker som nämns i filmen? Hur skapas det där gigantiska och vidriga hatet mot kvinnor som grupp i en kropp? Räcker det med att det är en kvinna?
 
 
Se klippet, se programmet - kampen är långt ifrån över.

samtycke?

Publicerad 2013-02-05 11:58:13 i feminism, genus osv.,

Jag har så svårt att förstå varför det ska vara så krångligt att lägga till en rad om att det krävs samtycke? Är en vuxen nog att ha sex, då är en vuxen nog att förstå innebörden i samtycke.
- finns ett bra radioklipp om detta, lägger upp det sen.

hej peter ericsson,

Publicerad 2013-02-04 22:15:00 i feminism, genus osv.,

Jag har läst din kommentar ungefär tio gånger idag och jag återkommer med ett inlägg i morgon. Jag kan kanske förstå vad det är för svar du är ute efter och jag ska svara så utförligt jag kan. Men ikväll ska jag lyssna på Den fastspända flickan del två, och hinner inte. 
 
Dock är jag inte kriminolog (än) utan kommer svara med de kunskaper jag har inom genus, feminism och allmänt vett. 
 
Fram till dess, spana in denna bild. Fotade den på en av SU´s toaletter idag. Passande va? 
 

GRATTIS!

Publicerad 2013-02-04 21:10:53 i kärlek,

Av en ren slump sprang jag in i fina Aleks för några veckor sen och jag fick redan då veta vad som var på g - och idag hände det. Aleks och Johanna är nu förlovade!! Mitt lilla hjärta svämmar över av lycka. Det finns få saker som gör mig så lycklig som när mina nära är lyckligt kära. 
 
 
ps. jag har tänkt lite på det där med förlovning, och för egen del skulle jag nog kunna göra det för en helg. Dricka bubbel, hångla och fnissigt bära en ring på fingret under en helg i Paris. Leka lycklig tvåsamhet för några dagar och bara njuta av livet till fullo. För en längre tid är nog inte aktuellt i dagsläget. 

jag kan nå vart jag vill

Publicerad 2013-02-03 20:31:37 i Sex osv.,

Ibland när jag får framtids/ålders/utbildnings/whatever-ångest när det känns som att ALLA andra har hunnit med att få både en kandidat/master, sett thailand, kina och ryssland, lycklig i ett förhållande som varit i hundra år och vet hur livet ska se ut för de kommande fem-tio åren - då brukar jag titta på vad jag själv gjort:
 
"akademiska meriter"
Sexologi - barn och ungdomars sexualitet 7,5 hp
Sexologi - vuxnas sexualitet 7,5 hp
HIV - med individen fokus ur ett globalt perspektiv 7,5 hp
Genus, litteratur och medier 7,5 hp
Sexualitet, kropp och estetik 7,5 hp
Samkönat begär i historia och kultur 7,5 hp
Sexualitet och etnicitet 7,5 hp
Introduktion i genusstudier - vetenskapskritiska perspektiv 15 hp
Män och maskuliniteter 7,5 hp
Hjärnans biokemi 7,5 hp
Unga, sex och internet 7,5 hp
Genus, socialisering och ungdomars sexualitet 7,5 hp
Sex för Guds skull 7,5 hp
 
våren 2013:
- Sex och samlevnad ur ett hälsofrämjande perspektiv 7,5 hp
- Sexologi och samlevnad I 30 hp (läste 15 hösten 12)
- Design, genus och estetik 7,5 hp
- Sexualitens kulturhistoria 7,5 hp
 
"icke-akademiska meriter"
- Veckorevyns sexexpert
- feministisk skribent för <3-spalten på feminetik.se
- samordnare och informatör för Colour of Love
- workshopledare i normkritik och säkrare sex
- skolinformatör för RFSL (och i feb även för RFSU)
- spelledare för säkare sex-spelen Velvet och Stop, Talk, Listen
- föreläsare
- researcher för några böcker om kvinnors sexuella äventyr och fantasier
 
 
Och så inser jag återigen att mitt sätt att utbilda mig inte varit så pjåkigt iaf. Jag är fan bra. Dessutom älskar jag att jag kan bygga min egen utbildning och inte följa någon färdig mall, inte för att det är bättre el sämre - utan för att det passar just mig. 
 

hur får en unga att inse allvaret med rökning?

Publicerad 2013-02-03 14:40:00 i åsikter,

Precis kommit hem från ett lyckat mingel som Skugge & Co styrt upp tillsammans med A Non Smoking Generation, och precis som förra gången väcker det så mycket tankar. 
 
Studier visar att det är främst unga tjejer som börjar röka, och tobaksbolagen jobbar stenhårt för att kicka igång ett nikotinberoende hos denna målgrupp så tidigt som möjligt. Och de lyckas. 
- och frågan är hur en ska göra för att få unga tjejer att inte börja röka. Vilka knappar ska en trycka på och vart ska fokuset ligga på. 
 
Dom tog upp att många av deras kampanjer riktar sig till att förklara hur rökning påverkar ens utseende. För att en fjortonåring bryr sig inte direkt om att den kan få lungcancer som 70 år gammal. Men att fokus då ligger på att hyn, håret, tänderna och kroppens utseende försämras. 
 
Och ja, det är givetvis sant - men finns det inte mer än så? Bryr sig inte unga om att organen pajar? Att konditionen blir sämre och att insidan ruttnar av alla gifter? Är det saker som rör ens vackra yta som går hem som argument mot tobak? Det känns bara som att det borde finnas fler sätt - lyfta hälsoaspekten mer och lägga vikten vid att kroppens inre påverkas. Och inte bara jobba med ytan. 
 
Unga tjejer är så jävla mycket mer än sitt utseende, men samhället vill så gärna propsa på att ytan kommer i första hand. Och det gör mig lika förbannad som sorgsen! Det måste finnas andra argument än en krackelerad yta för att få unga tjejer att skippa rökning och snus. 
 
Jag vet inte hur en ska få unga tjejer att fatta att en cigg sprider allt som går att läsa på bilden nedan, eller hur farligt det är för hälsan - men det är absolut något jag vill vara med och ändra. 
 
 

då undrar ni som mest

Publicerad 2013-02-03 12:23:00 i Veckorevyn,

En vacker dag skulle jag vilja ha statistik på när flest frågor trillar in till sex-spalten i Veckorevyn. Det vore intressanta att veta om det finns någon tanke med just vissa klockslag, dagar eller så. Det jag kan se mönster i nu är att frågorna kommer antingen fredag/lördag eftermiddag-kväll eller mitt i natten om vardagarna. 
- frågor som rör skolarbeten och intervjuer kommer främst på måndag-tisdag förmiddag. 
 
Jag kan bara spekulera, men de där frågorna mitt i natten om vardagarna, borde gå att knyta samman med att en ligger och tänker på personen, kanske onanerar, kanske gråter. Och tankarna bara snurrar runt och går inte att hindra. För är det inte om natten som alla tankar kommer fram, det är väl då en har tiden till att fundera över sitt liv och hur en egentligen vill ha det? När stressen från skolan/plugget släppt och tanken är att en ska få vila - BANG - då kommer alla tusen tankar om det som sker i livet, vad en är nöjd med, vad en vill förändra och hur en ska våga ta steget. 
 
Fredag/lördag-kvälls-frågorna kanske går till på samma vis? Kanske ibland med hjälp av alkohol, vad vet jag. Förutom att alkoholen kan ha den där inverkan på oss som gör att vi får för oss att vi är modigare än vi tror - och så vågar en säga, tänka, tycka och fråga allt det där en aldrig gör annars. 
 
Oavsett vilken tid på dygnet ni skickar, så är det fantastiskt. Jag har världens bästa jobb! Ni skickar era frågor, funderingar osv till sex@veckorevyn.com  
 
 

indestructible

Publicerad 2013-02-02 17:51:00 i Sex osv.,

Är inne i en krim-bubbla och plöjer artikel efter artikel. Samtidigt som jag reflekterar gårdagens häng med RFSU, semi med gänget i Kalmar och andra sexologi-tankar. Så under tiden jag plugga krim skriver jag ner massa saker som rör sexologi osv. i ett anteckningsblock, som jag vill skriva om och diskutera senare. Ungefär detta:
 
 • saker vi borde prata om när vi pratar om sex
 • jag behöver se nakna kroppar!
 • mansnormen och Hank Moody
 • att leva under smittskyddslagen
 • att onanera
 • fördelar och nackdelar med smittskyddslagen
 • alla onanerar
 • avsaknaden av rätt ord
 • att vara bekväm med sig själv
 • den ena orgasmen är inte mer värd än någon annan orgasm
 • att utveckla sina tekniker
 • att ha sex med sig själv samtidigt som en har sex med andra
 • att våga avbryta
 • att ett nej inte behöver betyda nej till personen utan just nu, eller just den praktiken
 • hopp finnes!
 • titeln sexolog
 • att våga käfta
 • att våga mer (och sen står det ett ord jag inte kan tyda själv... kommer nog på det sen.)
Avslutningsvis, en av de bästa låtar som någonsin gjorts. Med tillhörande lika sexig som vacker video. 
 

typ som hiv,

Publicerad 2013-02-01 18:15:00 i Sex osv.,

Vi pratade om hiv idag. Gick igenom hur Noaks Ark arbete kickade igång direkt när hiv kom till Sverige och hur deras arbete utvecklats under åren. Statistik, smittovägar, global syn på medicin, stigma och tillgång till rätt vård. Rädslan över att testa sig, kontra ungdomsmottagningar som skyller på att det är en kostnadsfråga, fastän de inte kostar själva mottagningen en krona att utföra testen. En hivpositiv kom och berättade om sin historia. Mäktigt och viktigt att höra denna typ av historia.
 
Och precis som när jag gick min första kurs om hiv, så satt jag under hela passet med en stor klump i magen. För jag känner igen mig så väl. Jag vet hur svårt det är att säga till någon innan en ska ligga att "jo du förresten så har jag en sjukdom du måste känna till...", eller att behöva ta medicin varje dag och vara rädd för biverkningar. Ångesten över att behöva ta mediciner som kostar samhället flera hundra tusen kronor, eller en så enkel sak som att hämta ut medicinerna och möta kassörskans dömande och misstänkta blick. Läkarna som synade mig och kommenterade min ålder och kön som motsatta faktorer till den sjukdom som rann genom mina ådror. Skräcken över att varje gång jag hade mens så kände jag mig som en levande sjukdomsbomb. Eller en så enkel sak som att jag inte längre kunde dricka alkohol. Jag kunde inte festa på samma vis och jag hatade "ungdomslivet". Och ilskan jag kände mot mig själv för att jag fick folk i min närhet att vara orolig. Jag hatade mig själv för att jag visste att mina föräldrar, syskon och vänner kände oro. Att jag skapade en ångest hos dom gjorde att jag låg vaken om nätterna och hatade mig själv. Hur jag levde på söderte och snickers, för att jag inte orkade annat. 
 
Men jag minns också hur mina vänner satt med mig första gången jag skulle ta första dosen och inväntade biverkningarna. Eller hur pappa undrade varför medicinbrickorna gick att ta loss per dag, för jag sov väl inte över hos någon om vardagarna? Eller hur han "erkände" att han hade ångest, och hur jag kände mig älskad och samtidigt hatet från mig själv över att jag kunde väcka denna känsla hos honom. 
- det har gått en del år. Men vissa känslor och minnen kommer nog aldrig försvinna. 
 
Nu ska jag ta ett långt skumbad, läsa Miranda July och gråta. I morgon fortsätter jag kampen. 
 

James Frey

Publicerad 2013-02-01 07:46:28 i njuta,

Madde, om jag har! När vi fick in hans senaste The final testament tittade både jag och chefen på den och försökte förstå vad det var för bok. Hen: det handlar något om sex, och jag tror män har har sex, du kanske borde läsa den Caro?
 
Sagt och gjort. Jag skulle till Staterna, boken utspelar sig i New York - Jesus är vid liv! Han frälsar människorna, är god, ligger med män, får människorna att älska varandra och med varandra. Jag var fast efter en sida och slukade den. Språket är magnifikt. 
 
Dock har jag inte läst hans böcker om missbruk? Hade en del bekanta som sysslade med sånt, dyrkade hans bok och som blev knäckta när det visade sig vara bluff... Men är det bra böcker iaf? 
 
 
När Frey var i stan var några från PS på middag med honom och jag bad en av cheferna få en bok signad åt mig. Kom tillbaka dagen efter med detta. Jag är inte riktigt säker på hur chefen presenterade mig, men snyggt resultat.
 
ps. om någon vill låna, hojta! 

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela